Connect with us
banner epikhirisis

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΔΥ: Τρεις θάνατοι από γρίπη και δύο από covid-19 τις δύο τελευταίες εβδομάδες

Published

on

5474839 768x512 1.jpg

Σε χαμηλά επίπεδα βρίσκεται η θετικότητα για COVID-19 στην κοινότητα. Η θετικότητα για γρίπη έχει υποχωρήσει κάτω από το όριο που σηματοδοτεί την εποχική δραστηριότητα της, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ειδικότερα στην έκθεση αναφέρεται

Γριπώδης συνδρομή – ILI (ανεξαρτήτως παθογόνου)

Ο αριθμός κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής ανά 1.000 επισκέψεις συνεχίζει να παρουσιάζει πτωτική τάση.

 Σοβαρή Οξεία Λοίμωξη Αναπνευστικού – SARI (ανεξαρτήτως παθογόνου)

Advertisement

Ο αριθμός κρουσμάτων SARI ανά 1.000 επισκέψεις παρουσιάζει από την αρχή του 2025 βαθμιαία πτωτική τάση, με μικρές εβδομαδιαίες αυξομειώσεις.

 Ιός SARS-CoV2 – λοίμωξη COVID-19

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Καταγράφηκαν 53 νέες εισαγωγές κατά την τελευταία εβδομάδα ( την προηγούμενη οι νέες εισαγωγές ήταν 63). Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 55.

Καταγράφηκαν δύο νέες διασωληνώσεις. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν δύο. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι πέντε.

Advertisement

Δεν καταγράφηκε νέος θάνατος την τελευταία εβδομάδα (κατά την προηγούμενη εβδομάδα οι νέοι θάνατοι που καταγράφηκαν ήταν δύο). Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν δύο.

Ιός της γρίπης

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα (όπως εκτιμάται από το δίκτυο επιτήρησης Sentinel ΠΦΥ) έχει υποχωρήσει κάτω από το όριο που σηματοδοτεί την εποχική δραστηριότητα της γρίπης.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες καταγράφηκαν σποραδικά μόνο θετικά δείγματα από το δίκτυο Sentinel ΠΦΥ.

Καταγράφηκαν τέσσερα νέα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη την προηγούμενη εβδομάδα.

Advertisement

 Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV

 Η δραστηριότητα του RSV παραμένει ήπια, τόσο στην κοινότητα (δίκτυο επιτήρησης Sentinel ΠΦΥ), όσο και στο δίκτυο επιτήρησης SARI, παρουσιάζοντας μικρές εβδομαδιαίες αυξομειώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

Advertisement
Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
Advertisement
Dei
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement
Anassa
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Διαχειρίστρια- Διευθύντρια : Σοφία Κοντοθανάση
Iδιοκτησία – Δικαιούχος domain name ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ASTRA AE
AΦΜ 094214456
Δ Ο Υ ΒΟΛΟΥ
Εδρα Γ.ΚΑΡΤΑΛΗ 76-ΒΟΛΟΣ ΤΚ 38333 ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 2421031434
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [email protected]
Νόμιμος εκπρόσωπος : Παναγιώτα Τσιρτόγλου
Τεχνικός προϊστάμενος : Μιχάλης Χειμωνίδης
Εμπορικό τμήμα – Λογιστήριο : Μαρία Παπαζέτη
Διευθυντ.ς Σύνταξης: Σοφία Κοντοθανάση
Ρεπορτάζ: Βασίλης Μπαντίδης
Copyright © 2024 AstraTV.gr - Γ.Ε.Μ.Η.: 50683644000

Μετάβαση στο περιεχόμενο