Connect with us
banner epikhirisis

ΚΟΣΜΟΣ

Ένοχη για «δυσφήμιση» του στρατού 18χρονη Ρωσίδα – Ερμήνευσε τραγούδια επικριτικά για το Κρεμλίνο

Published

on

diana loginova.jpg

Μια 18χρονη Ρωσίδα μουσικός του δρόμου, η οποία φυλακίστηκε για σχεδόν δύο εβδομάδες στις αρχές Οκτωβρίου, επειδή ερμήνευσε ένα απαγορευμένο τραγούδι κατά του Κρεμλίνου, κρίθηκε σήμερα (28/10) ένοχη για «δυσφήμιση» του ρωσικού στρατού και της επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ρουβλίων (316 ευρώ).

Η Ντιάνα Λογκινόβα, φοιτήτρια μουσικής, η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά με το ψευδώνυμο Ναόκο μαζί με το συγκρότημά της, το Stoptime, συνελήφθη στις 15 Οκτωβρίου αφού η ερμηνεία της του δημοφιλούς τραγουδιού «Συνεταιρισμός της Λίμνης των Κύκνων» του εξόριστου Ρώσου ράπερ Noize MC, έγινε viral στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Λογκινόβα εξέτισε ποινή φυλάκισης 13 ημερών γιατί διοργάνωσε συγκέντρωση που εμπόδισε την πρόσβαση στο μετρό για το κοινό, ένα διοικητικό και όχι ποινικό αδίκημα.

Επίσης δύο μέλη του συγκροτήματός της εξέτισαν ποινές φυλάκισης μικρής διάρκειας.

Όταν εξέτισε την ποινή της οι αρχές της επέβαλαν την επιπλέον διοικητική ποινή για «δυσφήμιση» του ρωσικού στρατού σε σχέση με μια δημόσια εμφάνισή της όπου τραγούδησε ένα άλλο τραγούδι με τίτλο «Είσαι Στρατιώτης».

Advertisement

Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης την έκρινε σήμερα ένοχη για «δυσφήμιση» του ρωσικού στρατού επειδή έπαιξε το συγκεκριμένο τραγούδι.

Η καλλιτέχνης που το έχει γράψει, η Μονετότσκα, ζει στο εξωτερικό και το όνομά της εντάχθηκε στη ρωσική λίστα με τους καταζητούμενους τον περασμένο χρόνο. Έχει επίσης χαρακτηριστεί από τη ρωσική κυβέρνηση «ξένος πράκτορας».

Δημοσιογράφος του Reuters που βρισκόταν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου είπε ότι η Λογκινόβα δεν αφέθηκε ελεύθερη μετά τη σημερινή δικαστική απόφαση. Αντίθετα, αξιωματικοί του υπουργείου Εσωτερικών την συνόδευσαν από το δικαστήριο με πολιτικό όχημα.

Η μουσικός έγινε viral νωρίτερα μέσα στο μήνα όταν βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την έδειχνε να ερμηνεύει το τραγούδι του Noize MC «Συνεταιρισμός της Λίμνης των Κύκνων», στη λεωφόρο Νέβσκι Πρόσπεκτ της Αγίας Πετρούπολης καθώς οι περαστικοί τραγουδούσαν μαζί της.

Ο Noize MC είναι ανοικτά επικριτικός απέναντι στο Κρεμλίνο και ζει στη Λιθουανία. Τον Μάιο η Ρωσία απαγόρευσε το τραγούδι του με το αιτιολογικό ότι περιέχει «εχθρικές στάσεις, γεμάτες μίσος απέναντι στους ανθρώπους» και ότι προωθεί «βίαιες αλλαγές στα θεμέλια της συνταγματικής τάξης».

Advertisement

Την περασμένη εβδομάδα, ένας άλλος νεαρός μουσικός του δρόμου, ο Γεβγκένι Μιχαΐλοφ, φυλακίστηκε για 14 ημέρες στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ στα Ουράλια Ορη επειδή ερμήνευσε τραγούδια του Noize MC και άλλων καλλιτεχνών επικριτικών απέναντι στο Κρεμλίνο σε ένδειξη στήριξης της Λογκινόβα και των μελών του συγκροτήματός της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο