Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εκπληρώνεται προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού στο Μεταξοχώρι Αγιάς για τον ερχομό των “εσχάτων ημερών”;

Published

on

Μοιράσου το αρθρο!

Γράφει ο Γεώργιος Λατσός , Μηχανολόγος Μηχανικός Ε . Μ . Π . Συνταξιούχος ΔΕΗ , Πρόεδρος των Φίλων του Αγίου Όρους Λαμίας

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αφορμή για το παρόν άρθρο ήταν η τελευταία επίσκεψη στο Άγιον Όρος (Νοέμβριος 2015 ) σε κελί σεβαστού ιερομονάχου στις Καρυές .

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Εκεί μεταξύ των άλλων σε ένα αρχονταρίκι ρώτησα για μία περίεργη ασπρόμαυρη φωτογραφία ( προπολεμική σε ημερομηνία ) που απεικόνιζε ένα δένδρο που είχε φυτρώσει ανάμεσα σε δύο βράχια .

Ο ιερομόναχος μου εξήγησε ότι πρόκειται για έναν τόπο τον οποίον είχε επισκεφθεί ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός το έτος 1765 και είχε μιλήσει , όπως πάντα έκανε στους κατοίκους της περιοχής . Υπάρχει και μικρό εικονοστάσι όπως φαίνεται στην φωτογραφία , για να θυμίζει την θέση αυτή . Συνήθως έστηνε για ανάμνηση και έναν σταυρό .

Όμως αυτή τη φορά ο γέροντας ήταν ανήσυχος και μου πρότεινε να πάω και να διαπιστώσω ‘‘ ιδίοις όμμασι ’’ την πληροφορία ότι οι κάτοικοι ( και καλά έκαναν για λόγους ασφαλείας ) είχαν προσδέσει τους δύο ( αποκολλημένους πλέον ) βράχους με συρματόσχοινο.

Πράγματι στις 3 Δεκεμβρίου 2015 , βρέθηκα στο σημείο αυτό στο ( Μεταξοχώρι ) Αγιάς Λαρίσης ( περίπου 3 χιλιόμετρα έξω από την Αγιά ) και έγινε η φωτογράφηση από όλες τις πλευρές .

Διαπίστωσα ότι πράγματι ο ένας βράχος έχει τελείως αποκολληθεί και οι κάτοικοι τον έχουν προσδέσει με χονδρό συρματόσχοινο (διαμέτρου 20 χιλιοστά ) για τον κίνδυνο της κατολίσθησής του προς το χωριό .

Η ιστορία αναφέρει λοιπόν , ότι όταν πέρασε από εκεί ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός το έτος 1765 ( σήμερα 2015 δηλαδή πριν από 250 χρόνια ακριβώς ) συγκεντρώθηκαν εκεί οι κάτοικοι του χωριού ( καλοπροαίρετοι και μη όπως πάντα συνέβαινε ) και τους μίλησε με πόνο ψυχής για την μετάνοια , για την Εθνική αφύπνιση , για να μιλάνε ελληνικά στα σπίτια τους ,για να μαθαίνουν ελληνικά γράμματα στα παιδιά τους και να αποφεύγουν τον εκτουρκισμό , για την τήρηση της αργίας της Κυριακής και όλα τα άλλα τα οποία διασώθηκαν σε μας από την παράδοση .

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης έχει γράψει πολύ καλό και μικρό σχετικό βιβλίο για τον βίο , τις προφητείες και τις διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που υπάρχει σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία . Τούς μίλησε όπως πάντα και για το Ποθούμενο ( κωδική λέξη της απελευθέρωσης από τους Τούρκους ) και τους έδινε κουράγιο για το ότι γρήγορα θα ερχόταν αυτό , όπως και πραγματικά έγινε σε 56 χρόνια περίπου από τότε ( 1765 -1821 ) . Όμως τον ρωτούσαν και για όλα τα άλλα που τους απασχολούσαν και ο φωτισμένος και χαριτωμένος από το Άγιο Πνεύμα ιερομόναχος τους μιλούσε και για τα έσχατα , για την διάλυση της Τουρκίας από το Ξανθό Γένος , για την Κωνσταντινούπολη και την ‘‘ Αγιά Σοφιά ’’ ( πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά μας θα ’ ναι ).

