Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: «Τρέμουν» στη ΝΔ τη… χαλαρή ψήφο – Στο επίκεντρο νέοι, γυναίκες, μεσαίοι, πασοκογενείς

Published

on

Στην πρώτη για το 2023 ανάρτηση απολογισμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη (μια… κυριακάτικη συνήθεια πλέον του πρωθυπουργού) η στόχευση είναι σαφής: το κείμενο όχι μόνο απευθύνεται περισσότερο σε συγκεκριμένες δεξαμενές αλλά επιπλέον είναι μία ανασκόπηση έτους (του 2022) και όχι απλώς μίας εβδομάδας.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Μητσοτάκης γράφει καθαρά αυτό που εδώ και μήνες έχει ενταχθεί στη στρατηγική κατεύθυνση της ΝΔ προς συγκεκριμένα ακροατήρια ενόψει εκλογών.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Δεν θα σταθώ στους δείκτες της οικονομίας…» – αναφέρει περίπου ως πρόλογο – «θα εστιάσω περισσότερο στις πολιτικές υπέρ των νέων, των γυναικών και των νέων οικογενειών». Και αμέσως ξεκινά με τις πρωτοβουλίες για τους νέους εργαζόμενους.

Νέοι και γυναίκες βρίσκονται σταθερά στο γαλάζιο ραντάρ, όπως έχει αναδείξει το in, μεταξύ άλλων ερμηνεύοντας την απόφαση του Μητσοτάκη να επιλέγει «διαφορετικές» εμφανίσεις – συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στούντιο, με πρώτο στόχο να παρουσιάζει πιο «προσιτό» πρόσωπο και όχι βαριά πολιτικά μηνύματα.

Χαλαρότητα

Πέραν των συγκεκριμένων δεξαμενών όμως είναι και άλλα τα κοινά στα οποία στοχεύει η ΝΔ, προσδοκώντας μια αυξημένη δυναμική όταν έρθει η ώρα της πρώτης Κυριακής με την απλή αναλογική. Αυτή που συνοδεύεται από φόβους για τυχόν… χαλαρότητα – ή «πειραματισμούς», κατά τα λεγόμενα των κυβερνητικών.

Εξού και η ΝΔ προσαρμόζει τώρα τη ρητορική και τα μηνύματά της στον κρίσιμο στόχο της να βάλει φρένο στη χαλαρή – ακόμα χειρότερα σε μια τιμωρητική – ψήφο.

Στο πλαίσιο αυτό, η μεσαία τάξη (μια δεξαμενή καθοριστική για το εκλογικό αποτέλεσμα, στην οποία όλοι θέλουν να… βουτήξουν) καθώς και οι πασοκογενείς ψηφοφόροι είναι στην πρώτη γραμμή της νεοδημοκρατικής τακτικής.

Η «απειλή» της επιστροφής Τσίπρα

Από το Μαξίμου θέλουν να προβάλλουν πολιτικές και πρωτοβουλίες που απευθύνονται σε ευρύ ακροατήριο, πέραν δηλαδή των παραδοσιακών κομματικών τειχών, ενώ ενισχύεται εμφανώς πλέον το αφήγημα για την ανάγκη «προσοχής στην ψήφο».

Παλαιότερα ο Μητσοτάκης έχει μιλήσει για «πολιτική τερατογένεση». Τελευταία ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης επανάφερε αυτή την «απειλή» επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία, ως απόρροια ενδεχόμενης χαλαρής ψήφου, σπεύδοντας να συμφωνήσει ακόμα και με την αποστροφή του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα περί «μούφας – καρικατούρας» της «προοδευτικής διακυβέρνησης».

Τον πιστεύει τον Κουτσούμπα, είπε ο Μαρινάκης – «όσο κι αν μας χωρίζει πολιτικά άβυσσος», όπως διευκρίνισε (Σκάι)- καθώς το σχέδιο των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι να επενδύσουν τη χαλαρότητα και στην «στην πρώτη κάλπη να μπορέσουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και ο Βαρουφάκης -σκεφτείτε έναν πολιτικό εφιάλτη για τη χώρα μας τα επόμενα χρόνια- να κάνουν μια κυβέρνηση ηττημένων».

Καμπάνια με στοχευμένα κοινά

Στο μεταξύ, η επιχείρηση «εξωστρέφειας» της ΝΔ όσο πλησιάζει η Άνοιξη περιλαμβάνει καμπάνια με στοχευμένα κοινά. Στο επίκεντρο βρίσκονται κυρίως οι… καχύποπτοι – αναποφάσιστοι ψηφοφόροι και επαγγελματικές – κοινωνικές δεξαμενές που η κυβέρνηση αναγνωρίζει είτε ότι δεν τις γοητεύει όσο θα ήθελε. Με κυρίαρχη τη νεολαία.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
MEDIA8 λεπτά ago

“Εκτόξευση” για το TikTok – Αποκαλύπτει τον τεράστιο αριθμό χρηστών

VIDEO11 λεπτά ago

Η μητέρα των αδικοχαμένων κοριτσιών Αθηνά Δελλή στο Δελτίο Ειδήσεων του Astra 22/03/2023

ΠΟΛΙΤΙΚΗ14 λεπτά ago

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη σύνοδο ηγετών του ΕΛΚ

ΕΛΛΑΔΑ17 λεπτά ago

Τέμπη: Τι απαντά ο υφυπουργός Μεταφορών μετά το «άδειασμα» στη Λάρισα για την τηλεδιοίκηση

ΜΠΑΣΚΕΤ32 λεπτά ago

Γιοκουμπάιτις: «Ο Παναθηναϊκός παίζει πάντα καλύτερα στο ΟΑΚΑ»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ35 λεπτά ago

Ζιρού: «O Εμπαπέ έδειξε ότι είναι αρχηγός»

OIKONOMIA41 λεπτά ago

ΝΒΑ: Ποιος Έλληνας δισεκατομμυριούχος συζήτησε με τον Μάικλ Τζόρνταν την αγορά των Σάρλοτ Χόρνετς

ΚΟΣΜΟΣ44 λεπτά ago

Ο Άντονι Μπλίνκεν καλεί τα μέλη του ΔΠΔ να συμμορφωθούν με το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν

ΘΕΣΣΑΛΙΑ49 λεπτά ago

Την Παρασκευή 24/3 η λαϊκή αγορά στο Μουζάκι

LIFESTYLE56 λεπτά ago

Τα δύο της παιδιά θα καταθέσουν στη δίκη

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Μερομήνια: Μετά το Πάσχα έρχεται η απόλυτη ταραχή στον καιρό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Η ιστορία του 45χρονου με αναπηρία συγκλονίζει τον Βόλο- Έμεινε ορφανός, πέθανε και ο θετός του πατέρας και συγγενής που έχει αναλάβει ως «συμπαραστάτης» τον κακοποιεί

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Συλλυπητήρια για το θάνατο της εκπαιδευτικού Παναγιώτας-Νεκταρίας Μαντζιάρα

OIKONOMIA2 ημέρες ago

Τρόφιμα με αλεύρι από γρύλο, αλευροσκουλήκι και ακρίδα με την «βούλα» της ΕΕ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Χιονίζει στα Χάνια Πηλίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Η Γεωργία Μπίκα δικαιώνεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Βίντεο ντοκουμέντο μετά το επεισόδιο με τον γερανό: «Κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Αμβρόσιος: Νέο παραλήρημα μετά τις εμετικές δηλώσεις για τα Τέμπη – Ποιον ηθοποιό αποκαλεί «διαβολόπαιδο»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago

Καρδίτσα: ΙΧ «καρφώθηκε» σε κολώνα

LIFESTYLE4 ημέρες ago

Διαφημίζει τον λογαριασμό της στο OnlyFans με μαύρα διάφανα εσώρουχα

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή