Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ στη Λάρισα

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Οι συνταξιούχοι πραγματοποιούν σήμερα την εκλογοαπολογιστική συνέλευση, με μια καθυστέρηση λίγων μηνών εξαιτίας της πανδημίας, για να εκλέξουν το νέο Δ.Σ, τους αντιπροσώπους για το Εργατικό κέντρο και για το συνέδριο της ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Συνάδελφοι-σσες – συναγωνιστές τα μέτρα που εφαρμόσθηκαν λόγο της πανδημίας  μας ανάγκασαν να αλλάξουμε το πρόγραμμα και την δράση μας τον τελευταίο  χρόνο. Μας περιόρισαν από τις ζωντανές δυναμικές παρεμβάσεις και τις συγκεντρώσεις μας, μια δοκιμασμένη και αποτελεσματική δράση  τόσο για το συνταξιουχικό όσο για το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Όμως αλλάξαμε και προσαρμόσαμε τις μορφές των επαφών μας και τις συλλογικές μας διαδικασίες, παίρνοντας υπόψη τις οδηγίες των λοιμοξιολόγων  και των επιστημόνων  και   με  κεντρικό σύνθημά  «Μένουμε δυνατοί, δεν μένουμε σιωπηλοί», «Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή» απαντήσαμε  στα  ύπουλα συνθήματα όπως  αποδείχτηκε  της  κυβερνητικής προπαγάνδας «Μένουμε σπίτι» αλλά και του ΣΥΡΖΑ θα «λογαριαστούμε μετά» για να μην  βγει άχνα για όλα τα αντεργατικά μέτρα που πήραν και παίρνουν στο όνομα της πανδημίας.

Δεν χάσαμε την επαφή μας, αναπτύξαμε την δράση μας με  μορφές και  τρόπους που μας επιτρέπει η πανδημία και τα περιοριστικά μετρά . Όλο αυτό το διάστημα ήμασταν σε επαφή με τα μελή μας , μέσα από διάφορους τρόπους και μορφές.

Συνάδελφοι-σσες- συναγωνιστές

Οι εκλογές πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που η Εργατική Τάξη, οι συνταξιούχοι και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση σε όλα τους τα δικαιώματα, που  με αίμα και θυσίες κατακτήθηκαν.

Είναι ανάγκη, στις σημερινές συνθήκες γενικευμένης βάρβαρης αντιλαϊκής αντισυνταξιουχικής,  επίθεσης, να  συμβάλουμε   όλοι μας  στην εκλογική διαδικασία για την ενίσχυση  των ψηφισαντων πλευρά και αυτή της ανασύνταξης του Συνταξιουχικού Κινήματος με  τη γραμμή  ρήξης και ανατροπής.

Η  κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας την σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιεί το πρόγραμμά της με ακόμα πιο αντιλαϊκά – αντισυνταξιουχικά μέτρα, ενάντια σε συνταξιούχους και εργαζόμενους, υπηρετώντας το κεφάλαιο και τους μονοπωλιακούς ομίλους.

Να τη μας είπε σε πρόσφατη συνάντηση το Μάρτη  ο υφυπουργός  Εργασίας  και Κοινωνικής Ασφάλισης Τσάκογλου  σε αντιπροσωπεία της ΣΕΑ.  Η κυβέρνηση θεωρεί δίκαιο και σωστό το  ότι μας έχει περικόψει και μας έχει αφαιρεθεί μέχρι σήμερα σε όλες μας τις συντάξεις, δώρα, κοινωνικές παροχές για την αντιμετώπιση των   δημοσιονομικών  προβλημάτων.

Η «ανάπτυξη για όλους» και  των «εθνικών στόχων» που προπαγανδίζει η Κυβέρνηση, σε αντιστοιχία με την απατηλή «δίκαιη ανάπτυξη» και την πολιτική υπέρ των «αδυνάτων» του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αποκαταστήσει τις απώλειες που έχουν υποστεί συνταξιούχοι και εργαζόμενοι γιατί και οι δυο υπηρετούν την  αύξηση   ακόμα περισσότερο των  κερδών  της  πλουτοκρατίας.

Με κατασταλτικούς μηχανισμούς και τον «Νόμο και τάξη» τα νομοσχέδια για τις διαδηλώσεις, αλλά και το νομοσχέδιο που έφερε αυτές τις μέρες για την κατάργηση του  8ωρου  και τα συνδικάτα  που σηματοδοτεί την  ίδια την ύπαρξη και τη λειτουργία τους, τις συλλογικές διαδικασίες, το δικαίωμα στην απεργία που ανοίγουν παραπέρα  οι πόρτες διάπλατα για την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση στα σωματεία και το φακέλωμα των εργαζομένων. Σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά της μαζί με τις υπόλοιπες αστικές δυνάμεις να υλοποιήσουν τις επιταγές της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων.

Στα χρόνια που πέρασαν οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι και ο λαός, στη χώρα μας υφίστανται μια βάρβαρη αντεργατική επίθεση, από όλες τις κυβερνήσεις ανεξάρτητα από το πολιτικό τους πρόσημο, με την στήριξη των συμβιβασμένων ηγεσιών του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ψήφισαν δεκάδες νόμους και διατάξεις πού ξηλώνουν ότι με αγώνες και θυσίες οι εργαζόμενοι και οι απόμαχοι της δουλειάς  κατέκτησαν στην κοινωνική ασφάλιση, στα εργασιακά, μισθολογικά, κοινωνικά δικαιώματα, την δημόσια υγεία.

Σταθερά στη χώρα μας  ξηλώνεται το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης με στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίησή του (αρχίζοντας από την επικουρική έχουν ανακοίνωση ήδη και νέο νόμο ),την  αφαίρεση του 13ου – 14ου μισθού και σύνταξης, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη δραματική μείωση των δαπανών για τις  συντάξεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, το κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τις χαριστικές ανείσπρακτες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Μόνο από τις περικοπές στις  συντάξεις μας οι συνταξιούχοι κάθε χρόνο πληρώνουμε οκτώ δισεκατομμύρια πέρα από τα κουρέματα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Η ίδια λογική ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στα εργασιακά με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη δραστική μείωση του κατώτερου Μισθού.

Σήμερα η κυβέρνηση της Ν.Δ με το  νόμο έκτρωμα  που κατέθεσε στη βουλή  συνεχίζει και απογειώνει την αντεργατική πορεία, πιάνοντάς την από εκεί που την άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και έρχεται να ικανοποιήσει τις πιο βάρβαρες απαιτήσεις του κεφαλαίου. Μετά από 135 χρόνια από την κατάκτηση του 8ωρου το καταργεί επεκτείνοντας το ημερήσιο χρόνο εργασίας ακόμη και μέχρι τις 13ώρες απλήρωτης εργασίας.

Τη διευθέτηση του χρόνου με τον έναν η άλλο τρόπο στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα, όλες οι κυβερνήσεις, (προοδευτικές, συντηρητικές, σοσιαλδημοκρατικές, νεοφιλελεύθερες κλπ.) της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ,(ΚΙΝΑΛ τώρα)  του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί και όλα τα μικρότερα αστικά κόμματα. Δεν πρέπει κανένας να εκπλήσσεται που όλα αυτά, η κυβέρνηση ,ο υπουργό της, και οι «παπαγάλοι» του συστήματος  τα εμφανίζουν  ως προοδευτικά μέτρα   για το καλό των εργαζομένων.

Συνάδελφοι σε αυτή την προπαγάνδα πρέπει να αντιτάξουμε :

 

Δεν μπορεί προοδευτικό, δίκαιο και σύγχρονο να είναι η βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης που στο βωμό των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου τσακίζονται τα δικαιώματα των παραγωγών του πλούτου.

