Connect with us

OIKONOMIA

ΕΕ: Συμφωνία για νέους κανόνες καθορισμού κατώτατων μισθών – Τι προβλέπει για αυξήσεις

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε πολιτική συμφωνία σχετικά με τους κανόνες της Ε.Ε. για τον καθορισμό επαρκών κατώτατων μισθών, όπως αυτοί προβλέπονται από την εθνική νομοθεσία ή τις συλλογικές συμβάσεις κατέληξαν το βράδυ της Δευτέρας οι διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου. Στόχος της συμφωνηθείσας νομοθεσίας, η οποία θα ισχύει για όλους τους εργαζομένους της Ε.Ε. που έχουν σύμβαση ή σχέση εργασίας, είναι να διασφαλίσει ότι οι κατώτατοι μισθοί σε όλες τις χώρες της ΕΕ θα εγγυώνται αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους εργαζομένους. Σημειώνεται ότι οι χώρες της Ε.Ε. στις οποίες ο κατώτατος μισθός προστατεύεται αποκλειστικά μέσω συλλογικών συμβάσεων δεν θα είναι υποχρεωμένες να τον θεσπίσουν, ούτε να καταστήσουν τις εν λόγω συμβάσεις καθολικά εφαρμοστέες.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επαρκείς μισθοί

Η συμφωνία προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη θα πρέπει να αξιολογήσουν κατά πόσον οι υφιστάμενοι νόμιμοι κατώτατοι μισθοί τους (δηλαδή ο χαμηλότερος μισθός που επιτρέπεται) είναι επαρκείς για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, λαμβάνοντας υπόψη τις δικές τους κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, την αγοραστική τους δύναμη ή τα μακροπρόθεσμα εθνικά επίπεδα παραγωγικότητας και εξελίξεις.

Για την αξιολόγηση της επάρκειας, οι χώρες της Ε.Ε. μπορούν να καθορίσουν ένα «καλάθι αγαθών και υπηρεσιών» σε πραγματικές τιμές. Τα κράτη-μέλη μπορούν επίσης να εφαρμόζουν ενδεικτικές τιμές αναφοράς που χρησιμοποιούνται ευρέως διεθνώς, όπως το 60% του ακαθάριστου διάμεσου μισθού και το 50% του ακαθάριστου μέσου μισθού.

Οι κρατήσεις από τον κατώτατο μισθό ή οι διαφοροποιήσεις του θα πρέπει να μην εισάγουν διακρίσεις, να είναι αναλογικές και να έχουν θεμιτό στόχο, όπως η ανάκτηση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών ή παρακρατήσεων που διατάσσονται από δικαστική ή διοικητική αρχή.

Ενίσχυση συλλογικών διαπραγματεύσεων

Οι διαπραγματευτές της Ε.Ε. συμφώνησαν ότι οι χώρες της Ένωσης θα πρέπει να ενισχύσουν τις κλαδικές και διακλαδικές συλλογικές διαπραγματεύσεις ως ουσιαστικό παράγοντα για την προστασία των εργαζομένων, παρέχοντάς τους έναν κατώτατο μισθό. Τα κράτη-μέλη στα οποία λιγότερο από το 80% του εργατικού δυναμικού προστατεύεται από συλλογική σύμβαση θα πρέπει να καταρτίσουν σχέδιο δράσης για τη σταδιακή αύξηση της κάλυψης αυτής. Για τον σχεδιασμό της βέλτιστης στρατηγικής για τον σκοπό αυτό, θα πρέπει να εμπλέκουν τους κοινωνικούς εταίρους και να ενημερώνουν την Επιτροπή σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται και να δημοσιοποιούν το σχέδιο.

Μηχανισμοί ελέγχου τήρησης της νομοθεσίας

Το συμφωνηθέν κείμενο προβλέπει επίσης την υποχρέωση των χωρών της Ε.Ε. να θεσπίσουν ένα σύστημα για την εφαρμογή των κανόνων, το οποίο θα περιλαμβάνει αξιόπιστη παρακολούθηση, ελέγχους και επιτόπιες επιθεωρήσεις, ώστε να διασφαλίζεται η συμμόρφωση και να αντιμετωπίζεται η καταχρηστική υπεργολαβία, η ψευδής αυτοαπασχόληση, οι μη καταγεγραμμένες υπερωρίες ή η αυξημένη ένταση εργασίας.

Οι εθνικές αρχές θα πρέπει να διασφαλίζουν το δικαίωμα προσφυγής των εργαζομένων των οποίων τα δικαιώματα έχουν παραβιαστεί. Οι αρχές πρέπει επίσης να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων.

Στόχος να μειωθούν οι μισθολογικές ανισότητες

«Με τη συμφωνία για τους κατώτατους μισθούς, γράφουμε κοινωνικοπολιτική ιστορία στην Ευρώπη. Για πρώτη φορά, η νομοθεσία της Ε.Ε. θα συμβάλλει άμεσα στη διασφάλιση δικαιότερων και καλύτερων αμοιβών για τους εργαζομένους» δήλωσε ο συνεισηγητής Dennis Radtke (ΕΛΚ, Γερμανία).

Από την πλευρά της η συνεισηγήτρια Agnes Jongerius (Σοσιαλιστές, Ολλανδία) σημείωσε ότι «με αυτόν τον ευρωπαϊκό νόμο, μειώνουμε τις μισθολογικές ανισότητες και πιέζουμε για υψηλότερους μισθούς για τους χαμηλόμισθους εργαζομένους της Ευρώπης. Όλοι θα πρέπει να είναι σε θέση να αγοράσουν νέα ρούχα, να ενταχθούν σε μια ομάδα άθλησης ή να πάνε διακοπές όπως τους αξίζει. Εν συντομία, θα πρέπει να έχουν αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο».

«Η οδηγία δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τους Ευρωπαίους πολίτες ώστε να αποφύγουν τη λεγόμενη φτώχεια των εργαζομένων και να αποκτήσουν πρόσβαση στον κοινωνικό διάλογο. Δημιουργεί διαφανείς και κατάλληλες διαδικασίες, καθώς και κοινά μέτρα εφαρμογής σε επίπεδο ΕΕ, εξισορροπώντας παράλληλα τις εθνικές ιδιαιτερότητες» επεσήμανε με τη σειρά του ο Dragoş Pîslaru (Renew, Ρουμανία), πρόεδρος της επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Τα επόμενα βήματα

Η προσωρινή πολιτική συμφωνία την οποία διαπραγματεύτηκαν οι αρμόδιοι ευρωβουλευτές εκ μέρους του ΕΚ θα πρέπει τώρα να εγκριθεί πρώτα από την επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου, πριν υποβληθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια. Το Συμβούλιο πρέπει επίσης να εγκρίνει τη συμφωνία.

Σημειώνεται ότι στην Ε.Ε., 21 από τις 27 χώρες έχουν νομοθεσία που ορίζει τον κατώτατο μισθό, ενώ στις υπόλοιπες έξι (Αυστρία, Κύπρος, Δανία, Φινλανδία, Ιταλία και Σουηδία) τα επίπεδα των μισθών καθορίζονται μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων. Εκφρασμένοι σε ευρώ, οι μηνιαίοι κατώτατοι μισθοί διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. και κυμαίνονται από 332 ευρώ στη Βουλγαρία έως 2.202 ευρώ στο Λουξεμβούργο (στοιχεία της Eurostat για το 2021).

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

HSBC: Ανοδική αναθεώρηση της ανάπτυξης για το 2022

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία δίνει η HSBC στην τελευταία της έκθεση για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας, παρά το αρνητικό περιβάλλον. Ενδεικτικό των ζοφερών εκτιμήσεων είναι ότι η έκθεση τιτλοφορείται «Η ευρωζώνη στη ζώνη κινδύνου».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για την Ελλάδα οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν ότι οι ισχυρές οικονομικές επιδόσεις συνεχίστηκαν το 1ο τρίμηνο, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 2,3% σε τριμηνιαία βάση, λαμβάνοντας ώθηση από την ιδιωτική κατανάλωση (+2,5% σε τριμηνιαία βάση, έβδομη συνεχόμενη άνοδος κατά 2,5% ή περισσότερο), αλλά και από την ανοδική αναθεώρηση για το τέταρτο τρίμηνο (0,8% από 0,4% – η οποία ανέβασε την περσινή ανάπτυξη στο 8,0%).

Διαβάστε επίσης – Ο στασιμοπληθωρισμός είναι εδώ

«Αξιοσημείωτο επίτευγμα»

Το ΑΕΠ είναι τώρα 3% υψηλότερο από ό,τι πριν από την πανδημία, «ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα δεδομένων της περιορισμένης συμβολής του τουριστικού τομέα (το 2019 αντιπροσώπευε το 10% του ΑΕΠ μόνο σε ξένες εισπράξεις ενώ πέρυσι οι ξένοι τουρίστες ήταν λιγότεροι από τα μισά επίπεδα πριν από την κρίση).

