ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Έφυγε από την ζωή η Ευδοκία Καπούλα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διατηρούσε κατάστημα με τζάκια στην οδό Αναλήψεως στον Βόλο, ενώ είχε διατελέσει μέλος της Διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΜΑΓΝΗΣΙΑ
ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ : «Το Ίδρυμα Μαρτίνου χορηγεί ψηφιακό εξοπλισμό σε σχολικές μονάδες της Μαγνησίας»

Τις θερμές ευχαριστίες της εκφράζει η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή στο Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, και, ιδιαιτέρως, στον εφοπλιστή και πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους κ. Θανάση Μαρτίνο, που μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου με τον διακριτικό τίτλο: «ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ» χορηγεί ψηφιακό εξοπλισμό σε σχολικές μονάδες του Νομού Μαγνησίας.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή, από τον περασμένο Σεπτέμβριο 2022, είχε έρθει σε επαφή με το Ίδρυμα προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπέδειξαν οι αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και αφορούν στην προμήθεια ψηφιακού εξοπλισμού. Η δωρεά αφορά στην προμήθεια κυρίως διαδραστικών πινάκων, φορητών υπολογιστών και σετ ρομποτικής, προκειμένου να υποστηριχθεί, ταχύτερα, η ολοένα και περισσότερο επιτακτική ανάγκη της μετάβασης στην σύγχρονη ψηφιακή εκπαίδευση, ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές. Μετά από αναλυτική καταγραφή των αναγκών από τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης, το Ίδρυμα θα προμηθεύσει, τις προσεχείς ημέρες, εξοπλισμό στις υποδειχθείσες σχολικές μονάδες των Δήμων Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου:

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
1ο ΝΗΠΙΑΓΕΩΓΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ
1 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ
2Ο ΔΗΜ. ΑΛΜΥΡΟΥ
6 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
1 3D PRINTER
1 ΣΕΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΤΕΛΕΟΥ
2 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
10 ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
1 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΖΑΓΟΡΑΣ
2 PROJECTORS ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ
2 LAPTOP
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑΣ
4 LAPTOP / TABLETS
1 ΕΓΧΡΩΜΟ ΕΚΤΥΠΩΤΗ LASER
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΗΛΙΟΥ
3 ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
2 LAPTOP
ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗΣ
2 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
2 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
1 PROJECTOR
3 LAPTOP
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ
ΗΜ. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ
3 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ
4 ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
4 PROJECTORS
ΓΥΜΝΑΣΙΟ- ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΝΑΛΙΩΝ
10 TABLETS
1 3D PRINTER
1 PROJECTOR
3 ΣΕΤ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
1 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ
1 ΕΓΧΡΩΜΟ ΕΚΤΥΠΩΤΗ LASER
Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γ. Πολύζο και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σ. Σαβελίδη για την διαδικασία, ενημέρωσε σχετικά τους Δημάρχους και δήλωσε ότι: «Ως Υφυπουργός Παιδείας, πρωτίστως, και ως βουλευτής Μαγνησίας θα ήθελα να ευχαριστήσω, θερμά, το Ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου για την ευγενική του χορηγία, που έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω ενίσχυση της ψηφιακής εκπαιδευτικής διαδικασίας σε σχολικές μονάδες του Νομού Μαγνησίας. Η χορηγία του Ιδρύματος δεν είναι μόνο συμβολική αλλά εξαιρετικά ουσιαστική καθώς έρχεται σε μία περίοδο που η ψηφιακή μετάβαση της παιδείας είναι ιδιαιτέρως επιτακτική. Ως μέλος της επιτροπής που υπέγραψε την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για την παγκόσμια εκπαίδευση μέχρι 2050, στο Δουβλίνο τον περασμένο Νοέμβριο 2022, η οποία περιλαμβάνει την ανάληψη δεσμεύσεων σχετικά με την πρόσβαση σε ποιοτική παγκόσμια εκπαίδευση καθώς και τον ρόλο της εκπαίδευσης και την συμβολή της στη διεθνή αλληλεγγύη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την παγκόσμια κοινωνική δικαιοσύνη, τη βιωσιμότητα και την ειρήνη, είμαι εξαιρετικά ευτυχής που σημαντικό μέρος των πολλαπλών δράσεων του Ιδρύματος έχουν επίκεντρο την διά βίου μάθηση και την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, ενώ, παράλληλα, ενισχύουν την συντονισμένη προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας που θα αξιοποιήσει κονδύλια του Ταμεία Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την υλοποίηση της ψηφιακής μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση».

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. Μ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Η υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κα Ζέττα Μ. Μακρή παραβρέθηκε στην εκδήλωση βράβευσης μαθητών και εκπαιδευτικών, που συνδιοργάνωσαν η Ι. Μ. Δημητριάδος, οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας και συντόνισε το 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών. Παρόντες ήταν οι διευθυντές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Πολύζος και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δρ Σαβελίδης, εκπαιδευτικοί και μαθητές ενώ η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βόλου έψαλλε στη λειτουργία.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τέλεσε την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, προς τιμήν των Τριών Μεγίστων Φωστήρων Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Μεγάλου Βασιλείου και Γρηγορίου του Θεολόγου και κατόπιν βράβευσε τρεις μαθητές, τους μαθητές του Γυμνασίου Κάτω Λεχωνίων Χρήστο Πούλιο και Γιάννη Αναστασίου και τον μαθητή του 5ου Γυμνασίου Βόλου Κωνσταντίνο Μουράβα, για το παράδειγμά τους να παραδώσουν στις Αρχές ένα πορτοφόλι που βρήκαν.
Στη συνέχεια, ο κ. Ιγνάτιος απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της τοπικής εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, σε δύο παλαίμαχους εκπαιδευτικούς, τον κ. Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, καθηγητή φιλόλογο και τον κ. Δημήτριο Κωνσταντάρα-Σταθαρά, δάσκαλο.
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ
Η υφυπουργός Παιδείας συνεχάρη προσωπικά τους βραβευθέντες μαθητές για την αξιέπαινη πράξη τους και τους τιμηθέντες εκπαιδευτικούς για την σπουδαία προσφορά τους στην ελληνική παιδεία και το ελληνικό σχολείο :” Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι η ιδανική ημέρα για να τιμήσουμε τη μνήμη τους στα πρόσωπα των παιδιών που έκαναν πράξη τις αξίες τους και στα πρόσωπα των εκπαιδευτικών που μετέδωσαν τη διδασκαλία τους. Τα μηνύματα των Τριών Ιεραρχών είναι πάντα επίκαιρα και οικουμενικά και φωτίζουν τον δρόμο της Παιδείας, της επιστήμης και της φιλομάθειας”.
Η κα Μακρή ήταν παρούσα και στην κοπή της πίτας του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Ιωνίας, όπου ευχήθηκε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για τη νέα χρονιά και δέχτηκε με χαρά τις ευχές τους αλλά και την τύχη που της επεφύλασσε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, καθώς το φλουρί έτυχε στην υφυπουργό Παιδείας και στην αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας του Δ. Βόλου Νατάσα Μορφογιάννη.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Πέθανε οδηγός ταξί στον Βόλο
-
MEDIA3 ημέρες ago
«Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη: καλεσμένος ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 00:10
-
MEDIA5 ημέρες ago
«Μαύρο Ρόδο»- Έβαλε φωτιά το ζεϊμπέκικο του Θέμη Καστρινού
-
LIFESTYLE3 ημέρες ago
Στα προηγούμενα Survivor έκαναν όργια… όλων των ειδών στο νοσοκομείο
-
LIFESTYLE1 ημέρα ago
«Λες ”πόσο χρόνο έχω; Μπορεί να είναι ένα Πάσχα”» – Ραγίζει καρδιές η Μπακογιάννη για την υγεία της
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago
ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ 2023: Η ΤΗΝΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ τα 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ – ΤΑ «ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ» ΕΛΑΜΨΑΝ !!
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Τσικνοπέμπτη: Πότε θα τσικνήσουμε και πότε πέφτει η Καθαρά Δευτέρα
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago
Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός για συγγραφή νουβέλας με θέμα «Εκατό Χρόνια ζωής της Νέας Ιωνίας Αττικής»