 

Δεν είναι πρόοδος η εργασία χωρίς δικαιώματα, η ανεργία, η φτώχια, η εξαθλίωση που εξαναγκάζονται να ζουν οι εργαζόμενοι όταν ο πλούτος που παράγουν ,με την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων την εκτόξευση της τεχνολογίας και της επιστήμης   φθάνει να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Προοδευτικό και δίκαιο είναι όταν παραγωγική διαδικασία τα επιτεύγματα της τεχνολογίας, της επιστήμης, και η εργασία πραγματοποιούνται για να υπηρετούν τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των παραγώγων του πλούτου που είναι ο εργαζόμενος και οι απόμαχοι της δουλειάς  και μόνο αυτοί.

Γίνεται καθαρό ότι  συνταξιούχοι μία επιλογή έχουμε: Να μπούμε ορμητικά στον αγώνα για την απόσυρση αυτού του αίσχους, που ανοίγει την «πόρτα» στα ακόμα χειρότερα, να απαιτήσουμε το ξήλωμα όλου του αντεργατικού νομικού οπλοστασίου που χρόνια τώρα και βήμα- βήμα διαμορφώνει τους όρους ζωής και δουλειάς – λάστιχο για τα παιδιά  μας και τα εγγόνια μας   να πάρουμε μαζικά μέρος μεθαύριο Πέμπτη 10 Ι        Ιούνη  στην απεργιακή συγκέντρωση 10 π.μ στην Κεντρική Πλατεία με το δικό μας μπλοκ με τα δικά μας πανό.

Το νομοσχέδιο που φέρνει την εργασιακή ζούγκλα δεν διορθώνεται, να αποσυρθεί τώρα. Δεν θα δεχτούμε να ζήσουμε σαν σκλάβοι του 21ου αιώνα. Όλοι στον αγώνα για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα.

Τον τελευταίο χρόνο στην περίοδος της πανδημίας έδειξε το όρια του βαρβάρου καπιταλιστικού  συστήματος για το πώς βλέπει τον συνταξιούχο και τον εργαζόμενο άνθρωπο, μέσα από την λογική του κέρδους και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπολιών .

Σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας οι κυβερνήσεις όλο αυτό το σοβαρότατο για την υγεία των λαών πρόβλημα το διαχειρίζονται με βάση τα συμφέροντα των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, των ιδιωτών στην υγεία και όχι με βάση τις ανάγκες των λαών. Έτσι και στη  χώρα μας έχει πρυτανεύσει η ίδια λογική με αποτέλεσμα τις τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο υλικό, κρεβάτια ΜΕΘ και δομές υγείας. Με ελλείψεις ελέγχων, σε μαζικά μέσα μεταφοράς, στα εργοστάσια και σε χώρους δουλειάς σχολεία οίκους ευγηρίας κ.α. . Με αποτέλεσμα  να έχουμε χιλιάδες θύματα (12.000 χιλ. μέχρι τώρα στη χώρα μας ) που θα μπορούσαν να σωθούν αν είχαν αντιμετωπισθεί αυτού του χαρακτήρα τα προβλήματα. Σε αυτή τη κατεύθυνση  και η παραγωγή των εμβολίων (που κάποιο συνάδελφοι μας θεωρούν ότι μας τα κάνουν δωρεάν) από τις δίκες μας τσέπες  συνάδελφοι τα πληρώνουμε ,  μέσα από την άγρια φορολογία η μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία, δικά μας χρήματα δηλαδή,  σκοπός τους είναι  το κέρδος και όχι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών από τη στιγμή που το φάρμακο και το εμβόλιο είναι εμπόρευμα . Η θέση μας είναι καθαρή ΔΩΡΕΑΝ  δημόσια ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,  φάρμακο και εμβόλια  ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ – ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ.

