AUTO-MOTO
EKO Rally Acropolis Ε.Δ. Άγιοι Θεόδωροι SS2: Ο Ogier δείχνει από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του

Του Γιώργου Παλληκάρη
Ο Ogier έδειξε από την χθεσινή Υπερειδική τις προθέσεις του να πρωταγωνιστήσει στο φετινό EKO Rally Acropolis και σήμερα συνεχίζει απτόητος. Με το Toyota Yaris Rally 1 του, ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη Ε.Δ. της ημέρας, καθώς κατάφερε να τρέξει τα 26.76χλμ. σε χρόνο 19:00.1. Δεύτερος με μόλις +00.7 δευτ. διαφορά ο Pajari (επίσης Toyota) και τρίτος με χρόνο 19.01.2, ο Neuville της Hyundai.
Ο μεγάλος άτυχος σε αυτή την Ε.Δ. ήταν ο Katsuta, ο οποίος είχε κλατάρισμα ελαστικού και έχασε αρκετό χρόνο για την αλλαγή, ενώ όλοι οι οδηγοί δήλωσαν πως η σκόνη ήταν ο μεγάλος εχθρός.
Ε.Δ. Άγιοι Θεόδωροι: Μήκος 26.76χλμ.
Ξεκινώντας από την αρχή του χωµατόδροµου, δεξιά στη διασταύρωση που ευθεία οδηγεί στον οικισµό Κιάφα Μπέκα, η διαδροµή περνά σε άσφαλτο µετά από περίπου 7 χλµ. Έπειτα από άλλα 1,3 χλµ., στρίβει επί τόπου δεξιά στο γνώριµο τµήµα µε το 3Α, µέχρι το εκκλησάκι της Παναγίας του Πράθι. Από εκεί, συνεχίζει αριστερά σε ένα ιδιαίτερα στενό και κατηφορικό κοµµάτι, µήκους 3,60 χλµ., το οποίο καταλήγει στο ποτάµι. Η διαδροµή συνεχίζεται είτε διασχίζοντας το ποτάµι είτε µέσα στην κοίτη του, για τα επόµενα 6,00 χλµ. µέχρι τον τερµατισµό, στον οικισµό Κάτω Χαρβάτι.
Η γενική κατάταξη μετά και την Ε.Δ. Άγιοι Θεόδωροι SS2:
Οι δηλώσεις των οδηγών:
Elfyn EVANS / Scott MARTIN
«Δεν ήταν καλά. Ήταν δύσκολο να στρίψεις στο μεσαίο κομμάτι της διαδρομής. Ήταν θέμα στησίματος, συνθηκών και σειράς εκκίνησης».
Sébastien OGIER / Vincent LANDAIS
«Ήμουν στο όριο της πρόσφυσης. Η διαδρομή καθαρίζει για τους πίσω. Υπήρχε σκόνη σε κάποια σημεία».
Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN
«Είχαμε πολλή σκόνη. Δεν ήταν ό,τι καλύτερο, αλλά δεν ήταν και άσχημα.Θα έπρεπε να πιέσω παραπάνω στα γρήγορα κομμάτια».
Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA
«Κάναμε πολύ κακή επιλογή ελαστικών. Είχαμε πολλή υποστροφή. Δεν τα πήγαμε καλά».
Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE
«Δεν ένιωσα καλά. Είμαι έκπληκτος που είμαι ταχύτερος από τον Ott. Eίχα πρόβλημα στην τοποθέτηση του αυτοκινήτου στις στροφές. Δεν ήταν καλή αρχή, με τη σκόνη στην ειδική ήμουν αρκετά διστακτικός».
Adrien FOURMAUX / Alexandre CORIA
«Είχαμε πολλή σκόνη. Απλά περάσαμε την ειδική, γιατί ήταν επικίνδυνο».
Sami PAJARI / Marko SALMINEN
«Δεν ήταν και τόσο καλή ειδική, αλλά σίγουρα ήταν απαιτητική για όλους. Το θετικό είναι ότι δεν πήραμε ρίσκο».

-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ15 ώρες ago
Αρίστευσαν οι μαθητές της Σκιάθου
-
VIDEO16 ώρες ago
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο άνδρας που παρασύρθηκε από Ι.Χ. στα Κάτω Λεχώνια – Διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ
-
LIFESTYLE5 ώρες ago
Κίμων Κουρής και Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: Χαλαρές στιγμές σε συναυλία πριν τον ερχομό του μωρού τους
-
VIDEO16 ώρες ago
Μαγνησία: Κραυγή απόγνωσης από τους κτηνοτρόφους για την ευλογιά
-
MEDIA14 ώρες ago
Ο Πότης τρώει και δεύτερο χτύπημα μαθαίνοντας…
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 ώρες ago
Δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο κόκκινο η αντιπαράθεση – Μπλόκο σε πληρωμές για βιολογική μελισσοκομία και κτηνοτροφία
-
ΕΛΛΑΔΑ8 ώρες ago
Παλαιά Φώκαια: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ13 ώρες ago
Δικογραφία ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο κόκκινο η αντιπαράθεση – Μπλόκο σε πληρωμές για βιολογική μελισσοκομία και κτηνοτροφία