ΚΟΣΜΟΣ
Εκλογές στη Γαλλία: Η ώρα της αλήθειας – Ο Μακρόν, η Λεπέν και τα σενάρια τρόμου


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό τόσο για τον πρώτο γύρο όσο και, κυρίως, για τον δεύτερο της 24ης Απριλίου. Το «δημοκρατικό τόξο» μοιάζει να έχει πάθει… βέρτιγκο και ψηφίζει κατά συνείδηση.
Τα ψέματα τελείωσαν, για την ώρα. Το ίδιο και οι διακηρύξεις, οι τηλεμαχίες, τα χτυπήματα πάνω και κάτω από τη μέση. Την Κυριακή, 10 Απριλίου, οι Γάλλοι καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Το πώς θα ψηφίσουν, καθώς και το εάν θα ψηφίσουν, θα σημαίνει πολλά για τη χώρα τους – προφανώς δε και για ολόκληρη την Ευρώπη.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Φυσικά, όλα θα κριθούν στον δεύτερο γύρο της 24ης Απριλίου (ανήμερα του Πάσχα των ορθοδόξων). Εκεί όπου, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα βρεθούν αντιμέτωποι για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Εμανουέλ Μακρόν, το «άστρο» του οποίου έχει ξεθωριάσει και η Μαρίν Λεπέν – η ηγέτης της γαλλικής Ακροδεξιάς που προσπαθεί να πείσει ότι πλέον έχει αλλάξει και δεν συνιστά απειλή για τον μέσο Γάλλο και τη δημοκρατία.
Το προβάδισμα στον Μακρόν, αλλά…
Η αλήθεια είναι πως ο νυν πρόεδρος διατηρεί τις συντριπτικά περισσότερες πιθανότητες να αναδειχθεί νικητής, έστω κι αν το μοντέλο του βρετανικού The Economist δίνει στην αντίπαλό του ποσοστό άνω του 20% να κάνει την έκπληξη. Ωστόσο, τόσο η δημοσκοπική άνοδος της Λεπέν τις τελευταίες εβδομάδες όσο και η στάση και οι θέσεις των υπόλοιπων υποψηφίων δεν επιτρέπουν στον Μακρόν και το επιτελείο του να κοιμούνται ήσυχοι.
- Διαβάστε επίσης: Γαλλία – εκλογές: Στη 1 μονάδα η διαφορά Μακρόν-Λεπέν
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι πάντες σχεδόν συμφωνούν πως ο Μακρόν δεν θα κάνει περίπατο, όπως δεν θα επαναληφθεί και η τεράστια διαφορά που καταγράφηκε στον δεύτερο γύρο των επαναληπτικών εκλογών του 2017. Τότε, δηλαδή, που είχε επικρατήσει με 66% έναντι 34%, χάρη στην κινητοποίηση και συσπείρωση του αποκαλούμενου «δημοκρατικού τόξου».
Αυτή τη φορά, οι δημοσκόποι προβλέπουν μια διαφορά υπέρ του η οποία θα κυμανθεί στις 10 ποσοστιαίες μονάδες ή και ακόμη χαμηλότερα. Επίσης, δύο από τους βασικότερους υποψηφίους στον πρώτο γύρο, ο αριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν (ο οποίος όχι απλώς έχει «κλειδώσει» την τρίτη θέση, αλλά διατηρεί κάποιες ελπίδες και για τη δεύτερη) και η Βαλερί Πεκρές των Ρεπουμπλικάνων, ξεκαθάρισαν ήδη ότι δεν πρόκειται να δώσουν «γραμμή» στους ψηφοφόρους τους και θα τους συστήσουν να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Σήματα κινδύνου
Το γεγονός ότι «οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία είναι πολύ αμφίρροπες για να έχουν ήδη κριθεί», όπως σημειώνει στους Financial Times ο Γκίντεον Ράχμαν, αναγκάζει πολλούς να ανασκουμπωθούν και να σημάνουν συναγερμό. Όπως ο διευθυντής της le Monde, Ζερόμ Φενόλιο, ο οποίος δεν μασάει τα λόγια του στο κεντρικό άρθρο της εφημερίδας.