Μιλούσε για πολέμους με παράξενα & πολύ καταστροφικά όπλα , την μεγάλη πείνα που θα έρθει , για παράξενες εφευρέσεις με ‘‘ σιδερένια πουλιά ’’ που θα πετάνε στον ουρανό , για άμαξες που θα τρέχουν στον κάμπο χωρίς άλογα πιο γρήγορα από τον ‘‘ λαγό ’’ , για το ότι θα δέσουν τη γη με ‘‘ κλωστές ’’, για το ότι θα γυρίζει ο διάβολος με το κολοκύθι του γύρω από τη γη ( δορυφόροι ) , για τον διάβολο που θα μπεί μέσα στα σπίτια μας ( τηλεόραση ) και τα κέρατά του θα είναι στα κεραμίδια ( κεραίες ) και άλλα πολλά που αναφέρονται εκτενώς στις προφητείες του . Βεβαίως γινόταν ( όπως πάντα ) ο σχετικός περίγελος όταν έλεγε αυτά τα θαυμαστά που θα συμβούν και θα τα δούνε οι επόμενες γενεές . Όπως πάντα , όλοι τον ρωτούσαν , άλλοι με περιέργεια , άλλοι με θαυμασμό και άλλοι με δυσπιστία ‘‘ και πότε θα γίνουν αυτά Πατροκοσμά ; πότε θα είναι τα έσχατα ; ’’

Στην περίπτωσή μας συγκεκριμένα , αναφέρει η ιστορία , (στο Μεταξοχώρι) , ο Άγιος κοίταξε γύρω του και είδε ένα συμπαγή βράχο . Με πόνο ψυχής τους εξήγησε ότι όλα αυτά θα εκπληρωθούν και θα έρθουν τα έσχατα όταν ‘‘φυτρώσει ένα δενδράκι και θα σχίσει αυτόν τον συμπαγή βράχο στη μέση ’’.

Βεβαίως ο περίγελος αποκορυφώθηκε γιατί κανένα δενδράκι δεν υπήρχε , παρά μόνο γρασίδι και ο βράχος φαινόταν συμπαγής και ακλόνητος . Ο Άγιος Κοσμάς έφυγε και πήγε αλλού να ομιλήσει και να εμψυχώσει τους υπόδουλους Έλληνες.

Αλλά άλλοι δέχτηκαν τις διδαχές του και ίδρυσαν σχολεία , έκτισαν εκκλησίες λειτούργησαν κατηχητικά, διόρισαν δασκάλους κ.τ.λ. σύμφωνα με τις υποδείξεις του Αγίου.

Άλλοι όμως τον περιγέλασαν και του απαγόρευσαν να προσεγγίσει στον τόπο τους ( όπως συνέβη στην Λευκάδα ) , αλλού δεν του έδωσαν νερό ( Λάρισα) αλλού τον προπηλάκισαν και του έσχισαν το υποκάμισο ( υπάρχει σήμερα ματωμένο σε μουσείο ) και τελικά τον κρέμασαν γιατί έλεγε να σταματήσουν τα παζάρια της Κυριακής και να γίνονται το Σάββατο ( πράγμα που έθιγε όσους ήθελαν αργία το Σάββατο και εργασία την Κυριακή την ημέρα του Κυρίου ! ! ! )

Μία φορά αναφέρεται τον διέσωσε από έναν διωγμό η Χάμκω , η μάνα του Αλή Πασά , ο οποίος τον είχε σε μεγάλη εκτίμηση , μάλιστα του είχε πεί προφητικά ότι θα πάει στην Κωνσταντινούπολη ( ήταν φιλοδοξία του Αλή να γίνει σουλτάνος) , όπως και πήγε ( με κόκκινα γένεια , το κεφάλι του σε δοχείο με μέλι , συντηρητικό της εποχής ) .

Εξετάζοντας προσεκτικά την φωτογραφία φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μάλλον στο ‘‘ και πέντε ’’ . Τα ‘‘ χιλιάρμενα ’’ κατεβαίνουν από την Μαύρη Θάλασσα στο Αιγαίο & στη Μεσόγειο Θάλασσα , ( ο φονιάς των αεροπλανοφόρων , οι S – 400 έχουν στηθεί μέσα στην Συρία γύρω από την Τουρκία και δεν πρόκειται να φύγουν , νέα καταστροφικά όπλα κάνουν την εμφάνησή τους ( Καυτός Ήλιος , Τελική Κρίση , ωραία ονόματα για πυραύλους ) .

Οι Αρμένιοι , οι Κούρδοι , οι Ιρανοί , οι Σύριοι έχουν ζητήσει την βοήθεια του Ξανθού Γένους , δηλαδή ακόμη και μουσουλμανικά κράτη ζητάνε τη βοήθεια του Ορθοδόξου Ξανθού Γένους και εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες δεν την ζητάμε , γιατί ‘‘ ανήκουμε στην ( λατινόφρονα & προτεσταντική ) Δύση ’’ ! ! !

Έλληνες Πατριώτες Ορθόδοξοι Χριστιανοί , θαρσείτε μην πτοείστε , έχουμε ο καθένας μας το ισχυρότερο όπλο στα χέρια μας , το οποίο τρέμει η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Ας ζητήσουμε με το κομβοσχοίνι μας το Έλεος του Κυρίου και θα μας δοθεί άπλετα και απεριόριστα .

Ο Χριστός με ένα φύσηγμα θα διαλύσει το σκοτεινό νέφος της Διεθνούς των των Ασεβών .

‘‘ Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν μας και σώσε μας από την σατανική Νέα Τάξη Πραγμάτων και οδηγησέ μας στην οδό της Σωτηρίας Σου ’’ Αμήν .

Δείτε τις φωτογραφίες:

vraxos4

www.ekklisiaonline.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
ΚΟΣΜΟΣ1 λεπτό ago

Γερμανία: «Πόρτα» στην Ουκρανία για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

LIFESTYLE7 λεπτά ago

Ήταν εμμονικός, μου έγραφε άσχημα λόγια, είχε κόλλημα

ΕΛΛΑΔΑ13 λεπτά ago

Τροχαίο στην Κηφισίας: Μηχανή παρέσυρε γυναίκα και τρίχρονο παιδί

ΜΠΑΣΚΕΤ16 λεπτά ago

Αγραβάνης για το πρωτάθλημα: «Έτοιμοι να το κυνηγήσουμε»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ19 λεπτά ago

Ο Κρμέντσικ αποχαιρέτησε την Τζακάρτα: «Κάτι ωραίο τελειώνει και κάτι πιο όμορφο αρχίζει»

ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 λεπτά ago

Βόλος- Προσπάθησε να διαρρήξει το σπίτι αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

OIKONOMIA22 λεπτά ago

Απίστευτη Πατέντα: Υπολείματα καφέ αξίζουν €25.000

ΚΟΣΜΟΣ25 λεπτά ago

ΝΑΤΟ: Η Τουρκία και η Ουγγαρία να επικυρώσουν το αίτημα ένταξης λέει ο Σουηδός ΥΠΕΞ

LIFESTYLE31 λεπτά ago

Οι πρώτες δηλώσεις της μετά την αποχώρησή της από τον ΣΚΑΪ – «Νιώθω σαν να φεύγω από το σπίτι μου»

ΕΛΛΑΔΑ37 λεπτά ago

New York Times: Επιμένουν για τις παράνομες επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα

Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή