ΕΛΛΑΔΑ
Έκρηξη στην ντισκοτέκ “Jacky.O” στη Μιχαλακοπούλου: “Ή πληρώνεις ή στο καταστρέφουμε”
Γιωργος Σομπολος
Πλάνα των δραστών της βομβιστικής επίθεσης στην θρυλική ντίσκο «Jacky O» στην Μιχαλακοπούλου το βράδυ της Τρίτης, έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών που ερευνούν την υπόθεση. Όπως ανέφερε από χθες τo parapolitika.gr, πίσω από την επίθεση κρύβονται μέλη της «Greek Mafia», οι οποίοι …μυρίστηκαν μεροκάματο και αποφάσισαν να διεκδικήσουν μερίδιο των εσόδων του γνωστού κέντρου διασκέδασης. Οι δράστες άφησαν λίγο χρόνο, μόνο λίγους μήνες λειτουργίας του καταστήματος, προτού προσπαθήσουν να επιβάλλουν τον δικό τους νόμο. Ή πληρώνεις ή στο καταστρέφουμε, είναι η γνωστή τακτική που ακολουθούν οι μπράβοι των μαφιόζικων οργανώσεων. Όπως συνέβη τελικά, το βράδυ της Τρίτης.
Διαβάστε:Έκρηξη στη θρυλική ντισκοτέκ Jacky.O: Το νυχτερινό κέντρο των βιντεοταινιών του ’80 και οι ηθοποιοί σύμβολα που χόρεψαν στο dancefloor (Βίντεο)
Έκρηξη στην ντισκοτέκ “Jacky O” στη Μιχαλακοπούλου: Πώς έδρασαν οι βομβιστές
Οι δράστες με μοτοσικλέτες εμφανίζονται μπροστά στο νυχτερινό κέντρο και πετούν έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σχετικά μεγάλης ισχύος. Η έκρηξη της βόμβας, προξένησε εκτεταμένες καταστροφές στην είσοδο του καταστήματος αλλά και σε παρακείμενα καταστήματα και οικήματα. Από πραγματική τύχη δεν υπήρξαν θύματα κατά την έκρηξη της βόμβας, μιας και πρόκειται ένα κεντρικό σημείο της Αθήνας. Λιγότερο από 80 μέτρα μακριά βρίσκεται η οδός Μιχαλακοπούλου που την στιγμή της επίθεσης, υπήρχε κυκλοφοριακή συμφόρηση εξαιτίας των κινητοποιήσεων στην Ισραηλινή πρεσβεία. Ευτυχώς, το ωστικό κύμα που προκλήθηκε εκτονώθηκε προς ένα όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο παράλληλα με την οδό Μιχαλακοπούλου, ανακόπτοντας έτσι τα αέρια και τα θραύσματα.
Οι αστυνομικοί ήδη έχουν λάβει κατάθεση από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης σχετικά με τυχόν απειλές ή τυχόν «επισκέψεις» από μέλη της μαφίας. Είναι άλλωστε γνωστό πως οι μπράβοι φροντίζουν να επισκέπτονται όσες επιχειρήσεις έχουν κίνηση άρα και έσοδα προκειμένου παρέχοντας τους «υπηρεσίες ασφαλείας» να βγάζουν και αυτοί ένα μεροκάματο. Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας φαίνεται να αποτυπώνει τις κινήσεις των δραστών, χωρίς όμως να φαίνονται πρόσωπα. Τα υλικά αυτά αναλύονται εξονυχιστικά καθώς οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία που πιθανόν να βοηθήσουν στις περαιτέρω έρευνες, κάποιο τατουάζ, κάποιο σημάδι ίσως να προδώσουν τους βομβιστές, με τους αστυνομικούς να προχωρούν στην χαρτογράφηση του δρομολογίου των μπράβων.
Τι δημιουργεί εντύπωση στις αρχές
Αυτό που δημιουργεί εντύπωση στις αρχές είναι η επιλογή της ώρας της βομβιστικής επίθεσης. Μια ώρα που η κίνηση των οχημάτων ήταν ακόμη έντονη, με αρκετούς πεζούς. Πρόκειται για μια παράτολμη ενέργεια, που ξεκάθαρα δείχνει πως οι δράστες δεν ενδιαφέρονταν εάν θα υπήρχαν τραυματίες ή όχι. Η συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας συνεχίζεται έως και αυτή την ώρα, όπως εξάλλου και η συγκέντρωση μαρτυριών από κατοίκους της περιοχής.
-
LIFESTYLE9 ώρες agoΓιατί οι Χριστουγεννιάτικες Κάλτσες είναι το Τέλειο Δώρο για Οικογένεια και Φίλους
-
MEDIA16 ώρες agoΠοιος “έκαψε” τα μηχανάκια της AGB;
-
ΚΟΣΜΟΣ24 ώρες agoΟ Αμερικανός πρέσβης στον ΟΗΕ ενημέρωσε τα Μη Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για το ψήφισμα σχετικά με τη Γάζα
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ16 ώρες agoΣυνελήφθη ο πρώην άσος των Γκρίζλις, Τόνι Άλεν, για κατοχή ναρκωτικών
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 ώρες agoΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση Γ. Γεωργαντά στην εξεταστική επιτροπή – Την επόμενη εβδομάδα ο Σ. Λιβανός
-
LIFESTYLE16 ώρες agoΙωάννα Μαλέσκου: “Όταν έγινα δασκάλα στα Βορίζια, μου είπαν “καλή τύχη'” – Η εξομολόγηση για το χωριό της Κρήτης που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας (Βίντεο)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 ώρες agoΕκτός εστιατορίου βρήκε η έναρξη της λειτουργίας του προγράμματος δωρεάν σίτισης, πολλούς φοιτητές στον Βόλο
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες agoΜπαράζ προσαγωγών “φούντωσε” νέα σενάρια
ΕΛΛΑΔΑ
Έκρηξη στην ντισκοτέκ “Jacky.O” στη Μιχαλακοπούλου: Χτύπημα της “Greek Mafia” βλέπουν οι Αρχές (Εικόνες & Βίντεο)
Γιωργος Σομπολος
Διαβάστε: Ισχυρή έκρηξη σε ντισκοτέκ στη Μιχαλακοπούλου
Ο χώρος είχε αποκλειστεί από τους αστυνομικούς οι οποίοι είχαν ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση υπολειμμάτων του μηχανισμού. Ταυτόχρονα, άλλοι συνάδελφοί τους αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείας. Πρόκειται άλλωστε για μια περιοχή στην οποία υπάρχουν πολλά γραφεία και οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι πως θα εντοπίσουν σε εικόνα τις κινήσεις των δραστών.
Δείτε βίντεο και εικόνες από το σημείο
Πρόκειται για μια θρασύτατη και παράτολμη βομβιστική επίθεση, καθώς το γεγονός πως εκείνη την στιγμή δεν υπήρχαν πεζή στο σημείο είτε ήταν θέμα τύχης είτε η βόμβα πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο. Ακόμη όμως, κανείς δεν μπορεί να πει το παραμικρό. Η θρυλική ντίσκο παρέμενε κλειστή επί χρόνια. Πριν από λίγους μήνες, άνοιξε εκ νέου και είχε ξεκινήσει να γίνεται το στέκι παλιών αλλά και νέων. Η επιτυχημένη της πορεία, ενδεχομένως να μπήκε στο στόχαστρο της «ελληνικής μαφίας». Την στιγμή της επίθεσης, το κατάστημα βρισκόταν κλειστό και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει υποστεί αρκετές υλικές ζημιές. Οι αστυνομικοί ακόμη δεν γνωρίζουν το δρομολόγιο των βομβιστών και αναζητούν αυτόπτες μάρτυρες που θα βοηθήσουν στην χαρτογράφηση των κινήσεων τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως η κίνηση των οχημάτων στην Μιχαλακοπούλου ήταν αυξημένη εξαιτίας της κινητοποίησης που βρισκόταν μέχρι πριν από λίγη ώρα σε εξέλιξη στο ύψος της πρεσβείας του Ισραήλ και ευτυχώς, το ωστικό κύμα δεν έφτασε μέχρι τον δρόμο όπου σίγουρα, εαν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα υπήρχαν αρκετά θύματα.
-
LIFESTYLE9 ώρες agoΓιατί οι Χριστουγεννιάτικες Κάλτσες είναι το Τέλειο Δώρο για Οικογένεια και Φίλους
-
MEDIA16 ώρες agoΠοιος “έκαψε” τα μηχανάκια της AGB;
-
ΚΟΣΜΟΣ24 ώρες agoΟ Αμερικανός πρέσβης στον ΟΗΕ ενημέρωσε τα Μη Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για το ψήφισμα σχετικά με τη Γάζα
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ16 ώρες agoΣυνελήφθη ο πρώην άσος των Γκρίζλις, Τόνι Άλεν, για κατοχή ναρκωτικών
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 ώρες agoΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση Γ. Γεωργαντά στην εξεταστική επιτροπή – Την επόμενη εβδομάδα ο Σ. Λιβανός
-
LIFESTYLE16 ώρες agoΙωάννα Μαλέσκου: “Όταν έγινα δασκάλα στα Βορίζια, μου είπαν “καλή τύχη'” – Η εξομολόγηση για το χωριό της Κρήτης που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας (Βίντεο)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 ώρες agoΕκτός εστιατορίου βρήκε η έναρξη της λειτουργίας του προγράμματος δωρεάν σίτισης, πολλούς φοιτητές στον Βόλο
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες agoΜπαράζ προσαγωγών “φούντωσε” νέα σενάρια




