Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Με Οικονόμου και Τσαπανίδου το πρώτο debate

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Στο πρώτο debate των εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον δρόμο προς τις εκλογές, στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, πέρα από τις απαντήσεις που έδωσαν στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και ο ένας στον άλλο, μετά από μία σύντομη τοποθέτησή τους.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μάλιστα, η Πόπη Τσαπανίδου, στην τοποθέτησή της, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έτσι για να σπάσω και λίγο τον πάγο, εγώ θα έλεγα ότι αν θέλετε μπορούμε από εδώ και στο εξής να φωνάζουμε ένας τον άλλον, εγώ εσάς Μητσοτάκη εσείς εμένα Τσίπρα».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Και προσέθεσε με νόημα: «Γιατί σε debate οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουν ποτέ να βρεθούν, εκτός αν θέλετε να ορίσετε και τώρα μία ημερομηνία, για να βάλουμε και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς τον ένα δίπλα στον άλλον, τον έναν απέναντι στον άλλον, να κάνουν μία τέτοιου είδους συνομιλία».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι άκουσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να περιγράφει και να συγκρίνει «δύο καταστάσεις ανόμοιες».

«Δηλαδή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί μνημονίων, η οποία ήταν μία κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, που ρύθμισε το χρέος, που έφερε ανάπτυξη και που σας παρέδωσε μία χώρα, την οποία βγάζετε έξω και μπορείτε να κάνετε αυτά που κάνετε μέχρι στιγμής, δηλαδή να μιλήσετε σε επενδυτές.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έκανε όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ τσεκάρισε τα κουτάκια πάνω στα οποία χτίζετε σήμερα», τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου.

Οικονόμου: «Η ΝΔ έφερε ανάπτυξη, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απλώσει τέντα»

Από την πλευά του, ο Γιάννης Οικονόμου, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στο θέμα της ανάπτυξης.

«Θέλω να αναφερθώ σε κάτι που ακούστηκε για την περιφερειακή Ελλάδα, το οποίο έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί είναι η άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα όπου πρέπει να περιορίσουμε τις ανισότητες», τόνισε.

Και προσέθεσε: «Σε αυτή την Ελλάδα σήμερα εξελίσσεται ένα μοναδικό έργο επενδύσεων παντού. Δύο πράγματα μόνο θέλω να πω σήμερα: Στην Τρίπολη γίνεται επένδυση μιας μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας, από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη σε παραγωγή – για πρώτη φορά – φαρμακευτικών πρώτων υλών.

»Θα αλλάξει τελείως ‘πίστα’ η Αρκαδία, η Τρίπολη με αυτή την επένδυση.

»Στο Κιλκίς έγινε επένδυση από μία άλλη μεγάλη βιομηχανία και έχουν μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας – και εκεί θα αλλάξει η περιοχή.

»Αυτός είναι ο δρόμος της δουλειάς. Αυτά τα πράγματα δεν είχαν συμβεί στην Ελλάδα ποτέ, δεν θα μπορούσαν ποτέ να γίνουν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι ανάπτυξη δεν έφερε, αλλά όταν υπήρχε ανάπτυξη των προηγούμενων στην υπόλοιπη Ευρώπη 1,5 και 2%, εδώ ο κ. Τσίπρας είχε σηκώσει όχι απλά ομπρέλλα, τέντα είχε απλώσει – είχαν 0,5% όταν η υπόλοιπη Ευρώπη είχε 1,5%», είπε χαρακτηριστικά.

Η ερώτηση Τσαπανίδου: «Δεν είδαμε ούτε χωράφι»

«Κύριε Οικονόμου λέτε λοιπόν για την ανάπτυξη, λέτε ότι φέρατε μία σειρά πενδύσεων στην Ελλάδα, είχατε πει θα βάλετε μπουλντόζες την επόμενη των εκλογών το ’19 στο Ελληνικό.

»Θα έπρεπε να έχουμε ουρανοξύστες στο Ελληνικό, δεν τους βλέπουμε.

»Πανηγύρισατε ότι φέρατε τη Microsoft με τα data Center, δεν τα είδαμε, ούτε χωράφι δεν έχει οριστεί για το πού θα γίνει το έργο.

»Εγώ θέλω να σας ρωτήσω: Νλέπουμε Πάτσηδες αντί για ανάπτυξη, βλέπουμε Νικολάου, βλέπουμε ένα σωρό ονόματα που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα και θέλω να σας ρωτήσω: Όταν κοιτάτε στα μάτια τον κόσμο στον οποίο απευθύνεστε, τους πολίτες αυτής της χώρας, όσες και όσους μας παρακολουθούν τώρα και τους λέτε ότι δεν μπορούν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, έχετε πει μπαταχτσήδες κόσμο που έχει κόκκινα δάνεια, μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στο δανεισμό, την ώρα που κάνει κάνουν κάποιοι πάρτι.

»Πώς αισθάνεστε όταν τους κοιτάτε στα μάτια και τους το λέτε;».

Η απάντηση Οικονόμου: «Αντιμετωπίζουμε φαινόμενα διαφθοράς θεσμικά»

«Με πολύ μεγάλη χαρά θα σας συνοδέψω στο Ελληνικό, θα σας συνοδέψω στη Microsoft, στο Καστέλλι, στο Κιλκίς, θα σας συνοδέψω στο ΒΟΑΚ, θα σας συνοδέψω στο Τρίπολη-Καλαμάτα, θα σας συνοδέψω στην Pfizer, στη Θεσσαλονίκη, θα σας συνοδέψω σε πολλά μέρη – μακάρι να έχουμε τον χρόνο και πριν και μετά τις εκλογές, για να δείτε τι σημαίνει ανάπτυξη στην πράξη.

»Τι σημαίνει εργοτάξια, τι σημαίνει βιομηχανίες, τι σημαίνει λιμάνια, τι σημαίνει δουλειές.

»Για αυτό άλλωστε μειώνεται η ανεργία, υπάρχουν 300.000 νέες θέσεις εργασίας, αυτή είναι η πραγματικότητα.

»Εδώ και πάρα πολύ καιρό, επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ένας αχταρμάς με φαντασικά γεγονότα. με δημιουργία εντυπώσεων. Η κυβέρνηση αυτή δεν κρύβει κανένα πρόβλημα κάτω από το χαλί.

»Πάντοτε υπήρχαν προβλήματα και ζητήματα διαφθοράς. Το ζήτημα δεν είναι αν θα μηδενίσεις τη διαφθορά, το ζήτημα είναι πώς την αντιμετωπίζεις και με το ψηφιακό κράτος και τις λιγότερες προσωπικές συναλλαγές, τις μηδενίζουμε.

»Εκεί που παρατηρούμε συμπεριφορές, οι οποίες δεν ταυτίζονται με τις αρχές και τις αξίες της ιστορίας μας, άμεσα αντιδρούμε, παίρνουμε αποφάσεις, κάνουμε παρεμβάσεις και πολιτικές παρεμβάσεις.

»Δεν υπήρξαν αντίστοιχες παρεμβάσεις στο παρελθόν, με την κυρία Γεροβασίλη για παράδειγμα, που η εταιρεία της έπαιρνες δουλειές από το δημόσιο παρά το γεγονός ότι ήταν υπουργός. Με τον κύριο Φλαμπουράρη, που η εταιρεία του έπαιρνε δουλειές από το δημόσιο παρά το ότι ήταν υπουργός – όχι βουλευτής, που κατηγορήθηκε ένας δικός μας βουλευτής.

»Συνεπώς η αντιμετώπισή μας σε αυτά τα ζητήματα δεν είναι με όρους επικαιρότητας και όρους ανθρωποφαγίας και κρέμασμα του κόσμου στα μανταλάκια, είναι θεσμικές και ουσιαστικές για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στη ρίζα του.

Η ερώτηση Οικονόμου: «Θα γκρεμίσετε τον φράχτη στον Έβρο;»

«Νομίζω ότι στην ενότητα κοινωνία, ένα από τα βασικά θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους είναι να σιγουρευτούν ότι όσα πετύχαμε στη διαχείριση του μεταναστευτικού αποτελεί κεκτημένο για τη χώρα.

»Πετύχαμε να βάλουμε τάξη στο μεταναστευτικό, πετύχαμε να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι η θάλασσα έχει σύνορα, πετύχαμε να μην αφήνουμε τις ΜΚΟ να αλωνίζουν, πετύχαμε εκτός από τη θάλασσα που έχει σύνορα, να έχει σύνορα και η στεριά, να μην είναι αφύλακτα, να μην μπορεί να μπαινοβγαίνει ο καθένας.

»Και θέλω να σας ρωτήσω – γιατί έχω ακούσει δηλώσεις στελεχών σας να λένε ότι ο φράχτης στον Έβρο είναι παράνομος – αλήθεια, θα τον γκρεμίζετε τον φράχτη στον Έβρο αν ποτέ ξαναγίνετε κυβέρνηση;».

Η απάντηση Τσαπανίδου: «Θα κάνουμε το μεταναστευτικό ευρωπαϊκό θέμα»

»Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ κ. Οικονόμου, όπως και όλους όσοι μας παρακολουθούν, να κάνουν μία αναζήτηση στο Google, «να βάλουν ‘η θάλασσα δεν έχει σύνορα, Αλέξης Τσίπρας’ και να ακούσουν όλη τη δήλωση, διότι δεν είναι αυτό το απόσπασμα, το οποίο πιάσατε εσείς, αυτό που είχε πει ο τότε πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας.

»Είναι εντελώς διαφορετικό αυτό που είπε – καμία σχέση με αυτό που λέτε εσείς. Παρακαλώ λοιπόν ‘γκουγκλάρετε’ για να ακούσετε όλη τη δήλωση για να ακούσετε και να βγάλετε συμπέρασμα.

»Από εκεό και πέρα λοιπόν, δίνετε μία εικόνα στον κόσμο ότι εμείς αφήνουμε την Ελλάδα ασύδοτη και δεν μας νοιάζει τίποτα.

»Καθόλου δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και φράχτες υπήρχαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και συντηρήθηκε ο φράχτης αυτός, και το σύστημα το οποίο και εσείς τώρα προωθείτε, αυτό της αόρατης προστασίας με τα ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης, ο ‘αόρατος φράχτης’ σε εισαγωγικά, ήταν δρομολογημένος από εμάς.

»Και διαχειριστήκαμε μία κατάσταση αδιανόητη, είχε περάσει ένας απίστευτος αριθμός μεταναστών στη χώρα και διαχειριστήκαμε μία χαρά, σε συνεννόηση και με την Ευρώπη.

»Από κει και πέρα, φυσικά και θα προστατεύσουμε τη χώρα, φυσικά και η ασφάλεια της Ελλάδας έχει πάνω από όλα προτεραιότητα, είναι η υψηλότατη προτεραιότητα για μας και ποτέ δεν είπαμε τίποτα από όλα αυτά που λέτε εσείς.

»Τι θα κάνουμε όμως; Θα σεβόμαστε τους ανθρώπους αυτούς στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και θα κάνουμε και κάτι άλλο, που εσείς δεν το κάνετε: Θα συζητήσουμε με την Ευρώπη, θα βάλουμε δηλαδή και την Ευρώπη να αναλάβει την ευθύνη της στο θέμα αυτό.

»Θα βάλουμε την Ευρώπη να συζητήσει, θα μπούμε στη συζήτηση που ήδη κάνει η Γερμανία ας πούμε με την Τουρκία για την διαχείριση του μεταναστευτικού, θα βάλουμε την Ευρώπη παίκτη σε αυτό.

»Δεν θα μείνουμε χωροφύλακες των συνόρων εμείς, και όλη η υπόλοιπη Ευρώπη να πετάει χαρταετό! Θα φροντίσουμε να κάνουμε το θέμα αυτό ευρωπαϊκό, γιατί είμαστε στην Ευρώπη. Εσείς έχετε φύγει από κάθε κουβέντα, δεν έχετε κανέναν στο πλευρό σας».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΕΛΛΑΔΑ4 λεπτά ago

Φωτιά στον Κολωνό: Στις φλόγες διαμέρισμα πολυκατοικίας

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 λεπτά ago

Το οικονομικό… κενό που χωρίζει Τότεναμ και Ρεάλ Μαδρίτης

ΚΟΣΜΟΣ13 λεπτά ago

Πυροβολισμοί στις ΗΠΑ: Δύο νεκροί από πυρά μετά από γιορτή αποφοίτησης στη Βιρτζίνια

LIFESTYLE19 λεπτά ago

Η Τίνα Κουνακέι φωτογραφίζεται με μικροσκοπικό μπικίνι, χωρίς τον Vincent Cassel

ΕΛΛΑΔΑ25 λεπτά ago

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας με 30αρια στην Αττική

OIKONOMIA31 λεπτά ago

ΦΠΑ: «Φουντώνει» η μάχη για τη μείωση του συντελεστή λίγο πριν τις εκλογές [πίνακας]

ΚΟΣΜΟΣ34 λεπτά ago

Μεταναστευτικό: Η Φλόριντα μετέφερε αεροπορικώς πρόσφυγες στην Καλιφόρνια

LIFESTYLE40 λεπτά ago

Τι μας κάνει όμορφες σύμφωνα με την Μπρουκ Σιλντς – και δεν έχει σχέση με την εξωτερική μας εμφάνιση

ΕΛΛΑΔΑ46 λεπτά ago

Συμπλοκή με έναν νεκρό στην πλατεία Βάθη

ΚΟΣΜΟΣ52 λεπτά ago

Σε οκτώ νέους ανήκαν τα ανθρώπινα υπολείμματα που βρέθηκαν σε 45 σακούλες στο Μεξικό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Θλίψη με το μήνυμα του γιου του 49χρονου Βολιώτη που «έσβησε» έξω από το βετζινάδικο του

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

«Έσβησε» μπροστά στην αντλία γνωστός 49χρονος πρατηριούχος στη Νέα Ιωνία Βόλου

ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago

«Ο γιος μου έπαθε σοκ, αηδίασε»: Οργισμένη η μητέρα του 12χρονου που έλαβε άσεμνο βίντεο από ιερέα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη για τον 67χρονο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΛΑΓΕΡΑ από Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος- Πέθανε ο Γιάννης Ξυνογαλάς

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Τροχαίο με επτά τραυματίες – Ανάμεσά τους 7χρονο παιδί

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Πέθανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος |

LIFESTYLE4 ημέρες ago

Έχω κάνει σεξ με 3.800 γυναίκες, έρχονταν στο σπίτι 20-20

LIFESTYLE2 ημέρες ago

Άκρως αποκαλυπτική η Ματίνα Παγώνη: «Θα σας πω κάτι που δεν το ξέρει κανείς»

LIFESTYLE2 ημέρες ago

«Η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν»: Η Δέσποινα Βανδή δηλώνει προδομένη και καθηλώνει με την εξομολόγησή της

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή