Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Έκκληση της ΔΕΥΑ Σοφάδων για συνετή χρήση του πόσιμου νερού

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Σοφάδων, απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές προκειμένου να προστατευθεί η απρόσκοπτη υδροδότηση των πολιτών ιδιαίτερα τις επόμενες ημέρες όπου αναμένονται ακραία υψηλές θερμοκρασίες.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δεδομένου ότι αναμένεται αύξηση στην κατανάλωση πόσιμου ύδατος, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, παρακαλούνται οι κάτοικοι να περιορίσουν την κατανάλωση πόσιμου ύδατος, μόνο για οικιακή χρήση και όχι για αρδευτικές ή άλλες ανάγκες.
Παρακαλούμε λοιπόν, τουλάχιστον όσο διαρκεί ο καύσωνας, η χρήση ύδατος να γίνεται με μέτρο ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες ύδρευσης όλων των συμπολιτών μας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας
ΔΕΥΑΣ: 24433 53310
Διευθύντρια της ΔΕΥΑ Σοφάδων Μαρία Καραγεώργου: 6972860180

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης» η Θεσσαλία – Σε Λαρισινές επιχειρήσεις μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής (φώτο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Λάρισα η Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής ECON της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και μέλους της Επιτροπής ECON Κώστα Αγοραστού. Η επίσκεψη της ECON, οργανώθηκε στο πλαίσιο της διάκρισης «Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης», με την οποία έχει βραβευτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, της ολοκληρωμένης στρατηγικής της για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με έργα, προγράμματα και δράσεις που οδηγούν σε επενδύσεις άνω του 1,5 δις ευρώ την τελευταία δεκαετία καθώς και της επιλογής της από την Επιτροπή των Περιφερειών, ως μοναδικής Περιφέρειας στην Ελλάδα που αποτελεί Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Κόμβο RegHUB.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα 17 μέλη της ΕCON είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την οικονομία και την παραγωγική διάρθρωση της Θεσσαλίας καθώς και για τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που αξιοποιεί η Περιφέρεια για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, με έμφαση στις επενδύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας covid-19. Συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας Βασίλη Πινακά, η Αντιπροσωπεία της ECON επισκέφτηκε επιχειρήσεις της Λάρισας που ενισχύθηκαν χρηματοδοτικά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αποτελούν «καλές πρακτικές» εφαρμογής των ενισχύσεων της Ε.Ε. για τις MME και την επιχειρηματικότητα, στην περίοδο της πανδημίας.

Συγκεκριμένα τα μέλη της ECON επισκέφτηκαν:

-την ηγέτιδα εταιρία στην ελληνική διέλαση αλουμινίου EXALCO Aluminium Systems. Ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Ιωάννη Καντώνια και ενημερώθηκαν για το όραμα και τους στόχους ενός εκ των μεγαλυτέρων επιχειρηματικών ομίλων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο οποίος απασχολεί περισσότερους από 625 υπαλλήλους. Ο κ. Ι. Καντώνιας παρουσίασε στα μέλη της ECON το στρατηγικό επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου που αναμένεται να εκτιναχθεί τις επόμενες χρονιές, καθώς οι εξαγωγές διπλασιάζονται και τους βασικούς πυλώνες της φιλοσοφίας ανάπτυξης του Ομίλου, που εστιάζει στις συνεχείς επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό και στη χρήση 100% καθαρής ενέργειας.

– την PROGNOSIS BIOTECH, επιχείρηση βιοτεχνολογίας που ειδικεύεται στην ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογιών δοκιμών in vitro προς χρήση στις αγορές τροφίμων, ποτών, γεωργίας και κλινικών διαγνώσεων. Ξεναγήθηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο Αντώνιο Νταντάσιο και ενημερώθηκαν για τις τέσσερις συνολικά μεθόδους ανίχνευσης κορωνοιού που έχει αναπτύξει η εταιρία: τρία τεστ ELISA (δοκιμές μάζας) και ένα γρήγορο τεστ πλευρικής ροής. Μαζί, αυτές οι τεχνικές ανιχνεύουν αντισώματα στην στεφανιαία αρτηρία μέσω δείγματος ή ορού αίματος.

-το Οινοποιείο «Ktima Karipidis». Τα μέλη της ECON ξεναγήθηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο Παντελή Καριπίδη στο οικογενειακό οινοποιείο που δίνει βαρύτητα στην παραγωγή και τη συντήρηση του κρασιού, στην έκθεση αγροτικών μηχανημάτων παλαιάς εποχής που λειτουργεί στο χώρο, καθώς και στην αίθουσα γευσιγνωσίας όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα της ετικέτας Καριπίδη.

Η αντιπροσωπεία της ECON

Στην αποστολή συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ECON Michael Murphy (Ιρλανδία), ο Γενικός Γραμματέας της ECON Piotr Zajaczkowski (Πολωνία) και τα μέλη Rob Jonkman (Ολλανδία), Dan Boyle (Ιρλανδία), Γιάννης Κουράκης (Ελλάδα), Dainis Turlais (Λετονία), Mindaugas Sinkevičius (Λιθουανία), Sergio Caci (Ιταλία), József Kóbor (Ουγγαρία), Miroslaw Lech (Πολωνία), Bruno Hranić (Κροατία), Adrian Teban (Ρουμανία), Mariusz Frankowski (Πολωνία), Juri Gotmans (Εσθονία), Αdrian Αriel Ζittelli Ferrari (Ισπανία), Σταύρος Σταυρινίδης (Κύπρος) και Robert Szabo (Ουγγαρία).

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του νότιου περιφερειακού

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ξεκίνησαν και εξελίσσονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής του οδικού τμήματος «Παράκαμψη πόλης Καρδίτσας: Κατασκευή τμήματος από έξοδο προς Αγιοπηγή έως έξοδο προς Μητρόπολη»,  με το οποίο ολοκληρώνεται λειτουργικά ο περιφερειακός δακτύλιος Καρδίτσας. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ  Θεσσαλίας 2014-2020.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κατασκευάζεται:

– κύρια οδική αρτηρία «αστικού» τύπου μήκους ενός χιλιομέτρου περίπου,  με δύο λωρίδες κίνησης ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας που διαχωρίζεται με κεντρική νησίδα με κράσπεδο και μεταλλικά στηθαία ασφαλείας καθώς και

-παράπλευρο οδικό δίκτυο προς εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών μετά των απαραίτητων συνδέσεων με το τοπικό δίκτυο κυκλοφορίας.

Τα οφέλη από την κατασκευή του έργου  είναι πολλαπλά, καθώς πέραν της ολοκλήρωσης του περιφερειακού δακτυλίου της Καρδίτσας επιτυγχάνεται ταυτόχρονα ουσιαστική ανάπλαση και αναβάθμιση των συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή με παρεμβάσεις που ενδεικτικά περιλαμβάνουν: κατασκευή ολοκληρωμένου δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, νέων πεζοδρομίων κατάλληλων προς εξυπηρέτηση Α.Μ.Ε.Α., τοποθέτηση ηχοπετασμάτων για ενίσχυση της ασφάλειας και μείωση της όχλησης από τη γειτνιάζουσα σιδηροδρομική γραμμή, δημιουργία πρόσθετων θέσεων στάθμευσης, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων για την ασφαλή κίνηση των πεζών, αναβάθμιση οδοφωτισμού με χρήση σύγχρονων οικονομικών φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας φωτοδιόδων LED κ.α.

Έργα σε  εξέλιξη

Στην παρούσα φάση, εξελίσσονται οι κατεδαφίσεις/καθαιρέσεις κτιρίων και ο  ρυθμός πρόκειται να επιταχυνθεί μετά  την απομάκρυνση αμιάντου από την οροφή  μίας από τις τρείς αποθήκες τηρώντας όλα τα μέτρα διαχείρισης  «επικίνδυνων αποβλήτων αμιάντου» προκειμένου κατά την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών να διασφαλιστεί στο έπακρο η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος με την εφαρμογή αυστηρά προτυποποιημένων διαδικασιών από υψηλά εξειδικευμένο φορέα που φέρει ειδική πιστοποίηση και αδειοδότηση. Η ολοκλήρωση  των κατεδαφίσεων, που θα σημάνει και την απελευθέρωση της έκτασης για την έναρξη των έργων οδοποιίας, αναμένεται να λάβει χώρα εντός του προσεχούς διαστήματος.

Προϋπόθεση για τα ανωτέρω είναι να μην εξακολουθήσει να αρνείται την εκκένωση του ενός και μοναδικού πλέον κτίσματος αποθήκης που απομένει, η επιχείρηση που επιμένει να κάνει χρήση του χώρου (ως αποθήκη υλικού), παρά την απόλυτα σύμφωνη γνώμη και συναίνεση του ιδιοκτήτη για την κατεδάφισή της (προκειμένου να εξυπηρετηθεί η εκτέλεση του έργου για Δημόσιο συμφέρον) και παρότι, καθώς πληροφορούμαστε, έχει ήδη εξευρεθεί και προταθεί εναλλακτικά κατάλληλος χώρος για την μετεγκατάσταση.

Επιπλέον, προχωρούν οι απαιτούμενες μετατοπίσεις υφιστάμενων υποδομών του σιδηροδρομικού δικτύου (καλωδιώσεις, κανάλια, αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων) σε θέσεις εκτός της ζώνης των κατασκευαστικών εργασιών, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει η κατασκευή των ηχοπετασμάτων των οποίων η ολοκλήρωση θα σηματοδοτήσει την οριοθέτηση της ζώνης του έργου προς την πλευρά της έκτασης των σιδηροδρομικών εγκαταστάσεων και την πλήρη απεμπλοκή με τις εν λειτουργία υποδομές.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Επίσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να  εφαρμοστούν  οι εγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή για την πλήρη ανάπτυξη των εργασιών του έργου. Με  τις  κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αποκλείεται η κυκλοφορία της οδού Ολύμπου από τον Ι/Κ Κουμουνδούρου μέχρι την οδό τελευταία στροφή της οδού Ολύμπου πριν την έξοδό της στην Οδό Ταυρωπού. Τονίζεται ότι η προσπέλαση από και προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό από την οδό Καραϊσκάκη θα είναι αδιάκοπη.

Αναλυτικότερα, οι κινήσεις λόγω αποκλεισμού θα γίνονται:

  • •Από Αθήνα – Λάρισα προς τη Λίμνη Πλαστήρα: εκτροπή της κίνησης δεξιά στον Ι/Κ Αθηνών (στο ύψος του ποταμού Καράμπαλη) καταλήγοντας στην οδό Ταυρωπού.
  • •Από Αθήνα – Λάρισα – Αγιοπηγή & συνοικίες της πόλης προς Νοσοκομείο & Σ.Σ. Καρδίτσας: εκτροπή της κίνησης στον Ι/Κ Κουνδούρου προς την οδό Χαρ. Φλωράκη (τέως οδός Κουμουνδούρου). Στη συμβολή των οδών Χαρ. Φλωράκη, Κουμουνδούρου και Θεσσαλιώτιδος αριστερή στροφή επί της Θεσσαλιώτιδος μέχρι την οδό Καραϊσκάκη. Στρίβοντας αριστερά στην οδό Καραϊσκάκη, ακολουθείται η υφιστάμενη πορεία για το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Η εκτροπή γίνεται ομαλά στον κόμβο χρησιμοποιώντας την κατάλληλη σήμανση καθ’ όλη την πορεία. Την ίδια πορεία ακολουθούν και όσοι έρχονται από Ρούσσο προς τους αντίστοιχους προορισμούς.
  • •Στην οδό Ταυρωπού οι κινήσεις παραμένουν ως έχουν με μοναδική τροποποίηση τον αποκλεισμό της οδού Ολύμπου και εκτροπή όσων θέλουν να πάνε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Καρδίτσας μέσω της οδού Καραϊσκάκη, κίνηση που ήδη γίνεται.

Οι παραπάνω κινήσεις θα εφαρμοστούν με την τοποθέτηση κατάλληλης εργοταξιακής σήμανσης.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
OIKONOMIA3 λεπτά ago

Ρωσικό αργό: Σε επίπεδα ρεκόρ τα φορτία που μεταφέρονται μέσω θαλάσσης

ΚΟΣΜΟΣ4 λεπτά ago

Χένρι Κίσινγκερ: Η Ουκρανία να δώσει εδάφη στη Ρωσία για να τελειώσει ο πόλεμος

VIDEO13 λεπτά ago

Λάρισα: Διαμαρτυρία εργαζομένων ΟΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 λεπτά ago

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Τα υπαρκτά προβλήματα στα πανεπιστήμια «δεν αντιμετωπίζονται με βούρδουλα και οπλοφόρους, λέει ο Ν. Φίλης

ΕΛΛΑΔΑ16 λεπτά ago

Έρευνα: Σχεδόν 3 στους 10 Έλληνες στέλνουν μηνύματα ή διαβάζουν ενώ οδηγούν

OIKONOMIA23 λεπτά ago

ΟΛΠ: Πράσινες τεχνολογίες και εφαρμογές στο λιμάνι του Πειραιά

ΚΟΣΜΟΣ25 λεπτά ago

Ουγγαρία: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε τη χώρα ο Ορμπαν

ΘΕΣΣΑΛΙΑ25 λεπτά ago

«Επιχειρηματική Περιφέρεια της Ευρώπης» η Θεσσαλία – Σε Λαρισινές επιχειρήσεις μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής (φώτο

A.E.Λ.28 λεπτά ago

Τρέλα! Η Λάρισα στην 4άδα της Basket League!!!

VIDEO34 λεπτά ago

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης στο Συμβαίνει Τώρα 24/05/2022

ληστεία
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

Δημοφιλή