Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ECHO Rising Stars: Ανερχόμενα αστέρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Published

on

Mathis Stier 1024x682.jpg

Κάθε χρόνο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (European Concert Hall Organisation-ECHO) επιλέγει νέους καλλιτέχνες με εξαιρετική επίδοση, οι οποίοι δίνουν συναυλίες στις Αίθουσες-μέλη του δικτύου ECHO. Από το 1995 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής, μέσα από το θεσμό των Rising Stars, έχει συμβάλει στην ανάδειξη γνωστών, πλέον, καλλιτεχνών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Παράλληλα με την ανάδειξη ανερχόμενων αστέρων, στόχος του θεσμού είναι να προάγει το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη και την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών. Σε αυτό το πλαίσιο, τα ρεσιτάλ των Rising Stars συνοδεύονται από εκπαιδευτικές δράσεις, εργαστήρια, επισκέψεις σε κοινωνικές δομές κ.ά.

Φέτος, ο Σων Σίμπε επισκέπτεται τη μεταναστευτική δομή του Σχιστού Περάματος (9.3) και ο Σεμπάστιαν Χάιντλ υποδέχεται τα παιδιά στο εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου (10.3). Ακόμη, ο Μάτις Στηρ δίνει masterclass φαγκότου (10.3) και το Κουαρτέτο Sonoro διοργανώνει mentoring workshop με τα έγχορδα της διαπολιτισμικής συμφωνικής ορχήστρας El Sistema Greece (10.3).

Σάββατο 9 Μαρτίου

19:00 | Mathis Stier

ECHO Rising Stars: Ανερχόμενα αστέρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αν και ξεχωρίζει ως πνευστό της συμφωνικής ορχήστρας, ιδίως χάρη στο βελούδινο ηχόχρωμά του, το φαγκότο σπάνια πρωταγωνιστεί στο ρεπερτόριο της μουσικής δωματίου ή σε έργα που του αναθέτουν σολιστικό ρόλο.
Τις μοναδικές αρετές του γοητευτικού αυτού οργάνου υπόσχεται να αναδείξει στο ρεσιτάλ του ο ταλαντούχος φαγκοτίστας Μάτις Στηρ, διατρέχοντας, μέσα από το πρόγραμμά του, ένα ευρύ φάσμα μουσικής δημιουργίας.
Από τη δεξιοτεχνική διαύγεια του μπαρόκ, το εκφραστικό βάθος του ρομαντισμού και την πληθωρική μελωδικότητα του ιμπρεσιονισμού ως το ανατρεπτικό πνεύμα του 21ου αιώνα, ο νεαρός σολίστ από τη Γερμανία, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, συναρπάζει με την απαράμιλλη τεχνική του αρτιότητα, το πάθος και την υψηλή μουσική αντίληψη σε τόσο διαφορετικές και τολμηρές επιλογές. Στο Μέγαρο εμφανίζεται με τη γιαπωνέζα πιανίστα Ρίε Ακαμάτσου.

φαγκότο Mathis Stier
πιάνο, τσέμπαλο Rie Akamatsu

Προπώληση εισιτηρίων εδώ

Advertisement

21:00 | Sonoro Quartet

ECHO Rising Stars: Ανερχόμενα αστέρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στο Μέγαρο Μουσικής ΑθηνώνECHO Rising Stars: Ανερχόμενα αστέρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Κουαρτέτο Sonoro ιδρύθηκε το 2019 και εδρεύει στη Γάνδη. Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πλέον προβεβλημένα σύνολα μουσικής δωματίου της γενιάς του, χάρη στη συναρπαστική λάμψη και σφριγηλότητα του ήχου του που τόσο γενναιόδωρα θέτει στην υπηρεσία των δημοφιλέστερων κλασικών έργων, αλλά και του σύγχρονου ρεπερτορίου. Στο Μέγαρο θα απολαύσουμε τους χαρισματικούς αυτούς μουσικούς σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα που ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στην κλασική κομψότητα και την πρωτοπορία.
Οι επιλογές τους περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το εμβληματικό Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 3 από τα Κουαρτέτα Ραζουμόφσκι του Μπετόβεν, και τη νέα σύνθεση της κορυφαίας βελγίδας συνθέτριας Ανελίζ Βαν Πάρυς, παραγγελία του συνόλου για την περιοδεία του ως Rising Star, που εμπνέεται από το τραγούδι των τζιτζικιών στα πάρκα της Ιαπωνίας.

Sonoro Quartet
Sarah Jégou-Sageman βιολί
Jeroen De Beer βιολί
Séamus Hickey βιόλα
Léo Guiguen βιολοντσέλο

Προπώληση εισιτηρίων εδώ

Κυριακή 10 Μαρτίου

19:00 | Sean Shibe

ECHO Rising Stars: Ανερχόμενα αστέρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στο Μέγαρο Μουσικής ΑθηνώνECHO Rising Stars: Ανερχόμενα αστέρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το παίξιμό του έχει αποθεωθεί ως ρηξικέλευθο και οι εμφανίσεις του έχουν χαρακτηριστεί ως εμπειρία που ξεπερνά το πλαίσιο της συναυλίας.
Ο πολυβραβευμένος κιθαρίστας Σων Σίμπε από τη Σκωτία εκπροσωπεί μια νέα γενιά ερμηνευτών που έλκεται από την υπέρβαση και πειραματίζεται με την υβριδική φύση μιας μουσικής χωρίς περιορισμούς. Στο πολυδιάστατο πρόγραμμά του, ο Σίμπε γεφυρώνει τον μεσαιωνικό μυστικισμό της Χίλντεγκαρντ φον Μπίνγκεν με τα μινιμαλιστικά μοτίβα του Στηβ Ράιχ, και την αντιστικτική τελειότητα του Μπαχ με τον εκλεκτισμό του Τόμας Άντες, ο οποίος συνέθεσε ειδικά για τον νεαρό βιρτουόζο και την περιοδεία του ως Rising Star, το πρώτο σολιστικό του έργο για μη πληκτροφόρο όργανο.
Ο Σων ανεβαίνει στη σκηνή του Μεγάρου με δύο κιθάρες: ο ηχοχρωματικός πλούτος της ακουστικής κιθάρας και η υποβλητική δύναμη του ηλεκτρικής αλληλοεπιδρούν με τέτοιο τρόπο, ώστε η μία να ενισχύει την άλλη, σε μια απολαυστική συνθήκη ηχητικής συμβίωσης με μοναδικό όριο τη φαντασία.

κιθάρα (ακουστική & ηλεκτρική) Sean Shibe

Advertisement

Προπώληση εισιτηρίων εδώ

21:00 | Sebastian Heindl

ECHO Rising Stars: Ανερχόμενα αστέρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στο Μέγαρο Μουσικής ΑθηνώνECHO Rising Stars: Ανερχόμενα αστέρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο γερμανός βιρτουόζος Σεμπάστιαν Χάιντλ απολαμβάνει ήδη τη φήμη ενός χαρισματικού οργανίστα, με ιδιαίτερη απήχηση στο νεανικό κοινό, ενώ από τον Μάιο του 2023 κατέχει τη θέση του οργανίστα στον περίφημο Ναό της Μνήμης του Αυτοκράτορα Γουλιέλμου στο Βερολίνο.
Ο Σεμπάστιαν εκπλήσσει όχι μόνο με την αξιοθαύμαστη δεξιοτεχνία και την εκφραστική ωριμότητα των ερμηνειών του σε κλασικά έργα, αλλά και με την ολοκληρωμένη μουσική του προσωπικότητα.
Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει κινείται με εντυπωσιακή άνεση ανάμεσα σε δύο κόσμους και αναδεικνύει όλες τις πλευρές του πληθωρικού του ταλέντου. Eκτός από τις ευφάνταστες μεταγραφές του για εκκλησιαστικό όργανο εμβληματικών έργων του Σαιν-Σανς και της Κλάρας Σούμαν, το σύγχρονο ρεπερτόριο έχει κεντρική θέση στις επιλογές του, με τη νέα σύνθεση του Μόριτζ Έγκερτ –ειδικά για την περιοδεία των Rising Stars– να προκαλεί το ενδιαφέρον.
Τέλος, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να τον απολαύσει και με τη συνθετική του ιδιότητα σε μια ασυνήθιστη τοκάτα και φούγκα με ροκ και μπλουζ αναφορές.

εκκλησιαστικό όργανο Sebastian Heindl

Προπώληση εισιτηρίων εδώ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
AdvertisementΠερισσότερα Εδω

Advertisement
Anassa
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή