ΚΟΣΜΟΣ
Εκλογές στο Ισραήλ: Η Ουάσιγκτον προβλέπει συνέχιση της «στρατηγικής συνεργασίας» όποιος κι αν βγει πρωθυπουργός


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι ΗΠΑ δήλωσαν την Τρίτη ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν τη «στρατηγική συνεργασία» τους με το Ισραήλ, όποια κι αν είναι η έκβαση της πολιτικής κρίσης που αναμένεται να οδηγήσει τη χώρα στις πέμπτες βουλευτικές εκλογές μέσα σε λιγότερα από τέσσερα χρόνια.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Η σχέση μας με το Ισραήλ δεν εξαρτάται από το πρόσωπο που κατέχει τον πρωθυπουργικό θώκο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας, Νεντ Πράις, στους δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον.
Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, Ναφτάλι Μπένετ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα ψηφίσει τη διάλυση του κοινοβουλίου, την ώρα που το εβραϊκό κράτος ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στα μέσα Ιουλίου.
Διαβάστε επίσης: Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες του να φύγουν άμεσα από την Κωνσταντινούπολη
Όταν δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων για την πιθανότητα επιστροφής στην εξουσία του δεξιού πρώην πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ είχαν ενίοτε τεταμένες σχέσεις, ο Νεντ Πράις δήλωσε ότι η αμερικανική πολιτική δεν αλλάζει ανάλογα με τον νικητή των εκλογών στο Ισραήλ.
«Δεν περιμένω ότι οι πολιτικές εξελίξεις στο Ισραήλ θα έχουν συνέπειες για αυτά που προσπαθούμε να επιτύχουμε μαζί», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Η δύναμη της στρατηγικής μας συνεργασίας δεν εξαρτάται από την προσωπικότητα των ηγετών των δύο χωρών», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Γάζα: Αιγυπτιακή πρωτοβουλία για εκεχειρία


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δεν έχει επιβεβαιωθεί από Ισραήλ και Ισλαμική Τζιχάντ
Εκεχειρία συμφώνησαν να τηρήσουν Ισραήλ και Παλαιστίνιοι μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας, από σήμερα το βράδυ. Η πρόταση για την εκεχείρια ήλθε από την Αίγυπτο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, μετά από ένα Σαββατοκύριακο με πολύνεκρους βομβαρδισμούς από το Ισραήλ σε παλαιστινιακούς στόχους, και εκτόξευση ρουκετών προς την ισραηλινή επικράτεια από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Πηγή ασφαλείας της Αιγύπτου είπε ότι το Ισραήλ συμφώνησε με την προσφορά εκεχειρίας, ενώ Παλαιστίνιος αξιωματούχος που γνωρίζει τις προσπάθειες αιγυπτιακής διαμεσολάβησης είπε ότι η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ στις 22:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας.
Εκπρόσωποι του Ισραήλ και της Ισλαμικής Τζιχάντ, δεν επιβεβαίωσαν τη συμφωνία για εκεχειρία, λέγοντας μόνο ότι βρίσκονται σε επαφή με το Κάιρο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Ρωσία: Η Βόρεια Κορέα έτοιμη να στείλει εθελοντές να πολεμήσουν στην Ουκρανία


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
«Υπάρχουν αναφορές για 100.000 Βορειοκορεάτες εθελοντές οι οποίοι προετοιμάζονται ώστε να λάβουν μέρος στη σύγκρουση στην ανατολική Ευρώπη», αναφέρθηκε σε εκπομπή του ρωσικού καναλιού Channel One και αναμεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα New York Post.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Αιτία της συγκεκριμένης αναφοράς είναι ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία εμφανίζονται εξασθενημένες μετά τα πρώτα στάδια της εισβολής όταν επιχειρήθηκε να καταληφθούν σημαντικά τμήματα της ουκρανικής επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Κιέβου.
Το βάρος των απωλειών
Ορισμένες εκτιμήσεις αναλυτών θέλουν τους νεκρούς Ρώσους στρατιωτικούς να κυμαίνονται από 15.000 έως 25.000, από την έναρξη της εισβολής. Με δεδομένο ότι ήδη ο πόλεμος βρίσκεται στον πέμπτο μήνα του η ρωσική πλευρά φαίνεται να έχει απώλειες 100 στρατιωτικών ανά ημέρα.
Διαβάστε ακόμα: Η Δύση ανησυχεί για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ρωσίας – Τουρκίας
Στην εκπομπή του Ιγκόρ Κοροτσένκο, στο ρωσικό δίκτυο Channel One, έγινε αναφορά και σε ρωσική «πρόσκληση» για «κτίστες» από την Βόρεια Κορέα οι οποίοι θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των κατεχόμενων από τη Ρωσία περιοχών του Ντονμπάς.
Οι δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή
Ο Αλεξάντερ Ματσεγκόρα, ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βόρεια Κορέα, δήλωσε σε συνέντευξή του τον Ιούλιο, «Κορεάτες οικοδόμοι που είναι άριστα καταρτισμένοι, εργατικοί και έτοιμοι να εργαστούν στις πιο δύσκολες συνθήκες, θα συμμετάσχουν πολύ σοβαρά» στην κατασκευή της κατεστραμμένης υποδομής στο Ντονμπάς.
Σύμφωνα με την New York Post η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία έχουν βιώσει μια στενότερη συνεργασία μετά την εισβολή της τελευταίας στην Ουκρανία, με τη Βόρεια Κορέα να είναι μία από τις μοναδικές χώρες στον κόσμο που αναγνώρισε τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ ως ανεξάρτητες.
Διαβάστε ακόμα: Ο πόλεμος στην Ουκρανία οδηγεί 40 εκατ. ανθρώπους στην πείνα
Ο Ματσεγκόρα υποστήριξε στη συνέντευξη ότι η Βόρεια Κορέα δεν λαμβάνει τίποτα ως αντάλλαγμα για τη συνεργασία της με τη Ρωσία και είπε ότι απλώς ενήργησε σύμφωνα με τη «συνείδησή» της.
«Η Βόρεια Κορέα είναι μια από τις πολύ λίγες χώρες που έχουν την οικονομική δυνατότητα να ακολουθήσουν μια εντελώς ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Κανείς – ούτε η Ρωσία με την Κίνα, πόσο μάλλον οι Ηνωμένες Πολιτείες – δεν μπορεί να αναγκάσει τους Βορειοκορεάτες να κάνουν κάτι ή να μην κάνουν κάτι», πρόσθεσε ο πρεσβευτής, υποσχόμενος να βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις εναντίον της.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Έφυγε από την ζωή ο Bengaj Altin(Αλέκος ) μαρμαράς στην Σκιαθο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Την Πέμπτη 4/8 στις 11 η απολογία του Υποδ.Πυροσβεστικής Δικηγόρος των ανηλίκων ο Σάκης Κοκκίνης
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Τραγωδία στα νερά του Παγασητικού- Στην παραλία Σάρες κοντά στις Νηές Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος ψαροντουφεκάς
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλιψη για την 56χρονη Αναστασία Μήσια από Βελεστίνο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Μόνο 25 παθολόγοι για τον θεσμό προσωπικού γιατρού στη Μαγνησίο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
2.000 ευρώ πρόστιμο στο κυλικείο του Νοσοκομείου Βόλου μετά από έλεγχο