Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Αχτσιόγλου: «Προϋπολογισμός άδικων και αδιέξοδων πολιτικών – Προδιαγράφει επιδείνωση της κατάστασης»

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

«Καταψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που σφραγίζει μια πολιτική αδικιών και πολλαπλασιασμού των αδιεξόδων για την πλειονότητα των πολιτών», τόνισε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για την Κύρωση Κρατικού Προϋπολογισμού 2023.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως υποστήριξε η κ. Αχτσιόγλου, είναι «ένας προϋπολογισμός που ευτυχώς όμως θα έχει τη σύντομη διάρκεια ζωής της κυβέρνησης που τον εισηγείται. Σε λίγο καιρό οι πολίτες θα δώσουν την εντολή σε μια προοδευτική κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα δικαιοσύνης παντού: Στην οικονομία, στην κοινωνία, στο κράτος».

Διαβάστε επίσης: Eurostat: Στο 9,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο – Στο 10,6% στην ευρωζώνη

«Υπόλογος απέναντι στον λαό ο Μητσοτάκης»

Η Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη αρχικά στην υπόθεση των υποκλοπών, σχολίασε ότι η συζήτηση του προϋπολογισμού γίνεται στη δίνη μιας πρωτοφανούς θεσμικής και πολιτειακής κρίσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι απλά έκθετος. Είναι υπόλογος. Και δεν είναι υπόλογος απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, αλλά απέναντι στον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία», ανέφερε και σημείωσε ότι «κανονικά, σήμερα δεν θα έπρεπε να συζητάμε τον προϋπολογισμό αυτής της κυβέρνησης. Διότι αυτή η κυβέρνηση, αν είχε ίχνος πολιτικής ευθιξίας, θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί».

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε για τον προϋπολογισμό, παραθέτοντας μία σειρά επίσημων στοιχείων, «που επιβεβαιώνουν ότι η συνθήκη οικονομικής ασφυξίας που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι οριακή, μία κρίση εκρηκτικών τιμών και διαλυμένης αγοραστικής δύναμης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε:

«Από την πλευρά του κόστους ενέργειας:

»1. Η Ελλάδα έχει πλέον και επίσημα την πιο ακριβή βενζίνη σε ολόκληρη την ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Eurostat.

»2. Σύμφωνα με τη Eurostat, η Ελλάδα ήταν πρώτη στην Ευρώπη στην τιμή ηλεκτρικής ενέργειας προ φόρων και επιδοτήσεων στο α’ εξάμηνο του 2022. Ως πολίτες, λοιπόν, πληρώνουμε τα περισσότερα από οποιουσδήποτε άλλους στην Ευρώπη στις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, είτε απευθείας από την τσέπη μας, είτε δια του κρατικού προϋπολογισμού. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η πηγή της αισχροκέρδειας.

»3. Η Ελλάδα έχει το τρίτο υψηλότερο κόστος ενέργειας στην ΕΕ μετά και τις επιδοτήσεις σε όρους αγοραστικής δύναμης των πολιτών, σύμφωνα με την έκθεση των Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας για το 2022.

»4. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 τα νοικοκυριά στην Ελλάδα είχαν τη δεύτερη μεγαλύτερη επιβάρυνση από τους λογαριασμούς ρεύματος και την τρίτη μεγαλύτερη επιβάρυνση από λογαριασμούς φυσικού αερίου στην ΕΕ, σύμφωνα με το INE / ΓΣΕΕ.

»Από την πλευρά του εισοδήματος:

»1. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας είναι το δεύτερο χαμηλότερο στην ΕΕ.

»2. Η χώρα μας είναι πέμπτη από το τέλος στην ΕΕ στην αγοραστική δύναμη των πολιτών

»3. Η κατάσταση διαρκώς επιδεινώνεται:

– Φέτος, τα νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει έως και το 40% της αγοραστικής τους δύναμης.

– Από τον Απρίλιο του 2022 και μετά, ο κατώτατος μισθός έχει χάσει το 19% της αγοραστικής του δύναμης.

– Ο πραγματικός μισθός μειώθηκε κατά 12% μόνο το πρώτο τρίμηνο  του 2022».

Σχετικά με τον πληθωρισμό, η κ. Αχτσιόγλου παρατήρησε ότι «ο ετήσιος πληθωρισμός 9,7% είναι εξαιρετικά υψηλός, επί 9 μήνες η Ελλάδα είχε πολύ υψηλότερο πληθωρισμό από τον ευρωπαϊκό, ενώ έχουμε υπερβεί το ένα έτος από τη στιγμή που άρχισε να αυξάνει σημαντικά ο πληθωρισμός».

«Ο πληθωρισμός 9,1% Οκτωβρίου 2022 μαρτυρά την αύξηση σε σχέση με τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου του 2021 που ήταν ήδη 3,4%», προσέθεσε και τόνισε ότι «τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τα νοικοκυριά των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων, διότι σε τρόφιμα, ενέργεια και είδη πρώτη ανάγκης ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλότερος από τον γενικό δείκτη».

«Νομιμοποίηση της αισχροκέρδειας»

Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση, «για τη μη ρυθμιστική παρέμβαση στην αγορά και για τη νομιμοποίηση της αισχροκέρδειας».

«Μέχρι και τον Ιούλιο του 2022, η κυβέρνηση δεν έκανε καμία απολύτως παρέμβαση στην αγορά ενέργειας. Οι εταιρείες σώρευαν υπερκέρδη εις βάρος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στον μηχανισμό που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2022, σημείωσε ότι ο μηχανισμός αυτός «θέτει ένα όριο τιμής ανά τεχνολογία/ανά καύσιμο στους ηλεκτροπαραγωγούς, όριο που βρίσκεται πολύ πιο πάνω από το πραγματικό κόστος παραγωγής. Οι εταιρείες συνεχίζουν λοιπόν να σωρεύουν κανονικά υπερκέρδη. Στη συνέχεια έχοντας ήδη διασφαλίσει υπερκέρδη, χρεώνουν πάνω από το πλαφόν και το κράτος τούς ζητά να επιστρέψουν όσα ούτως ή άλλως αδίκως εισέπραξαν, πάνω απ το πλαφόν».

Προσέθεσε ότι «η απουσία οποιουδήποτε πλαφόν στη λιανική, επιτρέπει να συνεχίζεται κανονικά εκεί το πάρτι της αισχροκέρδειας: 1 δισ. ευρώ τα υπερκέρδη στην ηλεκτρική ενέργεια μόνο για τους μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη».

Μίλησε για «υποτιθέμενη κατάργηση» της ρήτρας αναπροσαρμογής και για «ξεκάθαρη εξαπάτηση», καθώς το μοντέλο τιμολόγησης, με το οποίο την αντικατέστησε η κυβέρνηση, οδήγησε σε αύξηση των τιμών, με αποτέλεσμα τα τιμολόγια να είναι κατά 60 % αυξημένα.

«Η κυβέρνηση νομιμοποίησε τα υπερκέρδη», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει φορολογηθεί ούτε ένα ευρώ από τα υπερκέρδη 2,2 δισ. ευρώ από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι και τον Ιούνιο του 2022, ενώ το μόνο που έχει κάνει η κυβέρνηση είναι να συμπιέζει το ποσό των υπερκερδών με διάφορες μεθοδολογίες και τελικά να το προσδιορίζει στο σκανδαλωδώς χαμηλό επίπεδο των 415 εκατ. και να λέει ότι θα ανακτήσει μόλις 373 εκατ., χαρίζοντας δισεκατομμύρια στα καρτέλ της ενέργειας».

«Πολιτική ενίσχυσης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων»

«Η κυβερνητική πολιτική ενίσχυσης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, που συμβάλλουν στην κρίση ακρίβειας και επωφελούνται από αυτήν, διαπερνά σχεδόν όλα τα πεδία», τόνισε και αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης.

«Ελάχιστες μέχρι στιγμής οι πραγματικές πληρωμές, καμία μέριμνα για διάχυση της στήριξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα 455 εκατ. των χαμηλότοκων δανείων  πηγαίνουν σε μόλις 13 επιχειρηματικούς ομίλους», όπως είπε.

Και προσέθεσε ότι «δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για στρατηγική που αντανακλάται παντού:

»1. Από το 2019 και μετά αυξάνονται οι κοινωνικές ανισότητες, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ.

»2. Από το 2019 και μετά αυξάνεται ο πληθυσμός σε κίνδυνο φτώχειας και παιδικής φτώχειας.

»3. Από το 2019 και μετά τα χρέη της ελληνικής κοινωνίας αυξάνονται διαρκώς, προς την εφορία, προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ αυξάνονται και τα κόκκινα δάνεια.

»Συνολική αύξηση ιδιωτικού χρέους 38 δισ. επί των ημερών σας. Παράλληλα, δημιουργείται μια νέα γενιά κόκκινων δανείων, λόγω του αυξημένου κόστους ζωής και της αύξησης των επιτοκίων».

«Κόκκινα δάνεια και επίθεση στην περιουσία των αδυνάμων»

Αναφερόμενη στην πολιτική της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια, η Έφη Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «τόσο στον εξωδικαστικό μηχανισμό όσο και στον πτωχευτικό, με την άρνησή σας να ρυθμίσετε ριζικά τα χρέη προς το δημόσιο, με την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, με την ασυδοσία στη λειτουργία funds και εισπρακτικών, η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους έχει περιοριστεί στην επιθετική στρατηγική μέτρων εκτέλεσης κατά της περιουσίας των αδύναμων πολιτών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται συλλήβδην ως στρατηγικοί κακοπληρωτές».

«Έχετε κι εδώ δημιουργήσει μια οριακή συνθήκη: Πλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες ακόμη και για οφειλές λίγων χιλιάδων ευρώ, για ευτελή ποσά. Είδαμε τι έγινε στο σπίτι της κ. Κολοβού», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Την ίδια ώρα», συμπλήρωσε, «βλέπουμε στελέχη της ΝΔ να κερδοσκοπούν προσωπικά, όπως ο κ. Πάτσης. Που αγόραζε κόκκινα δάνεια κοψοχρονιά, για να πλουτίζει από τη δυστυχία συμπολιτών μας. Και παράλληλα, επιβραβευόταν με απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ, ενώ περισσότερα από 7 δισ. έχουν δοθεί σε απευθείας αναθέσεις».

Σχετικά με το σχέδιο «Ηρακλής», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τον φόβο να εγγραφούν στο δημόσιο χρέος οι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, που έδωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ηρακλής», αυξάνοντάς το σε απόλυτο νούμερο έως και 18,7 δισ. δημόσιο χρέος.

«Προϋπολογισμός της ίδιας αδιέξοδης και άδικης κυβερνητικής πολιτικής»

Κλείνοντας, η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για προϋπολογισμό «συνέχισης της ίδιας αδιέξοδης και άδικης κυβερνητικής πολιτικής».

«Καμία μείωση στους έμμεσους φόρους. Αντιθέτως, με πρόβλεψη για ακόμη περισσότερα έσοδα από ΦΠΑ, επιπλέον 800 εκατ. των φετινών, μείωση του προϋπολογισμού της πρόνοιας κατά 412 εκατ. εν μέσω στεγαστικής κρίσης και κρίσης ακρίβειας, μείωση των πραγματικών μισθών», είπε χαρακτηριστικά και ανέδειξε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε:

«- Ρυθμιστική παρέμβαση στην αγορά ενέργειας με αποσύνδεση της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος από του φυσικού αερίου, πραγματικό πλαφόν στην τιμή χονδρικής και λιανικής στο ρεύμα, πλαφόν 5% στο περιθώριο κέρδους στην παραγωγή ενέργειας,  φορολόγηση των πραγματικών υπερκερδών.

»- Μείωση του ΕΦΚ στα κατώτερα επίπεδα που επιτρέπει η ΕΕ και μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%.

»- Αύξηση του κατώτατου μισθού και τιμαρηθμική αναπροσαρμογή στους μισθούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να ενισχυθεί η αγοραστική τους δύναμη.

»- Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους επαγγελματίες και αποκατάσταση της δικαιοσύνης στους συνταξιούχους αναφορικά με τα αναδρομικά τους και τη 13η σύνταξη.

»- Ακύρωση υποτιθέμενων μεταρρυθμίσεων όπως η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και οι σαρωτικοί για τα εργασιακά δικαιώματα νόμοι του κ. Χατζηδάκη.

»- Αύξηση του φόρου σε υψηλά μερίσματα».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επαφές στο Λονδίνο με επενδυτές – Συνάντηση με τον βασιλιά Κάρολο την Δευτέρα

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας με τον βασιλιά Κάρολο Γ’ στο κάστρο του Ουίνδσορ, στο Λονδίνο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Λονδίνο το διήμερο 27 – 28 Νοεμβρίου και θα συμμετάσχει στο συνέδριο που διοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley.

