Ανάμεσα στους 62 Δήμους που θα πραγματοποιηθούν έργα υπογειοποίησης δικτύου ρεύματος, βρίσκεται η Ελευσίνα. Η Δημοτική Αρχή της Ελευσίνας κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες και τον προσεχή Μάιο αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα. Η υπογειοποίηση των καλωδίων ρεύματος συνιστά μια πρακτική που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής και προστατεύει το περιβάλλον

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα αναβαθμίσει τον Δήμο τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.

Η υπογειοποίηση του δικτύου ρεύματος πρόκειται να συμβάλλει σημαντικά στη θωράκιση του Δήμου έναντι βίαιων καιρικών φαινομένων, από τα οποία και συχνά έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και στην αποτροπή πυρκαγιών.

Ο Δήμος Ελευσίνας επελέγη λόγω της ιδιαίτερης πολιτιστικής και τουριστικής του αξίας όσο και λόγω των συχνών καταστροφών ή βλαβών που έχουν προκληθεί κατά καιρούς από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Στόχος της υλοποίησης του έργου είναι και η συνολικότερη βελτίωση του δικτύου αλλά και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ αφορά στην αντικατάσταση γυμνών καλωδίων εναέριων δικτύων μέσης τάσης, υπογειοποίηση ή μετατόπιση του δικτύου αλλά και τοποθέτηση μονωτικών καλυμμάτων σε στοιχεία του δικτύου.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα χρονοδιαγράμματα των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων, η έναρξη του έργου αναμένεται να ξεκινήσει πριν τον Μάιο του 2022.

Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί και στον σχεδιασμό υπογειοποίησης του δικτύου ρεύματος στην Πλατεία Ηρώων, ενόψει και της καθολικής της ανάπλασης.

Δήμαρχος Ελευσίνας: «Το συγκεκριμένο έργο είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο μας και θα λύσει πολλά προβλήματα»

Για την ένταξη του Δήμου Ελευσίνας στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, ο Δήμαρχος, Αργύρης Οικονόμου ανέφερε: «Ο Δήμος μας βρίσκεται πλέον στον σχεδιασμό των μεγάλων έργων που υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ένταξη μας σε σημαντικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα, με απόλυτη προτεραιότητα τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής των κατοίκων.

Το συγκεκριμένο έργο είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο μας και θα λύσει πολλά προβλήματα τόσο στο κομμάτι της αισθητικής αλλά κυρίως στο κομμάτι της ασφάλειας και της καθημερινότητας. Αναμένουμε την έναρξη των εργασιών, εντός του χρονοδιαγράμματος και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που βλέπουμε την καθημερινή μας προσπάθεια, παρά τις δυσκολίες της εποχής, να αποδίδει».

Από το Τατόι ξεκινά η υπογειοποίηση επικίνδυνων καλωδίων του ΔΕΔΔΗΕ

Οι προϋποθέσεις πλέον να υπογειοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος του δικτύου μεταφοράς και διανομής ρεύματος πλέον υπάρχουν. Αναμένουμε με ενδιαφέρον ποιες δημοτικές Αρχές θα σπεύσουν να αξιοποιήσουν την στιγμή ώστε να εντάξουν ανάλογα έργα και στους δικούς τους Δήμους. Αν όχι τώρα πότε θα το κάνουν; Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Πεντέλης, Παύλου Μελά, Κοζάνης και άλλοι προχωράνε. Καμία πρόθεση όμως δεν διακρίνεται εκεί που υπάρχει τεράστιο πρόβλημα όπως στο Γέρακα του Δήμου Παλλήνης αλλά και στη Δροσιά του Δήμου Διονύσου

Πεντέλη-Απομακρύνονται πυλώνες υψηλής τάσης από οικιστικό ιστό

Υπογειοποίηση καλωδίων μεταφοράς ρεύματος στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr