Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Εκπαιδευτικοί: Η «ανθρωπογεωγραφία» των προσλήψεων

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Νέοι μόνιμοι εκπαιδευτικοί διορίζονται στα σχολεία της χώρας και μάλιστα από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς. Συνολικά, ο αριθμός των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες είναι 8.586, οι οποίοι, όπως λέει στα «ΝΕΑ» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους μέσα στον Αύγουστο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η εκπαίδευση είναι γνωστό ότι επί σειρά ετών στενάζει από ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες καθηγητών, αλλά και από τα χιλιάδες κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να γίνονται προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα προηγούμενα χρόνια να ξεπερνούν και τις 40.000. Το θέμα, βέβαια, αποτελεί επί δεκαετίες μόνιμη πληγή για την εκπαίδευση, με τους δάσκαλους και τους καθηγητές να οργώνουν τη χώρα κάθε Σεπτέμβριο, χωρίς καμία δυνατότητα οικογενειακού προγραμματισμού, αλλά και τους μαθητές να μην μπορούν να χτίσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και σταθερότητας με τους εκπαιδευτικούς τους.

Με τις νέες προσλήψεις που θα προχωρήσουν αμέσως και οι οποίες αποτελούν μία ακόμα ανάσα για τον πολύπαθο χώρο της εκπαίδευσης, η συνολική κάλυψη κενών θέσεων στα σχολεία φτάνει τις 25.000 (μαζί με τις προσλήψεις που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιήθηκαν από την νυν ηγεσία του υπουργείου Παιδείας).

Πού θα τοποθετηθούν οι νέοι εκπαιδευτικοί; Προτεραιότητα των τελευταίων ετών αποτελεί η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση – τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία – όπου τα κενά είναι περισσότερα. Οπως λένε αναλυτές του χώρου της εκπαίδευσης, άλλωστε, το πρόβλημα των κενών στα σχολεία τα επόμενα χρόνια εκ των πραγμάτων θα περιοριστεί, με δεδομένο το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και τον περιορισμό των γεννήσεων.

Πόσοι θα προσληφθούν

Πάντως, συνολικά θα προσληφθούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 4.904 άτομα. Από αυτούς, με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει από το υπουργείο Παιδείας, πρώτοι σε αριθμούς διορισμούς έρχονται οι δάσκαλοι με συνολικά 3.332 άτομα και ακολουθούν οι νηπιαγωγοί με 971 άτομα πανελλαδικά, οι δάσκαλοι Αγγλικών (η διδασκαλία των οποίων επεκτάθηκε πλέον και στα νηπιαγωγεία) με 280 ατομα, οι γυμναστές με 100 άτομα αλλά και οι δάσκαλοι Μουσικής με 83 άτομα. Για τη διδασκαλία των Γαλλικών θα αναλάβουν καθήκοντα τις επόμενες ημέρες 48 άτομα και για την Πληροφορική 43 άτομα.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας – οι ανάγκες είναι διαφορετικές. Συνολικά προσλαμβάνονται 1.928 άτομα, με τους διορισμούς να αφορούν ειδικότητες που κάθε χρόνο κατέγραφαν τις μεγαλύτερες ελλείψεις. Συγκεκριμένα, από την ερχόμενη σχολική χρονιά αναλαμβάνουν καθήκοντα 288 βιολόγοι, 321 μαθηματικοί (πολλά σχολεία έμεναν χωρίς τη βασική αυτή ειδικότητα συχνά μέχρι και τα Χριστούγεννα) και 307 φιλόλογοι. Επιπλέον για τη διδασκαλία των Αγγλικών προσλαμβάνονται 67 άτομα και για τη διδασκαλία της Μουσικής 62 άτομα.

Στα μουσικά σχολεία προσλαμβάνονται 306 άτομα, στην Ειδική Αγωγή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχει επίσης αφεθεί σε μαρασμό, 492 άτομα, ενώ στην Ειδική Αγωγή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 556 άτομα καθώς και ειδικό εκπαιδευτικό βοηθητικό προσωπικό 400 άτομα.

Για τα παραπάνω ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας σημειώνει ότι οι διαδικασίες ολοκληρώνονται γοργά και μέσα στην επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι τελευταίες τυπικές διαδικασίες για το πού θα τοποθετηθεί ο κάθε εκπαιδευτικός. «Καλύψαμε οργανικά κενά σχεδόν σε όλες τις θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πού θα προσληφθούν

Οπως αναφέρεται στις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας με τις οποίες και καλούνται οι εκπαιδευτικοί να καταθέσουν τις αιτήσεις για τον διορισμό τους, με βάση τις διαθέσιμες θέσεις που υπάρχουν, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας θα γίνουν 1.560 προσλήψεις στην Αττική, 401 στη Δυτική Ελλάδα, 319 στην Πελοπόννησο, 285 στην Κεντρική Μακεδονία, 213 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 380 στη Στερεά Ελλάδα, 82 στη Θεσσαλία, 373 στην Κρήτη, 72 στην Ηπειρο, 56 στη Δυτική Μακεδονία, 244 στα Ιόνια Νησιά, 267 στο Βόρειο Αιγαίο και 56 στο Νότιο Αιγαίου.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα καλυφθούν 729 θέσεις στην Αττική, 56 στη Δυτική Ελλάδα, 96 στη Πελοπόννησο, 222 στην Κεντρική Μακεδονία, 93 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 79 στη Στερεά Ελλάδα, 26 στη Θεσσαλία, 142 στην Κρήτη, 32 στην Ηπειρο, 24 στη Δυτική Μακεδονία, 58 στα Ιόνια Νησιά, 58 στο Βόρειο Αιγαίο και 122 στο Νότιο Αιγαίο.

Βέβαια, στα παραπάνω έχουν υπάρξει και καταγγελίες εκπαιδευτικών για λάθη στον υπολογισμό των μορίων τους, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ασχολούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα με τη διόρθωσή τους ενόψει του καταμερισμού των θέσεων. Οπως λένε, μάλιστα, στα «ΝΕΑ» οι εκπρόσωποί του, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν τα ονόματα των προσληφθέντων ώστε η… επιχείρηση κάλυψης κενών στα σχολεία να μπει στο τελικό στάδιό της.

Πηγή: Έντυπη Έκδοση «Τα Νέα»

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο Ζακύνθου: Μάζεψαν τα σκουπίδια – Οι αντιδράσεις συνεχίζονται

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ανεπίτρεπτη εικόνα για την οποία δεν υπάρχει δικαιολογία, χαρακτήρισε τις στοίβες με τα σκουπίδια στο εμβληματικό «Ναυάγιο» της Ζακύνθου, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Αναστάσιος Μαρίνος.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Όπως ανέφερε ωστόσο, πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, και ο ίδιος δεν το γνώριζε καθώς δεν βρισκόταν στο νησί και ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ για την κατάσταση. Ανέφερε ακόμη, πως όποιοι είναι υπεύθυνοι δεν πρέπει να αφήσουν να συμβεί ξανά ένα τέτοιο γεγονός.

Εν τέλει, η κοινοπραξία πλοίων «Πόρτο Βρώμη – Μαριές» και συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της κοινοπραξίας, Διονύσης Γιατράς αποφάσισε να καθαρίσει την παραλία με δική του πρωτοβουλία. Πολλά από τα δικά τους σκάφη άλλωστε μεταφέρουν τους τουρίστες στην παραλία η οποία δεν είναι προσβάσιμη με άλλο τρόπο.

Δείτε τις εικόνες:

 «Μύλος» με τις ευθύνες

Ο Δήμος με ανακοίνωση του ανέφερε χθες ότι δεν μπορεί να επέμβει στην κατάσταση και πως υπάρχει αρμόδια επιτροπή για αυτό το θέμα.

Από την πλευρά της, η Επιτροπή Πρότυπης Τουριστικής Αξιοποίησης και Προστασίας του Ναυαγίου Ζακύνθου αναφέρει ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της και παραμένει ευθύνη της Δημοτικής Αρχής.

Τα σκουπίδια μάζεψε τελικά η κοινοπραξία σκαφών που πραγματοποιεί δρομολόγια στην περιοχή.

«Δεν μας τιμούν τέτοιες εικόνες» λέει ο Κικίλιας

Τον γύρο των social media κάνει τις τελευταίες ώρες φωτογραφία από το Ναυάγιο της Ζακύνθου, η οποία δείχνει την παγκοσμίως διάσημη παραλία να έχει γεμίσει σκουπίδια. Η φωτογραφία, που δημοσίευσε ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει ένα «μπαλάκι» ευθυνών μεταξύ του Δήμου και της αρμόδιας Επιτροπής που υπάγεται στο υπουργείο Τουρισμού.

Ερωτηθείς για τις απαράδεκτες εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες, με τα σκουπίδια στη φημισμένη παγκοσμίως παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, είπε αρχικά ότι σήμερα η εικόνα της έχει αποκατασταθεί και έχει καθαριστεί πλήρως, ενώ σε ότι αφορά το ποιος έχει την ευθύνη για τον καθαρισμό της, ξεκαθάρισε πως η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι παντού ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καταλήγοντας ότι σε κάθε περίπτωση, «τέτοιες εικόνες δεν τιμούν τη χώρα μας».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Σήμερα στην ανακρίτρια ο 33χρονος στα Ανώγεια που κατηγορείται για βιασμό

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο 33χρονος από τα Ανώγεια που κατηγορείται για τον βιασμό μιας 32χρονης γυναίκας από την Αθήνα, η οποία την Κυριακή βρέθηκε στην περιοχή για να διασκεδάσει σε μια μουσική εκδήλωση.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο φερόμενος ως δράστης του βιασμού οδηγήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον Εισαγγελέα Ρεθύμνου και φέρεται να παραδέχτηκε την ερωτική συνεύρεση του με την 32χρονη, τονίζοντας ωστόσο, πως αυτό έγινε με την συναίνεση της γυναίκας, στο βαθμό που του επέτρεψε.

Η Εισαγγελέας εξετάζοντας τα δεδομένα, δηλαδή ότι ο 33χρονος ήταν αυτός που τη μετέφερε στο Κέντρο Υγείας, ότι παραδέχθηκε πως συνευρέθηκε ερωτικά μαζί της προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι έγινε με την δική της θέληση και ότι η ιατροδικαστική εξέταση έχει δείξει αμυχές, εκδορές, μώλωπες αλλά και ρήξεις που συνηγορούν υπέρ της κακοποίησης της 32χρονης, αποφάσισε να του ασκήσει ποινική δίωξη για βιασμό. Ο 33χρονος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα το πρωί.

Τι φέρεται να κατέθεσε η 32χρονη για το εφιαλτικό βράδυ που έζησε

Όλα ξεκίνησαν την Κυριακή το απόγευμα όταν η 32χρονη με τον σύντροφό της και την παρέα τους επισκέφτηκαν το χωριό στα Ανώγεια προκειμένου να παρακολουθήσουν μια μουσική εκδήλωση.

Η 32χρονη γυναίκα από την Αθήνα και η παρέα της πήγαν σε μια ταβέρνα όπου άρχισαν να διασκεδάζουν και να πίνουν. Η κατάσταση στην ταβέρνα άρχισε να ξεφεύγει με την 32χρονη να αρχίζει να ζαλίζεται από τη μέθη ζητώντας να επισκεφτεί το νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο σύντροφος της 32χρονης όσο και η παρέα της βρισκόντουσαν υπό την επήρεια αλκοόλ και δεν μπορούσαν να τη βοηθήσουν. Τότε, προθυμοποιήθηκε ο 33χρονος Ανωγειανός φερόμενος ως δράστης να πάει με το δικό του όχημα την 32χρονη κοπέλα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπως και έγινε.

Η εξέταση από τους γιατρούς

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της στο Κέντρο Υγείας, η 32χρονη κοπέλα, κατήγγειλε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο επισκέφτηκε αργότερα, ότι βιάστηκε από τον 33χρονο άντρα που τη βοήθησε.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας όταν εξέτασαν την 32χρονη διαπίστωσαν αρχικά πως δεν φορούσε εσώρουχο και πως έφερε ίχνη σεξουαλικής πράξης, ίσως και βιασμού. Άμεσα ενημέρωσαν τις αστυνομικές Αρχές, ενώ έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου έγινε και ιατροδικαστική εξέταση.

Η 32χρονη έπειτα από τον εφιάλτη που έζησε, δεν θέλησε να μεταβεί στο Ρέθυμνο για συμπληρωματική κατάθεση στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας, με συνέπεια να καταθέσει στις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου και η κατάθεση της να διαβιβαστεί υπηρεσιακά στο Ρέθυμνο.

https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v10.0&appId=723998868044315&autoLogAppEvents=1

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ4 λεπτά ago

Ναυάγιο Ζακύνθου: Μάζεψαν τα σκουπίδια – Οι αντιδράσεις συνεχίζονται

ΜΠΑΣΚΕΤ9 λεπτά ago

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε έργο τέχνης για τα 75 χρόνια NBA! (video)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 λεπτά ago

Βεργέτης: «Πέρασα από επαγγελματικές συνεντεύξεις για να πάω στην Ινδία» (audio)

OIKONOMIA12 λεπτά ago

Αμπέλι: Η μύγα της Μεσογείου ζημιώνει το επιτραπέζιο σταφύλι

ΚΟΣΜΟΣ13 λεπτά ago

Twitter: Πρώην υπάλληλος κρίνεται ένοχος για κατασκοπεία υπέρ της Σαουδικής Αραβίας

LIFESTYLE17 λεπτά ago

Δείχνει το τσίμπημα της θαλάσσιας ανεμώνης

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ18 λεπτά ago

Πρώην υπάλληλος του Twitter κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία υπέρ της Σαουδικής Αραβίας

ΕΛΛΑΔΑ25 λεπτά ago

Κρήτη: Σήμερα στην ανακρίτρια ο 33χρονος στα Ανώγεια που κατηγορείται για βιασμό

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ31 λεπτά ago

Η τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού στου Ρέντη πριν τη Σλόβαν (video)

ΚΟΣΜΟΣ34 λεπτά ago

Κίνα: Γαμπρός έδειξε βίντεο της άπιστης νύφης με τον άντρα της αδελφής της στη γαμήλια δεξίωση

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

LIFESTYLE3 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Την Πέμπτη 4/8 στις 11 η απολογία του Υποδ.Πυροσβεστικής Δικηγόρος των ανηλίκων ο Σάκης Κοκκίνης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ16 ώρες ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Τραγωδία στα νερά του Παγασητικού- Στην παραλία Σάρες κοντά στις Νηές Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος ψαροντουφεκάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Πέθανε ο 50χρονος Αριστείδης Βογιατζής από το Βόλο- Εργαζόταν στο εργοστάσιο της ΕΥΡΗΚΑ

Δημοφιλή