ΕΛΛΑΔΑ
Ειδικά Δικαστήρια προ των πυλών;


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ποιοι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ «φλερτάρουν» να βρεθούν κατηγορούμενοι και για ποιες υποθέσεις – Πότε αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι δύο διαφορετικές ανακρίσεις που «τρέχουν» στον Αρειο Πάγο από τις αρμόδιες αρεοπαγίτες ειδικές ανακρίτριες
Θα είναι το 2022 έτος Ειδικών Δικαστηρίων; Θα βρεθούν και ποιοι άραγε από τους δύο κατηγορούμενους πρώην υπουργούς της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο εδώλιο;

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι απαντήσεις και στα δύο ερωτήματα σχετικά με τις δύο υποθέσεις που ερευνώνται σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και αφορούν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, για την υπόθεση της Νοvartis, και τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, παραμένουν άγνωστες για όλους. Εντός και εκτός των τειχών της Δικαιοσύνης.
Και αυτό γιατί αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει απάντηση είναι προηγουμένως να έχουν ολοκληρωθεί οι δύο διαφορετικές ανακρίσεις που «τρέχουν» στον Αρειο Πάγο από τις αρμόδιες αρεοπαγίτες ειδικές ανακρίτριες που διερευνούν τις συγκεκριμένες υποθέσεις, οι οποίες, πέρα των οποίων ποινικών διάστασης, έχουν αναμφίβολα και πολιτικές διαστάσεις. Και αμέσως μετά οι ανώτατοι δικαστές -αρεοπαγίτες και σύμβουλοι επικρατείας – που θα συγκροτήσουν τα δικαστικά συμβούλια θα αποφασίσουν οριστικά και αμετάκλητα για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των δύο πρώην υπουργών αλλά και τυχόν συμμετόχων τους, μη πολιτικών προσώπων, που επίσης βρίσκονται στο πεδίο των ανακριτικών διαδικασιών.
Τα δύο αυτά βουλεύματα εκτιμάται ότι θα έχουν εκδοθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, που σηματοδοτεί και τη λήξη του δικαστικού έτους, και θα αποτελέσουν ουσιαστικά τον «οδικό χάρτη» των δικαστικών εξελίξεων. Οι δικαστές, αφού σταθμίσουν, αξιολογήσουν και αποτιμήσουν το σύνολο του αποδεικτικού υλικού σε καθεμία από τις δύο αυτές υποθέσεις, θα κρίνουν για το σύνολο των ποινικά ελεγχόμενων προσώπων – πολιτικών και μη – αν στο επόμενο στάδιο καθίσουν στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου ή αν η δικογραφία, σε περίπτωση μη θεμελίωσης των αξιόποινων πράξεων, κλείσει με την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος.
Σε περίπτωση πάντως που το δικαστικό συμβούλιο σε οποιαδήποτε από τις δύο ή και στις δύο υποθέσεις δείξει τον δρόμο προς το Ειδικό Δικαστήριο, όπως επισημαίνουν πηγές από τον χώρο της Δικαιοσύνης, οι διαδικασίες θα πρέπει να είναι ταχύτατες, να προχωρήσει άμεσα η εκδίκασή τους, ώστε να μη μένουν σκιές πάνω από πρόσωπα και να μη δυναμιτίζουν περαιτέρω την πολιτική ζωή του τόπου.
Πού βρίσκονται οι ανακρίσεις
Υπόθεση Novartis
Η υπόθεση αυτή ερευνάται από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία, αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων, έχει ξεκινήσει τη λήψη απολογιών, αρχής γενομένης από τα μη πολιτικά πρόσωπα. Τελευταίος θα κληθεί προς απολογία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του κατηγορουμένου μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε με απόφαση της Βουλής, η οποία εκ του νόμου λειτούργησε ως «εισαγγελέας».
Συγκεκριμένα, η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα: ηθική αυτουργία σε κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε πλημμεληματική κατάχρηση εξουσίας, ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, απόπειρα εκβίασης, δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου, δωροληψία υπαλλήλου και εγκληματική οργάνωση. Βασικοί μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει ενώπιον της ανακρίτριας είναι τα 10 πολιτικά πρόσωπα, τα οποία στοχοποιήθηκαν με βάση μόνο καταθέσεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, ανώτεροι και ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί, οι οποίοι έχουν αναφερθεί στον ρόλο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνής, ο οποίος έχει καταθέσει αυτοτελή μήνυση, καταγγέλλοντας σειρά αξιόποινων πράξεων, όπως και ο «Μάξιμος Σαράφης» και η «Αικατερίνη Κελέση», οι οποίοι και σε αυτό το στάδιο εξετάστηκαν υπό το ίδιο καθεστώς προστασίας και όχι με τα πραγματικά τους στοιχεία. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει αρνηθεί τις πράξεις που του αποδίδονται και ετοιμάζεται να δώσει τη δική του «μάχη» όταν βρεθεί τετ-α-τετ με την ανακρίτρια, ενώ οι δύο δημοσιογράφοι, Γιάννα Παπαδάκου και Κώστας Βαξεβάνης, που έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο των κατηγορουμένων, καταγγέλλουν ποινικοποίηση της ερευνητικής δημοσιογραφίας.
Υπόθεση τηλεοπτικών αδειών
Η υπόθεση αυτή αφορά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά στη διάρκεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Πέμπτη το πρωί, είναι προγραμματισμένη η απολογία του πρώην υπουργού ο οποίος αντιμετωπίζει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. Το κάδρο των κατηγορουμένων στην υπόθεση αυτή συμπληρώνεται με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος με μηνυτήρια αναφορά του, από τον Ιούλιο του 2020, είχε καταγγείλει παρασκηνιακές μεθοδεύσεις στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, αποδίδοντας μάλιστα ρόλο «οργανωτή» στον Νίκο Παππά. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο μέρος της απολογίας του και την Τρίτη αναμένεται να ολοκληρώσει το δεύτερο και τελευταίο μέρος, φέρεται ως συνεργός στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού. Ο ίδιος μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος όχι μόνο δεν αναίρεσε καμία από τις σοβαρές καταγγελίες του αλλά υποστήριξε πως γνώριζε εκ των προτέρων ότι με όσα αποκάλυψε υπήρχε περίπτωση – όπως και συνέβη – να βρεθεί στη θέση του κατηγορουμένου, αλλά το έκανε για να αποκαταστήσει το όνομά του.
Οπως όλα δείχνουν, η δικογραφία αυτή – την οποία χειρίζεται η αρεοπαγίτης-ανακρίτρια Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη – θα προπορευτεί χρονικά της υπόθεσης της Novartis και θα φτάσει νωρίτερα στο δικαστικό συμβούλιο για τελική κρίση, οπότε και θα γίνει γνωστό αν θα ακολουθήσει ή όχι για τη συγκεκριμένη περίπτωση Ειδικό Δικαστήριο.
Γράψτε το σχόλιό σας



Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Αίγινα: Το τελευταίο μήνυμα της 20χρονης που βρέθηκε κρεμασμένη


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τέλος στο θρίλερ με τον θάνατο της 20χρονης κοπέλας στην Αίγινα φαίνεται πως μπαίνει, καθώς το φως της δημοσιότητας βλέπει μήνυμα που φέρεται να απέστειλε η νεαρή κοπέλα λίγες ώρες πριν βρεθεί απαγχονισμένη από τη μητέρα στην αυλή του σπιτιού της.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Με τον τρόπο αυτό, οι Αρχές φέρεται να αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
«Έχω βρει έναν τρόπο να τελειώσουν όλα αυτά και άμεσα» έγραψε στην κολλητή της φίλη η 20χρονη, λίγες ώρες πριν την τραγωδία που όπως όλα δείχνουν πρόκειται τελικά για αυτοχειρία.
Το χρονικό της τραγωδίας
Η 20χρονη μπορεί να έδειχνε χαρούμενη, όμως στο σπίτι της ζούσε δύσκολες καταστάσεις που φαίνεται πως την οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η μητέρα της είχε χωρίσει με τον πατέρα της και διατηρούσε μία άλλη σχέση με έναν άντρα που σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ήταν βίαιος απέναντι της.
Αυτό δεν μπορούσε να το αντέξει το νεαρό κορίτσι και μεταξύ τους υπήρχαν προστριβές και εντάσεις για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν στη μαμά της.
Η κοπέλα έφυγε τα ξημερώματα από το μαγαζί όπου εργαζόταν και όπως κατέθεσαν στις αστυνομικές Αρχές πρόσωπα που ήταν μαζί της δεν έδειχνε να είναι προβληματισμένη πόσο μάλλον έναν άνθρωπο που σκοπεύει να βάλει τέλος στη ζωή του.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, επέστρεψε στο σπίτι, πήρε ένα σχοινί και κρεμάστηκε. Η μητέρα της ήταν αυτή που την βρήκε στον κήπο του σπιτιού. Τις φωνές της μητέρας άκουσαν γείτονες, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο για βοήθεια όμως ήταν αργά.
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΕΛΛΑΔΑ
Αλέξης Κούγιας: Η μεγάλη μάχη με τον καρκίνο και η σπάνια εξομολόγησή του


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στο νοσοκομείο νοσηλεύτηκε τις τελευταίες ημέρες ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για μάχη που δίνει για τη ζωή του, την οποία σκοπεύει να κερδίσει. Σήμερα, ωστόσο, ο γνωστός ποινικολόγος επανήλθε μιλώντας για ακραίες υπερβολές που δημοσιοποιήθηκαν και παρουσιάζοντας την πραγματική κατάσταση της υγείας του.
Όπως λέει, μεταξύ άλλων, λόγω ατυχήματος με το αυτοκίνητο μου, αντί του ετήσιου γενικού check up, υποβλήθηκε σε έκτακτο έξι μήνες νωρίτερα του προβλεπόμενου. «Διαπιστώθηκε μετά από εξέταση πυρηνικής ιατρικής (PET SCAN) ότι ο καρκίνος είχε προσβάλει σε εμβρυακό στάδιο τους λεμφαδένες μου».
Σύμφωνα με τον ίδιο, απέκρυψε το γεγονός αυτό από τα παιδιά του και τους στενούς συνεργάτες του, αποφασίζοντας να συνεχίσει την καθημερινή παρουσία του στα δικαστήρια αλλά και να προεδρεύει συνεδρίων ποινικού δικαίου, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, μέχρι τις καλοκαιρινές δικαστικές διακοπές «ώστε να διεξαγάγω σημαντικές ποινικές δίκες καθημερινής ρουτίνας».
Συνεχίζοντας την εξομολόγησή του, ο γνωστός ποινικολόγος επισημαίνει πως με την ολοκλήρωση της δίκης Λιγνάδη, εισήχθη στο νοσοκομείο και υπεβλήθη σε εξάωρη εγχείρηση όπου μου αφαιρέθησαν με ρομποτική μέθοδο, εκτός των καρκινογόνων, προληπτικά, τριάντα εννέα ακόμη λεμφαδένες.
«Παρέμεινα στο νοσοκομείο μέχρι και σήμερα 31/07/2022 με την απόλυτη διαβεβαίωση ότι όχι μόνο πλέον δεν υπάρχει στον οργανισμό έστω και το παραμικρό καρκινικό κατάλοιπο, αλλά κυρίως ότι δεν υπάρχει και κανένας κίνδυνος εμφανίσεως νέου καρκινικού δείκτη σε οιοδήποτε μέρος του σώματος (μεταστάσεως) και γι’ αυτό εξήλθα άμεσα από το νοσοκομείο με μόνη υποχρέωση την επί μόνο ένα μήνα ανάπαυση μου και την απουσία μου από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, χωρίς καν την επίσκεψη, σε αυτό το χρονικό διάστημα έστω για μια μέρα στο νοσοκομείο» προσθέτει.
Όπως χαρακτηριστικά λέει, αυτή η απρόοπτη εξέλιξη τον βοήθησε να καταλάβει -δυστυχώς με το χειρότερο τρόπο- ποιοι πραγματικά άνθρωποι τον αγαπούν και ενδιαφέρονται για αυτόν και ποιοι απλώς χρησιμοποίησαν την επιστήμη του.
Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια
«Ποτέ δεν περίμενα ότι η υγεία μου θα ενδιέφερε τόσα εκατομμύρια ανθρώπους και θα ήταν πρώτη είδηση στη τηλεόραση, ολοσέλιδο πρωτοσέλιδο στον Τύπο και στα site.
Δημοσιοποιήθηκαν ακραίες υπερβολές.
Η αλήθεια είναι η εξής:
Λόγω του γνωστού ατυχήματος με το αυτοκίνητο μου, που η ζωή μου σώθηκε από θαύμα, αντί του ετήσιου γενικού check up, υποβλήθηκα σε ένα έκτακτο έξι μήνες νωρίτερα του προβλεπόμενου.
Διαπιστώθηκε μετά από εξέταση πυρηνικής ιατρικής (PET SCAN) ότι ο καρκίνος είχε προσβάλει σε εμβρυακό στάδιο τους λεμφαδένες μου.
Το γεγονός απέκρυψα τόσο από τα δυο παιδιά μου όσο και από τους στενούς συνεργάτες του γραφείου μου και αποφάσισα να συνεχίσω την καθημερινή παρουσία μου στα δικαστήρια αλλά και να προεδρεύω συνεδρίων ποινικού δικαίου, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, μέχρι τις καλοκαιρινές δικαστικές διακοπές ώστε να διεξαγάγω σημαντικές ποινικές δίκες καθημερινής ρουτίνας κυρίως με κατηγορούμενους που έπρεπε να αποφυλακιστούν αλλά και ορισμένες εμβληματικές δίκες όπως η υπόθεση Τοπαλούδη, η υπόθεση της Μάνδρας, η υπόθεση του λεγόμενου Ψευτογιατρού, όπου εκπροσωπώ τέσσερα θύματα του, η υπόθεση της Follie Folie, όπου υπερασπίζομαι τον CFO του Hong Kong, η οικογενειακή αντιδικία του εφοπλιστού Γιάννη Λαιμού με το γιο του, η υπόθεση Μπόμπολα κατά Βενιάμη, η ολοκλήρωση της ανακρίσεως για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού αλλά και η ολοκλήρωση της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, γιατί εάν εγχειριζόμουν όταν διαπιστώθηκε η βλάβη της υγείας μου όλες αυτές οι υποθέσεις θα έπρεπε είτε να αναβληθούν, είτε να διακοπούν με κίνδυνο παραγραφών και αποφυλακίσεων λόγω του δεκαοχταμήνου, δημιουργώντας αυτονόητα ακραία αρνητική εικόνα για την λειτουργία της δικαιοσύνης, αφού κανέναν δεν θα ενδιέφερε ο λόγος της αναβολής τους.
Με την ολοκλήρωση της δίκης Λιγνάδη, όπου η 24ωρη αγόρευση μου σε δυο μέρες επιδείνωσε τη κατάσταση της υγείας μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν, εισήχθην στο Νοσοκομείο METROPOLITAN και υπεβλήθην σε εξάωρη εγχείρηση όπου μου αφαιρέθησαν με ρομποτική μέθοδο, εκτός των καρκινογόνων, προληπτικά, τριάντα εννέα ακόμη λεμφαδένες.
Αυτό αποφάσισε ο θεράπων ιατρός μου Βασίλης Πουλάκης και οι συνεργάτες του και παρέμεινα στο Νοσοκομείο μέχρι και σήμερα 31/07/2022 με την απόλυτη διαβεβαίωση, μετά και από τα αποτελέσματα των παθολογοανατομικών εξετάσεων, ότι όχι μόνο πλέον δεν υπάρχει στον οργανισμό έστω και το παραμικρό καρκινικό κατάλοιπο, αλλά κυρίως ότι δεν υπάρχει και κανένας κίνδυνος εμφανίσεως νέου καρκινικού δείκτη σε οιοδήποτε μέρος του σώματος (μεταστάσεως) και γι’ αυτό εξήλθα άμεσα από το Νοσοκομείο με μόνη υποχρέωση την επί μόνο ένα μήνα ανάπαυση μου και την απουσία μου από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα, χωρίς καν την επίσκεψη, σε αυτό το χρονικό διάστημα έστω για μια μέρα στο Νοσοκομείο.
Αυτή η απρόοπτη εξέλιξη στη ζωή μου με βοήθησε να καταλάβω, δυστυχώς με το χειρότερο τρόπο, ποιοι πραγματικά άνθρωποι με αγαπούν και ενδιαφέρονται για μένα και ποιοι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, απλώς χρησιμοποίησαν την επιστήμη μου και την ακέραιη προσωπικότητα μου.
Ευτυχώς είμαι τυχερός άνθρωπος και με βοηθάει ο Θεός και η αγάπη των χιλιάδων ανθρώπων που έχω βοηθήσει.
Αθήνα, 31.7.2022
Με την ευγνωμοσύνη και τις πιο θερμές ευχαριστίες μου σε όλους.
Αλέξης Κούγιας».
https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Πέθανε 46χρονος
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
43χρονος πέθανε στον ύπνο του
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
«Έσκισε» στις πανελλαδικές εξετάσεις ο Βολιώτης Κωνσταντίνος Βουρούκος, απόφοιτος του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Αστικό Λεοφωρείο βούλιαξε σε λακκούβα στο δρόμο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΤΟ YACHT«Mayan Queen IV» -Ο ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
-
Χωρίς κατηγορία1 ημέρα ago
Τουρμπίνα αεροπλάνου την πέταξε στην θάλασσα στην Σκιαθο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Τροχαίο στην οδό Κύπρου- Δύο τραυματίες
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ρασοφορία σε Μοναχό για τον Ευάγγελο Γαλανη