

ΕΛΛΑΔΑ
ΕΟΠΥΥ: Παρατείνεται για έναν μήνα η έναρξη του νέου συστήματος για τα ηλεκτρονικά ραντεβού
Την παράταση στην εφαρμογή της νέας πλατφόρμας για τα ηλεκτρονικά ραντεβού αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, έπειτα από σχετικό αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ).
Θα δοθεί χρόνος να τροποποιήσει η ΗΔΙΚΑ κάποια δεδομένα ανάλογα με τις επισημάνσεις του ΙΣΑ
Το αίτημα του ΙΣΑ να δοθεί παράταση για τα ηλεκτρονικά ραντεβού με το νέο σύστημα προκειμένου οι γιατροί να εκπαιδευθούν από την ΗΔΙΚΑ και να εξοικειωθούν με τα νέα δεδομένα, έκανε δεκτό, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΣΑ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Το σύστημα είχε αποφασιστεί να τεθεί σε λειτουργία 1η Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τον ΙΣΑ δίνεται παράταση ενός μήνα. «Παράλληλα, θα δοθεί χρόνος να τροποποιήσει η ΗΔΙΚΑ κάποια δεδομένα ανάλογα με τις επισημάνσεις του ΙΣΑ και των άλλων Ιατρικών Συλλόγων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο ΙΣΑ εμμένει στη θέση του ότι «ο γιατρός δεν είναι γραμματέας είναι επιστήμονας και θα πρέπει το σύστημα να είναι εύχρηστο για να διευκολύνεται στο έργο του».
«Ο γιατρός θα πρέπει να ασκεί απρόσκοπτα το έργο του χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες. Τα νέα συστήματα θα πρέπει να είναι εύχρηστα και να διασφαλίζουν ότι δεν θα ταλαιπωρηθεί ούτε ο γιατρός ούτε ο ασθενής», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης.
Ηλεκτρονικά ραντεβού: Το νέο σύστημα
Σύμφωνα με το νέο σύστημα του ΕΟΠΥΥ, εφεξής η πλατφόρμα finddoctors.gov.gr θα αποτελεί τη βασική πύλη που οδηγεί στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Επίσης θα τεθεί σε λειτουργία και τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή, ώστε οι πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή να μπορούν να κλείνουν εναλλακτικά το ραντεβού τους με γιατρό της επιλογής τους. Σε όσους είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, θα δοθεί η δυνατότητα να επικοινωνούν απευθείας με τον γιατρό τους.
Στην περίπτωση όμως αυτή οι συμβεβλημένοι γιατροί θα αποζημιώνονται από τον Οργανισμό υπό την προϋπόθεση ότι θα δηλώνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα το ραντεβού.
Η είσοδος θα γίνεται είτε με τους κωδικούς στο TaxisNet είτε με τα στοιχεία πρόσβασης που έχουν εκδοθεί μέσω του οικογενειακού γιατρού.
Πατώντας την επιλογή «νέο ραντεβού» οι πολίτες πρέπει να ακολουθήσουν τέσσερα βήματα ώστε να αναζητήσουν και να δεσμεύσουν ραντεβού με τον γιατρό της επιλογής τους (π.χ. καρδιολόγο, ορθοπεδικό κ.ο.κ.).
Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο οι ασφαλισμένοι θα δύναται να κλείσουν ραντεβού και με τον προσωπικό τους ιατρό, όπως αναγράφεται στις σχετικές οδηγίες της πλατφόρμας.

-
VIDEO16 ώρες ago
Διασωληνώθηκε 50χρονη Βολιώτισσα με γρίπη τύπου Α
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago
Θεσσαλονίκη: Στο Ιπποκράτειο αγοράκι 2,5 ετών με βακτηριακή μηνιγγίτιδα
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago
Κρήτη: «Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο κακοποιημένο μικρό παιδί» λέει η Δημογλίδου για το 3χρονο αγοράκι
-
ΕΛΛΑΔΑ13 ώρες ago
Πέθανε ο ηθοποιός Δημήτρης Μικέλης
-
ΕΛΛΑΔΑ2 ώρες ago
Κρήτη: Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση για τον τρίχρονο – Μη αναστρέψιμη η εγκεφαλική βλάβη
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago
Σοφικό Κορινθίας: Φρικτό θάνατο βρήκε 69χρονος στο σπίτι του την ώρα που κοιμόταν
-
VIDEO15 ώρες ago
ΛΑΡΙΣΑ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ : Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΕΝΟΣ ΑΓΙΟΥ
-
ΕΛΛΑΔΑ24 ώρες ago
Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Με ροδοπέταλα ραίνουν την πομπή – Τα μέρη που ταξιδεύει τελευταία φορά