Οι επενδύσεις αυξήθηκαν επίσης κατά 3,7% σε τριμηνιαία βάση το 1ο τρίμηνο και είναι τώρα 30% πάνω από τα προ-πανδημικά επίπεδα (αν και η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει μεγάλο επενδυτικό κενό, με επενδύσεις 20% χαμηλότερες από το 2009).

Παρά την περιορισμένη συνεισφορά από τουρισμού, οι εξαγωγές είναι 5% υψηλότερες από ό,τι πριν από την πανδημία. Η δύναμη του τομέα των υπηρεσιών έχει βοήθησε να αντισταθμιστεί η αδυναμία στη μεταποίηση (η παραγωγή μειώθηκε 2,6% το 1ο τρίμηνο).

Ώθηση από τον τουρισμό

Ο τουρισμός αναμένεται να δώσει πρόσθετη ώθηση στην ανάπτυξη φέτος, ιδιαίτερα στο δεύτερο και τρίτο τρίμηνο.

Τον Μάιο, η τουριστική κίνηση στα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στα 3 εκατομμύρια, πάνω από έξι φορές υψηλότερα από το προηγούμενο έτος και πολύ κοντά (96%) στα επίπεδα του Μαΐου 2019. Τους πρώτους πέντε μήνες του 2022, η κίνηση στα περιφερειακά αεροδρόμια και τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών μειώθηκε μόνο κατά 10% περίπου σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019.

«Αναμένουμε ότι οι ξένοι τουρίστες θα φτάσουν πάνω από το 80% των προ-πανδημικών επιπέδων αυτό έτος, το οποίο αναμένεται να δώσει μια πρόσθετη ώθηση στην ανάπτυξη 2-3 π.μ. του ΑΕΠ» αναφέρει η HSBC .

Οι κατασκευές

Επίσης, σημαντικά αναμένεται να συμβάλλει στην ανάπτυξη και ο κατασκευαστικός τομέας , με τις οικοδομικές άδειες να αυξάνονται σχεδόν κατά 30% πέρυσι σε υψηλό 11 ετών και οι τιμές  να αυξάνονται κατά 8,6% σε ετήσια βάση το 1ο τρίμηνο (+2,4% σε ετήσια βάση).

Η πιστωτική ανάπτυξη βρίσκεται σταθερά σε επεκτατικό έδαφος μετά χρόνια συρρίκνωσης, ενώ ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα δάνεια της NGEU θα υποστηρίξει περαιτέρω τις πιστώσεις και, με τη σειρά του, τις επενδύσεις.

Εν τω μεταξύ, παρά τη συμπίεση του πραγματικού εισοδήματος (ο πληθωρισμός ήταν 10,5% σε ετήσια βάση τον Μάιο) η κατανάλωση ήταν ανθεκτική, ενισχυμένη από την ισχύ της αγοράς  εργασίας (το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε σε 12,5% τον Απρίλιο – το χαμηλότερο από τον Ιούνιο του 2010), τις συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, τις μεγάλες αυξήσεις μισθών (η κυβέρνηση αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά περίπου 10% φέτος) και τις πλεονάζουσες αποταμιεύσεις συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Επισημαίνουν εν τούτοις ότι, η κατανάλωση αναμένεται να επιβραδυνθεί αργότερα μέσα στο έτος, παρά την κρατική υποστήριξη, ενώ το αυξανόμενο κόστος ενέργειας και οι πιθανές ελλείψεις φυσικού αερίου θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν την ανάπτυξη.

Ως εκ τούτου η HSBC αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2022 στο 6,5% φέτος, από 4,0%, και την μειώνουν στο 3,5% για το 2023, από 3%.

Θέματα πολιτικής

Η έκθεση  υπογραμμίζει επίσης ότι στις 17 Ιουνίου, πάνω από 12 χρόνια από τότε που η Ελλάδα μπήκε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα διάσωσης τον Μάιο του 2010, το Eurogroup την έξοδο από το «καθεστώς ενισχυμένης επιτήρησης».

Και τονίζει ότι η Ελλάδα έχει εξοφλήσει όλα τα δάνεια από το ΔΝΤ και έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την πρόωρη αποπληρωμή των 52 δισ. διμερών δανείων  από άλλες χώρες της ευρωζώνης που εκταμιεύονται στο πλαίσιο του λεγόμενου GLF 2010-12. Αυτό θα βοηθήσει στην περαιτέρω εξομάλυνση του προφίλ αποπληρωμής του χρέους.