Διαβάστε επίσης: Επενδυτικό «σαφάρι» από τον Μητσοτάκη σε Λονδίνο – Παρίσι

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σήμερα, Κυριακή, στις 19.45 (ώρα Ελλάδος), ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση με μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στο Λονδίνο.

Το πρωί της Δευτέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley και θα έχει συναντήσεις με επενδυτές και στελέχη επιχειρήσεων.

Στις 19.00 (ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, θα γίνουν δεκτοί από τον βασιλιά Κάρολο Γ’ στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Στις 21.30 (ώρα Ελλάδος), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση, με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE, με τον καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics, Kevin Featherstone.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η χειραψία Σίσι – Ερντογάν άναψε «φωτιές» – Μπορεί η Αίγυπτος να «προδώσει» την Ελλάδα;

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η συζήτηση που άνοιξε στην Αθήνα μετά την χειραψία του προέδρου της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι με τον τούρκο ομόλογο του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν πέρασε απαρατήρητη στην Άγκυρα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η Αθήνα σίγουρα παρακολουθεί τις κινήσεις των συμμάχων της. Ιδιαίτερα όσον αφορά την Τουρκία. Ωστόσο δεν δείχνει – και σωστά – να βρίσκεται σε πανικό.

Διαβάστε επίσης: Η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου χαλάει τα σχέδια της Αγκυρας

Βεβαιότητα

Σε υπουργείο Εξωτερικών και Μέγαρο Μαξίμου είναι περισσότερο από σαφές πως οι σχέσεις Τουρκίας – Αιγύπτου δεν μπορούν να μείνουν παγωμένες επ’ αόριστο. Οι λόγοι και οι παράγοντες που αργά ή γρήγορα θα επιβάλλουν με τον τρόπο τους την εξομάλυνση είναι πολλοί. Τόσο οικονομικοί όσο και γεωπολιτικοί.

Αυτά που χωρίζουν επίσης Αίγυπτο και Τουρκία είναι εξαιρετικά σημαντικά και ακόμα και σε μία διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων δεν μπορεί κανείς να τα παραβλέψει. Με τις σχέσεις Ερντογάν – Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αλλά και το ρόλο της Άγκυρας στη Λιβύη και την προσπάθεια μετατροπής της χώρας σε προτεκτοράτο της Τουρκίας να μην περνούν απαρατήρητα από το Κάιρο αφού αφορούν ζωτικά συμφέροντα της κυβέρνησης του.

Διαβάστε επίσης: Χουριέτ: Θα πάθουν έμφραγμα στην Αθήνα όταν υπογραφούν οι συμφωνίες Τουρκίας – Αιγύπτου

Οι δεσμοί Ελλάδας – Αιγύπτου

Την ίδια στιγμή η Αίγυπτος με το βλέμμα και στην ΕΕ έχει επιλέξει να προχωρήσει σε μία στρατηγικού χαρακτήρα σχέση με την Ελλάδα. Άλλωστε η απόφαση του Καΐρου να υπογράψει συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών το 2020 με την Αθήνα, εν μέσω της κρίσης του Ορούτς Ρέις και ενώ Ελλάδα και Τουρκία ήταν μία ανάσα από το «θερμό επεισόδιο», είναι αυτή που «έκοψε» στη μέση το τουρκολιβυκό μνημόνιο του 2019. Με τη συνεργασία να επαναβεβαιώνεται με τη νέα συμφωνία έρευνας και διάσωσης, Ελλάδας – Αιγύπτου.

Ο Σούκρι είναι ο ΥΠΕΞ ο οποίος κάλεσε ευθέως ΟΗΕ και ΕΕ να αναλάβουν δράση απέναντι στην κυβέρνηση της Τρίπολης, απαιτώντας να οδηγηθεί η Λιβύη σε εκλογές για την ανάδειξη μίας κυβέρνησης που θα εκπροσωπεί το σύνολο της χώρας. Απαλλαγμένη από ξένους κηδεμόνες.

Με την Αθήνα να βρίσκει στον Κάιρο τον μεσολαβητή που χρειάζεται προκειμένου να μην χάνεται η φωνή της στα διεθνή τραπέζια που στρώνονται για την Λιβύη και εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένη.

Στελέχη του ΥΠΕΞ επαναλαμβάνουν – όπως έκαναν και στο παρελθόν στην περίπτωση της επαναπροσέγγισης Ισραήλ – Τουρκίας –  ότι είναι λάθος να προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε τις συμμαχίες της Ελλάδας μέσα από τις σχέσεις των χωρών αυτών με την Άγκυρα.

Υποστηρίζουν δε ότι οι σχέσεις της Αθήνας δεν βασίζονται στις μη σχέσεις των εν λόγω χωρών με την Άγκυρα και σημειώνουν τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί, τις συνέργειες και την πολιτική που ακολουθεί η Ελλάδα στην περιοχή ως παράγοντας σταθερότητας.

Και τα συμφέροντα

Όπως σημειώνουν έμπειροι διπλωμάτες δε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη διπλωματία σημασία για την ισχύ των δεσμών μεταξύ των κρατών και τις συνεργασίες τους έχουν τα κοινά συμφέροντα που αναπτύσσουν.

Την ίδια στιγμή η φιλολογία που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα γύρω από τη χειραψία Ερντογάν – Σίσι αποτυπώθηκε με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, όπως αυτό της Χουριέτ. Δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έναν οδικό χάρτη όσον αφορά τις σχέσεις Αιγύπτου – Τουρκίας και την εξομάλυνση τους, με σημείωση ότι θα μειωθεί η επιρροή της Αθήνας.

Με μοναδικό κανόνα στις διπλωματικές σχέσεις να παραμένει πως τα κράτη δεν έχουν διαρκείς φιλίες ή διαρκείς έχθρες, παρά μόνο διαρκή συμφέροντα.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
LIFESTYLE4 λεπτά ago

Χριστόφορος Παπακαλιάτης – «Μετά τα 40 πέρασα κρίση ηλικίας»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ8 λεπτά ago

Έφυγε από την ζωή ο Γιωργος Κόταλης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ9 λεπτά ago

Τη μέριμνα της μικρής Λυδίας ζητούν οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

VIDEO10 λεπτά ago

Ενημέρωσαν τους πολίτες για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης κατά της βίας των γυναικών

ΕΛΛΑΔΑ12 λεπτά ago

Σέρρες: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι στη Ροδόπολη – Απειλούν να δεθούν στις γραμμές του τρένου λόγω έλλειψης ασθενοφόρων

ΜΠΑΣΚΕΤ16 λεπτά ago

Μάντζαρης: «Έχουμε ταλέντο στην επίθεση, πρέπει να δουλέψουμε στην άμυνα» (video)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ17 λεπτά ago

Παράσταση για έναν ρόλο – www.ertsports.gr

ΚΟΣΜΟΣ20 λεπτά ago

Ανακατασκευή κλειτορίδας: Η επέμβαση που προσφέρει ελπίδα σε χιλιάδες γυναίκες

LIFESTYLE24 λεπτά ago

Ο Νίκος Παπαδάκης αποκαλύπτει – «Με έπιασε ένας πόνος, είπα ότι αν θα τη βγάλω θα το κόψω»

ΕΛΛΑΔΑ28 λεπτά ago

Τι λέει ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Παναγία Εικονίστρια η μεγαλη εορτή της Σκισθου

LIFESTYLE5 ημέρες ago

“Γίναμε” – Δείτε το αξέχαστο σκύψιμο της Νόβα με ανύπαρκτο στρινγκ – NassosBlog

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Τζούλια Νόβα για τα αρνητικά σχόλια που δέχεται: «Δεν κρατάω κακία σε κανέναν»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ12 ώρες ago

Συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος στην Αγχίαλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Το συνέδριο της ΚΕΔΕ στον Βόλο ξεκίνησε τις εργασίες του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Mάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 60χρονος Βολιώτης – Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από τροχαίο ατύχημα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

ΣΚΙΑΘΟΣ: Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Η φιλαρμονική της Σκιαθου γέμισε ύμνους τα σοκάκια του νησιού

ΣΤΟΙΧΗΜΑ6 ημέρες ago

Στοίχημα Τρίτης: Γαλλία – Αυστραλία «πληρώνουν» 10.00

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Ιωάννα Κολοβού: Χάνει το σπίτι της σε πλειστηριασμό

Δημοφιλή