 

Συνάδελφοι-σσες – συναγωνιστές

Τα  χρονιά αυτά δεν μάς σημάδεψαν μόνο από τη διαχείριση της πανδημίας και την όξυνση της αντιλαϊκής πολίτικης  αλλά και των πολεμικών συγκρούσεων σε όλη τη Γη, οι εικόνες των προσφύγων που πεθαίνουν στις “φυλακές της ΕΕ” στα νησιά του Αιγαίου,  η σφαγή του παλαιστινιακού λάου από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ μας γεμίζουν οργή! Ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής τους με άλλα μέσα. Κάθε καπιταλιστικό κράτος και συμμαχία προωθεί τα δικά της σχέδια. Η σύγκρουση κορυφής μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας -Ρωσίας  διαμορφώνει το “φόντο” όξυνσης των ανταγωνισμών.

Η ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική που εξέλιξε ο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια, καθώς και όλα τα αστικά κόμματα, έχουν μεγάλες ευθύνες!

Όλοι τους Προωθούν τους στόχους για “γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας” της αστικής τάξης δηλαδή, με όρους εμπλοκής και στρατιωτικής συνεργασίας με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, EE, με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ. Μετατρέπουν καθημερινά  τη χώρα σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση, σε αυτό το σχεδιασμό είναι ενταγμένη και  η πόλη μας με την 110 Π.Μ. να έχει μετατραπεί σε αμερικανό Νατοϊκή βάση.

Μαζί με το φιλειρηνικό κίνημα και τα συνδικάτα   αντιπαλέψαμε αυτούς τους σχεδιασμούς και θα τους αντιπαλέψουμε , απαιτώντας: Να φύγουν οι βάσεις και το ΝΑΤΟ. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.   ΔΩΣΤΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ,  να σας θυμίσουμε ότι  δίνουν 4 δις κάθε  χρόνο για να σκοτώνουν τους λαούς.

Στα τρία χρόνια από τις προηγούμενες εκλογές απέναντι στην αντιλαϊκή αντισυνταξιουχική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ χθες και της Ν.Δ. σήμερα,  οργανώσαμε συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας, πορείες, πήραμε μέρος σε όλες τις κινητοποιήσεις που έκανε η ομοσπονδία του ΙΚΑ, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του ΠΑΜΕ.

Οργανώσαμε και συμβάλαμε να είναι πετυχημένες ως Σωματείο μαζί με τα σωματεία της ΣΕΑ οι κινητοποιήσεις τοπικές και πανθεσσαλικές με αιτήματα να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νομοί αυξήσεις στις συντάξεις, κ.α.   Συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις που έκαναν οι αγρότες, η επιτροπή ειρήνης,  τα Σωματεία των Γιατρών και εργαζομένων των δυο νοσοκομείων της Λάρισας, για τα ζητήματα της πανδημίας με αιτήματα όπως αυτό  της δημόσιας και δωρεάν  υγείας για όλους, την ενίσχυση των νοσοκομείων, την επίταξη του ιδιωτικού  τομέα για να σωθούν ζωές . Αλλά και της νεολαίας, όπου χρειάστηκε  συμπαρασταθήκαμε στους αγώνες τους. γιατί το θεωρούμε υποχρέωση και όπως πολλές φορές ότι  οι συνταξιούχοι παλεύουμε όχι μόνο για μας, αλλά και για τα παιδιά  και τα εγγόνια μας.

Την περίοδο αυτή είχαμε δυο μεγάλες πετυχημένες  κινητοποιήσεις έγιναν Νοέμβρη και Δεκέμβρη 2019, η μία που οργανώθηκε μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και  η άλλη το  μεγάλο Πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στην Αθήνα, όπου η συμμετοχή μας ήταν  καλή,  αν και έγινε με άσχημες καιρικές συνθήκες  και κάτω από καταρρακτώδη βροχή, η συμμετοχή από όλη την Ελλάδα ήταν πολύ μεγάλη, και απέδειξε  ότι οι συνταξιούχοι είναι  παντός καιρού, δίνοντας το παράδειγμα της αταλάντευτης στάσης και προς τις νέες γενιές, μια  κινητοποίηση που συζητάμε ακόμα.

Η ομοσπονδία μας συνεδρίαζε σε τακτά χρονικά διαστήματα εξασφαλίζοντας την επαφή στα σωματεία μας , έστω και με συνεδριάσεις αξιοποιώντας τις  τηλεδιασκέψεις. Όλο αυτό το διάστημα, έβγαινε ενημερωτικό υλικό, για ζητήματα, προβλήματα και εξελίξεις που αφορούν τους συνταξιούχους, καθώς και η εφημερίδα  εκδίδονταν κανονικά και τη διακινούσαμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους που μπορούσαμε να φτάσουμε παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα.

Συνάδελφοι-σσες το  Πρόγραμμα Δράσης του σωματείου.

Το νέο Δ.Σ.  συνεχίζοντας  την αγωνιστική πορεία του σωματείου μας και στα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας ο δρόμος του αγώνα είναι δοκιμασμένος και παρακαταθήκη για τους συνταξιούχους , σε αυτόν το δρόμο θα πορευτεί και η νέα διοίκηση .

Με την δράση και τους αγώνες που είχαμε το προηγούμενο διάστημα τόσο το διάστημα της κρίσης ή της ανεμικής ανάπτυξης  αλλά και την περίοδο της πανδημίας ,καταφέραμε να αποκρούσουμε αντισυνταξιουχικές αποφάσεις και πολιτικές αλλά και να λύσουμε ορισμένα προβλήματα. Ότι πήραν οι συνταξιούχοι τα πήραν μέσα από τους αγώνες μας που αν είχαν μεγαλύτερη συμμετοχή τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Γλυτώσαμε εκατομμύρια συνταξιούχους από τα «κοράκια» των δικαστηρίων που προωθούσαν το «Δίκτυο Συνταξιούχων» και μεγάλα Δικηγορικά Γραφεία    με τις ψεύτικες υποσχέσεις ότι θα πάρουν πίσω ότι έχασαν.

Από την αρχή τονίσαμε ότι το θέματα είναι πολιτικά και όχι των δικαστηρίων. Τώρα που έχουν βγει εκατοντάδες δικαστικές αποφάσεις κανένας δεν έχει πάρει ούτε ένα Ευρώ. Αφού η κυβέρνηση με πολιτική απόφαση δεν τις εφαρμόζει και μόνο κάτω από την πίεση του κινήματος αναγκάσθηκε να εφαρμόσει έστω και κουτσουρεμένα κάποιες όπως αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας  για τα αναδρομικά του 11μηνου όχι σε όλους γιατί από τα τέσσερα δίς που ήταν να δοθούν κοντά στα 2.5 δίς δόθηκαν για την αγορά των Γαλλικών αεροπλάνων Ραφάλ.

Δουλεύουμε στην κατεύθυνση:  Ότι μέχρι σήμερα έχουμε κερδίσει, αποκρούσει η αναβάλει αρνητικές εξελίξεις, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας και όχι δικαστικών αποφάσεων, για να σταματήσουν οι αυταπάτες που δημιουργούν διάφοροι.  Μπροστά στη στρατευμένη επίθεση με ψέματα, μισές αλήθειες και διαστρεβλώσεις από τα κυβερνητικά επιτελεία από συμβιβασμένους συνδικαλιστές και μερίδα των Μ.Μ.Ε, για τα προβλήματα των συνταξιούχων  πρέπει να συμβάλουμε  να ξεσκεπάζεται   το μοτίβο  στο να θάβονται τα μεγάλα προβλήματα που καίνε τον συνταξιουχικό κόσμο από την μια   και από την άλλη να προβάλλονται ορισμένα ψίχουλα που η κυβέρνηση κατά καιρούς διανέμει να εμφανίζονται ως σπουδαίες παραχωρήσεις προς τους συνταξιούχους,   Προβάλλοντας  τις Διεκδικήσεις όπως:

 • Την απόσυρση του νομοσχεδίου τερατούργημα για το 8ωρο & τη συνδικαλιστική δράση.
 • Την κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών αντισυνταξιουχικών νόμων
 • Ενίσχυση των δημοσίων υποδομών Υγείας Νοσοκομεία,  Κέντρα Υγείας,  ΕΟΠΠΥ με γιατρούς,

νοσηλευτικό προσωπικό και σύγχρονα διαγνωστικά μέσα

 • Την Επίταξη του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας
 • Την Απαγόρευση οποιασδήποτε επιχειρηματικής δραστηριότητας στον κλάδο της Υγείας.
 • Την αποκατάσταση των απωλειών όλων όσων μας έχουν αφαιρεθεί.
 • Την αύξηση όλων των συντάξεων.
 • Την επαναφορά της 13ηςκαι 14ηςσύνταξης
 • Την καταβολή άμεσα όλων των συνάξεων.
 • Την παροχή δημόσιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δωρεάν και σε όλους,
 • χωρίς προϋποθέσεις
 • Απόδοση των παρακρατηθέντων από την διαφορά της εισφοράς για την Υγεία και των εισφορών

αλληλεγγύης άμεσα.

Την ανακεφαλαιοποίηση των κλεμμένων αποθεματικών όλων   των ταμείων μας.

Την απόδοση όλων των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων τώρα.

Θα είμαστε παρόντες σε όλα τα αγωνιστικά καλέσματα της ομοσπονδίας μας, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του  ΠΑΜΕ, της ΣΕΑ, της Επιτροπής Ειρήνης για τα ζητήματα του πολέμου και το ξήλωμα των βάσεων από τη χωρά μας, των αγροτών που παλεύουν για την επιβίωση τους, αλλά και της νεολαίας που παλεύουν για το μέλλον τους.

Το σωματείο θα συνεχίσει να έχει επαφές σε όλες τις συνοικίες. Μέσα στο χρόνο  θα προχωρήσουμε στην Σύσταση  των Επιτροπών στις Συνοικίες ,( τις καθυστέρησε η πανδημία ) Αυτές τις επιτροπές θα τις καλούμε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. για να έχουμε μεγαλύτερη επαφή για να μπορούμε να κινητοποιούμε όλο και περισσότερους συναδέλφους. Αντίστοιχα θα πρέπει να το δούμε  και με τα χωριά αφού σήμερα έχουμε αδυναμία στην καλή επαφή και  πρέπει να τη βελτιώσουμε.

Η εφημερίδα μας, δίνεται δωρεάν πρέπει να την παίρνουμε όλοι να την διαβάζουμε για να ενημερωνόμαστε είναι και ένα εφόδιο στη δουλειά που κάνουμε για τη συσπείρωση στο σωματείο.   Η συνδρομή μας είναι 5 € το χρόνο να φροντίσουμε να  την πληρώνουμε όλοι μας γιατί είναι το βασικό έσοδο του σωματείου μας για την ανάπτυξη της δράσης.

Το Δ.Σ. εκτίμησε πέρα από τα θετικά που είπαμε παραπάνω, έχει και  αδυναμίες που πρέπει να τις βελτιώσουμε να τις ξεπεράσουμε . Είμαστε πάρα πολύ πίσω σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα πολιτιστικά, στο να πάμε σε ένα θέατρο σε μια μουσική εκδήλωση το εχουμε όλοι μας ανάγκη. Να διοργανώσουμε μια ημερίδα, μια εκδήλωση με θέματα που αφορούν τους συνταξιούχους και βοηθάνε  να δίνουμε τη μάχη καλύτερα εξοπλισμένοι.Τη διοργάνωση εκδρομών που  θα πρέπει να το προγραμματίσουμε αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα κ.α, όπου  βοηθάνε στη σύσφιξη των σχέσεων των μελών του Σωματείου μας .

Με όπλο την ενότητα μας, την κοινή δράση με την ΣΕΑ, με το πλαίσιο αιτημάτων μας, είμαστε σε ετοιμότητα μόλις ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της πανδημίας, να βρεθούμε ξανά πιο δυνατά στον δρόμο του αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις, τόσο ως σωματείο , όσο με το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται στις επάλξεις του αγώνα απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές και τις επιθέσεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αυτές είναι οι δύο όψεις της Λάρισας τη νύχτα μέσα από δύο εικόνες – Η μισή πόλη μένει ξάγρυπνη τα βράδια (φωτο)

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Οι εικόνες τραβήχτηκαν πριν δύο βράδια και αποτυπώνουν αυτό που συμβαίνει συχνά πυκνά στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα τις νύχτες και δημιουργεί φοβερά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μουσικές, τραγούδια μέχρι το πρωί και η μισή πόλη ή τουλάχιστον οι κοντινές συνοικίες μένουν ξάγρυπνες.

Με δύο φωτογραφίες κάνοντας την σύγκριση του κέντρου με τη Νέα Σμύρνη τα βράδια, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας, Θανάσης Νταβούρας, αποτυπώνει αυτό που συμβαίνει, τονίζοντας ωστόσο ότι η αστυνομία είναι εκεί και πρωταγωνιστεί…

Δείτε τι αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Στη πρώτη φωτό κεντρική πλατεία Λάρισας, εντελώς άδεια……
Στη δεύτερη ένας ακόμα “γάμος” στο συνοικισμό της Νέας Σμύρνης, εκατοντάδες κόσμου και μουσική στη διαπασών, αφήνοντας ξύπνια τη μισή πόλη…..

Και στις δύο περιπτώσεις πρωταγωνιστής η Ελληνική Αστυνομία …….»

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στη ΠΕ Καρδίτσας την Παρασκευή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς με κυβερνητικό κλιμάκιο

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στην ΠΕ Καρδίτσας θα βρίσκεται την Παρασκευή 8/7 κυβερνητικό κλιμάκιο παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά και του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστου Δήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στους Δήμους Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί Νομαρχιακή Συνέλευση του κόμματος στην Κέντια. Στο κλιμάκιο θα συμμετέχει επίσης ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού στην Προεδρία της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογιώργης καθώς και βουλευτές του κόμματος. Στο κλιμάκιο φυσικά θα συμμετέχουν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και οι βουλευτές του νομού Γιώργος Κωτσός και Ασημίνα Σκόνδρα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ34 δευτερόλεπτα ago

Πέτρος Φιλιππίδης: Καταγγελίες – φωτιά – «Κατέβαζε το εσώρουχό του στο διάδρομο και…»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ7 λεπτά ago

Στη Λίντσερ ο Κουλούρης – www.ertsports.gr

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ16 λεπτά ago

“Η πόρνη από πάνω” με την Κατερίνα Διδασκάλου στο θέατρο Συκεών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20 λεπτά ago

Εκλογές: Καθορίστηκαν οι βουλευτικές έδρες ανά εκλογική περιφέρεια

ΕΛΛΑΔΑ21 λεπτά ago

Κοζάνη: Άγρια επίθεση σκύλου σε 11χρονο – Μήνυση από τους γονείς

ΜΠΑΣΚΕΤ26 λεπτά ago

Γκράφιτι του Αντετοκούνμπο με… μουστάκι (video)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ27 λεπτά ago

Οι τρελές ρήτρες του Χάαλαντ στο συμβόλαιο με τη Σίτι

OIKONOMIA29 λεπτά ago

Ψηφιακή κάρτα: Καταγγελίες για παραβίαση ωραρίου – Αναγκάζουν εργαζόμενους αφού τη χτυπήσουν να συνεχίζουν τη δουλειά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ36 λεπτά ago

«Τάματα: Σῶμα πάσχον, ψυχή ἀλγοῦσα» στην Αγιορειτική Εστία από τη συλλογή της Λόλας Νταϊφά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ40 λεπτά ago

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας

Δημοφιλή