Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εκπαιδευτικοί από το Λουξεμβούργο επιμορφώθηκαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας

Published

on

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας φιλοξένησε εντός του μηνός Οκτωβρίου, πενταμελή ομάδα εκπαιδευτικών από το European School Luxembourg I (Ευρωπαϊκό Σχολείο του Λουξεμβούργου), στο πλαίσιο κινητικότητας μέσω του προγράμματος Erasmus+ KA1 Staff Mobility (Job Shadowing). Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκπαίδευση στα Γραφεία της Δ.Π.Ε. Λάρισας και επιτόπια παρακολούθηση εργασίας σε Σχολικές Μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε ως ανταλλαγή καλών πρακτικών και συνεργασίας μεταξύ του European School Luxembourg I και της Δ.Π.Ε. Λάρισας στο πλαίσιο εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+KA1 με τίτλο “Teach, educate, act, motivate” (Διδάσκω, εκπαιδεύω, δρω, κινητοποιώ), που χρηματοδοτήθηκε και ελέγχθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και συντονίστηκε από τη Δ.Π.Ε. Λάρισας κατά τα προηγούμενα σχολικά έτη. Συγκεκριμένα την περσινή χρονιά, εκπαιδευτικοί Σχολικών Μονάδων της Δ.Π.Ε. Λάρισας πραγματοποίησαν επιτόπια παρακολούθηση εργασίας (Job Shadowing) στο European School Luxembourg I και παρακολούθησαν καινοτόμες διδακτικές μεθόδους διδασκαλίας του αγγλικού και του γερμανικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ανταποδίδοντας οι εκπαιδευτικοί του Ευρωπαϊκού Σχολείου του Λουξεμβούργου ήρθαν στην πόλη μας. Η ατζέντα περιείχε συνάντηση με τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καραγιώργου, η οποία τους ενημέρωσε σχετικά με τις δράσεις της Δ.Π.Ε. Λάρισας όσον αφορά στις συνεργασίες με Ευρωπαϊκούς εταίρους στο πλαίσιο εγκεκριμένων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που στοχεύουν στην βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου παιδαγωγικού και διοικητικού έργου και τους πληροφόρησε σχετικά με τη δομή λειτουργίας και τις αρμοδιότητες της Δ.Π.Ε. Λάρισας. Στη συνέχεια, η ομάδα διαχείρισης σχεδίων Erasmus+ KA1 της Δ.Π.Ε. Λάρισας, η οποία αποτελείται από την κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου, τον κ. Σπυρίδωνα Δομτζίδη, την κ. Χριστίνα Πώποτα και την κ. Αποστολίνα Σαΐτη, παρουσίασαν αναλυτικά το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Τις επόμενες μέρες επισκέφτηκαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα, το Γυμνάσιο Αμπελώνα, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, το 2ο Γυμνάσιο Τυρνάβου και το 14ο Γυμνάσιο Λάρισας, όπου πραγματοποίησαν επιτόπια παρακολούθηση της διδασκαλίας των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Πληροφορικής, της Τεχνολογίας και των Ξένων Γλωσσών, ενώ έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο διαχείρισης των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών μέσω της Παράλληλης Στήριξης. Παράλληλα, πληροφορήθηκαν για την οργάνωση και τη διοίκηση των Σχολικών Μονάδων σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες με τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος ήρθαν σε επαφή με την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό και προ πάντων την ελληνική φιλοξενία. Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν τα Μετέωρα, το Ιστορικό Κέντρο της Λάρισας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας, απήλαυσαν τη φυσική ομορφιά των ορεινών όγκων του Ολύμπου και του Κισσάβου, ενώ γνώρισαν παραδοσιακές τέχνες και τεχνικές στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς στο Λύκειο των Ελληνίδων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στα Γραφεία της Δ.Π.Ε. Λάρισας όπου έγινε η αποτίμηση των όσων αποκόμισαν από το πρόγραμμα. Αναχωρώντας εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την Ελλάδα και την πόλη της Λάρισας και δεσμεύθηκαν ότι θα μεταφέρουν στη σχολική τους κοινότητα τις εμπειρίες τους.

Η Δ.Π.Ε. Λάρισας απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους/στις μαθητές/τριες, στους/στις συναδέλφους/συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς, καθώς και στον Δ/ντή του 2ου Δ.Σ. Αμπελώνα κ. Σωτήριο Μπλάνα, στον Δ/ντή του Γ/σίου Αμπελώνα κ. Μιχαήλ Γκαλμπογκίνη, στη Δ/ντρια του 4ου Δ.Σ. Τυρνάβου κ. Θεοδώρα Μπλάκου, στον Δ/ντή του 2ου Γ/σιου Τυρνάβου κ. Νικόλαο Πορτέση και στη Δ/ντρια του 14ου Γ/σίου Λάρισας κ. Αργυρώ Γκαραγκούνη για την άψογη υποδοχή των Ευρωπαίων εκπαιδευτικών στις Σχολικές τους Μονάδες. Επίσης, ιδιαίτερα ευχαριστεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, την Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, το Κ.Π.Ε. Κισσάβου – Ελασσόνας και το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας, για την πολύτιμη αρωγή τους στη φιλοξενία και στη διεξαγωγή του προγράμματος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ18 δευτερόλεπτα ago

Οι ιδιαιτερότητες του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου

ΜΠΑΣΚΕΤ3 λεπτά ago

Η ΕΟΚ αναζητεί παίκτες με ελληνικές ρίζες στις ΗΠΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 λεπτά ago

Νέος αρχηγός του Βελγίου ο Ντε Μπρόινε

OIKONOMIA12 λεπτά ago

Γεωργιάδης: Έτοιμα τα καλάθια «του νονού» και «του Πάσχα» – Τι θα περιλαμβάνουν

ΚΟΣΜΟΣ15 λεπτά ago

Έρευνα: Ποια είναι τα επαγγέλματα με τους πιο δυστυχισμένους εργαζομένους;

LIFESTYLE27 λεπτά ago

Μπρους Γουίλις – Έμα Χέμινγκ: Γιορτάζουν 14 χρόνια γάμου

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ30 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: «Έξυπνες» συσκευές και εφαρμογές τηλεβοήθειας για ηλικιωμένους

ΜΑΓΝΗΣΙΑ33 λεπτά ago

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κατασκευάζει πεζοδρόμια στις Κουκουναριές και από Μάραθα προς Αμόνι στη Σκιάθο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ33 λεπτά ago

Μια… «Μούρη Γεμάτη Μούρα» ανεβαίνει στο Θέατρο Σταθμός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ45 λεπτά ago

Ολική αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού στο Αγρίνιο

ΕΛΛΑΔΑ7 ημέρες ago

Μερομήνια: Μετά το Πάσχα έρχεται η απόλυτη ταραχή στον καιρό

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Η ιστορία του 45χρονου με αναπηρία συγκλονίζει τον Βόλο- Έμεινε ορφανός, πέθανε και ο θετός του πατέρας και συγγενής που έχει αναλάβει ως «συμπαραστάτης» τον κακοποιεί

ΘΕΣΣΑΛΙΑ6 ημέρες ago

Συλλυπητήρια για το θάνατο της εκπαιδευτικού Παναγιώτας-Νεκταρίας Μαντζιάρα

OIKONOMIA2 ημέρες ago

Τρόφιμα με αλεύρι από γρύλο, αλευροσκουλήκι και ακρίδα με την «βούλα» της ΕΕ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Χιονίζει στα Χάνια Πηλίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Η Γεωργία Μπίκα δικαιώνεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

ΕΛΛΑΔΑ5 ημέρες ago

Βίντεο ντοκουμέντο μετά το επεισόδιο με τον γερανό: «Κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

Αμβρόσιος: Νέο παραλήρημα μετά τις εμετικές δηλώσεις για τα Τέμπη – Ποιον ηθοποιό αποκαλεί «διαβολόπαιδο»

ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago

Καρδίτσα: ΙΧ «καρφώθηκε» σε κολώνα

LIFESTYLE4 ημέρες ago

Διαφημίζει τον λογαριασμό της στο OnlyFans με μαύρα διάφανα εσώρουχα

Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή