Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Εκθέσατε ολόκληρο το ΔΩΛ μέσω ΑΣΕΠ» –

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Αναφορικά με το θέμα των προσλήψεων στο ΔΩΛ, ο Δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων κ. Μάριος Ξηρομερίτης, αναφέρει τα εξής:

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας σε μια δημοτική αρχή για όλα τα σοβαρά θέματα και σε όλους τους οργανισμούς τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχει ο Δήμαρχος και για το λόγο αυτό  πάντα την ουσιαστική πολιτική ευθύνη την επωμίζεται ο ίδιος .Δυστυχώς Η ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΑΡΧΉ  Λαρισαίων εξέθεσε όπως διαφάνηκε από την έκθεση του ΑΣΕΠ  ολόκληρο το ΔΩΛ και αυτό γιατί με μεθοδεύσεις και τακτικές που περιγράφονται στην έκθεση , γίναμε περίγελος στο υπουργείο Εσωτερικών και Πολιτισμού . Το χειρότερο όλων είναι ότι η δημοτική αρχή εξέθεσε όλους τους εμπλεκόμενους  με τον χειρότερο τρόπο ( αφού τους ενέπλεξε σε έναν διαγωνισμό παρωδία) και στη συνέχεια  έρχεται  να τους επαινέσει για την προσφορά τους και το τεράστιο έργο τους που δεν το αμφισβήτησε ποτέ κανένας εντός και εκτός της χώρας μας .

Δυστυχώς χθες στην εισήγησή του ο Δήμαρχος έκανε  λόγο για πολιτική έλλειψη  ορθότητας τόσο για την εισαγγελική παραγγελία ( για το έγγραφο ΑΣΕΠ) όσο και για ανίερες συμμαχίες μεταξύ των αντιπολιτεύσεων .

Δυστυχώς όσο θα πλησιάζουνε οι εκλογές τόσο ο πήχης χαμηλώνει και ο Δήμαρχος κρίνει τους πάντες και είναι ο μόνος που γνωρίζει το ορθό  ενώ ως άλλος ιεροεξεταστής αναφέρθηκε ότι η τακτική των αντιπολιτεύσεων για αναζήτηση της αλήθειας βαφτίστηκε  ως ανίερη σύμπραξη ….

Η εισαγγελική παραγγελία ορθά έγινε και πιο ορθά η δικαιοσύνη δικαίωσε τους εκζητούντες τα έγγραφα ώστε να γνωρίζουμε όλοι πόσο έχει εκθέσει η Δημοτική αρχή το ΔΩΛ  σε άλλους θεσμούς  αλλά και σε φυσικά πρόσωπα που γνώριζαν όλο αυτό το παρασκήνιο. Όταν γίνονται σφάλματα από την δημοτική αρχή τα οποία εκθέτουν θεσμούς και πρόσωπα εννοείτε ότι οι αντιπολιτεύσεις θα συμπράττουν και θα διαφυλάττουν τον ρόλο τους εντός του δημοτικού συμβουλίου .

Αυτό που αναδείχθηκε από την έκθεση του ΑΣΕΠ  είναι η ανικανότητα της δημοτικής αρχής να μονιμοποιήσει με ορθό και νόμιμο τρόπο τους εργαζομένους με αποτέλεσμα να παραμένουν σε μια ιδιόμορφη «ομηρία» εργασιακή.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο Όλυμπος των χρωμάτων και των αρωμάτων «πόζαρε» σε δεκάδες φωτογράφους

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο Όλυμπος των χρωμάτων, των αρωμάτων, των γεύσεων, των μύθων και του μυστηρίου «πόζαρε» σε δεκάδες φωτογράφους, που ταξίδεψαν για να γνωρίσουν τα περίφημα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά ,που φύονται στις πλαγιές του και ακόμα να παρατηρήσουν τις επιπτώσεις που η κλιματική αλλαγή  επιφέρει στο μυθικό βουνό.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για τον λόγο αυτό την Κυριακή 22 Μαΐου 2022  πραγματοποιήθηκε, σε ένα ολοήμερο μαγικό οδοιπορικό σε μεγάλα υψόμετρα,  η πρώτη  από τις τρείς βιωματικές  ορειβατικές δραστηριότητες  με τίτλο: “ Στα μονοπάτια των θεών του Ολύμπου-Περπατώ, γνωρίζω και προστατεύω τα ΑΦΦ του Ολύμπου» , που διοργάνωσε  ο Χιονοδρομικός- Ορειβατικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σπαρμού Ολύμπου,  στο πλαίσιο της Δράσης 5 του Έργου με τίτλο «Τα Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά Ολύμπου, ως πρόκληση για διατήρηση της βιοποικιλότητας –Olympus+».

Γνωριμία με τα περίφημα  Αρωματικά –Φαρμακευτικά Φυτά του Ολύμπου

Τυχεροί στην πρώτη αυτή  βιωματική ορειβατική εξόρμηση στο μυθικό βουνό  ήταν  δεκάδες  μέλη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού  Volos Lens του Βόλου, με εξειδίκευση στην τέχνη της φωτογραφίας, αλλά και άλλοι πολίτες από διάφορα μέρη της χώρας, ακόμα και το εξωτερικό, που γνώρισαν τα μοναδικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά του Ολύμπου στο φυσικό τους περιβάλλον και ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να τα αποθανατίσουν με τις φωτογραφικές τους μηχανές, μέσα από επιλεγμένες διαδρομές , όπως επίσης και αποθανάτισαν  τοπία  του Ολύμπου, που έχουν  υποστεί αλλοιώσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Έτσι θα  έχουν  και τη δυνατότητα να λάβουν μέρος  στον ανοιχτό Διεθνή Φωτογραφικό διαγωνισμό ,που βρίσκεται σε εξέλιξη  στο πλαίσιο του Έργου  από τον ΧΟΠΣ Σπαρμού ( με τη συνεργασία της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας) και εξελίσσεται  από1 Απριλίου  έως 30 Σεπτεμβρίου 2022. (σχετικές πληροφορίες https://olympus-protect.gr ).

Θερμή υποδοχή από τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα

Αξίζει να σημειωθεί ότι την υποδοχή των επισκεπτών στην περιοχή έκανε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας, που υποστηρίζει ένθερμα το Έργο Olympus+, στην κεντρική πλατεία της πόλης, παραδίδοντας  αναμνηστικά και τοπικά προϊόντα του ΝΔ Ολύμπου  στον πρόεδρο του Φορέα Volos Lens κ. Αργύρη Ζαφειρίδη,  εξαίροντας το σημαντικό τους έργο στην ανάδειξη προορισμών, μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τη μεγάλη δημοσιότητα που έχουν οι δράσεις τους, ενώ δέχτηκε την προσφορά μιας εξαίρετης φωτογραφίας, τυπωμένης σε αλουμίνιο, ενός αρχοντικού του Πηλίου.

Από τις δύο πλευρές συμφωνήθηκε η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί με σκοπό την ανάδειξη των δυνατών σημείων της περιοχής, όπως είναι ο Όλυμπος, το εντυπωσιακό περιβάλλον, τα  μοναδικά τοπικά προϊόντα και η πολιτιστική κληρονομιά. 

Μια μαγική μέρα στο μυθικό βουνό 

Ο ΧΟΠΣ Σπαρμού, που αποδείχτηκε εξαίρετος οικοδεσπότης και δικαιώνει την καλή του φήμη στο χώρο  του ορειβατικού τουρισμού και των μεγάλων διοργανώσεων, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους επισκέπτες για τα περίφημα ΑΦΦ του Ολύμπου , τη χρησιμότητά τους στην υγεία του ανθρώπου, τις περιοχές που αυτά φύονται και παράλληλα να γνωρίσουν τα μοναδικά  τοπία του Ολύμπου  και τις τοπικές γεύσεις, μέσα από  ένα θαυμάσιο οδοιπορικό.

Οι δράσεις που υλοποιήθηκαν την Κυριακή 22/5, με ευθύνη του ΧΟΠΣ Σπαρμού είναι :

  • Ενημέρωση για το μυθικό βουνό και τη χλωρίδα του από τον Διευθυντή του Κέντρου Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης Κισσάβου –Ελασσόνας κ. Ανδρέα Γκανάτσιο
  • Επίσκεψη στο βιολογικό αγρόκτημα παραγωγής Αρωματικών- Φαρμακευτικών Φυτών στις πλαγιές του Ολύμπου «Εν Ολύμπω», με οικοδεπότη τον κ. Γκόλτσιο Ιωάννη  (γευσιγνωσία ΑΦΦ )-Λήψη Φωτογραφιών
  • Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Σπαρμού Ολύμπου και ξενάγηση από τους μοναχούς της Μονής (υψόμετρο 1000 μέτρα) – https://imsparmou.gr/,  Λήψη Φωτογραφιών
  • Μικρός περίπατος σε παρακείμενο φαράγγι με τη συνοδεία έμπειρων ορειβατών, προκειμένου να αναδειχθεί η μαγεία του Ολύμπου – Λήψη Φωτογραφιών
  • Αναζήτηση και φωτογράφιση του περίφημου τσαγιού Ολύμπου σε υψόμετρο 1600 μ. με τη συνοδεία έμπειρων ορειβατών.- Λήψη Φωτογραφιών
  • Ελαφρύ γεύμα στην έδρα του Χιονοδρομικού Ορειβατικού –Περιβαλλοντικού Συλλόγου Σπαρμού Ολύμπου ( γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων).
  • Επίσκεψη στην «Οινοποιία Ελασσόνας» , με τα μοναδικά βιολογικά κρασιά από τους αμπελώνες του ΝΔ Ολύμπου ( ενημέρωση για την παραγωγή εκλεκτών οίνων από τους ιδιοκτήτες της οινοποιίας κ.κ. Γ.Φτίκα και Γ. Λόλα, οινογνωσία).

Σημαντικός ο ρόλος του ΧΟΠΣ Σπαρμού στην υλοποίηση του Έργου 

Ο ΧΟΠΣ Σπαρμού έχει αναλάβει να υλοποιήσει σημαντικές και κομβικές δράσεις στο πρόγραμμα Olympus+ , όπως: Μελέτη και  Κατασκευή βοτανικού κήπου ΑΦΦ Ολύμπου , Διοργάνωση 3 βιωματικών ορειβατικών εκδηλώσεων στον Όλυμπο,  Δημιουργία Εκπαιδευτικού παιχνιδιού για παιδιά,  Διοργάνωση Φωτογραφικού Διαγωνισμού  και  Διοργάνωση εκδήλωσης για ενημέρωση των Νέων.

Ένα Έργο που συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη 

Η Πρόεδρος του ΧΟΠΣ Σπαρμού κ. Νίκου Βίκυ δήλωσε ότι:  «Το Έργο Olympus+ , με δικαιούχο και συντονιστή Φορέα το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ’ , έχει εγκριθεί προς υλοποίηση και εντάσσεται στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες δράσεις 2021», στο πλαίσιο του μέτρου: «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες», στον άξονα: «Δράσεις διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος», είναι  διάρκειας 18 μηνών, από τις 1 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2023 και στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη της παρολύμπιας περιοχής, μέσα από την ανάδειξη των Αρωματικών –Φαρμακευτικών Φυτών και Βοτάνων και την ενημέρωση –ευαισθητοποίηση μεγάλων κοινωνικών ομάδων για την Κλιματική Αλλαγή».

Οι άλλοι εταίροι του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Φορέας  Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου (ΟΦΥΠΕΚΑ-Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και ο  ΧΟΠΣ  Σπαρμού  .

Η επόμενη εξόρμηση στον Όλυμπο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 . Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν, ανεξάρτητα από ηλικία, μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Νίκου Βίκυ, Mobile: 6937-261789,  EMail : xossparmos@gmail.com.

Όλες οι πληροφορίες για το Έργο: www.olympusprotect.gr, www.perrevia.net.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δραματική έκκληση οικογένειας από τη Λάρισα για το βρέφος τους – Χρειάζονται άμεσα χρήματα για επέμβαση στην καρδιά της μπέμπας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Δραματική έκκληση απευθύνει η οικογένεια της Ειρήνης, μιας μπέμπας 6 μηνών από τη Λάρισα που πρέπει να χειρουργηθεί στην καρδιά άμεσα καθώς κινδυνεύει η ζωή της.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η μπεμπούλα είναι “ταγμένη” στην Αγία Ειρήνη για να την προστατεύει και να την βοηθήσει να γίνει καλά!!! Δυο φορές ήδη στην σύντομη ζωή της “έφυγε” και την επανέφεραν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών!!! Η μικρή μπέμπα έχει προγραμματισμένο ραντεβού σε μια εβδομάδα (31-05-22) σε κλινική των Αθηνών με σκοπό να ξεκινήσει τον προεγχειρητικό έλεγχο.

Το χειρουργείο έπρεπε να πραγματοποιηθεί προ 2 μηνών ωστόσο η οικονομική κατάσταση της οικογένειας είναι τόσο άσχημη που δεν τους το επέτρεπε, καθώς οι γονείς είναι άνεργοι και δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Έχει χαθεί πολύς χρόνος ήδη, ας μην αφήσουμε να χαθεί και άλλος…

Η Ειρηνούλα είναι δυνατή αλλά χρειάζεται και τη βοήθεια του κόσμου για να
εγχειριστεί και να κερδίσει τη μάχη με τη ζωή !!! Ξεκίνησε επίσημη εκστρατεία αγάπης για την μπέμπα. Οποίος μπορεί και θέλει να βοηθήσει μπορεί να χρησιμοποιήσει τους
παρακάτω λογαριασμούς:


ALPHA BANK
IBAN : GR9401407010701002002029468
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ : ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
Όταν κάνετε την κατάθεση θα γράψετε ως αιτιολογία τη λέξη ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ + ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ γιατί χρειαζόμαστε τα στοιχεία των δωρητών για τις αποδείξεις. PayPal
https://www.paypal.com/paypalme/childshappiness

Για κατάθεση από εξωτερικό:
IBAN : GR9401407010701002002029468
BENEFICIAR : CHILD ́ S HAPPINESS
BIC : CRBAGRAA
BRAND’S NAME : 701
ADDRESS : Egnatias 2, 54626, Thessaloniki
REFERENCE : Donation by + your full name
Μετά την κατάθεση πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί με τους γονείς είτε με μήνυμα inbox
είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο info@paidikihara.com για την απόδειξη της δωρεάς σας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 λεπτά ago

Κομισιόν: «Ουδέν σχόλιο» για το «Μητσοτάκης γιοκ» του Ερντογάν – Ανησυχία για τα Βαρώσια

ΕΛΛΑΔΑ5 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο ο 61χρονος που έπεσε σε χαράδρα στον Όλυμπο

ΚΟΣΜΟΣ13 λεπτά ago

Ουκρανία: Εγκρίθηκε η τέταρτη δόση 500 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ενόπλων δυνάμεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ23 λεπτά ago

Θα γίνει ανασχηματισμός; – Οι σκέψεις για εκλογές

ΕΛΛΑΔΑ24 λεπτά ago

Πάτρα: Γρατζουνιές στον λαιμό και τα γόνατα η φοιτήτρια που κατήγγειλε ασελγείς πράξεις σε βάρος της

OIKONOMIA31 λεπτά ago

Φον ντερ Λάιεν: Σύντομα σε λειτουργία νέοι σταθμοί LNG σε Ελλάδα, Κύπρο, Πολωνία

ΚΟΣΜΟΣ32 λεπτά ago

Partygate: Νέες φωτογραφίες του Τζόνσον αναθερμαίνουν το σκάνδαλο

ΘΕΣΣΑΛΙΑ33 λεπτά ago

Ο Όλυμπος των χρωμάτων και των αρωμάτων «πόζαρε» σε δεκάδες φωτογράφους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ43 λεπτά ago

Έλληνας ΥΠΕΞ: Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της Άγκυρας – Διάλογος με ύβρεις και υπερπτήσεις δεν γίνεται

ΕΛΛΑΔΑ44 λεπτά ago

Ευλογιά των πιθήκων: Ποιοι θα εμβολιαστούν – Τι αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

ληστεία
ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

ηλικιωμένος
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Βόλος: Ηλικιωμένος κατέρρευσε στη μέση του δρόμου

Δημοφιλή