Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Παίρνει ναρκωτικά, ανησυχούν στελέχη σε Tesla και SpaceX

2023 12 27T130516Z 871134994 RC2854A91JQE RTRMADP 5 TELSA SENATORS LETTER.jpg

Οι υποστηρικτές και φαν του Έλον Μασκ δίνουν διάφορες εξηγήσεις για τις αντιφατικές απόψεις του, τον αφιλτράριστο λόγο του και τα προκλητικά του σχόλια, τα οποία κάνουν πολλούς να αναρωτώνται να αποτελούν έκφραση της δημιουργικότητάς του, αν είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει ή αποτελούν απότοκα του άγχους και της στέρησης ύπνου.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχει κάνει χρήση ναρκωτικών όπως LSD, κοκαΐνης, έκστασης και ψυχεδελικών μανιταριών, συχνά σε ιδιωτικά πάρτι σε όλο τον κόσμο, όπου οι παρευρισκόμενοι υπογράφουν συμφωνίες εμπιστευτικότητας ή δίνουν τα τηλέφωνά τους για να εισέλθουν, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γίνει μάρτυρες της χρήσης ναρκωτικών του. Ο Μασκ έχει καπνίσει στο παρελθόν μαριχουάνα δημοσίως και έχει δηλώσει ότι έχει συνταγή για κεταμίνη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Το 2018, για παράδειγμα, πήρε πολλά χάπια LSD σε ένα πάρτι που διοργάνωσε στο Λος Άντζελες. Την επόμενη χρονιά διασκέδασε με μανιτάρια σε μια εκδήλωση στο Μεξικό. Το 2021, πήρε κεταμίνη με τον αδελφό του, Kimbal Musk, στο Μαϊάμι σε ένα πάρτι σε σπίτι κατά τη διάρκεια της Art Basel. Έχει πάρει παράνομα ναρκωτικά με τον  πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla Steve Jurvetson.

Έχει κάνει χρήση ναρκωτικών όπως LSD, κοκαΐνης, έκστασης και ψυχεδελικών μανιταριών

Άνθρωποι από το περιβάλλον του Μασκ, ο οποίος είναι πλέον 52 ετών, δήλωσαν ότι η χρήση ναρκωτικών συνεχίζεται, ιδίως η κατανάλωση κεταμίνης, και ότι ανησυχούν ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει θέματα υγείας. Ακόμα και αν δεν το κάνει, θα μπορούσε να επηρεάσει τις επιχειρήσεις του.

Ο Μασκ δεν απάντησε στα αιτήματα της WSJ για σχολιασμό. Ο δικηγόρος του Μασκ, Άλεξ Σπίρο, ότι ο Μασκ «περνάει συχνά από τακτικούς και έκτακτους ελέγχους για χρήση ναρκωτικών και δεν έχει βρεθεί θετικός ποτέ».  Ο Σπίρο, υποστήριξε επίσης «υπάρχουν και άλλα ψευδή γεγονότα» στο άρθρο, αλλά δεν εξήγησε ποια είναι αυτά.

Τι συνέβη σε εκδήλωση του 2017;

Οι άνθρωποι γύρω από τον Μασκ έχουν συνηθίσει εδώ και καιρό την ασταθή συμπεριφορά του. Ορισμένα στελέχη της SpaceX που εργάζονταν επί μακρόν μαζί του, ωστόσο, παρατήρησαν μια αλλαγή σε μια εκδήλωση της εταιρείας στα τέλη του 2017.

Το 2021, πήρε κεταμίνη με τον αδελφό του, Kimbal Musk, στο Μαϊάμι σε ένα πάρτι σε σπίτι κατά τη διάρκεια της Art Basel. Έχει πάρει παράνομα ναρκωτικά με τον  πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla Steve Jurvetson.

Εκατοντάδες υπάλληλοι της SpaceX είχαν συγκεντρωθεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας προκειμένου να ενημερωθούν για τον τελευταίο πύραυλο της εταιρείας. Ο Έλον Μασκ έφτασε με καθυστέρηση μίας ώρας και όταν τελικά ανέβηκε στη σκηνή ήταν περιέργως ακατανόητος. Έχανε τα λόγια του, φλυαρούσε χωρίς νόημα για περίπου 15 λεπτά, σύμφωνα με στελέχη που ήταν παρόντα και αναφέρθηκε επανειλημμένα στο πρωτότυπο Big Falcon Rocket της SpaceX, το οποίο ήταν γνωστό ως BFR, ως “Big F-ing Rocket”.

Δεν ήταν δυνατόν να εξακριβωθεί αν ο Μασκ ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών εκείνη την ημέρα. λλά μετά τη συνάντηση, τα στελέχη της SpaceX μίλησαν ιδιωτικά για τις ανησυχίες τους.

Ο Σπίρο χαρακτήρισε την περιγραφή του περιστατικού του SpaceX «ψευδή όπως επιβεβαιώθηκε από αμέτρητους ανθρώπους που ήταν παρόντες». Αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι ήταν συγκεκριμένα ψευδές ή να διευκρινίσει ποιοι ήταν οι «αμέτρητοι άνθρωποι» που θυμούνται αλλιώς τα γεγονότα.

Περισσότερα Εδω

Comments
Advertisement
Anassa
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement Ontopoulos
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή