ΚΟΣΜΟΣ
Επιδημία Έμπολα: Περισσότερες από 16.000 δόσεις του εμβολίου Ervebo μεταφέρονται στο Κονγκό

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:
στα αγαπημένα σου στη Google
Παρτίδα 16.250 δόσεων του εμβολίου Ervebo έφθασε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη φονικότερη επιδημία Έμπολα στην ιστορία της.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της ΛΔ Κονγκό, έχουν καταγραφεί 5.290 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού Έμπολα στη χώρα, όπου η επιδημία που κηρύχθηκε στις 15 Μαΐου έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2.516 ανθρώπους μέχρι στιγμής.
Την Πέμπτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τη διάθεση 70.000 δόσεων του εμβολίου Ervebo, που παρασκευάζεται στη Γερμανία. Το εμβόλιο της φαρμακευτικής εταιρείας Merck έχει εγκριθεί κατά του στελέχους Ζαΐρ του ιού, αλλά όχι και του στελέχους Μπουντιμπουγκιό που κυριαρχεί στην τρέχουσα επιδημία Έμπολα.
Από τις 70.000 δόσεις που θα διατεθούν στη ΛΔ Κονγκό, οι 20.000 προορίζονται για κλινικές δοκιμές και οι 50.000 «για εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή και για επαγγελματίες υγείας», διευκρίνισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Δύο εμβόλια κατά του στελέχους Μπουντιμπουγκιό είναι σε φάση κλινικών δοκιμών: το ένα αναπτύσσεται από τον αμερικανικό όμιλο Moderna, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία mRNA, και το άλλο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ένα εμβόλιο «rVSV Bundibugyo», το οποίο παρουσιάζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «το πιο υποσχόμενο», αναμένεται να αναπτυχθεί από τη Hilleman Laboratories με έδρα τη Σιγκαπούρη.
Ο Έμπολα, που μεταδίδεται μέσω των σωματικών υγρών και προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 15.000 ανθρώπους στην Αφρική τα τελευταία 50 χρόνια.
Πηγή: AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο Viber
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:
στο WhatsApp
Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Telegram;
Γίνε μέλος στο κανάλι μας:
στο Telegram

ΕΛΛΑΔΑ21 ώρες agoBόλος: “Φύγε θα σε σκοτώσω” απείλησε 44χρονος τον πατέρα του
ΘΕΣΣΑΛΙΑ23 ώρες agoΛάρισα: Καπνοί σε λεωφορείο με 80 επιβάτες στο δρομολόγιο από Αθήνα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ17 ώρες agoΑποκαρδιωτική Εθνική, παραδόθηκε στην εύστοχη Ουκρανία και το Μουντομπάσκετ απομακρύνεται
ΚΟΣΜΟΣ17 ώρες agoΧιλιάδες διαδηλωτές στην Ουάσινγκτον ενάντια σε παραβιάσεις του εκλογικού δικαιώματος
ΚΟΣΜΟΣ21 ώρες agoΛίβανος: Η Χεζμπολάχ απορρίπτει τη νέα συμφωνία με το Ισραήλ κι αρνείται να «παραδοθεί»
ΕΛΛΑΔΑ20 ώρες agoΜάχη για τη ζωή του δίνει 8χρονος μετά από βουτιά στη θάλασσα, η συγκινητική ανάρτηση του γιατρού
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ18 ώρες agoΥΠΠΟ: Αναβαθμίζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς- Ειδική σεισμική προστασία για τον Κούρο, της Ευρωπού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 ώρες agoΤουρκικό UAV σε απόσταση αναπνοής από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης – Αναχαιτίστηκε από ελληνικά F-16