Δεν είναι εντελώς «εκτός»

Σημειώνει ωστόσο ότι, αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι εντελώς «εκτός» και ήδη έχει αναλάβει αρκετές δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2023, τη δρομολόγηση της μεταρρύθμισης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τη μεταρρύθμιση του κτηματολογίου και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις.

Η Ελλάδα θα παραμείνει υπό τον στενό έλεγχο των Βρυξελλών, με περίπου 300 στόχους και ορόσημα για να ξεκλειδώσει 31 δισεκατομμύρια ευρώ κεφαλαίων του NGEU έως το 2026.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη δημοσιονομική πειθαρχία και εξακολουθεί να αναμένει πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω του 2% του ΑΕΠ φέτος.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ελλάδα συνεχίζει να ζητά παρέμβαση στη χονδρική αγορά φυσικού αερίου (με ανώτατα όρια τιμών, ημερήσια όρια τιμών ή/και απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων) και ταχεία εφαρμογή του σχεδίου RePowerEU, με πολλά έργα ήδη στα σκαριά.

Οι κίνδυνοι

Η HSBC τονίζει επίσης ότι η DBRS και η S&P αναβάθμισαν πρόσφατα την Ελλάδα σε μια βαθμίδα κάτω από την επενδυτική βαθμίδα (IG) και η  Fitch (δύο βαθμίδες κάτω από το IG και με «θετική» προοπτική) θα ενημερώσει την αξιολόγησή του στις 8 Ιουλίου.

Η Ελλάδα διαθέτει υψηλά ταμειακά διαθέσιμα ύψους 38 δισ. ευρώ (20% του ΑΕΠ) και συνεχή υποστήριξη από την ΕΚΤ (με τα νέα εργαλεία για τα ομόλογα), τα οποία θα διατηρήσουν ευνοϊκές τις συνθήκες χρηματοδότησης.

Η ισχυρή ονομαστική ανάπτυξη θα πρέπει επίσης να συμβάλει στη διατήρηση του χρέους της Ελλάδας σε σταθερή πτωτική τροχιά.

Μια πιθανή πηγή κινδύνου είναι το διευρυνόμενο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών (το έλλειμμα του πρώτου τριμήνου, 6,4 δισ. ευρώ, ήταν το χειρότερη από το 2010, όταν η Ελλάδα παρουσίασε έλλειμμα 10% του ΑΕΠ για το έτος). Ωστόσο, αυτό εξακολουθεί να οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στις τιμές της ενέργειας και η ανάκαμψη του τουρισμού θα πρέπει να βοηθήσει.

Η Ευρωζώνη στην επικίνδυνη ζώνη

Ειδικότερα για την Ευρώπη η HSBC αναφέρει ότι ο κίνδυνος ύφεσης και/ή επίμονου πληθωρισμού εξακολουθεί να ρίχνει μια σκοτεινή σκιά στις οικονομικές προοπτικές. Παρά το γεγονός αυτό,  οι κεντρικές τράπεζες προβλέπουν ότι μπορούν να αυξήσουν τα επιτόκια σε βαθμό τέτοιο που θα μπορέσει να δαμάσει τον ιστορικά υψηλό πληθωρισμό χωρίς μεγάλη άνοδο στην ανεργία.

«Αν και δεν είμαστε τόσο αισιόδοξοι, πιστεύουμε ότι η ύφεση μπορεί να αποφευχθεί και ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί ουσιαστικά το επόμενο έτος» τονίζουν.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

Αγορές: Νέο χαμηλό 20ετίας για το ευρώ

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Οι ανησυχίες για ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας, σε συνδυασμό με την κρίση φυσικού αερίου που πλήττει κυρίως την Ευρώπη εξακολουθούν να ρίχνουν βαριά σκιά στις αγορές, παρά τη σημερινή φαινομενική ηρεμία: οι μετοχές ανεβαίνουν και το πετρέλαιο επανήλθε πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι μετά από μια βουτιά σχεδόν 10% μια μέρα νωρίτερα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η έντονη νευρικότητα των τελευταίων 24 ωρών έχει εκτονωθεί επί του παρόντος, ωστόσο η αβεβαιότητα εξακολουθεί να κυριαρχεί στον επενδυτές. Το ευρώ, το οποίο έχει υποχωρήσει σημαντικά έναντι του δολαρίου αυτόν τον μήνα, ήταν και πάλι χαμηλότερα στο 1,0179 δολ, και οι αρκετοί αναλυτές βλέπουν κοντά πλέον το parity, δηλαδή την ισοτιμία ένα προς ένα έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης συνέχισαν επίσης να υποχωρούν.

