ΒΟΛΟΣ
Ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε εξοπλισμό και προσωπικό ζήτησε ο Μεϊκόπουλος
Κοινοβουλευτική παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση του ΕΚΑΒ Βόλου σε εξοπλισμό και προσωπικό προανήγγειλε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μετά από συνάντηση με το σωματείο εργαζομένων στην οποία συμμετείχαν οι Γιάννης Μαρούγκας, πρόεδρος, και Ηλίας Περιτογιάννης, γραμματέας.
«Στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα ο χρόνος ανταπόκρισης είναι καθοριστικός και οι διασώστες του ΕΚΑΒ αποτελούν τον πρώτο κρίκο στην αλυσίδα επιβίωσης. Κάθε ασθενοφόρο που τίθεται εκτός λειτουργίας αυξάνει τους χρόνους αναμονής και μειώνει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ δεν είναι απλώς υπηρεσιακό ζήτημα, αλλά κρίσιμος πυλώνας κοινωνικής προστασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊκόπουλος δεσμευόμενος να αναλάβει άμεσα κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των ζητημάτων και τη διεκδίκηση ουσιαστικών λύσεων, με στόχο την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Μαγνησίας και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των πολιτών.
Οι εκπρόσωποι του σωματείου ενημέρωσαν τον βουλευτή πως σήμερα επιχειρούν στη Μαγνησία επιχειρούν πέντε μάχιμα ασθενοφόρα, ενώ ένα όχημα παραμένει εκτός λειτουργίας για επισκευή. Τόνισαν ότι ο στόλος έχει υποστεί σημαντική φθορά, καθώς τα τελευταία νέα οχήματα εντάχθηκαν πριν από έξι χρόνια μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και η συνεχής κάλυψη διακομιδών εντός και εκτός Μαγνησίας, αλλά και των αναγκών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, οδηγεί σε μειωμένη διαθεσιμότητα και περιορισμένη εφεδρεία.
Στο πλαίσιο αυτό ενημέρωσαν πως έχουν ζητήσει την ενίσχυση του στόλου με τουλάχιστον δύο νέα πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, καθώς και την αναβάθμιση της μοτοσυκλέτας ταχείας ανταπόκρισης με μια νέα μηχανή, ώστε να διασφαλίζεται η άμεση παρέμβαση στα πρώτα κρίσιμα λεπτά των επειγόντων περιστατικών. Παράλληλα, υπογράμμισαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών συντήρησης και επισκευής των οχημάτων, ώστε να περιορίζεται ο χρόνος εκτός λειτουργίας.
Αναφορικά με το προσωπικό, ο τομέας ΕΚΑΒ Βόλου στελεχώνεται σήμερα από 40 διασώστες, 3 διασώστες σε μηχανές ταχείας ανταπόκρισης και έναν ιατρό, με αποτέλεσμα – σύμφωνα με το σωματείο- να καλύπτονται οριακά οι ανάγκες της περιοχής.
Όπως υπογραμμίστηκε υπάρχει άμεση ανάγκη για τουλάχιστον 15 νέους διασώστες, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού φτάνει τα 55 έτη και εντός της επόμενης πενταετίας αναμένονται μαζικές συνταξιοδοτήσεις, θέτοντας σε κίνδυνο την επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Τέλος, έγινε αναφορά στην έλλειψη μόνιμης και κατάλληλα διαμορφωμένης στέγασης για το ΕΚΑΒ Βόλου, γεγονός που δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία και την ασφαλή φύλαξη του εξοπλισμού και των οχημάτων.
-
ΕΛΛΑΔΑ10 ώρες ago“Εγώ την άφησα να πιει ένα ποτό με τον Ο… επειδή θα έφευγε την επόμενη μέρα και τελικά ‘έφυγε’ η Μυρτώ”, λέει ο κολλητός φίλος της αδικοχαμένης 19χρονης
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ15 ώρες agoΣοβαρή αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση του Γιώργου Μυλωνάκη – Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 ώρες agoΣοβαρή αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση του Γιώργου Μυλωνάκη – Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο
-
ΒΟΛΟΣ9 ώρες agoΔρομολόγια των λεωφορείων προς Γορίτσα για τη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής
-
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ10 ώρες agoΚρίσιμες επαφές του Μαργαρίτη Σχοινά στις Βρυξέλλες για τον πρωτογενή τομέα
-
ΚΟΣΜΟΣ10 ώρες agoΓάλλος ΥΠΕΞ: Καλό θα ήταν ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ να μείνει μακριά από τα μικρόφωνα και τις τηλεοπτικές κάμερες
-
LIFESTYLE10 ώρες agoΗ απρόσμενη δήλωση της Χριστίνας Λαμπίρη: “Η εστίαση με την οποία ασχολούμαι τώρα είναι μακράν δυσκολότερη από την τηλεόραση” (Βίντεο)
-
ΒΟΛΟΣ10 ώρες agoΆγνωστοι βανδάλισαν το Εβραϊκό Νεκροταφείο στον Βόλο









