ΚΟΣΜΟΣ
Ενεργοποίηση μέτρων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ-6.000 θάνατοι παγκοσμίως (video)


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Την ενεργοποίηση μέτρων στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης τις επόμενες ώρες αποφάσισαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε επίσης την λήψη μονομερώς μέτρων εφαρμογής συνοριακών ελέγχων από χώρες της Ενωσης ως προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης του ιού, έπειτα από τηλεφωνική ενημέρωση με την Αγγελα Μέρκελ και άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους.
Η τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Μέρκελ έγινε αφού η Γερμανία αποφάσισε να εισαγάγει προσωρινούς ελέγχους στα σύνορα με την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο και τη Δανία από σήμερα.
Ισπανία: Σχεδόν 1.000 επιπλέον κρούσματα μέσα σε 24 ώρες – Εξετάζεται το κλείσιμο των συνόρων
Η Ισπανία κατέγραψε σχεδόν 1.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες και ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από 288 χθες, Κυριακή, σε 297.Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 8.744, ωστόσο η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σηματοδοτεί μια επιβράδυνση, καθώς από το Σάββατο μέχρι την Κυριακή είχαν καταγραφεί 2.000 νέα κρούσματα.
Ενδείξεις μείωσης των κρουσμάτων στην Λομβαρδία
Για τις πρώτες ενδείξεις ότι η εξάπλωση της επιδημίας ενδεχομένως να επιβραδύνεται στην πλέον πληγείσα περιοχή της Ιταλίας, την Λομβαρδία, έκανε λόγο ο κυβερνήτης της Ατίλιο Φοντάνα σήμερα.
Η πυκνοκατοικημένη περιοχή που περιλαμβάνει την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Μιλάνο, έχει καταγράψει 1.218 θανάτους. Από αυτούς, οι 252 καταγράφηκαν στο Σάββατο και την Κυριακή και ήταν ο βαρύτερος μέχρι σήμερα απολογισμός.
Σε ολόκληρη την Ιταλία καταγράφηκαν χθες 368 θάνατοι από την επιδημία Covid-19, αριθμός που αποτελεί ημερήσιο ρεκόρ θανάτων ακόμη και περιλαμβανομένης της Κίνας.
Παρά την αύξηση των θανάτων, ο Ατίλιο Φοντάνα δήλωσε ότι έχει κάποιους λόγους για αισιοδοξία στα στοιχεία, καθώς τα νέα κρούσματα δείχνουν να αυξάνονται με μικρότερους ρυθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.
Γαλλία: Εν αναμονή του διαγγέλματος Μακρόν
«Ο αριθμός των κρουσμάτων πλέον διπλασιάζεται κάθε τρεις ημέρες», όμως «θα ήθελα κυρίως οι συμπολίτες μας να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι άρρωστοι, σε ανάνηψη και των οποίων η ζωή κινδυνεύει, και αυτοί οι άνθρωποι είναι εκατοντάδες», τόνισε ο γενικός διευθυντής υγείας της χώρας Ζερόμ Σαλομόν, ο οποίος εξέφρασε ανησυχία για πιθανό «κορεσμό» των νοσοκομείων.
ο απολογισμός των νεκρών στη χώρα λόγω της covid-19 είναι 127, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 5.423 κρούσματα. Δηλαδή 36 νεκροί και περισσότερα από 900 επιπλέον κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών. Περισσότεροι από 400 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
«Ο αριθμός των κρουσμάτων πλέον διπλασιάζεται κάθε τρεις ημέρες», όμως «θα ήθελα κυρίως οι συμπολίτες μας να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι άρρωστοι, σε ανάνηψη και των οποίων η ζωή κινδυνεύει, και αυτοί οι άνθρωποι είναι εκατοντάδες», τόνισε
Μπ. Τζόνσον: Το κλείσιμο των σχολείων δεν βρίσκεται αυτήν την στιγμή την ατζέντα
Μπροστά στην κατακραυγή που έχει προκαλέσει ο τρόπος διαχείρισης της επιδημίας από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, ο εκπρόσωπός του δήλωσε σήμερα ότι στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η «ανοσία της αγέλης». «Στόχος μας είναι η προστασία της ζωής», είπε. «Εχουμε πραγματοποιήσει περισσότερα τεστ από τις περισσότερες χώρες στον κόσμο», πρόσθεσε, δηλώνοντας παράλληλα ότι η συμβουλή των επιστημόνων είναι ότι το κλείσιμο των σχολείων «δεν είναι μέτρο που ενδείκνυται αυτήν την στιγμή».
Σχετική είδηση:Στη δίνη του κορονοϊού η παγκόσμια κοινότητα-Σε καραντίνα μεγάλα ευρωπαϊκά κράτη

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Σύντροφος της κόρης του Πούτιν είναι ο… Ζελένσκι


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να μη θέλει να βλέπει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ωστόσο τον… Ιγκόρ Ζελένσκι δεν μπορεί να τον αποφύγει καθώς είναι ο σύντροφος της κόρης του και πατέρας του εγγονιού του.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ο ρώσος συνονόματος του ουκρανού προέδρου ήταν μέχρι τον Απρίλιο διευθυντής του κρατικού μπαλέτου του Μονάχου, αλλά εξαναγκάστηκε σε παραίτηση επειδή αρνήθηκε να καταδικάσει την εισβολή που διέταξε ο «πεθερός» του.
Σύμφωνα με το Der Spiegel, που συνεργάστηκε με το ρωσικό ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης iStories στη συγκεκριμένη έρευνα, η 35χρονη Κατερίνα Τικόνοβα, μία από τις δύο -ή τρεις- κόρες του ρώσου προέδρου, σχετίστηκε με τον 52χρονο χορευτή Ζελένσκι, ενώ ήταν ακόμα παντρεμένη με τον δισεκατομμυριούχο Κίριλ Σαμάλοφ, από τον οποίο πήρε διαζύγιο το 2018.
Μάλιστα, η Τικόνοβα και ο Ζελένσκι έχουν ένα παιδί.
Είχε ταξιδέψει πάνω από 50 φορές στο Μόναχο
Η δημοσιογραφική έρευνα αποκάλυψε ότι από το 2017 έως το 2019 η Τικόνοβα ταξίδεψε πάνω από 50 φορές στο Μόναχο, όπου ο Ζελένσκι ήταν διευθυντής στο μπαλέτο.
Η κόρη του Πούτιν ταξίδεψε με ιδιωτικές πτήσεις και είχε πάντα μαζί της άνδρες της προεδρικής ασφάλειας του Πούτιν. Τα ταξίδια συνεχίστηκαν και την άνοιξη του 2020, εν μέσω της πανδημίας, ενώ μαζί της είχε και ένα κοριτσάκι δύο ετών, η οποία φαίνεται πως είναι η μέχρι τώρα άγνωστη εγγονή του Πούτιν.
Επιβάτης σε κάποιες από εκείνες τις πτήσεις Μόσχα – Μόναχο ήταν και ο Ζελένσκι. Το όνομα του παιδιού φαίνεται ότι είναι Ιγκόρεβνα. Ο διευθυντής του μπαλέτου παραιτήθηκε στις 4 Απριλίου, για «οικογενειακούς λόγους», καθώς αρνήθηκε να καταδικάσει τον πόλεμο του Πούτιν. Ο Ζελένσκι έχει μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο του κρατικού ιδρύματος Εθνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ρωσίας, το οποίο χτίζει ένα πολιτιστικό κέντρο στην Κριμαία.
Οσο κι αν οι ίδιοι είχαν προσπαθήσει να τον κρατήσουν κρυφό, φαίνεται πως κάποιοι στο κρατικό μπαλέτο της Βαυαρίας γνώριζαν τον δεσμό του διευθυντή με την κόρη του Πούτιν. Είναι άγνωστο το πού βρίσκονται σήμερα η Τικόνοβα, ο Ζελένσκι και το παιδί τους.
Με πληροφορίες από The Guardian

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΚΟΣΜΟΣ
Μπέρμιγχαμ: «Πελάτες σούπερ μάρκετ κατέρρευσαν με αναπνευστικά προβλήματα»


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Sainsbury στο Μπέρμιγχαμ εκκενώθηκε σήμερα, καθώς πελάτες κατέρρευσαν μετά από αναπνευστικά προβλήματα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι Αρχές εκλήθησαν γύρω στις 10:00 και εκκενώθηκε τόσο το κατάστημα όσο κι άλλα κτήρια της περιοχής. Συνολικά απομακρύνθηκαν 150 άτομα.
Επτά άτομα έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τα διεθνή μέσα, και οι δύο εξ αυτών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περαιτέρω φροντίδα.
Τα αίτια είναι υπό διερεύνηση από την τοπική αστυνομία που απέκλεισε μεγάλο μέρος της περιοχής.
«Λίγο μετά τις 10:00 της Παρασκευής 20 Μαΐου κληθήκαμε για ένα περιστατικό σε ένα σούπερ μάρκετ Sainsbury στο Μπέρμιγχαμ. Αριθμός ατόμων δήλωσε πως δεν νιώθει καλά και εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Οι Αρχές ζήτησαν από «όποιον ήταν στο σημείο και δεν νιώθει πολύ καλά, να αναζητήσει ιατρική βοήθεια, προληπτικά».
«Αριθμός ασθενοφόρων και ειδικών είναι στο σημείο και φροντίζουν επτά άτομα που δεν νιώθουν καλά και έχουν αναπνευστικά προβλήματα» επεσήμανε εκπρόσωπος της ιατρικής υπηρεσίας.
Major emergency services response at Sainsbury’s in Longbridge. Not just a fire drill but evacuation of the buildings adjacent to this building went ahead. Not sure what happened specifically #longbridge #evacuation #sainsburys pic.twitter.com/R50lxiuAvR
— Stephen Bridgwater (@stebridgwater35) May 20, 2022
https://platform.twitter.com/widgets.js
Περισσότερα Εδω

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
‘Βόμβα’: Μπαίνει στο Survivor ο Γιώργος Αγγελόπουλος (Ντάνος)
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Σκιάθος: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με πιστόλια και φυσίγγια
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Στο πένθος η 111 Πτέρυγα Μάχης: Έφυγε 47χρονος μοίραρχος
-
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago
Στοίχημα: Με την ποιότητα και την έδρα της Χάντερσφιλντ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θλίψη για τον θάνατο του Δημήτρη Παυλίδη από Βόλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Πέθανε σε ηλικία 106 ετών ο Δημήτρης Κάλμπαρης από Βόλο- Ο τελευταίος επιζών ήρωας του έπους του ‘40
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Ο Αχιλλέας Μπέος στη Σκιάθο