Με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας, αλλάζει όψη η πόλη. Πρόκειται για το εμβληματικό έργο της ενοποίησης του ιστορικού – τουριστικού με το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το έργο περιλαμβάνει απομάκρυνση του τοίχου του γηπέδου, των βοηθητικών κτισμάτων και του παλαιού κλειστού γυμναστηρίου, για να ακολουθήσει η διαμόρφωση του χώρου που απελευθερώνεται με τρόπο τέτοιο ώστε να υπάρχει άμεση οπτική επαφή και λειτουργική ενοποίηση μεταξύ του κέντρου της πόλης και της τουριστικής περιοχής των καταρρακτών – Μύλων – Βαροσίου.

Πρόκειται για το βασικό έργο, με προϋπολογισμό 2.504.860,00 €, του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης επισκέφθηκε τον χώρο με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας και δήλωσε τα εξής:

«Η ανάπλαση της περιοχής του παλιού γηπέδου και η ενοποίηση του εμπορικού κέντρου της Έδεσσας με την τουριστική περιοχή των Καταρρακτών – Μύλων – Βαροσίου είναι μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην πορεία μου στο τιμόνι του Δήμου Έδεσσας και μία σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της πόλης! Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να συμβάλει ιδιαίτερα στην τουριστική και εμπορική ανάπτυξη της πόλης.

Δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα έργα, παρά μόνο έργα που διευκολύνουν την ζωή των δημοτών και δημιουργούν συνθήκες για την ανάπτυξη του τόπου. Βεβαίως, αυτό το έργο ξεχωρίζει γιατί θα αλλάξει την όψη και την φυσιογνωμία της πόλης μας».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Τραγωδία με 8 μηνών βρέφος στο Λουτράκι – Πέθανε στον ύπνο του