«Ο ρόλος της le Monde – γράφει – ως εφημερίδας και ιστοσελίδας – της οποίας το συντακτικό δυναμικό είναι ανεξάρτητο από κάθε εξουσία, δεν είναι να στηρίζει κάποιον υποψήφιο ή, πολύ περισσότερο, να καλεί σε υπερψήφισή του». Όμως – συνεχίζει ο ίδιος – «συνιστούμε σε όλους να πάνε να ψηφίσουν, επιβεβαιώνοντας επίσης ότι, ανάμεσα στους βασικούς διεκδικητές αυτών των εκλογών, δύο υποψηφιότητες, αυτές της Μαρίν Λεπέν και του Ερίκ Ζεμούρ, είναι ασύμβατες με όλες μας τις αξίες».
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ακόμη και εάν η έκπληξη δεν σημειωθεί και οι παραπάνω πάρουν μια βαθιά ανάσα το βράδυ της 24ης Απριλίου, βλέποντας τον Μακρόν να παραμένει στο Μέγαρο των Ηλυσίων, το πολιτικό σκηνικό στη Γαλλία θα είναι προβληματικό. Άλλωστε, μια Λεπέν η οποία θα έχει λάβει πάνω από το 40-45% όσων προσέλθουν στις κάλπες ασφαλώς αντιπροσωπεύει ένα ισχυρό πόλο, με αποδοχή πολύ ευρύτερων στρωμάτων πέραν της παραδοσιακής Ακροδεξιάς.
Πέρασε… κάτω από τον πήχη!
Μια από τις αιτίες γι’ αυτό είναι ότι ο νυν πρόεδρος όχι απλώς δεν έχει πείσει, αλλά έχει αρχίσει και να φοβίζει. Ακόμη δε και να εξοργίζει, καθώς η καθυστέρηση στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του – την οποία ο ίδιος απέδωσε στην ενασχόλησή του με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ερμηνεύθηκε από πολλούς ως ένδειξη αλαζονείας και υποτίμησης της σημασίας της εκλογικής μάχης και των αντιπάλων του.
Ειδικά όσον αφορά στην Ουκρανία, φαίνεται πως οι επιλογές που έχει κάνει του έχουν κοστίσει πολύ. Αφενός, επειδή η υπόθεση της «στρατηγικής αυτονομίας» της Ευρώπης κινδυνεύει να χαθεί, μιας και η ΕΕ έχει αναγκαστεί να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και να ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις ΗΠΑ.
Αφετέρου, διότι η προσπάθειά του να εμφανιστεί ως ο ιδανικός διαμεσολαβητής έχει αποτύχει παταγωδώς. Πρακτικά, ο Πούτιν δεν μοιάζει να τον παίρνει στα σοβαρά, ενώ είναι φανερό ότι τα ουσιαστικά ζητήματα τα κρατά για να τα συζητήσει είτε με τον Ταγίπ Ερντογάν είτε με τους Ισραηλινούς, γνωρίζοντας ότι αμφότεροι θα τα μεταφέρουν εκεί που πραγματικά λαμβάνονται οι αποφάσεις – στην Ουάσιγκτον.
Εντός συνόρων, επίσης, οι συμπολίτες του γνωρίζουν ότι εάν ο Μακρόν νικήσει, θα έρθει η ώρα μιας μεγάλης αναμέτρησης, η οποία αναβάλλεται επί δεκαετίες. Πρόκειται για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού συστήματος, που ήταν και παραμένει μια «καυτή πατάτα» στα χέρια των προέδρων της Γαλλίας.
