ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ενόψει ΔΕΘ: Η οικονομική πολιτική πρέπει να φτάσει μέχρι το ταμείο της μικρομεσαίας επιχείρησης

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Τις προσδοκίες του από τη ΔΕΘ διατύπωσε ο Εμπορικός Σύλλογος του Πειραιά σε ανακοίνωσή του (διαβάστε το πλήρες κείμενο). Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ενόψει της ΔΕΘ, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ζητά μια ουσιαστική στροφή της οικονομικής πολιτικής προς την πραγματική αγορά: ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης, ουσιαστική πρόσβαση των ΜμΕ στη χρηματοδότηση, μείωση του λειτουργικού και μη μισθολογικού κόστους, σταθερό και δικαιότερο φορολογικό περιβάλλον και πραγματικά ίσους όρους ανταγωνισμού απέναντι στις μεγάλες διεθνείς ψηφιακές πλατφόρμες.
Γιατί το ζητούμενο δεν είναι να εμφανίζονται καλύτεροι αριθμοί στα χαρτιά. Το ζητούμενο είναι οι καλύτεροι αριθμοί να μεταφράζονται σε καλύτερη πραγματικότητα για τον καταναλωτή και την επιχείρηση».
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Θοδωρής Καπράλος, δήλωσε: «Οι άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουν ότι άλλο ο ονομαστικός τζίρος και άλλο η πραγματική εικόνα μιας επιχείρησης. Όταν οι τιμές αυξάνονται, ο τζίρος μπορεί να εμφανίζεται μεγαλύτερος χωρίς να πωλούνται περισσότερα προϊόντα και χωρίς να μένει περισσότερο εισόδημα, ούτε στον καταναλωτή, ούτε στον επιχειρηματία.
Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να διαβάσουμε πίσω από τους αριθμούς.
Η μικρομεσαία επιχείρηση δεν ζητά προστασία από την πραγματικότητα, ούτε μια ακόμη προσωρινή επιδότηση. Ζητά χώρο για να δουλέψει, να επενδύσει και να μεγαλώσει.
Από τη φετινή ΔΕΘ περιμένουμε πολιτικές που θα φτάσουν μέχρι την πραγματική αγορά: περισσότερη αγοραστική δύναμη για τον πολίτη, πραγματική πρόσβαση στη ρευστότητα για τις επιχειρήσεις, χαμηλότερο κόστος λειτουργίας και ίδιους κανόνες ανταγωνισμού για όλους.
Δεν αρκεί να συζητάμε κάθε χρόνο για το πόσο ανθεκτικό είναι το ελληνικό εμπόριο. Δεν θέλουμε ένα εμπόριο που απλώς αντέχει. Θέλουμε ένα εμπόριο που μεγαλώνει. Γιατί όταν μεγαλώνει η μικρομεσαία επιχείρηση, δημιουργεί εισόδημα, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Και τότε η οικονομική πρόοδος παύει να είναι ένας αριθμός και γίνεται πραγματικότητα για την κοινωνία.»
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 ώρες agoΜαρινάκης: Μεγαλύτερη έμφαση στη μεσαία τάξη, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους συνεπείς και τις οικογένειες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ24 ώρες agoΜητσοτάκης: Πολιτικά ωφέλιμος ο χρόνος μέχρι τις εκλογές του 2027 γιατί ξεδιπλώνουμε και εξηγούμε το έργο μας
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες agoΤροχαίο δυστύχημα στα Μέγαρα: Νεκρή 35χρονη οδηγός μηχανής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ22 ώρες agoΔιευρύνεται η λίστα των προϊόντων με μειωμένες τιμές – Θέμα ωρών η παράταση της επιδότησης στο ντίζελ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ23 ώρες agoΛίβερπουλ: Συμφωνία με την Παρί για τον Μπαρκολά στα 125 εκατ. ευρώ
ΒΟΛΟΣ22 ώρες agoΒόλος: Θετικός απολογισμός για τη Λευκή Νύχτα με αυξημένη εμπ ορική κίνηση
ΚΟΣΜΟΣ19 ώρες agoΣφοδρές χαλαζοπτώσεις στην Ευρώπη: Σαράντα άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Ζυρίχη – Ζημιές στον περίφημο καθεδρικό ναό της Κρεμόνας
ΚΟΣΜΟΣ22 ώρες agoΤέσσερις νεκροί από ουκρανικές επιθέσει με drone σε Σεβαστούπολη και Μπέγκοροντ









