Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαινιάστηκε από την ΠτΔ η πρώτη μόνιμη διαδραστική έκθεση στην Ελλάδα για την κλιματική αλλαγή

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η πρώτη διαδραστική μόνιμη έκθεση για την κλιματική αλλαγή με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή κι εμείς», εγκαινιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η κυρία Σακελλαροπούλου συνεχάρη τους συντελεστές της έκθεσης και τόνισε ότι το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας έχει πρωτοστατήσει, με την πολυσχιδή και επί δεκαετίες ανελλιπή δράση του, στην περιβαλλοντική έρευνα και εκπαίδευση. Όπως σημείωσε η Πρόεδρος «έχοντας συνειδητοποιήσει πολύ νωρίς ότι ο 21ος αιώνας θα είναι ο πλέον κρίσιμος από περιβαλλοντικής πλευράς και ότι έχουμε φτάσει σ’ ένα σημείο μετά το οποίο, όπως χαρακτηριστικά παρατηρούσε ήδη από το 1997 ο Γάλλος στοχαστής Εντγκάρ Μορέν, δεν θα υπάρχει επιστροφή, το Μουσείο εργάζεται για τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης κυρίως στους νέους, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη ρίζα του». Εγκαίνια

Επισήμανε επίσης, ότι ο πλανήτης μας κινδυνεύει: από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, τη διόγκωση του αστικού περιβάλλοντος, την ερημοποίηση των εδαφών εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης τους από τον άνθρωπο, τη συρρίκνωση των δασών και τη δραματικά μειούμενη βιοποικιλότητα, «κινδυνεύει δηλαδή ιδίως από την ανθρώπινη αλαζονεία και απληστία. Η αισθητική υποβάθμισή του έρχεται ως θλιβερό παρεπόμενο».

Ειδικότερα, παρατήρησε ότι «δυστυχώς δεν αναφερόμαστε πια στο απώτερο ή κοντινό μέλλον, αλλά στο παρόν» και πρόσθεσε ότι «χθες μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα έρευνας, σύμφωνα με την οποία η στάθμη των υδάτων στη Μεσόγειο Θάλασσα έχει αυξηθεί με πολύ υψηλότερο ρυθμό τα τελευταία 20 χρόνια σε σύγκριση με ολόκληρο τον 20ό αιώνα, επιβεβαιώνοντας έτσι τα απειλητικότερα σενάρια για την πορεία της κλιματικής αλλαγής».

Επικαλούμενη τα όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην εναρκτήρια ομιλία του στη πρόσφατη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, υπενθύμισε ότι «είμαστε σε έναν αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην κλιματική κόλαση» και συμπλήρωσε ότι «οι επιπτώσεις της περιβαλλοντικής καταστροφής δεν απειλούν με ριζική ανατροπή μόνο το οικονομικό μας μοντέλο, αλλά και τους ίδιους τους όρους της κοινωνικής μας συμβίωσης».

Στο πλαίσιο αυτό, υποστήριξε ότι «δεν θα ήταν λοιπόν υπερβολή, να χαρακτηρίσουμε την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής – που έχει ήδη λάβει τη μορφή κλιματικής κρίσης – ως τη σπουδαιότερη πρόκληση των καιρών μας. Η ανάγκη άμεσης αφύπνισης και εγρήγορσης όλων, κρατών, διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, αλλά πρωτίστως της κοινωνίας των πολιτών, σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, και ανάληψης αποτελεσματικών πρωτοβουλιών, είναι επιτακτική», ενώ σημείωσε ότι «η αλλαγή πλεύσης και νοοτροπίας είναι μονόδρομος και η αντίδραση από τη βάση είναι αυτή που θα αναγκάσει και τις ηγεσίες να κινηθούν προς στη σωστή κατεύθυνση».

Αναφερόμενη στην ευθύνη της δικής μας γενιάς, παραδέχτηκε ότι είναι μεγάλη. «Η ελπίδα όμως βρίσκεται στις επόμενες, που θα κληθούν να βιώσουν τις οδυνηρές συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Πρέπει επομένως να βοηθήσουμε τους νέους και τις νέες να διαμορφώσουν, μέσω μιας ολιστικής αντίληψης του φαινομένου, περιβαλλοντική συνείδηση βασισμένη στην αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη και να την εφαρμόσουν στην πράξη».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι «για τους λόγους αυτούς έχει καθοριστική σημασία για το μέλλον όλων μας η πολύχρονη προσπάθεια του Μουσείου να ευαισθητοποιήσει ενημερώνοντας και να εκπαιδεύσει ευαισθητοποιώντας την κοινωνία, και τώρα, με την έκθεση αυτή, να στοχεύσει στους νέους, να τους συνενώσει σε έναν κοινό σκοπό και να τους κινητοποιήσει, ώστε να αναλάβουν δράση».

Η έκθεση «Κλιματική Αλλαγή και εμείς» αποτελείται από 17 εκθεσιακούς σταθμούς

Η έκθεση «Κλιματική Αλλαγή και εμείς» αποτελείται από 17 εκθεσιακούς σταθμούς και δημιουργήθηκε από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με σκοπό οι επισκέπτες να αντιληφθούν τις συνέπειές της, το βαθμό που μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας μπορεί να βοηθήσει.

Στην προσπάθεια του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας να περάσει το μήνυμα για την αναγκαιότητα επαγρύπνησης και εγρήγορσης για την προστασία του περιβάλλοντος απ’ όλους αλλά και για όσα φέρει η κλιματική αλλαγή , αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος. «Η πίεση από την κοινωνία των πολιτών πρέπει να καταστεί αισθητή, διότι τα αποτελέσματα της πρόσφατης COP 27 στην Αίγυπτο είναι μάλλον απογοητευτικά», σημείωσε ο κ. Πικραμμένος, αφού συνεχάρη το μουσείο για την προσπάθεια που κάνει ώστε να διαμορφωθεί μια νέα αντίληψης και κουλτούρα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ακόμη ο κ. Πικραμμένος επισήμανε ότι έχουν θέσει έναν στόχο «το μοναδικό αυτό μουσείο στην Ελλάδα να μετατραπεί σύντομα σε εθνικό μουσείο φυσικής ιστορίας». Οι συνθήκες μας καλούν να σκεφτούμε αλλιώς και να δράσουμε αλλιώς. Η ευημερία με οικολογικό πρόσημο είναι προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης», κατέληξε.

Η ευαισθητοποίηση των επισκεπτών στην μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει ο άνθρωπος στο προσεχές μέλλον, αποτελεί έναν από τους στόχους της έκθεσης «Κλιματική Αλλαγή κι Εμείς», τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Φαλή Βογιατζάκη.

Η έκθεση έχει σχεδιαστεί από τη γερμανική εταιρεία Hüttinger Interactive Exhibitions που ειδικεύεται σε διαδραστικές εκθέσεις για μουσεία κι άλλα κέντρα επιστημών σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Χαράλαμπο Λαζάκη και περιλαμβάνει 17 διαδραστικά εκθέματα που θίγουν τις εξής θεματικές κατηγορίες: Ενέργεια, μεταφορές, παραγωγή τροφίμων, χρήση νερού, απορρίμματα-ανακύκλωση, επιστημονική έρευνα, επιπτώσεις , προσωπική Ευθύνη, παγκοσμιότητα.

Μέσω της έκθεσης, όπως σημείωσε η κ. Βογιατζάκη, οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τι είναι η κλιματική αλλαγή τις επιπτώσεις της και πώς μπορούν να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

«Θεωρήσαμε πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουν ότι ακόμα και μικρές αλλαγές στην καθημερινή ζωή μας μπορούν να βοηθήσουν. Με την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ενημέρωση το μουσείο επιδιώκει τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης την αλλαγή στον τρόπο σκέψης, τον επανακαθορισμό των προτεραιοτήτων και των αξιών, ώστε τα ηθικά κριτήρια να παίζουν ρόλο εξίσου με τα επιστημονικά», σημείωσε η κ. Βογιατζάκη και προσέθεσε ότι στόχος τους επίσης είναι «να αποτελέσουν ένα σημαντικό παράγοντα που θα οδηγήσει τη νέα γενιά στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, το μόνο δρόμο για την πραγματική πρόοδο».

«Η γνώση είναι δύναμη, τη χρειαζόμαστε για να προστατεύσουμε τη ζωή στον πλανήτη αλλά και να προστατευθούμε απ αυτόν» υπογράμμισε η κ. Βογιατζάκη. Παράλληλα, ειδική μνεία έκανε για την νέα διαμορφωμένη αίθουσα «Καίτη Κυριακοπούλου» που φιλοξενεί ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα προβολής 360° με τίτλο «Η αλήθεια κατάματα» δίνοντας μία άλλη διάσταση στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. «Η Καίτη Κυριακοπούλου υπήρξε πραγματική φίλη του ‘Αγγελου και της Νίκης Γουλανδρή πίστεψε στους σκοπούς του μουσείου και τους υποστήριξε πρώτη εκείνη και στη συνέχεια όλη η οικογένειά της η οποία κι έκανε και τη δωρεά του υπερθεάματος. Συντελέστές του είναι οι εταιρείες Wonder Immersive και 2monochannels», ανέφερε η κ. Βογιατζάκη.

« Δεν έχουμε ακουμπήσει ακόμα το παγόβουνο, είμαστε όμως πάρα πολύ κοντά», σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα, διευθυντής/πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών και ακαδημαϊκός, Κώστας Συνολάκης. «Αν μπορέσουμε να πετύχουμε τους κλιματικούς στόχους τουλάχιστον θα μπορέσουμε να ξαναγυρίσουμε κάποια στιγμή στα σημεία που ήμασταν στην αρχή του 20ου αιώνα», υπογράμμισε και προσέθεσε ότι πρέπει να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας καθώς δεν υπάρχει «plan B».

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.

Την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης είχε η Φοίβη Κουντούρη, καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μαζί με το εκπαιδευτικό τμήμα του μουσείου.

Πληροφορίες

Ώρες Λειτουργίας: Σαββατοκύριακα 10.00 – 15.00

Καθημερινές 9.00 – 14.30

Εισιτήρια: H επίσκεψη περιλαμβάνεται στο εισιτήριο εισόδου στο Μουσείο

Ενήλικες 10 ευρώ, παιδιά 2 – 4 ετών 4 ευρώ, παιδιά 5 – 18 ετών 6 ευρώ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επετειακή έκθεση της Βουλής των Ελλήνων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου έχει ανοίξει τις πύλες της στη Βιβλιοθήκη της Βουλής, στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, στην οδό Λένορμαν 218, 1ος όροφος, η επετειακή έκθεση:
«Ιστορίες Επιβίωσης; Μικρασιάτες πρόσφυγες και εργασία στις νέες πατρίδες», που παρουσιάζει η Βουλή των Ελλήνων.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Παράλληλα εγκαινιάστηκαν οι δορυφορικές εκθέσεις: Πρόσφυγες 1922 = Επιβίωση-Ενσωμάτωση & Το 1922 στον Τύπο.

Οι επισκέπτες μπορούν να δουν πολλά και με μεγάλη ιστορική αξία, εκθέματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πολυβραβευμένο «Photograph 51» της Αnna Ziegler στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το πολυβραβευμένο έργο της Anna Ziegler, μετά τη θριαμβευτική του πορεία στο West End του Λονδίνου (βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για την Νικόλ Κίντμαν) έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, να μας αφηγηθεί την αληθινή ιστορία της Ρόζαλιντ Φράνκλιν, της ερευνήτριας που, τον Μάιο του 1952, κατάφερε πρώτη να αποτυπώσει σε μία φωτογραφία το ανθρώπινο DNA, ανοίγοντας το δρόμο στις εντυπωσιακές ιατρικές ανακαλύψεις, φάρμακα, θεραπείες και εμβόλια που έχουν γίνει σήμερα κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όλοι οι συνεργάτες της Ρόζαλιντ έγιναν διάσημοι, πήραν Νόμπελ, αποτελούν σήμερα σημεία αναφοράς στην επιστημονική έρευνα. Η Ρόζαλιντ όμως όχι. Ίσως γιατί δεν πρόλαβε. Ίσως γιατί η ίδια δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τη δόξα. Ίσως επειδή ήταν γυναίκα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ένα έντονα πολιτικό, μα και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ευαίσθητο, έργο γύρω από την κοινωνική ευθύνη της σύγχρονης επιστήμης, γύρω από τον αγώνα μιας γυναίκας να βρει ισότιμη θέση σε μια ανδροκρατούμενη κοινότητα, γύρω από την αφοσίωση του επιστήμονα σε ένα ευρύτερο όραμα που μπορεί να δικαιολογήσει ακόμα και την αυτοθυσία του προς χάριν της κοινής προόδου, και εν τέλει γύρω από την αυθεντικότητα του χαρακτήρα και την αναζήτηση του νοήματος στη δημιουργία και στην προσφορά. Ένα ιστορικό πρόσωπο και μια αληθινή ιστορία προς σκέψη, ανάλυση και περαιτέρω συζήτηση.

Το «Photograph51» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο αναλόγιο του STAGE International Script Competition το 2008, όπου και απέσπασε το 1ο βραβείο, έκανε πρεμιέρα το 2010 στη Νέα Υόρκη αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και πλήθος διακρίσεων, για να μεταφερθεί το 2015 στο Noel Coward Theatre του Λονδίνου, δίνοντας την ευκαιρία στη Νικόλ Κίντμαν να ενσαρκώσει την Φράνκλιν και να λάβει πολλά και σημαντικά βραβεία Α΄ Γυναικείου Ρόλου.

Στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ιστορικό Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, από 28 Νοεμβρίου 2022 έως 4 Απριλίου 2023 (40 παραστάσεις).

Διημερίδα «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

Με αφορμή την παράσταση και σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης, τις εκδόσεις Ευρασία και την Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, θα διοργανωθεί στις 19 και 20 Δεκεμβρίου 2022 στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, διημερίδα με τίτλο: «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» και αντικείμενα: α) τη συζήτηση γύρω από τον τρόπο που επηρεάζει η αλματώδης πρόοδος της βιοτεχνολογίας όχι μόνο την καθημερινότητά μας αλλά και τον τρόπο αντίληψης της κοινωνικής μας θέσης και ευθύνης, και β) την ειδικότερη θέση της γυναίκας μέσα σε αυτές τις ραγδαίες κοινωνικές αλλαγές.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Anna Ziegler
Μετάφραση: Αντώνης Πέρης
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνικά / Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσικός Σχεδιασμός: Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νεφέλη Βλαχοπαναγιώτη
Φωτογράφος: Σπύρος Περδίου
Επιστημονικός Σύμβουλος: Γιάννης Μπουκοβίνας, Παθολόγος Ογκολόγος, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας
Παραγωγή: LEADINARTS ΑΜKE
Παίζουν: Λένα Δροσάκη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Δημήτρης Πασσάς, Δημήτρης Μαγγίνας, Μάνος Στεφανάκης

Πληροφορίες

Παραστάσεις: Από 28/11/22 έως 4/4/2023, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Που: Στο ιστορικό Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν
Διάρκεια: 90 λεπτά
Εισιτήρια: Κανονικό: 18€ / Μειωμένο: 14€
Προπώληση εισιτηρίων εδώ
Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Παναγία Εικονίστρια η μεγαλη εορτή της Σκισθου

LIFESTYLE5 ημέρες ago

“Γίναμε” – Δείτε το αξέχαστο σκύψιμο της Νόβα με ανύπαρκτο στρινγκ – NassosBlog

ΜΑΓΝΗΣΙΑ12 ώρες ago

Συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος στην Αγχίαλο

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Τζούλια Νόβα για τα αρνητικά σχόλια που δέχεται: «Δεν κρατάω κακία σε κανέναν»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Το συνέδριο της ΚΕΔΕ στον Βόλο ξεκίνησε τις εργασίες του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Mάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 60χρονος Βολιώτης – Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από τροχαίο ατύχημα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

ΣΚΙΑΘΟΣ: Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Η φιλαρμονική της Σκιαθου γέμισε ύμνους τα σοκάκια του νησιού

ΣΤΟΙΧΗΜΑ6 ημέρες ago

Στοίχημα Τρίτης: Γαλλία – Αυστραλία «πληρώνουν» 10.00

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Ιωάννα Κολοβού: Χάνει το σπίτι της σε πλειστηριασμό

Δημοφιλή