Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για αγορά βιβλίων

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022, στις 12:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2022. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και παρόχων θα υποβάλλονται έως τις 25 Αυγούστου 2022, στις 23:59.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΥΠΑ, σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στο χώρο του βιβλίου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές, αξίας 20 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ.

Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr.

Η διαδικασία

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Επιταγές αγοράς βιβλίων.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες οι οποίοι/ες το έτος 2021 συγκέντρωσαν 50 ημέρες:

– εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) ή

– ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

– επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας ή

– συνδυασμό των παραπάνω.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι επίσης άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.ΥΠ.Α., που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων μηνών.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα.

Η επιλογή

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των δικαιούχων με βάση το εισόδημά τους και τη σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησής τους.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παρόχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-epitagon-agoras-biblion.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Πάροχοι επιταγών αγοράς βιβλίων.

Σημειώνεται ότι οι πάροχοι που θέλουν να κάνουν αίτηση για πολλά υποκαταστήματα πρέπει να έχουν κωδικούς Δ.ΥΠ.Α..

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/deltia-bivlion.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 λεπτά ago

Σκέρτσος για Ροδόπη: «Τώρα ο κ. Τσίπρας γνωρίζει – Θα τους κρατήσει στα ψηφοδέλτιά του»

ΕΛΛΑΔΑ8 λεπτά ago

Θρίλερ στη Λέσβο: Βρέθηκε πτώμα σε αποσύνθεση σε βραχώδη ακτή

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14 λεπτά ago

Στο τιμόνι της Κάρντιφ ο Ερόλ Μπουλούτ!

OIKONOMIA17 λεπτά ago

Υδρογονάνθρακες: Ψάχνουν συνεταίρους Helleniq Energy και Energean για τις έρευνες φυσικού αερίου [χάρτης]

LIFESTYLE23 λεπτά ago

Ένα κόλπο για να ξαναγίνουν τα sneakers σας λευκά σαν καινούρια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ29 λεπτά ago

Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης νιώθει ότι βρήκε πραγματική αντιπολίτευση»

ΕΛΛΑΔΑ32 λεπτά ago

Θλίψη στη Μυτιλήνη: Αυτοκτόνησε ο 28χρονος που είχε εξαφανιστεί

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ38 λεπτά ago

Οι ενδεκάδες του τελικού! – www.ertsports.gr

OIKONOMIA41 λεπτά ago

Έλεγχοι: Φορο-σαφάρι σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ45 λεπτά ago

Σκιάθος : Συνάντηση στο ALKYON μεταξύ του Χρήστου Τριαντόπολου -Αρη Δερβένη και Πέτρου Καιμακάμη για τις εκλογές -Δείπνο στο Καρνάγιο -Ανταπόκριση : Γιάννης Αποστολίδης

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή