Ένα βήμα πιο κοντά στην… κανονικότητα ήρθε η Σοσό. Ο ιστορικός γαλλικός σύλλογος επέστρεψε στην δεύτερη κατηγορία, μετά το εντός έδρας 2-2 απέναντι στην Λα Πι-Εν-Βελό, εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο.
Αυτό έγινε ως 2η στη βαθμολογία, καθώς η Ντιζόν είχε κλειδώσει εδώ και αρκετές αγωνιστικές την πρωτιά, με τους φίλους της Σοσό να μπαίνουν μαζικά μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στον αγωνιστικό χώρο του «Stade Auguste Bonal» για να πανηγυρίσουν την άνοδο.
Η Σοσό αποτελεί έναν ιστορικό σύλλογο στη Γαλλία, ο οποίος όμως έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια με διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Κατάφερε παρόλα αυτά, να κερδίσει την άνοδο στη Ligue 2 και να χαροποιήσει τον κόσμο της μετά από μια τριετία που… βολόδερνε στην τρίτη κατηγορία.
Η Σοσό έχει κατακτήσει δις το πρωτάθλημα Γαλλίας, αλλά και το Κύπελλο και μια φορά το Λιγκ Καπ, ενώ έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Επιπροσθέτως, είναι ένα κλαμπ που έχει βγάλει στον… αφρό αρκετούς σημαντικούς ποδοσφαιριστές, με πιο πρόσφατους τους Μαξένς Λακρουά, Ιμπραΐμα Κονατέ και Μάρκους Τιράμ που βρίσκονται στην αποστολή της εθνικής Γαλλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι οπαδοί κατέχουν το 10% των μετοχών του συλλόγου.
??? Envahissement de terrain a Bonal pour le retour du FC Sochaux-Montbeliard en Ligue 2?? #FCSMLPF43 pic.twitter.com/gX10D4GCgA
— Florian Zobenbiehler (@FloZobenbiehler) May 15, 2026
???? OFFICIEL ! SOCHAUX EST DE RETOUR EN LIGUE 2 !!! ??????
Passe tout proche de la disparition, le club a survecu et revit actuellement en ayant rempli son stade en National ! ??
Les supporters detiennent quasiment 10% du capital du club. ??
A noter que dans la liste des… pic.twitter.com/NwqFFGbZcV
— Actu Foot (@ActuFoot_) May 15, 2026





