Ενδείξεις ύφεσης

«Οι κινήσεις της αγοράς τις τελευταίες δύο ημέρες ήταν κλασικές αποτιμήσεις ύφεσης», δήλωσε ο Hugh Gimber, στρατηγικός αναλυτής της παγκόσμιας αγοράς στην JP Morgan Asset Management.

«Οι επενδυτές γίνονται πραγματικά πιο ενήμεροι για τους κινδύνους».

Τι βλέπουν οι αναλυτές

Η διαπραγμάτευση του ευρώ είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συναλλαγές στην αγορά και οι αναλυτές στρατηγικής από τη Nomura International Plc έως την HSBC Bank Plc έχουν πει στους πελάτες να περιμένουν περισσότερες απώλειες στο μέλλον.

Σύμφωνα με το μοντέλο τιμολόγησης επιλογών του Bloomberg, υπάρχει περίπου 50% σιωπηρή πιθανότητα το νόμισμα να φτάσει στην ένα προς ένα ισοτιμία έναντι του δολαρίου τον επόμενο μήνα.

Με το ευρώ σε χαμηλό 20 ετών, οι επενδυτές αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο η Ρωσία να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη και να βυθίσει την περιοχή σε ύφεση.

Το οικονομικό σοκ θα δυσκόλευε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ασκήσει αυστηρότερη νομισματική πολιτική και πιθανότατα να διευρύνει τη διαφορά των επιτοκίων με τις ΗΠΑ.

Ο Τιμ Μπρουκς, επικεφαλής του τμήματος διαπραγμάτευσης συναλλάγματος στην εταιρεία Optiver, αναμένει μεγαλύτερη αστάθεια εάν το ευρώ υποχωρήσει περαιτέρω.

Το ευρώ «παραμένει ουσιαστικά μη αγοράσιμο αυτό το καλοκαίρι», δήλωσε ο Kit Juckes, επικεφαλής στρατηγικής στρατηγικής για τα παγκόσμια νομίσματα στη Societe Generale.

«Η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία μειώνεται, αλλά όχι αρκετά γρήγορα ώστε να αποφευχθεί η ύφεση εάν κλείσει ο αγωγός. Εάν συμβεί αυτό, το EUR/USD πιθανότατα θα χάσει άλλο 10% περίπου.»

Υπάρχουν επίσης πρόσθετες ανησυχίες για τα μεγάλα spreads των ιταλικών ομολόγων, δήλωσε ο Van Luu, επικεφαλής στρατηγικής νομίσματος και σταθερού εισοδήματος της Russell Investments.

«Είναι μια τέλεια καταιγίδα για το ευρώ αυτή τη στιγμή», είπε ο Luu.

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ58 δευτερόλεπτα ago

Θεσσαλονίκη: Σαν ταινία τρόμου το έγκλημα – Ήταν μέρες νεκρή στην μπανιέρα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 λεπτά ago

Το “αντίο” του Άρη στον Μπρούνο Γκάμα (ΦΩΤΟ)

ΚΟΣΜΟΣ9 λεπτά ago

Άνεργη μητέρα παίρνει στο παιδί της χρυσή πιπίλα και πανάκριβα παπούτσια

LIFESTYLE13 λεπτά ago

«Αν είναι έγκυος εύχομαι να της πάνε όλα καλά»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 λεπτά ago

Σε εξέλιξη η μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή

ΕΛΛΑΔΑ20 λεπτά ago

Ισίδωρος Ντογιάκος: Η δικαιοσύνη πέρα από κάθε δυσκολία και σκοπιμότητα

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26 λεπτά ago

«Τον Σεπτέμβριο του 2026 το πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό» (audio)

OIKONOMIA28 λεπτά ago

HSBC: Ανοδική αναθεώρηση της ανάπτυξης για το 2022

ΚΟΣΜΟΣ29 λεπτά ago

Βρετανία: Επιστολή για πρόταση μομφής κατά του Τζόνσον από βουλευτές των Συντηρητικών

ΘΕΣΣΑΛΙΑ30 λεπτά ago

Ύφεση των νέων κρουσμάτων στη Λάρισα αλλά παραμένει αυξημένος ο αριθμός –

Δημοφιλή