Το έργο του EuroAsia interconnector, δηλαδή η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μέσω υποθαλάσσιου ηλεκτρικού καλωδίου, μπορεί να αντικαταστήσει τον EastMed;

«Ζεστές» στη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ εμφανίζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες στη σκιά της διαμαρτυρίας ομογενών βουλευτών ότι η Ουάσιγκτον υπονομεύει τον αγωγό EastMed.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στη συνάντησή του με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ υπογράμμισε πάντως την ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ στη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.

Μέσω του κ. Πάιατ η αμερικανική πλευρά θέλει να δείξει ότι παραμένει «ζέστη» στη συνεργασία των τριών χωρών, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Ο Πάιατ έδειξε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν απόλυτα το έργο του EuroAsia interconnector, δηλαδή την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μέσω υποθαλάσσιου ηλεκτρικού καλωδίου.

Τι περιλαμβάνει το πρότζεκτ EuroAsia interconnector

Την Τετάρτη εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν 657 εκατομμύρια ευρώ για το πρότζεκτ EuroAsia interconnector.

Το Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ για την ηλεκτρική διασύνδεση των τριών χωρών μέσω του καλωδίου EuroAsia Interconnector υπεγράφη το Μάρτιο το 2021.

Το έργο αφορά στην κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδίου με μεταφορική ικανότητα 2.000 MW και συνολικό μήκος περίπου 1.200 χιλιομέτρων. Ο EuroΑsia Interconnector, ο οποίος αποτελεί έργο Κοινού Ενδιαφέροντος της Ε.Ε. (PCI), θα επιτρέπει την αμφίδρομη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Ξεκινά η παράδοση κατ΄ οίκον των αντιικών χαπιών – Η διαδικασία