Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ενίσχυση της ευστάθειας στην παράκαμψη Κρανιάς από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες για την ενίσχυση της ευστάθειας της παράκαμψης Κρανιάς στο Δήμο Τεμπών. Ολοκληρώνονται: η κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, τοιχία αντιστήριξης, διαπλάτυνση των στροφών της οδού, διευθέτηση των ομβρίων και επέκταση των φρεατίων. Ακολουθεί η νέα ασφαλτόστρωση της οδού. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 800.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε διαρκή κίνηση και με τα έργα της φτάνει στα πιο απομακρυσμένα χωριά. Ικανοποιούμε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και ενισχύουμε τις συνθήκες ασφάλειας στις μετακινήσεις των ανθρώπινων κοινοτήτων. Στην Κρανιά υλοποιούμε ένα έργο χρήσιμο, ένα έργο ουσίας που λύνει προβλήματα καθημερινότητας. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι και οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών έχουν δικαίωμα στη ζωή» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Δείτε το βίντεο: https://youtu.be/IwSLh8gjn0I

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ηλεκτροκίνηση μεταξύ Λάρισας – Βόλου: Που βρίσκονται τα έργα, πότε θα παραδοθεί (φωτο) –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής που κατασκευάζονται σήμερα είναι το έργο ηλεκτροκίνησης μεταξύ Λάρισας και Βόλου. Με αυτό το έργο εκσυγχρονίζεται η γραμμή καθώς θα εγκατασταθούν συστήματα Σηματοδότησης- Τηλεδιοίκησης, Τηλεπικοινωνιών και Συστήματος ETCS L1 στην υφιστάμενη μονή σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα- Βόλος ενώ παράλληλα θα γίνει αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα από το Λατομείο – ΒΙΠΕ – Βόλος».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η σύμβαση του έργου υπεγράφη την 4 η Μαΐου 2022, με ημερομηνία περαίωσης των εργασιών την 4η Μαΐου 2025, ήτοι τριάντα έξι μήνες από την υπογραφή της και επιπλέον προβλέπεται χρονικό διάστημα 36 μηνών, ως χρόνος υποχρεωτικής συντήρησης (εγγύησης) από την βεβαιωμένη περάτωση των εργασιών.

Τα έργα στο σιδηροδρομικό τμήμα Λάρισα-Βόλος. Πηγή:ΕΡΓΟΣΕ

Πιο αναλυτικά που βρισκόμαστε σήμερα

 έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος και η ομάδα επίβλεψης της ΕΡΓΟΣΕ σε εργοταξιακά γραφεία.
 κατ’ εφαρμογή των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων έχουν ενημερωθεί και έχουν γίνει οι προβλεπόμενες ενέργειες προς τους αρμόδιους φορείς (Δασαρχείο, Εφορίες Αρχαιοτήτων κ.ο.κ.)
 έχουν ολοκληρωθεί από τον ανάδοχο οι τοπογραφικές εργασίες αποτύπωσης της σιδηροδρομικής γραμμής, με σκοπό την απόκτηση του υποβάθρου για την εκπόνηση των μελετών εφαρμογής του έργου.
 είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκπόνησης από τον ανάδοχο των μελετών εφαρμογής του έργου και υποβολής αυτών στην Υπηρεσία προς έλεγχο και έγκριση, βάσει των συμβατικών όρων και της κείμενης νομοθεσίας δημοσίων έργων.
 έχει ολοκληρωθεί η αποξήλωση της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα από Σ.Σ.Λατομείου έως Περιοχή Διαλογής Σ.Σ. Βόλου.
 είναι σε εξέλιξη χωματουργικές εργασίες για την υλοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Σ.Σ. Λατομείου – Διαλογή Βόλου.
 γίνεται η διερεύνηση και διευθέτηση των σημείων εμπλοκής με τα δίκτυα ΟΚΩ.

Με την ολοκλήρωση του έργου το εν λόγω τμήμα θα είναι πλήρως ηλεκτροκινούμενο και θα περιλαμβάνει σύγχρονα σιδηροδρομικά συστήματα, που θα μεγιστοποιούν την ασφάλεια, την άνεση και τη μεταφορική ικανότητα του σιδηροδρομικού δικτύου, το οποίο θα είναι εφάμιλλο των υπολοίπων Ευρωπαϊκών Δικτύων.

Η αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου

Το σιδηροδρομικό τμήμα Σ.Σ. Λάρισα – Σ.Σ. Βόλου αποτελεί τμήμα του εκτεταμένου σιδ/κού δικτύου (comprehensive) του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΤΕΝ-Τ) και συνδετήρια γραμμή (connecting line) του Εμπορευματικού Διαδρόμου 7 (RFC 7), ο οποίος μετονομάστηκε σε Εμπορευματικό Διάδρομο «Ανατολή/ Ανατολική Μεσόγειος» (ΟΕΜ RFC).

Λόγω της ενεργειακής κρίσης που υπάρχει παγκοσμίως, αυξάνεται συνεχώς η σπουδαιότητα των σιδηροδρόμων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κατανάλωση ενέργειας για τη μεταφορά ορισμένου βάρους φορτίου με το σιδηρόδρομο είναι μικρότερη από ότι με τα άλλα μέσα μεταφοράς.

Για το λόγο αυτό η λειτουργία του σιδηροδρομικού τμήματος Λάρισα – Βόλος με ηλεκτροκίνηση θα αποτελέσει ζωτικής σημασίας παρέμβαση για την ανακοπή της πτωτικής πορείας της συμμετοχής του σιδηροδρόμου στο συνολικό μεταφορικό και επιβατικό έργο προσελκύοντας εμπορευματικό έργο από το οδικό δίκτυο, μειώνοντας τα φαινόμενα συμφόρησης, αυξάνοντας το επίπεδο ασφαλείας των μετακινήσεων κατά μήκος της γραμμής αλλά και προάγοντας φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης.

Τα έργα στο σιδηροδρομικό τμήμα Λάρισα-Βόλος. Πηγή:ΕΡΓΟΣΕ

Mε την υλοποίηση του έργου θα επιτευχθεί:

-αύξηση του επιπέδου ασφαλείας των μετακινήσεων κατά μήκος της γραμμής, τόσο από την εγκατάσταση του συστήματος ETCS όσο και από την κατάργηση πέντε (5) ισόπεδων διαβάσεων, εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου

-περιβαλλοντική αναβάθμιση από τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης και ειδικότερα εντός του οικισμού της Νέας Ιωνίας Βόλου, λόγω άρσης της ηχητικής όχλησης και αποφυγής της διαταραχής του οικιστικού ιστού,
-αύξηση της επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης καθώς και ταχύτερη και
οικονομικότερη μετακίνηση επιβατών και αγαθών, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό, την οικονομία και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Τα έργα στο σιδηροδρομικό τμήμα Λάρισα-Βόλος. Πηγή:ΕΡΓΟΣΕ

Τα έργα στο σιδηροδρομικό τμήμα Λάρισα-Βόλος. Πηγή:ΕΡΓΟΣΕ

Συνοπτικά το αντικείμενο του έργου αφορά:

-την κατασκευή νέας μονής σιδηροδρομικής γραμμής κανονικού εύρους στο τμήμα από την Χ.Θ. 49+184 (πριν από την είσοδο του Σ.Σ. Λατομείου) έως τη Χ.Θ. 59+677 (είσοδος Σ.Σ. Βόλου) προς αντικατάσταση της υπάρχουσας μη λειτουργούσας, μετρικού ή μικτού εύρους, γραμμής στο ίδιο τμήμα.

-την πλήρη κατασκευή του Συστήματος Ηλεκτροκίνησης, σηματοδότησης και τηλεπικοινωνιών.

-την κατασκευή νέας στάσης για επιβατική χρήση στη περιοχή της ΒΙΠΕ από τη Χ.Θ. 54+480 έως τη Χ.Θ. 54+600 της νέας παραλλαγής, για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων της ΒΙΠΕ.

-Η/Μ εγκαταστάσεις των τεχνικών δωματίων των υφιστάμενων σταθμών καθώς και τωνΗ/Μ εγκαταστάσεων της νέας σιδηροδρομικής στάσης στην περιοχή της ΒΙΠΕ.

-την κατασκευή δίδυμου οχετού διαστάσεων 2×5μx3μ στην Χ.Θ. 55+422 σε αντικατάσταση υφιστάμενης γέφυρας αποτελούμενης από απλό μεταλλικό ζεύγμα.

-λοιπές εργασίες που αφορούν σε έργα Πολιτικού Μηχανικού μικρής κλίμακας στους Σταθμούς και στην ανοικτή γραμμή που φορούν την αντιπλημμυρική προστασία καθώς και την αποκατάσταση του παράπλευρου οδικού δικτύου.

Τα έργα στο σιδηροδρομικό τμήμα Λάρισα-Βόλος. Πηγή:ΕΡΓΟΣΕ

 

Πηγή: ypodomes.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πρόγραμμα Erasmus+ του 1ου Δ.Σ. Τρικάλων

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ KA101 με τίτλο “Creativity and teaching”“Δημιουργικότητα και Διδασκαλία” οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δ.Σ. Τρικάλων κα Ευθυμία Μπίλλιου, ΠΕ 70 Δασκάλα, ο κος Νικόλαος Σπανός, ΠΕ 70 Δάσκαλος & η κα Ελένη Διαμάντη, Εκπαιδευτικός ΠΕ 86 Πληροφορικής, παρακολούθησαν το τρίτο και τελευταίο εκπαιδευτικό σεμινάριο του Erasmus+. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο Maker Spaces in Education: Getting Started” «Δημιουργικοί χώροι στην Εκπαίδευση: Πως να ξεκινήσεις» έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, από 21 έως 25 Νοεμβρίου και διοργανώθηκε από τον οργανισμό Teacher Academy ‘Europass’.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το απόλυτο Maker Space ξεκινά με την περιέργεια για την ανακάλυψη. Είναι η ιδέα ενός project(έργου) που οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές τους ορίζουν αρχικά και αυτό που στην ουσία δίνει νόημα σε ένα Maker Space. Πολλά σχολεία δημιουργούν Maker Spaces σε αίθουσες, βιβλιοθήκες, εργαστήρια STEΑM(science, technology, engineering, arts, & maths). Τα Maker Spaces ενθαρρύνουν την καινοτομία μέσω του πρακτικού πειραματισμού και της συνεργασίας. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να είναι δημιουργικοί, να μάθουν κάτι νέο, είτε πρόκειται για έναν εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης της μάθησης είτε για τη χρήση νέων εργαλείων και πόρων για την επίτευξη μιας λύσης.

Η έμπνευση είναι η αρχή. Μαθητές & Εκπαιδευτικοί μπορούν να έχουν αμέτρητες ιδέες για δημιουργίες και project. Καινοτόμα και διασκεδαστικά Μaker projects σχετίζονται με τη σχεδίαση και την επίλυση προβλημάτων μέσα από ποικιλία δραστηριοτήτων και πλάνα μαθημάτων. Κατά την υλοποίηση καλλιεργούν στους μαθητές τη νοοτροπία της ευκαιρίας να κάνουν λάθη και να δοκιμάζουν ξανά. Μαθαίνουν πώς να μετατρέπουν την αποτυχία σε μαθησιακή εμπειρία και να μην αποθαρρύνονται ή απογοητεύονται όταν κάτι δεν πηγαίνει όπως είχε προγραμματιστεί. Οικοδομούν έτσι αυτοπεποίθηση με προσήλωση στην επίτευξη του αρχικού τους στόχου.

Έμπνευση λοιπόν, από τη Βαρκελώνη! To λίκνο της αρχιτεκτονικής ιδιοφυΐας Antonio Gaudi. Τα έργα του προσδίδουν στη Βαρκελώνη, την πόλη στην οποία έζησε και μεγαλούργησε, ξεχωριστό χαρακτήρα. Η Sagrada Familia είναι το «λογότυπο» της Βαρκελώνης, ένα πολύ γνωστό σύμβολο της πόλης. Οι μεγαλοπρεπείς πύργοι του κάνουν μια πραγματικά αξέχαστη εντύπωση, το ίδιο το κτίριο είναι γεμάτο μυστήρια και κωδικοποιημένα μηνύματα του Γκαουντί. Άλλα διάσημα έργα του Γκαουντί που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί είναι το Μέγαρο Γκουέλ, το Πάρκο Γκουέλ, το Κάζα Μπατλό, το Κάζα Μιλά, το Κάζα Βισένς, κλπ… Ο Καταλανός αρχιτέκτονας όχι μόνο έχει συνδέσει το όνομά τους με την πόλη αλλά έχει καταφέρει να τη διαμορφώσει ώστε να γίνεται σημείο αναφοράς μέσα από τα έργα του. Η UNESCO έχει εντάξει πολλά από τα έργα του, έργα που αγάπησε ο χρόνος, στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Και από την ιδιοφυΐα Gaudi στην ιδιοφυΐα  Picasso. Το Μουσείο του Πικάσο στη Βαρκελώνη και η γκαλερί που περιλαμβάνει, διαθέτουν τη μεγαλύτερη συλλογή παγκοσμίως με έργα τέχνης του πιο διάσημου ζωγράφου, πολύπλευρου, παραγωγικού, επιδραστικού καλλιτέχνη του 20ού αιώνα με σημαντική συνεισφορά στη διαμόρφωση και εξέλιξη της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης. Η ποιότητα της δουλειάς του και η ευρηματικότητα στην τέχνη του δικαιολογούν το γεγονός πως το όνομά του αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία της τέχνης.

Ένα ταξίδι επιμόρφωσης γεμάτο έμπνευση… ολοκληρώθηκε και μαζί με αυτό και ο κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων του προγράμματος  Erasmus+ του Σχολείου μας. Μετά και τη διάχυση που ακολουθεί των αποκομισθέντων εμπειριών και γνώσεων των συμμετεχόντων σε αυτά, ως πολλαπλασιαστές, στους υπόλοιπους συναδέλφους, πετυχαίνουμε την εξέλιξη στο έργο μας και ερχόμαστε όλοι μαζί πιο κοντά στην Εκπαίδευση του αύριο. Επόμενος στόχος, νέα προγράμματα Erasmus+ για το Σχολείο μας!

Η παιδαγωγική ομάδα Erasmus+ του 1ου Δ.Σ. Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος»

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
LIFESTYLE2 λεπτά ago

Δέσποινα Βανδή: Κατάξανθη η κόρη της τραγουδίστριας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 λεπτά ago

Η κλιματική αλλαγή στο επίκεντρο του Δικτύου Δήμων με Λίμνες

ΕΛΛΑΔΑ7 λεπτά ago

Δίκη για το Μάτι: Φορτισμένο το κλίμα – Η συμβολική κίνηση των συγγενών των θυμάτων

ΜΠΑΣΚΕΤ11 λεπτά ago

Χαντς: «Eίμαστε νέοι και φιλόδοξοι, θέλουμε να πετύχουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη»

OIKONOMIA14 λεπτά ago

Αγρότες: Στήνουν μπλόκο με τα τρακτέρ τους στον Ε – 65

LIFESTYLE18 λεπτά ago

Η Τόνι Κολέτ παίρνει διαζύγιο μετά από 20 χρόνια γάμου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ24 λεπτά ago

Ακάρ: Στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί και στρατιωτικοί που κοιμούνται

ΕΛΛΑΔΑ25 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Η πρώτη σφαίρα του αστυνομικού δεν ήταν στον αέρα – Τα νέα δεδομένα για τον πυροβολισμό του 16χρονου

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ27 λεπτά ago

Κούτρης: «Περήφανος που φόρεσα τα ερυθρόλευκα» (ΦΩΤΟ)

ΜΠΑΣΚΕΤ27 λεπτά ago

“Τριπλός” Μοράντ τους οδηγεί! – www.ertsports.gr

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Σοκ στην Σκιαθο 37χρονη έγκυος εχασε το 9 μηνών μωρό της στην εντατική η ίδια σε κρίσιμη κατάσταση

ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago

Κόβονται οι βραδινές πτήσεις από Αγγλία στην Σκιαθο το 2023

LIFESTYLE6 ημέρες ago

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της κλοπής στο κατάστημα της Δήμητρας Κατσαφάδου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Ορκίστηκαν τρεις νέοι Δικηγόροι στο Βόλο

LIFESTYLE4 ημέρες ago

Δυστυχώς είναι αλήθεια – Νεκρή η αγαπημένη ηθοποιός… Ο απίστευτος διάλογος της με τον Καραμανλή!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

Οι φωτογραφίες της χρονιάς από το National Geographic

LIFESTYLE5 ημέρες ago

Σάλος στα μπουζούκια – Τραγουδίστρια «ξέχασε» να φορέσει σουτιέν και φάνηκε το… (φωτο)

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Συνελήφθη 40 χρονος με ηρωίνη στο Βόλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Καλπάζει ο Κορονοιος στο Βόλο στα ύψη ο δείκτης καθημερινά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ4 ημέρες ago

ΣΚΟΠΕΛΟΣ : ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΙΣ 2-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ

Δημοφιλή