Το σενάριο που όλοι θέλουν να ξεχάσουν
Με αυτό ως δεδομένο, μια γενικευμένη και μακρόχρονη κοινωνική αναμέτρηση όχι απλώς δεν μπορεί να αποκλειστεί, αλλά είναι ένα ιδιαιτέρως πιθανό σενάριο. Πολύ περισσότερο καθώς ο ίδιος ο Μακρόν έχει προαναγγείλει πως θα ξεκινήσει τις αλλαγές το ερχόμενο φθινόπωρο, σε μια στιγμή δηλαδή που κάθε άλλο παρά βέβαιο είναι ότι η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, που πλήττουν κυρίως τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, θα έχουν υποχωρήσει.
Πάντως, με βάση και τα παραπάνω, ας μην θεωρούμε ότι μια προεδρία Λεπέν (η οποία, παρεμπιπτόντως, δεσμεύεται ότι θα μειώσει τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση) παραπέμπει σε… επιστημονική φαντασία. Ας το κρατήσουν όλοι σε μια «γωνιά» του μυαλού τους, έχοντας συνείδηση πως κάτι τέτοιο θα ισοδυναμεί με ένα σεισμό που θα αλλάξει τα πάντα, στη Γαλλία και την Ευρώπη.
Και ένα «υστερόγραφο»: Στην περίπτωση που οι συσχετισμοί που θα αναδειχθούν από τον πρώτο γύρο καθιστούν την απειλή πιο ορατή, τότε τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί για τις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν μέχρι τον δεύτερο. Η «δημοκρατία» παραμένει ανεκτική και γενναιόδωρη, αλλά μέχρις ενός σημείου…
Γράψτε το σχόλιό σας



Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Ευλογιά των πιθήκων: Νέα κρούσματα σε 4 ευρωπαϊκές χώρες


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι αρχές της Πορτογαλίας ανέφεραν σήμερα 14 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων με τα οποία ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε σε 37.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Στην γειτονική Ισπανία, οι υγειονομικές αρχές στην περιφέρεια της Μαδρίτης επιβεβαίωσαν σήμερα τέσσερα νέα κρούσματα με τα οποία ο συνολικός αριθμός ανήλθε σε 34. Επίσης στην Μαδρίτη υπάρχουν άλλα 38 ύποπτα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων.
Παράλληλα, η Δανία ανέφερε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων.
Πρόκειται για έναν ενήλικο άνδρα που επέστρεψε από ταξίδι στην Ισπανία, τώρα βρίσκεται σε απομόνωση και ιχνηλατούνται οι επαφές του, ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.
Και η Σκωτία επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο της κρούσμα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αρχή Δημόσιας Υγείας της Σκωτίας προσθέτοντας ότι το άτομο αυτό λαμβάνει θεραπεία ενώ οι επαφές του ιχνηλατούνται.
Έρχονται κι άλλες μολύνσεις
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναμένει να εντοπιστούν κι άλλα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς επεκτείνει την επιτήρηση σε χώρες όπου η νόσος αυτή δεν είναι ενδημική.
Η ευλογιά των πιθήκων, μολυσματική ασθένεια που συνήθως έχει ήπια συμπτώματα, είναι ενδημική σε τμήματα της δυτικής και της κεντρικής Αφρικής. Εξαπλώνεται μέσω στενής επαφής, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να περιοριστεί σχετικά εύκολα, με απομόνωση και τήρηση κανόνων υγιεινής.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει στη δίωξη του Πούτιν για εγκλήματα επιθετικότητας – Πώς θα γίνει αυτό


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι φρικαλεότητες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία οδήγησαν σε μια διεθνή καταδίκη και αίτημα για λογοδοσία. Και καθώς τα κράτη, τα δικαστήρια και η κοινωνία των πολιτών προσπαθούν να συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία , υπάρχει μεγάλος κίνδυνος οι Ουκρανοί να δουν ελάχιστη απόδοση δικαιοσύνης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ωστόσο, από όλους τους συμμάχους της Ουκρανίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιο έτοιμη να διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή λογοδοσία, και μπορεί να το κάνει υποστηρίζοντας ένα ειδικό τμήμα εγκλημάτων πολέμου στα δικαστήρια της Ουκρανίας.
Παρόλο που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) διερευνά επί του παρόντος εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία στην Ουκρανία — συμπεριλαμβανομένων αυτών που διαπράχθηκαν από την αρχική εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία και το Ντονμπάς το 2014 — το δικαστήριο δεν έχει δικαιοδοσία για το κεντρικό έγκλημα που αποδίδεται άμεσα στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και οι ανώτατοι αξιωματούχοι του: το έγκλημα της επιθετικότητας, σύμφωνα με το Politico.
Και ενώ το ΔΠΔ πρέπει να επεκτείνει τους περιορισμένους πόρους του για να ασκήσει δικαιοδοσία σε τέτοια σοβαρά εγκλήματα σε όλο τον κόσμο, η απόδειξη υποθέσεων κατά των ανώτερων ηγετών που ευθύνονται για αυτά τα αδικήματα είναι επίπονη και δύσκολη. Ο εισαγγελέας του μπορεί μόνο να αναμένεται να απαγγείλει κατηγορίες εναντίον μιας χούφτας υπόπτων για εγκλήματα στην Ουκρανία.
Και ενώ ορισμένες από αυτές τις χώρες που έχουν ξεκινήσει ποινικές έρευνες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, έχουν δικαιοδοσία για το έγκλημα της επίθεσης, σύμφωνα με το εθιμικό διεθνές δίκαιο, κορυφαίοι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν ασυλία από δίωξη ενώπιον οποιουδήποτε εθνικού δικαστηρίου.
Έρευνες για 10.000 φρικαλεότητες
Επιπλέον, το άνοιγμα υποθέσεων είναι το εύκολο κομμάτι, δεν είναι ένδειξη προόδου. Η Γενική Εισαγγελία της Ουκρανίας δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνες για περίπου 10.000 φρικαλεότητες μέχρι στιγμής. Ωστόσο, οι εθνικές αρχές έχουν ήδη εργαστεί για χρόνια στις υποθέσεις διεθνών εγκλημάτων από το κύμα της ρωσικής εισβολής 2014-2022, με ελάχιστα αποτελέσματα. Και με το παλιρροϊκό κύμα εγκλημάτων από τις 24 Φεβρουαρίου, έχουν πλέον κατακλυστεί εντελώς.
Βοηθώντας σε αυτή τη διαδικασία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η ΕΕ είναι μεταξύ εκείνων που συμβουλεύουν και εκπαιδεύουν τους εισαγγελείς της χώρας. Ορισμένες από αυτές τις προσπάθειες έχουν πραγματική αξία, ενώ άλλες είναι απλώς πράξεις καλής θέλησης με μικρό αποτέλεσμα.
Εν ολίγοις, τα κενά στην ευθύνη για την Ουκρανία είναι τριπλά: Πρέπει να υπάρχει δικαιοσύνη για το έγκλημα της επίθεσης. πρέπει να υπάρχει τρόπος να λογοδοτήσουν οι πιο υπεύθυνοι για σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και η διεθνής κοινότητα πρέπει να αρχίσει να λαμβάνει μέτρα τώρα για να ενισχύσει το δικαστικό σύστημα της Ουκρανίας, ώστε να είναι σε θέση να χειρίζεται εγκλήματα πολέμου πολύ αφότου η διεθνής προσοχή στραφεί αλλού.
Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστούν αυτά τα κενά.
Τέλος στην ασυλία του Πούτιν
Η απάντηση βρίσκεται σε ένα δικαστήριο για επιθετικότητα που έχει διεθνή χαρακτήρα και ενώπιον του οποίου ο Πούτιν και άλλοι κορυφαίοι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν θα έχουν ασυλία από δίωξη.
Σε αυτές τις γραμμές, ορισμένοι έχουν ήδη προτείνει ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να υπογράψει μια συνθήκη με τα Ηνωμένα Έθνη, μετά από ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για την επίθεση. Ωστόσο, αυτή η λύση εγείρει βάσιμες ανησυχίες σχετικά με τα διπλά μέτρα και τα δύο σταθμά: Εάν τα Ηνωμένα Έθνη δημιουργήσουν ένα δικαστήριο για επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, γιατί δεν το έκανε για την υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εισβολή στο Ιράκ;
Τελικά, μια συντονισμένη, πολυμερής απάντηση στην επιθετικότητα στην Ουκρανία θα πρέπει να αυξήσει τα διεθνή νομικά πρότυπα για όλους. Και δεδομένης της υποκρισίας του παρελθόντος σε παγκόσμιο επίπεδο, το καλύτερο σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία ενός τέτοιου δικαστηρίου μπορεί να είναι μια περιφερειακή συνεργασία με την Ουκρανία.
Η ΕΕ βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας. Είναι ήδη συνεργάτης των επιτυχημένων Ειδικών Επιμελητηρίων του Κοσσυφοπεδίου — ένα μοντέλο που θα μπορούσε να προσαρμοστεί και σε αυτήν την περίπτωση. Αυτόν τον μήνα, η Επιτροπή της ΕΕ πρότεινε την ενίσχυση της εντολής της Eurojust να συμπεριλάβει τη συλλογή και τη διατήρηση αποδεικτικών στοιχείων στην Ουκρανία, και αυτή η πρωτοβουλία θα μπορούσε να αποτελέσει τον πυρήνα για την εισαγγελία ενός μελλοντικού δικαστηρίου.
Τι θα μπορούσε να γίνει
Η ΕΕ θα μπορούσε στη συνέχεια να κάνει το επόμενο βήμα για να συμφωνήσει με την Ουκρανία για τη δημιουργία μιας εξαιρετικά διεθνοποιημένης διωκτικής μονάδας εντός του γραφείου της εισαγγελίας της χώρας, με διεθνείς δικαστές και προσωπικό να συμμετέχουν σε ένα ειδικό επιμελητήριο εγκλημάτων πολέμου του δικαστικού σώματος της Ουκρανίας.
Ή η Ουκρανία και οι διεθνείς εταίροι θα μπορούσαν να συμφωνήσουν να δημιουργήσουν ένα δικαστήριο εκτός του εγχώριου συστήματος της Ουκρανίας με υβριδικό προσωπικό, το οποίο θα λειτουργεί σύμφωνα με τη δικιά της ποινική δικονομία.
Στη Βοσνία και σε άλλες υποθέσεις, αυτός ο τρόπος εργασίας δίπλα σε διεθνείς εμπειρογνώμονες σε αρχικές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης ικανότητας. Και καθώς οι δικαστικοί αξιωματούχοι της Ουκρανίας γίνονται εμπειρογνώμονες, η διεθνής συνιστώσα θα μπορούσε σιγά-σιγά να αποσυρθεί, η φύση του δικαστηρίου μετατοπίζεται από διεθνές σε εθνικό με την πάροδο του χρόνου. Στη συνέχεια, εάν οι υψηλού επιπέδου ύποπτοι συλλαμβάνονταν μόνο πολλά χρόνια αργότερα, η διεθνής συνιστώσα θα μπορούσε να αναβιώσει για αυτές τις συγκεκριμένες δίκες.
Υπάρχουν πολλές δυνατότητες εδώ. Για παράδειγμα, ένας τέτοιος μηχανισμός θα μπορούσε να έχει ακόμη και πολλούς εταίρους. Ωστόσο, οποιαδήποτε επιλογή θα πρέπει να αντανακλά τις απαιτήσεις της ουκρανικής κυβέρνησης και της κοινωνίας των πολιτών και να εφαρμόζει διδάγματα από προηγούμενες εμπειρίες στη διεθνή δικαιοσύνη.
Η ΕΕ έχει ήδη επιδείξει τεράστια υποστήριξη προς την Ουκρανία, και ως απάντηση στη συνεχιζόμενη βαρβαρότητα, μπορεί απλώς να είναι ο τέλειος εταίρος της χώρας για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού για τη δικαιοσύνη.
Πηγή: Politico

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου