Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικό Δικαστήριο: O Καλογρίτσας κατέθεσε το ημερολόγιο της γραμματέως του – Τα ραντεβού με Παππά και Αρτεμίου

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Αποσπάσματα από τις σελίδες του ημερολογίου που  κρατούσε η επί 40 και πλέον χρόνια γραμματέας του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, που δικάζεται ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου μαζί με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, προσκόμισε με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας η υπεράσπιση του επιχειρηματία.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στο ημερολόγιο της Ευθαλίας Διαμαντή, η οποία εξεταζόμενη στο Ειδικό Δικαστήριο μίλησε  για «φακέλους και τσάντες με χρήματα από το γραφείο Καλογρίτσα για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ», όπως επισημάνθηκε από την πλευρά του επιχειρηματία, υπάρχουν καταχωρήσεις για συναντήσεις του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο γραφείο Καλογρίτσα με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, αλλά και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο εκ των δικηγόρων του Χρ.Καλογρίτσα, Άγγελος Καραχάλιος, στο ημερολόγιο η γραμματέας του επιχειρηματία έχει σημειώσεις από τον Σεπτέμβριο του 2016.

Σύμφωνα με αυτές τις καταχωρήσεις, φέρεται να έγιναν δύο συναντήσεις, στα γραφεία του Χρήστου Καλογρίτσα, μία στις 15 του μήνα και μία στις 22 Σεπτεμβρίου, με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου την πρώτη φορά, ενώ από τις σημειώσεις για τη δεύτερη ημερομηνία προκύπτει συνάντηση Παππά – Αρτεμίου, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος ο Καλογρίτσας.

Μάλιστα η δεύτερη συνάντηση των τριών (Παππά, Καλογρίτσα, Αρτεμίου) έχει καταχωρηθεί την ημέρα συνάντησης του κ. Καλογρίτσα με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα συμμετοχής στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ειδικότερα οι σημειώσεις στο ημερολόγιο της Διαμαντή υπάρχουν οι εξής εγγραφές:

15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα)  14.25- 15. 00

22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα)  13.25-23.45

22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) 21.00 – 21.30

22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα)  22.15-22.45

Ενστάσεις από Παππά για πλαστά sms

Από την πλευρά των συνηγόρων του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης υπέβαλε στο Δικαστήριο ενστάσεις στρεφόμενος κατά των επίμαχων μηνυμάτων (sms) που προσκομίστηκαν από τον επιχειρηματία σε διάφορα δικονομικά στάδια της υπό κρίση υπόθεσης.

Η υποβληθείσα ένσταση, σύμφωνα με το δικηγόρο του Ν. Παππά, αφορά σε παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων διότι η κατάθεση των μηνυμάτων έγινε χωρίς την έγκριση του ενός από τους  φερόμενους ως συνομιλητές.

Επιπλέον όμως η ένσταση αφορά και πλαστότητα των μηνυμάτων αυτών, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Μαντζουράνης «αν έχει κάποιος το κινητό κάποιου μπορεί να φτιάξει όσα μηνύματα θέλει». Μάλιστα ο δικηγόρος του Νίκου Παππά, πρόσθεσε ότι «τα μηνύματα είναι πλαστά και είναι παραποιημένα. Κάποιος έχει βάλει το χεράκι του».

Προς τούτο προσκομίστηκε πραγματογνωμοσύνη από το γραφείο Δημητρίου Καλατζή και υιού προς υποστήριξη της άποψης ότι είναι εύκολο να «φτιαχτούν» διάλογοι μεταξύ συνομιλητών από κινητά τηλέφωνα.Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ

ΣΕΒ: Κατάληψη στα γραφεία από λιμενεργάτες για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Συμβολική κατάληψη τώρα στα γραφεία του ΣΕΒ πραγματοποιεί το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Εδώ και τώρα ένσημα Βαρέα για τους λιμενεργάτες του Πειραιά» αναγράφουν τα τρικάκια που έχουν ρίξει έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ. «Εδώ και τώρα ένσημα ΒΑΕ» είναι το σύνθημα με το οποίο έχουν «στολίσει» τον τοίχο του κτιρίου και το πεζοδρόμιο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαμαρτύρονται γιατί εδώ και χρόνια ο ΣΕΒ στέκεται εμπόδιο, έχοντας προσφύγει και δικαστικά, στο να εφαρμοστεί το καθεστώς ΒΑΕ στους λιμενεργάτες.

Στο πλευρό τους βρίσκεται και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Φωτογραφία από 902.gr

Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Δεν θα ανεχτούμε άλλο θέατρο για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

«Δεν θα ανεχτούμε άλλο θέατρο για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά», τονίζει σε ανακοίνωσή του Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Συμβολική κατάληψη πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) με ένα και κύριο αίτημα: την ΕΦΑΡΜΟΓΗ των Βαρέων και Ανθυγιεινών ενσήμων τώρα σε όλους τους λιμενεργάτες.

Την ώρα που στην τεράστια λίστα των εργατικών ατυχημάτων προστίθενται ονόματα των συναδέλφων μας, COSCO- DPORT- ΣΕΒ και κυβέρνηση με κάθε είδους τεχνάσματα και τερτίπια υποχρεώνουν συναδέλφους μας που έχουν ήδη συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια με ΒΑΕ να εργαστούν 5 ολόκληρα επιπλέον χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν χωρίς ΒΑΕ.

Συνάδελφοι μας, δηλαδή, στα 62 τους χρόνια θα αναγκάζονται για ακόμα πέντε χρόνια να σκαρφαλώνουν στα 20 και 30 μέτρα για να λύνουν και να δένουν τα «χρυσά κουτιά τους» χωρίς καν βαρέα, και μετά θα αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνουν εργατικά ατυχήματα και γιατί εκατοντάδες συνάδελφοι μας υποφέρουν από σοβαρές μυοσκελετικές ασθένειες χωρίς καν φυσικά να θεωρούνται επαγγελματικές ασθένειες.

Η εργασία στο λιμάνι εκθέτει σε κίνδυνο δεκάδες εκατοντάδες συναδέλφους μας και δεν θα ανεχτούμε ούτε άλλη μία μέρα χωρίς την εφαρμογή των όσων μας αναλογούν

Η σημερινή κατάληψη στο ΣΕΒ στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε αποδέκτη που βάζει εμπόδιο στην εφαρμογή του νόμου. Η COSCO αξιοποιώντας τη συλλογική τους εργοδοτική ένωση – τον ΣΕΒ – έχει μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου που εντάσσει από το 2018 τους λιμενεργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Η υποκρισία της εργοδοσίας ξεπερνά κάθε όριο, αφού την ίδια ώρα που ο ΣΕΒ προσπαθεί για το συμφέρον της εργοδοσίας να εμποδίσει την εφαρμογή του νόμου για τα ΒΑΕ, την ίδια ώρα η DPORT (μέλος του ΣΕΒ) υποκρίνεται ότι τάχα επιθυμεί την ένταξη στα ΒΑΕ.

Εφαρμογή εδώ και τώρα των ΒΑΕ σε όλους τους εργάτες

Εφαρμογή της ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, χωρίς

διαχωρισμό σε νέους και παλιούς, να σταματήσει η ομηρία στους εργαζόμενους μέσω εργολάβων και ΟΦΕ

Μέτρα για την Υγιεινή και Ασφάλεια

Το χρονικό:

  • Ο νόμος ορίζει (άρθρο 17- Ν.3863/2010) ότι «ο πίνακας Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων καταρτίζεται για όλους τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ύστερα από γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης (Σ.Κ.Α.)». Με βάση τον νόμο, εκδόθηκε το 2011 η σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Φ10221/26816/929/30.2011) με τίτλο »Βαριές και Ανθυγιεινές εργασίες» κατά την οποία σύμφωνα με την Σύμβαση Παραχώρησης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ, καθώς και του τοπογραφικού διαγράμματος του Παραρτήματος που προσαρτάται σε αυτήν, η Χερσαία Λιμενική Ζώνη του λιμένα Πειραιά περιλαμβάνει, εκτός από τον προβλήτα Ι και τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ.
  • Σύμφωνα με την υπ’αριθμόν 27/2012 Εγκύκλιο τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το απασχολούμενο προσωπικό στον συγκεκριμένο χώρο υπαγόταν εξαρχής στις διατάξεις του Κ.Β.Α.Ε. ανάλογα με τον χώρο εργασίας και την ειδικότητά τους ή ανάλογα με την ειδικότητά τους ανεξάρτητα από τις επιχειρήσεις ή τον χώρο που εργάζονται.

Αυτό είναι το ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο, με το οποίο η εργοδοσία δεν συμμορφώνεται!

Το 2018 το Σωματείο μας ΕΝΕΔΕΠ προχώρησε σε μαζικές απεργιακές μάχες στις προβλήτες της COSCO, σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία!

  • Αποτέλεσμα της 3ήμερης απεργίας μας ήταν η δέσμευση να επιλυθεί το δίκαιο αίτημα για ένταξη στα ΒΑΕ. Εκδόθηκε γνωμοδότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και διευκρινήσεις του Υπουργείου Εργασίας, οι οποίες κοινοποιήθηκαν στον ΕΦΚΑ, με συνέπεια να εκδοθεί από τον τότε Διοικητή του ΕΦΚΑ η υπ’αριθμόν 46/15.10,2018 Εγκύκλιος, σύμφωνα με την οποία: καθώς οι Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ αποτελούν τμήματα του Εμπορικού Λιμένα Πειραιά, οι διατάξεις της περίπτωσης 41 εδάφιο Α του ισχύοντος Πίνακα Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, έχουν εφαρμογή για το εργατοτεχνικό προσωπικό (πλην υπαλλήλων γραφείων, φυλάκων και επιστατών) που απασχολείται στις εγκαταστάσεις διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμένα Πειραιά, καθώς βρίσκεται εντός της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.
  • Σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα που έχει ήδη κατοχυρωθεί νομοθετικά από το 2010 και επιπλέον έχουν δοθεί επιπρόσθετες διευκρινήσεις από το 2018 με την Εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, η εργοδοσία COSCO-DPORT όχι μόνο δημιουργεί συνεχώς γραφειοκρατικά εμπόδια, αλλά μέσω του «λαγού» ΣΕΒ προσέφυγε στο ΣτΕ για να μπλοκάρουν την κατοχυρωμένη από τους νόμους ασφάλιση με ΒΑΕ των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ , και με απίστευτο θράσος και υποκρισία δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για την επίλυση του θέματος. Ας ξεκινήσουν να κολλάνε τα ένσημα μας από την αρχή και ας αφήσουν τα «ψόφια»
  • Επισυνάπτεται και το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας του 2018 που ενημέρωνε για την από το 2010 νόμιμη ένταξη μας στα ΒΑΕ. Πέντε χρόνια μετά και δεν μας έχουν κολλήσει μισό ένσημο!»Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Παράταση της Notam για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προέβη σε παράταση της Notam που αφορά τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Την παράταση της NOTAM που εφαρμόζεται από τις 15 Ιανουαρίου, γνωστοποίησε στο επιβατικό κοινό η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Η αεροπορική οδηγία θα ισχύει έως τις 14/2/2023 με τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα των ταξιδιωτών από την Κίνα, προς περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αναλυτικότερα, η NOTAM που εφαρμόζεται ήδη από τις 15 Ιανουαρίου 2023 παρατείνεται και θα ισχύει έως την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023 και προβλέπει τα ακόλουθα: Mε αρνητικό τεστ η είσοδος στην Ελλάδα ανεξαρτήτως υπηκοότητας για όλους τους ταξιδιώτες με απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν

Ειδικότερα, η είσοδος των ταξιδιωτών ανεξαρτήτως υπηκοότητας που προέρχονται από την Κίνα με απευθείας πτήσεις επιτρέπεται εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την επιβίβασή τους για Ελλάδα.

Όλοι οι ταξιδιώτες από Κίνα υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή KN95) τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης όσο και κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο αεροδρόμιο. Τα μέτρα για είσοδο στην Ελλάδα που αφορούν τους ταξιδιώτες από την Κίνα ισχύουν για ανηλίκους (παιδιά) από πέντε (5) ετών και άνω.

Οι αεροπορικές εταιρίες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι έχει τα απαραίτητα έγγραφα και σε περίπτωση παραβίασης έχουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με ευθύνη και έξοδά τους.

Τα ανωτέρω αναγκαία έγγραφα εισόδου (αρνητικά αποτελέσματα τεστ) επιδεικνύονται από τους ταξιδιώτες κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα και στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, εφόσον τους ζητηθούν, για έλεγχο εγκυρότητας και πληρότητας.Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Έφυγε από τη ζωή η Χρυσούλα Καρμπά- Κάϊρα από Βόλο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

«Tο Αγρίμι» με τη Δήμητρα Παπαδήμα στο Θέατρο Αμαλία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Εργαλείο εξωστρέφειας ο πολιτισμός – Ο Έλληνας πρόξενος στη Ν. Υόρκη μιλά για την παράσταση «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

Η παράσταση «Ντίνος Χριστιανόπουλος-Το ταγκαλάκι» στο θέατρο Αμαλία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Η Βελανιδιά του Tim Crouch στο Bios: Μία τολμηρή θεατρική πρόκληση με εκλεκτούς καλεσμένους

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

«Φιλιά εις τα παιδιά»: Δείτε στο ERTFLIX και στην ERT World το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

“Τριγωνοψαρούλης The Musical” στο θέατρο Κολοσσαίον

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

«Πάγωσε» ο Βόλος το πρωί του Σαββάτου- Πέθανε ο 62χρονος Σωτήρης Καπατσέλος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ6 ημέρες ago

«Πεταμένα βιβλία, ξεχασμένοι άνθρωποι»: Οι +άνθρωποι στο παλαιοβιβλιοπωλείο των αστέγων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ3 ημέρες ago

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της ιστορικής διοργάνωσης

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή