Connect with us

OIKONOMIA

ΕΝΦΙΑ: Μειωμένος έως 40% για 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες – Εως 10 οι δόσεις πληρωμής

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο φόρος για 5.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, θα είναι μειωμένος, για 900.000 ο ΕΝΦΙΑ θα μείνει στα ίδια επίπεδα ενώ περίπου 350.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν μικρές ή διπλάσιες αυξήσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε 10 δόσεις με την πρώτη να πληρώνεται στα τέλη Μαΐου.

Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2022: Πώς να τα εκδώσετε

Μπαίνετε στην αρχική σελίδα του myAADE
Κάνετε κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές»
Κάνετε κλικ στην επιλογή «Πολίτες»
Κατεβαίνετε στο γράμμα Δ στην επιλογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ»
Θα ανοίξει η σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9. Βάζετε τους κωδικούς Taxisnet και μπαίνετε στην εφαρμογή.
Επιλέγετε το έτος 2022 και βλέπετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2022.

Διαβάστε επίσης Εφορία: Τι πρέπει να πληρώσουμε μετά το Πάσχα

Oι αλλαγές:

Οι εκπτωτικοί συντελεστές εφαρμόζονται ανάλογα με το ύψος της περιουσίας, ενώ καταργούνται για τις πολύ μεγάλες περιουσίες.

Ειδικότερα:

– Για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 100.000 ευρώ (αντί για 60.000 ευρώ που ισχύει σήμερα) προβλέπεται έκπτωση 30%.
– Για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 150.000 ευρώ, προβλέπεται έκπτωση 25%, αντί για 20% που ίσχυε ως σήμερα.
– Για αξία ακίνητης περιουσίας έως 250.000 ευρώ, προβλέπεται έκπτωση 20%.
– Για αξία ακίνητης περιουσίας έως 300.000 ευρώ η έκπτωση διαμορφώνεται σε 15%.
– Για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 400.00 ευρώ προβλέπεται έκπτωση 10%.

Πρόθετος φόρος

Πρόσθετος φόρος: Για όσα ακίνητα έχουν αξία άνω των 400.000 ευρώ, επιβάλλεται ένας νέος φόρος ανά ακίνητο που υπολογίζεται με συντελεστή από 0,2% έως και 1%.

Η κλίμακα για τον υπολογισμό του φόρου διαμορφώνεται ως ακολούθως:

400.000,01-500.000 φόρος 0,20%
500.000,01-600.000 φόρος 0,30%
600.000,01-700.000 φόρος 0,40%
700.000,01-800.000 φόρος 0,50%
800.000,01-900,000 φόρος 0,60%
900.000,01-1.000.000 φόρος 0,70%
1.000.000-2.000.000 φόρος 0,90%
Άνω από 2.000.000 φόρος 1%

Διαβάστε επίσης ΕΝΦΙΑ: Πώς θα δείτε τι πληρώνετε – Τέλος Μαΐου η πρώτη δόση

Προσαύξηση φόρου: Για περιουσίες αξίας άνω των 500.000 ευρώ ο συνολικός φόρος προσαυξάνεται έως και 20% ανάλογα με το ύψος της περιουσίας. Η προσαύξηση θα υπολογίζεται με τους ακόλουθους συντελεστές:

για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 650.000 ευρώ, κατά 5%
για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 800.000 ευρώ, κατά 10%
για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 1.000.000 ευρώ, κατά 15%
για αξία ακίνητης περιουσίας από 1.000.000,01 ευρώ και άνω, κατά 20%.

Συντελεστές οικοπέδου: Μειώνονται έως και 80% οι συντελεστές του βασικού φόρου οικοπέδων. Για παράδειγμα για αξία οικοπέδου από 75 έως 100 ευρώ το τ.μ. ο συντελεστής πέφτει σε 0,0375 αντί για 0,1850 ευρώ ενώ για αξία οικοπέδου πάνω από 5.000 ευρώ το τ.μ. ο νέος συντελεστής προσγειώνεται σε 9,250 από 11,250 ευρώ το τ.μ.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

OIKONOMIA

Τίμησαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την προσφορά του

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Με την απονομή τιμητικής πλακέτας για τη πολυσήμαντη προσφορά του, το φιλανθρωπικό έργο και ειδικότερα την ισχυρή επιχειρηματική του δράση στον Πειραιά βράβευσαν τον Πρόεδρο και Ιδρυτή της Capital Maritime & Trading, Βαγγέλη Μαρινάκη τα μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά (ΣΒΑΠ), στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες, στο πλαίσιο της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευση του ΣΒΑΠ στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος (ΝΟΕ) με θέμα: «Ουκρανία. Η επόμενη ημέρα για το επιχειρείν».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επιπλέον, τα μέλη του ΣΒΑΠ και ο πρόεδρος του Δημήτρης Μαθιός απένειμαν στον κ. Μαρινάκη τον τίτλο του Επίτιμου Μέλους του Συνδέσμου.

«Αυτό που μετράει στην επιχειρηματικότητα  είναι η ανταποδοτικότητα στην κοινωνία.  Δεν  έχει σημασία να βγάζεις μόνο κέρδη. Σημαντικό  είναι να επιστρέφεις  ένα μέρος των κερδών αυτών σε εκείνους που έχουν ανάγκη, στους αδύναμους. Αυτό ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης το κάνει χωρίς να το διαφημίζει και αυτό είναι προς τιμήν  του. Αυτήν την προσφορά του εμείς  την αναγνωρίζουμε και αποφασίσαμε  ως  Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΒAΠ να τον τιμήσουμε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ Δημήτρης Μαθιός.

Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Capital Ship Management, Νίκη Καλογηράτου, η οποία αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα και τις προκλήσεις που διαμορφώνονται λόγω του πολέμου υπογραμμίζοντας παράλληλα τους στόχους που πρεσβεύει ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσα από το επιχειρηματικό αλλά και φιλανθρωπικό του έργο.

«Σας ευχαριστώ πολύ εκ μέρους του κ. Μαρινάκη για την τιμητική αυτή διάκριση. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί σήμερα ο ίδιος καθώς βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Είναι ιδιαίτερη τιμή η βράβευση για το κοινωνικό του έργο από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς. Εναν φορέα που συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή μέσω της παραγωγικής διαδικασίας και διαδραματίζει διαχρονικό ρόλο στην ανάπτυξη, καθώς η πανδημία και ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος φέρνουν νέα δεδομένα στην ελληνική οικονομία που είναι σημαντικό να αντιμετωπίζονται συλλογικά. Παράλληλα, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ η βαρύτητα που έχει θέσει ο ιστορικός αυτός Σύνδεσμος από την ίδρυσή του, πριν από 71 χρόνια ακριβώς σαν σήμερα, στην κοινωνική ευαισθησία και την προστασία του περιβάλλοντος, στόχους που απέκτησαν ιδιαίτερη αμεσότητα διεθνώς με τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και άλλα μέτρα που αποσκοπούν στην αειφόρο οικονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη, μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης και της βιώσιμης ανάπτυξης. Τους στόχους αυτούς πρεσβεύει ο κ. Μαρινάκης μέσω του επιχειρηματικού και φιλανθρωπικού έργου του στην Ελλάδα και διεθνώς», ανέφερε χαρακτηριστικά η Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Capital Ship Management .

Προσφορά στον συνάνθρωπο

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή της, η κ. Νίκη Καλογηράτου έκανε ειδική αναφορά στην κοινωνική προσφορά, για την οποία τιμήθηκε ο κ. Μαρινάκης, επισημαίνοντας ότι προσφέρει στήριξη στα θύματα υγειονομικών και φυσικών καταστροφών, τόσο μέσω της UNICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών διεθνώς, όσο και πρόσφατα με τη δωρεά κινητών σχολείων στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι και Καστέλλι Κρήτης, έργα υποδομής και πρώτων βοηθειών στη Μάνδρα Αττικής μετά τις φονικές πλημμύρες, αλλά και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού με τη συμμετοχή στη δημιουργία 12 κλινών εντατικής στο Νοσοκομείο της Νίκαιας και άλλες δράσεις.

Ιδιαίτερη, σημείωσε η κ. Καλογηράτου, είναι «η προσφορά του κ. Μαρινάκη στη διεθνή μεταναστευτική κρίση, καθώς πλοία συμφερόντων του διέσωσαν περίπου 500 μετανάστες στη Μεσόγειο σε διάστημα πέντε ετών. Ο κ. Μαρινάκης υποστηρίζει πολιτιστικούς φορείς όπως την «Εδρα Μιλτιάδη Μαρινάκη για τη Νεοελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό» στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, το Μουσείο Καζαντζάκη στην Κρήτη, κοινωνικές δράσεις και έργα υποδομής στην πόλη του Πειραιά: την κατασκευή πλατειών, μνημείων και γηπέδων, αλλά και συσσίτια και έργα κοινωνικής συνοχής της Μητρόπολης Πειραιά», τόνισε η κ. Καλογηράτου. Επεσήμανε μάλιστα ό,τι «είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται παρόμοιες πρωτοβουλίες καθώς η προσφορά στον συνάνθρωπο θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικής μας παιδείας και συνείδησης».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

OIKONOMIA

ΕΕ: «Πράσινο» φως για την έκτακτη ενίσχυση αγροτών έως 15.000 ευρώ

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Εγκρίθηκε τελικά, η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να καταβληθεί έκτακτη στήριξη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία προς τους αγρότες της ΕΕ μέσω κονδυλίων αγροτικής ανάπτυξης, οι οποίες μπορούν να φθάσουν έως 15.000 ευρώ ανά αγρότη και έως 100.000 ανά αγροτική επιχείρηση.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το συνολικό ποσό θα ανέρχεται σε περίπου 1,4 δισ. ευρώ, από τα οποία στην Ελλάδα θα κατευθυνθούν περίπου 87 εκατ. ευρώ.

Για να εκταμιευθούν τα συγκεκριμένα ποσά, πλέον πλέον αναμένεται η συγκατάθεση του Ευρωκοινοβουλίου.

Την σχετική επιβεβαίωση έκανε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, με ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει ότι διασφαλίστηκε η δυνατότητα μεταφοράς πόρων από την ΚΑΠ για την κάλυψη του αυξημένου κόστους παραγωγής από την ενεργειακή κρίση

Να σημειωθεί ότι το έκτακτο αυτό μέτρο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ), ώστε να μπορούν τα κράτη μέλη να καταβάλλουν ένα εφάπαξ κατ’ αποκοπή ποσό στους αγρότες και τις επιχειρήσεις αγροδιατροφικών προϊόντων που πλήττονται από τις σημαντικές αυξήσεις στο κόστος των εισροών.

Μόλις εγκριθεί το μέτρο αυτό θα δοθεί η δυνατότητα στα κράτη μέλη να αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν διαθέσιμα κονδύλια ύψους έως και 5% του προϋπολογισμού τους του ΕΓΤΑΑ για τα έτη 2021-2022 για την άμεση εισοδηματική στήριξη γεωργών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, της εμπορίας ή της ανάπτυξης γεωργικών προϊόντων.

Τα κράτη μέλη υποχρεούνται να επικεντρώσουν τη στήριξη αυτή σε δικαιούχους που πλήττονται περισσότερο από την τρέχουσα κρίση και δραστηριοποιούνται στην κυκλική οικονομία, στη διαχείριση θρεπτικών ουσιών, στην αποδοτική χρήση των πόρων ή σε μεθόδους παραγωγής φιλικές προς το περιβάλλον και το κλίμα.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΕΛΛΑΔΑ8 λεπτά ago

Θάνος Πλεύρης για ευλογιά των πιθήκων: Θα υπάρξει κρούσμα στην Ελλάδα – Θα παραγγείλουμε εμβόλια

ΜΑΓΝΗΣΙΑ10 λεπτά ago

Οι μαθητές ζητούν την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

OIKONOMIA15 λεπτά ago

Τίμησαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την προσφορά του

ΘΕΣΣΑΛΙΑ17 λεπτά ago

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης Παθήσεων Θυρεοειδούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ26 λεπτά ago

Καιρίδης: Ο Ερντογάν θέλει ένα ατύχημα στο Αιγαίο που θα εκθέσει την Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ27 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 41χρονος που απήγαγε, βίασε και εξέδιδε 35χρονη

ΚΟΣΜΟΣ35 λεπτά ago

Τέξας: Γονείς αποχαιρετούν τα νεκρά παιδιά τους – Θρήνος για πρόσωπα της τραγωδίας

ημερίδα
ΜΑΓΝΗΣΙΑ41 λεπτά ago

Ημερίδα για τον τουρισμό στη Σκιάθο

ΕΛΛΑΔΑ47 λεπτά ago

Αθήνα: Καρέ καρέ η δράση συμμορίας που «αδειάζει» ΙΧ μέρα μεσημέρι

OIKONOMIA54 λεπτά ago

ΕΕ: «Πράσινο» φως για την έκτακτη ενίσχυση αγροτών έως 15.000 ευρώ

ληστεία
ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Ληστεία σε καφετέρια της Ν. Ιωνίας- Όσα είπε ο ιδιοκτήτης στο ASTRA

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Εφυγε από την ζωή ο Γιαννης Παπανικολαου από την Συκη Πηλιου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΧΑΡΤΝΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΒΕΛΕΝΤΖΑΚΟΥ .

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ταξίδι για Βολιώτες επιβάτες με το «Βέλος» μέχρι την Αθήνα

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αγορά του Βόλου και στο «Βολωνάκι» για καφέ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ώρες ago

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή 30χρονη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Μαγνησίας και της Λάρισας ο θάνατος του τραγουδιστή δημοτικών τραγουδιών Γιάννη Γκόβαρη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Θλίψη για τον θάνατο 58χρονο Βολιώτη

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Θλίψη στην τοπική κοινωνία του Βόλου – Πέθανε ο σπουδαίος Βολιώτης μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου

Δημοφιλή