Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Γ. Γεωργαντά η Πανελλήνια Γιορτή «Φέτα και Γαστρονομία» στην Ελασσόνα (φωτο – βίντεο)

Published

on

Spread the love

Άνοιξε την αυλαία της απόψε το βράδυ της Παρασκευής η Πανελλήνια Γιορτή «Φέτα και Γαστρονομία» στην Ελασσόνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, να την εγκαινιάζει.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικόλαος Γάτσας υποδέχθηκε τους επισκέπτες της διοργάνωσης παρουσία επισήμων προσκεκλημένων αναλύοντας τους φετινούς στόχους της διοργάνωσης και τα επιθυμητά αποτελέσματα της. Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών έκανει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν επίσης απευθύνοντας χαιρετισμό , ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτων.

Η μεγάλη γιορτή λαμβάνει χώρα στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας, όπου έχει διαμορφωθεί ο χώρος για τους εκθέτες φέτας, κρασιού, κρέατος, μελιού και άλλων τοπικών προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της Πανελλήνιας Γιορτής «Φέτα και Γαστρονομία» θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ημερίδες και σεμινάρια, ενώ θα υπάρχει πλούσιο γαστρονομικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα όλες τις μέρες, από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.

Γ. Γεωργαντάς: Η ενίσχυση στους κτηνοτρόφους θα συνδεθεί με τον αριθμό ζώων και την πραγματική παραγωγή

Ξεπερνά, τελικά τα 90 εκατ. ευρώ το ποσό που θα δοθεί ως ενίσχυση στους κτηνοτρόφους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στο κόστος παραγωγής, που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς σε ομιλία του στο «Ελασσόνα Forum- Φέτα και Γαστρονομία»και σε επαφές που είχε με εκπροσώπους κτηνοτροφικών συλλόγων «ο βασικός άξονας της στήριξης αυτής είναι η δηλωμένη και στοιχειοθετημένη παραγωγή προϊόντος, δηλαδή γάλακτος και κρέατος, σηματοδοτώντας, οριοθετώντας και τιμώντας τη δουλειά και τον καθημερινό αγώνα των πραγματικών παραγωγών».

Με βάση αυτό το σκεπτικό θα κατανεμηθούν 60 εκατ. στην αιγοπροβατοτροφία,  ενώ ανάλογα σημαντικές θα είναι οι ενισχύσεις στη βοοτροφία, στην πτηνοτροφία (κρεατοπαραγωγό και αυγοπαραγωγό) και στη χοιροτροφία.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας που έχει λάβει η κυβέρνηση από την αρχή του έτους.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αύξηση της τιμής στις ζωοτροφές ο κ. Γεωργαντάς υπενθύμισε ότι ήδη έχουν δοθεί 50 εκατ. ευρώ ως ενίσχυση με βάση το 2% του τζίρου και προέτρεψε τους κτηνοτρόφους να στραφούν στην ιδιοπαραγωγή, ιδιαίτερα τώρα που για την επόμενη περίοδο εντάσσονται στις συνδεδεμένες καλαμπόκι και μαλακό σιτάρι.Πρόσθεσε ότι εξετάζεται να δοθούν κίνητρα προκειμένου να ενισχυθεί η ιδιοπαραγωγή ζωοτροφών και τόνισε για το νέο έτος θα υπάρξει στήριξη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ  επί πλέον στους παραγωγούς, μέσω των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Σε ό,τι αφορά στη Φέτα, ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε ότι το συγκεκριμένο προϊόν στη συνείδηση των καταναλωτών ταυτίζεται με την Ελλάδα και τόνισε ότι οι προοπτικές της στις διεθνείς αγορές είναι ανοδικές. Μέλημα της πολιτείας, όπως είπε, είναι η διασφάλιση του όγκου παραγωγής στο γάλα ώστε να μη υπάρξουν προβλήματα στην παραγωγή της φέτας και αναφέρθηκε στη, εμβληματική και ουσιαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σε βάρος της Δανίας για τη Φέτα.

Σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Γιάννη Γκουρουμπίνο και μέλη κτηνοτροφικών συνεταιρισμών στο δημαρχείο της Ελασσόνας, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η ενίσχυση των κτηνοτρόφων θα γίνει με γρήγορο και δίκαιο τρόπο και ότι θα υπάρχει άμεση σύνδεση του αριθμού των ζώων με την παραγωγή γάλακτος και κρέατος. «Στεκόμαστε δίπλα σε εκείνους που ιδρώνουν στο κοπάδι για να παράγουν γάλα και κρέας, είμαστε στο πλευρό των πραγματικών παραγωγών, γιατί πιστεύουμε στη δουλειά τους και στην προσφορά τους στην εθνική οικονομία», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Απαντώντας σε κτηνοτρόφους ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την αποτροπή ελληνοποιήσεων και στο γάλα και στο κρέας και προανήγγειλε νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε το πλαίσιο ελέγχων να γίνει πιο καθαρό και πιο αυστηρό, ώστε να προστατεύονται οι παραγωγοί και τα ελληνικά προϊόντα.

Νωρίτερα ο κ. Γεωργαντάς επισκέφθηκε στον Τύρναβο τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό και είχε συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου με τον πρόεδρό του κ. Χρ. Τσιτσιρίγκο. Ο Συνεταιρισμός παράγει 72 ετικέτες κρασιών, τσίπουρου και ούζου και είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργαντάς επισκέφθηκε την κτηνοτροφική μονάδα Ζιάκου στην Ελασσόνα και κατόπιν στον δημαρχείο είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Νίκο Γάτσα, καθώς και με τον Δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα με τον οποίο συζήτησε το πρόβλημα διάθεσης των μήλων της περιοχής μετά την επιβολή capitalcontrolsστην Αίγυπτο.

Μετά την ομιλία του προς τους κτηνοτρόφους, ο κ. Γεωργαντάς επισκέφθηκε περίπτερα στην έκθεση της Ελασσόνας.

Στις επαφές του τον κ. Γεωργαντά συνόδευαν οι βουλευτές Λάρισας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου.

Κ. Αγοραστός: Στηρίζουμε στην πράξη τους ανθρώπους της παραγωγής και τα παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα

Ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε στον χαιρετισμό του:

Χωρίς παραγωγή, δεν υπάρχει ζωή. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει  στην πράξη τους ανθρώπους της παραγωγής,  στηρίζει τους κόπους και τον καθημερινό τους  μόχθο, στηρίζει το αγροτικό εισόδημα,  στηρίζει δράσεις εξωστρέφειας και δίνει τη δυνατότητα στα παραδοσιακά, ποιοτικά προϊόντα της θεσσαλικής γης  να προβληθούν, να πιστοποιηθούν, να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο,  να πάρουν την προστιθέμενη αξία που αξίζουν. Το σύνθημά μας είναι «ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι, είναι να το κάνεις». Και το κάνουμε πράξη, μέσα από τη συμμετοχή μας σε  ευρωπαϊκά προγράμματα πιστοποίησης όπως το Qualify,  το δίκτυο Arepo,  το  πρωτόκολλο   ThessAgro, αλλά και το νέο πρόγραμμα ΠΑΡΑΓΩ που χρηματοδοτούμε, διπλασιάζοντας τα πιστοποιημένα  τοπικά προϊόντα της Θεσσαλίας από 20 σε 40.

Συνεργαζόμαστε με  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με Δήμους, Επιμελητήρια, Συνεταιρισμούς, φορείς. Βρισκόμαστε σε συνεχή κίνηση, διεκδικώντας, χρηματοδοτώντας και υλοποιώντας έργα με αξία για τους πολλούς. Είμαστε διαχρονικά παρόντες και δημιουργούμε αξιόπιστο σύστημα για να μας εμπιστεύονται οι πολίτες. Θέλουμε να ξέρουν ότι τους προστατεύουμε και όχι απλά να το πιστεύουν. Χρειαζόμαστε τεράστια αποθέματα αυτοελέγχου και στωικότητας προκειμένου να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες και τις αβεβαιότητες της εποχής. Κι αν τα καταφέρουμε, θα είναι γιατί θα μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτά τα οποία ελέγχουμε ώστε να οδηγηθούμε σε αποτέλεσμα δημιουργίας. Με πράξεις μετριόμαστε, στις πράξεις κρινόμαστε, πριν από  τα λόγια μας.

Με τη χρηματοδοτική στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Ελασσόνα τα τελευταία χρόνια ολοκληρώθηκαν και εξελίσσονται έργα συνολικού προϋπολογισμού 100,6 εκατ. ευρώ.

-Οδικά έργα:    δύο κυκλικοί κόμβοι στην Ελασσόνα, δρόμος Ελασσόνα -Τσαριτσάνη (ομαδικός Αμπελώνα), Βλαχογιάννι-Βερδικούσια, Κλεισούρα-Γιαννωτά-Λυκούδι, Πύθιο-Καλύβια,  τούνελ Συκαμινέας-Ροδιάς, Βλαχογιάννι-Αγριελιά,  Βερδικούσια-Λογγά, Λιβάδι-Σαραντάπορο, ασφαλτοστρώσεις στη Βερδικούσια, Καρυά- Καλλιπεύκη- όρια νομού, δρόμος προς Ι.Μ. Βαλέτσικου, συντήρηση Μελούνας, Μικρό Ελευθεροχώρι- όρια νομού, Γεράνεια-Κοκκινόγειο,   Κρανιά-Λουτρό-Άκρη Αγιονέρι-Ευαγγελισμός, Πλάτανος-Αη Βλάση Δρυμού, συντήρηση δρόμου προς Ευαγγελισμό, Πύθιο-Κοκκινοπηλός, Βερδικούσια-Συκιά-Βλαχογιάννι, Βερδικούσια-Παλιάμπελα-Αμπέλια, συντήρηση και ενίσχυση  γέφυρας Παλαιοκάστρου.

Νέος δρόμος Μεσοχώρι-Βλαχογιάννι-Βάρκος και  νέα γέφυρα στο Βλαχογιάννι

-Αντιπλημμυρική προστασία με καθαρισμούς, αποκαταστάσεις, ενισχύσεις αναχωμάτων σε περισσότερα από 20 χλμ στα ρέματα Καλύβια, Καλλιθέα, Κουραδιάρης, Γαβρόλακας, Ξεριάς, Τσαριτσάνης, Στεβανόβουνου, Αετοράχης,  Συκέας, Βλαχογιαννίου και τα ποτάμια Ελασσονίτης και Τιταρήσιος

-Έργα νερού: Αρδευτικό δίκτυο στο Βλαχογιάννι, υδροδότηση Ελασσόνας από πηγές Κεφαλόβρυσου, υδροδότηση Καρυάς-Συκαμινιάς,  δίκτυο ύδρευσης στο Δρυμό, αξιοποίηση της υδρευτικής γεώτρησης και  κατασκευή υπόγειου αγωγού στο Αμούρι, αγωγός μεταφοράς πόσιμου νερού στα Αμπέλια Βερδικούσιας

– Δίκτυα  αποχέτευσης  και Βιολογικός Καθαρισμός  σε  Κρανιά, δίκτυα αποχέτευσης σε Τσαριτσάνη

-Ενεργειακές αναβαθμίσεις  στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας, Γυμνάσιο Ελασσόνας, 3ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ελασσόνας,  Γυμνάσιο  -Λύκειο Βερδικούσιας, Γυμνάσιο-  Λύκειο Καλλιθέας  και στο Δημοτικό Κατάστημα Καλλιθέας

-Έργα εκπαίδευσης: Νέο διδακτήριο για το 1ο Δημοτικό  σχολείο Ελασσόνας, παιδικός σταθμός Ελασσόνας, εξοπλισμός Ειδικού  Δημοτικού Σχολείου  και Νηπιαγωγείου Γαλανόβρυσης

-Αστικές αναπλάσεις – διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων Ελασσόνας

– Έργα για τη διάσωση εκκλησιών σε Ι.Μ. Σπαρμού, Αγία Παρασκευή Κοκκινοπηλού και Ι.Ν. Παναγίας Πυθίου

-Έργα πολιτισμού:  ψηφιακή προβολή  Ολύμπου,  ψηφιακή ταυτότητα Δήμου Ελασσόνας, αίθουσα προβολής τοπικού πολιτισμού Ελασσόνας, αποκατάσταση και επανάχρηση του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Κοκκινοπηλού για πολιτιστικό και συνεδριακό κέντρο, προμήθεια παραδοσιακών φορεσιών στη Συκέα

-Έργα αθλητισμού:  αναβάθμιση  υποδομών στο Δημοτικό  Στάδιο Ελασσόνας και   στα Αθλητικά Κέντρα – γήπεδα  Τσαριτσάνης, Βλαχογιαννίου, Δρυμού, Ευαγγελισμού, νέο παρκέ στο Κλειστό Γυμναστήριο Ελασσόνας

-Επιχορήγηση της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ελασσόνας

 

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022

«Ας μάθουμε να δίνουμε αναπνοές»

10.00 – 12.00

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Μαθήματα Βασικής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (μαλάξεις, “φιλί της ζωής” για αντιμετώπιση καρδιακής ανακοπής ή πνιγμού στη θάλασσα ή από ξένο σώμα), στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.

Τα μαθήματα θα παραδοθούν από το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας

________________________________________

 1η Συνεδρία

10.00 – 12.00

Αίθουσα Φαρμάκη

Τις συνεδρίες συντονίζει η δημοσιογράφος Ελευθερία Τζανακούλη

Ενημερώσου, ανάπτυξε την επιχείρηση σου

Ο πρωτογενής τομέας είναι ο πυλώνας της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών – κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων θα ενισχυθεί με προγράμματα που είναι σε εξέλιξη δίνοντας τη δυνατότητα στους νέους και υφιστάμενους αγρότες – κτηνοτρόφους να ενημερωθούν για αυτά και να τα χρησιμοποιήσουν , περνώντας από το επίπεδο της απλής διαχείρισης και παραγωγής, στο επίπεδο της επιχειρηματικότητας.

Χαιρετισμοί:

 • Νικόλαος Γάτσας, Δήμαρχος Ελασσόνας
 • Επίσημοι εκπρόσωποι Φορέων Συνδιοργάνωσης

Εισηγήσεις:

 • Δημήτρης Παπαλέξης Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Λάρισας

«Η Επομένη Μέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με Όχημα το Νέο ΕΣΠΑ»

 • Γεώργιος Ρουπακιάς Πρόεδρος ΣΘΕΒ

«Το Industry 4 – Πώς θα λειτουργήσει ως μοχλός ενίσχυσης της βιομηχανίας καλύπτοντας τις ανάγκες της κοινωνίας»

________________________________________

2η Συνεδρία

Νέα ΚΑΠ 2023-2027 – Τα σχέδια βελτίωσης ως αναπτυξιακό εργαλείο της ελληνικής κτηνοτροφίας

 • Δημήτριος Σοφολόγης Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων
 • Δημήτριος Ντογκούλης Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας
 • Δημήτριος Πίχλιβας Προϊστάμενος Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Φαρσάλων και

Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Φυτικής Παραγωγής ΠΕ Λάρισας

Ερωτήσεις 10′ – Διάλειμμα 20′

________________________________________

3η Συνεδρία

12.30 – 14.00

Η διασφάλιση και ο έλεγχος των Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε προϊόντων

Οι ονομασίες προϊόντων που έχουν καταχωριστεί ως Π.Ο.Π είναι εκείνες που έχουν τους ισχυρότερους δεσμούς με την περιοχή στην οποία παρασκευάζονται αυτά τα προϊόντα. Η Π.Γ.Ε δίνει έμφαση στη σχέση μεταξύ της συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής και της ονομασίας του προϊόντος, όπου μια συγκεκριμένη ιδιότητα, φήμη ή άλλο χαρακτηριστικό μπορεί να αποδοθεί κατά κύριο λόγο στη γεωγραφική του καταγωγή. Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα με τα ξεχωριστά ποιοτικά χαρακτηριστικά τους αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής κουζίνας και δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο γεύσεων και αρωμάτων που απαρτίζουν τον ελληνικό γαστρονομικό πολιτισμό. Η γαστρονομία ως στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς , με τη σωστή της επικοινωνία μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη μιας περιοχής ως γαστρονομικό προορισμό.

 • Σπυρίδων Ντουντουνάκης Προϊστάμενος Δ/νσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, ΥΠΑΑΤ
 • Δημήτρης Σταυρίδης Αναπληρωτής Προϊσταμένου Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

«Προώθηση ΠΟΠ-ΠΓΕ Περιφέρειας Θεσσαλίας»

 • Δρ. Ά. Ψωμάς, Μαρία-Αναστασία Καρατζιά, Μαρία Κλεισιάρη – Μπουζούκη

Ομαδική εισήγηση ερευνητών Ινστιτούτων ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

 • Δρ. Θωμάς Παπανικολάου

Κτηνίατρος, Ελεγκτής

Προϊστάμενος Τμήματος Επιθεωρήσεων και Ελέγχων Θεσσαλίας – Φθιώτιδας – Ευρυτανίας

________________________________________

4η Συνεδρία

18.00 – 19.00

Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας

Β2Β ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η ανάπτυξη συνεργασιών στην παραγωγή και εξαγωγή της φέτας, η εμπειρία στις επιτυχημένες εξαγωγές από το εξωτερικό και οι καλές πρακτικές, οι εξαγωγικές διαδικασίες, οι διεθνείς διακανονισμοί, και τέλος τις προϋποθέσεις συμμετοχής για τις διεθνείς εκθέσεις είναι θέματα τα οποία θα διευκολυνθούν.

 • Απόστολος Μιχαλόπουλος Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄, Δ/ντής Β1, Δ/νσης Β1 Διεύθυνση Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας Υπουργείο Εξωτερικών
 • Γεώργιος Παπαστεργιόπουλος Δ/ντης Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων ENTERPRISE GREECΕ
 • Μαρία ΖησούληTourism Strategist & Consultant

________________________________________

 «Πειραγμένες» συνταγές; Απρόσμενοι συνδυασμοί; – ΠΟΠ Μαγειρική

18.00 – 20.00

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Ο διάσημος ΣΕΦ κ. Νικόλας Σακελλαρίου και ο Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης υπόσχονται ένα ξεχωριστό ταξίδι σ’ έναν από τους πλέον επιθυμητούς προορισμούς, την υψηλή ποιότητα γεύσης. Ο ΣΕΦ αφήνει για λίγο το λαμπερό πλατό του MEGA και έρχεται στην Ελασσόνα να ξεδιπλώσει στο γαστρονομικό του ταλέντο και να μας επανασυστήσει δυναμικά τη «Π.Ο.Π μαγειρική» με νόστιμα πιάτα από πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα. Με κύριο υλικό τη ΦΕΤΑ και μια επιλογή εκλεκτών τοπικών προϊόντων αλλά και τη γνώση, την εμπειρία, και τις εικόνες που φέρνουν από τις κουζίνες στις οποίες έχουν δώσει και δίνουν το παρών, ο σεφ και οι γυναίκες Τσαριτσάνης θα δημιουργήσουν ελληνικά και μεσογειακά μενού με παραδοσιακή αύρα.

Οι λιχουδιές θα είναι διαθέσιμες για δοκιμή από το κοινό.

________________________________________

Εκδηλώσεις χορού

20.15 – 21.00

Πλατεία Λαού

Ο Δημήτρης Γκιάτας και η ομάδα του έρχονται στην Πανελλήνια Γιορτή «ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2022»

Η σχολή χορού Real Dance στα 12 χρόνια λειτουργίας της έχει ανέβει στην κορυφή του Hip-Hop στην Ελλάδα, κατακτώντας κάθε χρόνο τις πρώτες θέσεις στους αντίστοιχους διαγωνισμούς! Κορυφαίο γεγονός ήταν η εκπροσώπηση της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Hip-Hop International στο Φοίνιξ της Αριζόνα τον Αύγουστο του 2017. Ενώ το 2022 με 3 αγωνιστικές ομάδες, κατάφερε και οι 3 να κερδίσουν το δικαίωμα εκπροσώπησης της χώρας μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό.

Στη Real Dance μπορείτε να διδαχθείτε, Pole Dance, Σύγχρονο, Latin, Salsa, Bachata, Oriental, Commercial, Dancehall, Break Dance, Popping, Locking, Aerial Hoop κ.ά.

Η σχολή χορού διαθέτει συνολικά 3 μεγάλες αίθουσες χορού, εκ των οποίων η μία χρησιμοποιείται αποκλειστικά για το Ρole dance! Η ομάδα της αποτελείται από δασκάλους καταρτισμένους στο είδος τους, οι οποίοι με πολύ αγάπη για αυτό που κάνουν σας περιμένουν να σας ξεναγήσουν στον κόσμο του χορού και της ελευθερίας της έκφρασης.

REAL DANCE

23ης Οκτωβρίου 66-68 (Αγ. Κων/νος)

41223, Λάρισα

________________________________________

 Συναυλία

21.00 – 23.00

Πλατεία Λαού

Η πιο δημοφιλής, εντυπωσιακή παρουσία της pop σκηνής θα μαγέψει το κοινό της Ελασσόνας. Η Κατερίνα Στικούδη θα τραγουδήσει και θα χορέψει με το μπαλέτο της, στην Πανελλήνια Γιορτή «ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2022».

Ένα εκρηκτικό show από pop, urban pop και dance hits υπόσχεται να μας αφήσει άφωνους.

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022

 Σεμινάριο: Τα σωστά βήματα για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα

10.00 – 12.00

Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας

Γιώργος Παπαστεργιόπουλος

Δ/ντης Πληροφόρησης και Υποστήριξης Επιχειρήσεων ENTERPRISE GREECE

 • Δημιουργία – κατοχύρωση εμπορικών σημάτων.
 • Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος (από πλευράς της marketing διάστασής του) δηλ. design, συσκευασία (περιέκτης, ετικέτα), πιστοποιήσεις.
 • Σήμανση προϊόντων – barcode κ.λ.π.
 • Δημιουργία επικοινωνιακών εργαλείων.
 • Επιλογή ξένων αγορών και προσαρμογή των προϊόντων σε αυτές.
 • Μεθοδολογία εξεύρεσης πελατών στις αγορές – στόχους.
 • Δράσεις που απαιτούνται για την εξεύρεση πελατών.
 • Αναφορά σε Διεθνείς Εκθέσεις (τρόπος επιλογής της κατάλληλης Έκθεσης και βήματα οργάνωσης).
 • Αναφορά σε Β2Β συναντήσεις και τρόπος σωστής προετοιμασίας τους.
 • Τρόπος συζήτησης με τους υποψήφιους πελάτες, θέματα κατάρτισης εμπορικών συμφωνιών.
 • Τι περιλαμβάνει μια εμπορική συμφωνία.
 • Τρόποι παράδοσης – χρήση Διεθνών εμπορικών όρων.
 • Τρόποι πληρωμής – συνεργασία με τράπεζες.
 • Ασφαλίσεις φορτίων – πελατών.
 • Κοστολόγηση εξαγόμενου προϊόντος, θέματα Φ.Π.Α. εξαγωγών.
 • Συνοδευτικά έγγραφα εξαγωγών κ.λ.π.
 • Ιδιαιτερότητες – ειδικό καθεστώς εξαγωγών σε τρίτες χώρες σχετικά με έλεγχο και πιστοποίηση φορτίων (έκδοση ειδικών πιστοποιητικών κ.λ.π.)
 • Χρήση κατάλληλων βάσεων δεδομένων για άντληση χρήσιμων στοιχείων. Αξιοποίηση των εμπορικών μας ακολούθων.

________________________________________

Η κουζίνα του Πόντου

11.00 – 14.00

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Οι ΣΕΦ Βασίλης Παναγούλης, Χρήστος Τασιόπουλος και ο Σύλλογος Ποντίων Ελασσόνας μας ταξιδεύουν, και μας ενώνουν με πειραματισμούς, επιρροές, τεχνοτροπίες. Όλα είναι μέρος ενός γευστικού διαλόγου, σ’ ένα περιβάλλον όπου τον πρώτο λόγο έχει η Ποντιακή κουζίνα. Έχοντας σε πολλές συνταγές ως βασικά συστατικά γαλακτοκομικά προϊόντα τα ποντιακά μενού είναι φημισμένα εκπροσωπώντας έναν ολόκληρο πολιτισμό. Παράλληλα η διατροφολόγος κα Γεωργία Κατσογριδάκη θα αναλύσει τη διατροφική αξία της φέτας

Οι ΣΕΦ και ο Σύλλογος Ποντίων Ελασσόνας θα δημιουργήσουν ποντιακές λιχουδιές και θα είναι διαθέσιμες για δοκιμή από το κοινό.

________________________________________

Η Τέχνη συναντά την Γαστρονομία – Εικαστικό Εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους ζωγράφους

17.00 – 19.00

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Από τους ζωγράφους της λίθινης εποχής οι οποίοι εκτός από την απεικόνιση τροφής, χρησιμοποίησαν χυμούς λαχανικών και ζωικά λίπη και στα χρώματα και οι Αιγύπτιοι που σκάλιζαν εικόνες από τις γεωργικές καλλιέργειες και ψωμιά σε ιερογλυφικούς δίσκους και στήλες, την Αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη, ως την Αναγέννηση και τις μέρες μας η τροφή είναι ένα προσφιλές θέμα για την Τέχνη. Σαν η απεικόνιση της τροφής να αποτελεί ευχετική ή μεταφυσική πράξη.

Το Εργαστήριο ζωγραφικής της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας και της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας με την υπεύθυνη εικαστικό Εβίνα Βασδέκη, συμμετέχει στην Γιορτή “Φέτα και Γαστρονομία 2022”, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους ζωγράφους να ζωγραφίσουν ένα από τα πιο απαραίτητο συστατικό για τη ζωή του ανθρώπου, την τροφή.

________________________________________

Παράδοση και χορός

19.00 – 20.00

Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας

Η δημοτική κομπανία με τους Κώστα Δεδούση στο κλαρίνο, Αντώνη Βλαχογιώργο στο βιολί, Βασίλη Σαραντινό στα κρουστά και Κώστα Παπαδημητρίου στο λαούτο, προσφέρουν ένα χορταστικό δημοτικό γλέντι στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.

Χορευτές και χορεύτριες από συλλόγους του Δήμου Ελασσόνας θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς στο κέντρο της Ελασσόνας και στον εκθεσιακό χώρο, προσφέροντας στους επισκέπτες μια λαχταριστή γεύση από την ελληνική παράδοση

 • Σύλλογος γυναικών Κοκκινοπηλού Επαρχία Ελασσόνας
 • Κοπατσαραίοι Ελασσόνας
 • Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού

________________________________________

Συναυλία

21:00 – 23.30

Πλατεία Αμπελοκήπων – Συνοικία Βαρόσι

Ο Τριαντάφυλλος, γνωστός και ως Ντάφυ του SURVIVOR, σπάει τα ρολόγια, στην τελετή λήξης της Πανελλήνιας Γιορτής «ΦΕΤΑ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ 2022»

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία μέχρι την Τετάρτη 27/9

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Έκτακτο κλειστά τα σχολεία έως την Τετάρτη 27/9

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

«Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Διπλό market pass για τους κατοίκους της Μαγνησίας

VIDEO4 ημέρες ago

Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Η τσίπα δεν αγοράζεται κύριε Αγοραστέ –

ΒΟΛΟΣ4 ημέρες ago

Παρέμβαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ για τον 26χρονο ΑΜΕΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ6 ημέρες ago

«Αδειάζει» τον Αγοραστό για την κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών η Μητρόπολη Λάρισας

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Ενδοοικογενειακή βία στον Βόλο: Χτύπησε άγρια την πρώην του και μετά της ζήτησε να τον σκοτώσει

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Στον αερα βγηκαν τα σιδερα στο κυκλικό κόμβο στην Σκιαθο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή