Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο της ΔΕΗ

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές και στο δίκτυο της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σοφάδων με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε τοπικές κοινότητες.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων έχουν παρουσιαστεί βλάβες σε οχτώ γραμμές της ΔΕΗ ενώ στην περιοχή επιχειρούν τέσσερα συνεργείαμε στόχο την ταχύτερη αποκατάσταση του δικτύου.

Όπως τόνισε «ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες και τα συνεργεία προσπαθούν για την γρηγορότερη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Ζητάμε την κατανόηση και υπομονή των δημοτών.»

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η εκδήλωση «ΙΒΟ | ΕΚΕΤΑ 2.0: Κυψέλη Καινοτομίας & Ανάπτυξης στη Θεσσαλία» κέρδισε το επαγγελματικό και επιστημονικό κοινό, ανοίγοντας το δρόμο προς την έρευνα και την επιχειρηματικότητα –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

To Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (iBO/EKETA) διοργάνωσε με την υποστήριξη του δήμου Λάρισας αλλά και φορέων της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλίαςεκδήλωση με τίτλο «ΙΒΟ | ΕΚΕΤΑ 2.0: Κυψέλη Καινοτομίας & Ανάπτυξης στη Θεσσαλία», την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 και ώρα 17:00 στο ξενοδοχείο Divani Palace Larissa, στη Λάρισα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το ΙBO περνά στη νέα εποχή του ΕΚΕΤΑ 2.0 με τη δημιουργία συμπλέγματος ερευνητικών υποδομών του Ινστιτούτου στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, τη Λάρισα. Στόχος είναι το ΙΒΟ | ΕΚΕΤΑ να γίνει κόμβος καινοτομίας και ερευνητικός πόλος στη Θεσσαλία, επεκτείνοντας τα σύνορά του στην υπόλοιπη χώρα αλλά και εκτός αυτής.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας ως επιταχυντή στην ανάπτυξη του Πρωτογενούς Τομέα, καθώς και η παρουσίαση των στρατηγικών πλάνων του Ινστιτούτου στην ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στις εξελίξεις της Ψηφιακής και Αειφόρου γεωργίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το IBO | EKETAεπικεντρώνεται στον επιστημονικό τομέα της Αγρο-τεχνολογίας μέσω της ενσωμάτωσης πολύ-συλλεκτικών ερευνητικών μονάδων και διεπιστημονικών ειδικοτήτων. Ταυτόχρονα, οι ερευνητικές δραστηριότητες του IBO | ΕΚΕΤΑ στον τομέα της Αγρο-τεχνολογίας περιλαμβάνουν την ορθολογική περιβαλλοντική διαχείριση και την αξιολόγηση της βιωσιμότητας των δραστηριοτήτων της αγροτικής παραγωγής προς την κατεύθυνση της υιοθέτησης των αρχών της κυκλικής οικονομίας.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήτανο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός,ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, οΑντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας και Συστημάτων Έξυπνης πόλης κ. Ντίνος Διαμάντος, ο Διευθυντής Ιδ. Γραφείου Υφ. Έρευνας και Καινοτομίαςκ. Μιχάλης Δρίτσαςκαι ο Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ κ. Δημήτριος Τζοβάρας.

Ο κ. Δρίτσας τόνισε: «Η δημιουργία του IBO | EKETA 2.0 είναι ένα έργο πνοής για τη Θεσσαλία αλλά και την Ελλάδα.Η περιοχή της Θεσσαλίας αποτελεί τοκατάλληλο πεδίοανάπτυξης σύγχρονων τεχνολογιών καιθα αποτελέσει κόμβο καινοτομίας στον τομέα της αγροδιατροφικής αλυσίδας».

Ο πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ κ. Τζοβάραςμε έμφαση αναφέρθηκεστη σημασία του ΕΚΕΤΑ 2.0σεΕυρωπαϊκό επίπεδοκαι στον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην Ελλάδα. Ειδικότεραδήλωσε: «Οι νέες υποδομές του ΙΒΟ στη Θεσσαλία θα ενισχύσουν και θα ενδυναμώσουντην έρευνα και τηνκαινοτομία στον πρωτογενή τομέα».

Στη συνέχεια, οκ. Καλογιάννης υποστήριξε: «Η συνεργασία του δήμου Λαρισαίων με το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας (ΙBO) χτίζει τον εμπορικό δρόμο για την εγκατάσταση μίας νέας υποδομής που θα υλοποιηθεί σε δημοτική έκταση. Για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και ειδικά για τη Λάρισα, η καινοτομία και η έρευνα πρέπει σιγά σιγά να ενσωματωθούν στη γεωργική παραγωγή και τον αγροτικό τομέα».

«Το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας είναι κομβικό, καθώς όλη η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά σε ένα αδιέξοδο και το αδιέξοδο είναι περιβαλλοντικό-οικολογικό. Χρειάζεται οικολογική αφύπνιση. Τα ποτάμια στερεύουν, ο αέρας μολύνεται, η γη ξηραίνεται και οπωσδήποτε θα υπάρξει και βιολογικό πρόβλημα. Το Ινστιτούτο θα αποτελέσει πρωταγωνιστικό ρόλο με την προσφορά των υπηρεσιών του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας κ.Διονύσης Μπόχτης εξήγησε τις βασικές αρχές του Ινστιτούτου και έδωσε έμφαση στον προσανατολισμό του Ινστιτούτου στην Εφαρμοζόμενη Έρευνα. Σχετικά με τις νέες υποδομές, ανέφερε: «Προετοιμάζουμε το έδαφος για την εγκατάσταση του Ινστιτούτου στην περιοχή της Λάρισας. Ο φυσικός χώρος ενός Ινστιτούτου Αγρο-τεχνολογίας δε μπορεί παρά να είναι στην «καρδιά» της παραγωγής. Μέσω της επένδυσης ΕΚΕΤΑ 2.0 και με τις νέες υποδομές του ΙΒΟ στη Λάρισα, η εναρμόνιση έρευνας-παραγωγής θα είναι εφικτή».

ο χαιρετισμό και την υποστήριξη στη δημιουργία του κόμβου έρευνας και καινοτομίαςστη Λάρισαέδωσαν ο Πρόεδρος ΣΘΕΒ κ. Γεώργιος Ρουπακιάς, ο Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Δημήτρης Ντογκούλης, ο Διευθυντής Ινστ. Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών κ. Δημήτριος Βλαχοστέργιος, η Διευθύντρια Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής κ.Ευαγγελία Σιώκη και η Πρόεδρος Τμ. Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας Π.Θ κ. Ελένη Βογιατζή-Καμβούκου.

Τέλος,εκπρόσωποι εταιρειών και άνθρωποι του επιχειρείν,όπως ο κ. Γεώργιος Ζανάκης-CortevaAgriscience, ο κ. Κώστας Αναγνώστου – FMC Χημικά Ελλάς, ο κ. Θεόδωρος Χρυσοχόου -CompoExpertHellas, ο κ. Μιχαήλ Βασίλειος- Σύνδεσμος Ελλήνων Σποροπαραγωγών, ο κ. Βασίλης Κωτούλας – Ελληνική Ζυθοποιία και ο κ. Δημήτρης Μπακοδήμος – Melissa-Κίκιζας, χαιρέτησαν τη δημιουργία των νέωνερευνητικών υποδομών και αναφέρθηκαν στις δυνατότητες και τα οφέλη που θα προκύψουν για τη Θεσσαλία και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στις Βρυξέλλες με το Πρόγραμμα Erasmus+  Biodiver Cites europeennes το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, από τις 13 έως τις 18 Μαΐου 2022,  την τελευταία κινητικότητα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ KA2 “BiodiverCites Europe’ennes” και κωδικό 2020-1-FRO1-KA229-080339-2 μαζί με μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων από την Γαλλία, την Φινλανδία και την Ιταλία.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το πρόγραμμα στόχευε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών στο καίριο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και των επαπειλούμενων ειδών και τα παιδιά συνεργάζονται διαδικτυακά στην πλατφόρμα του eTwinning (Twinspace) κατά τη διάρκεια των δυο τελευταίων σχολικών ετών 2020-2022.

Η Γαλλία, ως συντονίστρια χώρα, οργάνωσε την επίσκεψη στις Βρυξέλλες αποδίδοντας τιμή στον αναγεννησιακό ανθρωπιστή Έρασμο, τον δάσκαλο και ακούραστο ταξιδευτή της εποχής της Αναγέννησης στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό επισκεφθήκαμε την οικία-μουσείο του Εράσμου, που βρίσκεται σε προάστιο της πόλης και θαυμάσαμε τον κήπο  με την αξιόλογη βιοποικιλότητα.  Στη συνέχεια γνωρίσαμε  το Ευρωκοινοβούλιο και ενημερωθήκαμε για τον τρόπο λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών ενώ στο  σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας  εμβαθύναμε τις γνώσεις μας όσον αφορά  τα γεγονότα  που σημάδεψαν την πορεία της ηπείρου μας.

Ακολουθώντας το πρόγραμμα στο θέμα της βιοποικιλότητας, απολαύσαμε την επαφή με την φύση στα πολυάριθμα πάρκα  ενώ  επισκεφτήκαμε σημαντικά  μουσεία και αξιοθέατα, όπως το  Le muse’e des Beaux Arts , το Atomium  (μνημείο του ατόμου από χάλυβα), το μουσείο φυσικής Ιστορίας και την περιοχή La Grand Place  με τα αξιόλογα μεσαιωνικά κτίρια, που αποτελεί το ιστορικό κέντρο της πόλης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες σχημάτισαν διεθνείς ομάδες, αντάλλαξαν απόψεις και ανανέωσαν τις φιλίες που είχαν ήδη δημιουργήσει κατά τις προηγούμενες κινητικότητες.

Η  εκπαιδευτική ομάδα του σχολείου μας αποτελούνταν από τρεις μαθήτριες της Γ΄ Τάξης  συνοδευόμενες από τις καθηγήτριες Καλπακίδου Δέσποινα (Φιλόλογο) και Καλφούντζου Σταυρούλα  (Τεχνολόγο).

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
LIFESTYLE2 λεπτά ago

Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: Ολοκληρώνεται η πολύκροτη δίκη

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ3 λεπτά ago

Έρχεται η πιο μεγάλη «καταιγίδα μετεωριτών» των τελευταίων δεκαετιών

VIDEO8 λεπτά ago

Δελτίο Ειδήσεων 27/05/2022

ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 λεπτά ago

Oι φρουροί των συνόρων στον Έβρο – Έπιασαν δουλειά τα τεθωρακισμένα οχήματα αναγνωρίσεων Μ1117

ΕΛΛΑΔΑ10 λεπτά ago

ΠΟΣΔΕΠ κατά Κεραμέως: «Ξεκινάει μια γκρίζα εποχή για τα Πανεπιστήμια»

ΚΟΣΜΟΣ18 λεπτά ago

ΗΠΑ: Διαδήλωση έξω από τον χώρο του συνεδρίου του λόμπι των όπλων στο Χιούστον

ΘΕΣΣΑΛΙΑ19 λεπτά ago

Η εκδήλωση «ΙΒΟ | ΕΚΕΤΑ 2.0: Κυψέλη Καινοτομίας & Ανάπτυξης στη Θεσσαλία» κέρδισε το επαγγελματικό και επιστημονικό κοινό, ανοίγοντας το δρόμο προς την έρευνα και την επιχειρηματικότητα –

VIDEO27 λεπτά ago

Πρωινή Ατζέντα 27/05/2022

ΠΟΛΙΤΙΚΗ28 λεπτά ago

Τσιάρας: Δεν υπάρχει σήμερα συζήτηση για την αναθεώρηση του δικαστικού χάρτη

ΕΛΛΑΔΑ29 λεπτά ago

Γιάννης Σκαφτούρος: Ενα βήμα πριν την εξιχνίαση της μαφιόζικης δολοφονίας του η ΕΛ.ΑΣ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ12 ώρες ago

Τον δρόμο της φυλακής θα πάρει ένας 54χρονος Σκιαθίτης νταής, για απειλές, ενδοοικογενειακή βλάβη σε ανίκανο άτομο και φθορές

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Γεωργία Μπίκα: «Ήταν νηφάλια και διαστρέβλωσε τα γεγονότα με ασύστολα ψεύδη» λέει η εισαγγελέας

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ανέλαβε υπηρεσία η Κατερίνα Σούρλα στο Νοσοκομείο του Βόλου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Θλίψη στο Βόλο: Έφυγε ο Χρήστος Δημητρίου

πάρτι
ΜΑΓΝΗΣΙΑ12 ώρες ago

Στο νοσοκομείο 10 άτομα μετά το πάρτι των Μηχανολόγων

Δημοφιλή