Connect with us

TOP

Επιδότηση Τουριστικών ΜΜΕ με στόχο την τόνωση της Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης

Published

on

Spread the love

Του Γιάννη Αποστολίδη

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 


Η
Εταιρεία συμβούλων European Profiles AE συντονίζει Ευρωπαϊκό Έργο STAR GROWTH με στόχο την παροχή οικονομικής στήριξης .Σκοπός είναι οι παροχές σε τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που δραστηριοποιούνται στους τομείς του αγροτουρισμού και οικοτουρισμού στην Ελλάδα και σε άλλες 5 Ευρωπαϊκές χώρες.
Η πρωτοβουλία με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στοχεύει να στηρίξει τις ΜΜΕ μέσω επιδότησης ύψους μέχρι 7.500 ευρώ ανά ΜΜΕ, με συνολικό προϋπολογισμό μέχρι 675.000 ευρώ.

Στις 23 Μαΐου 2023 άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα στον ιστότοπο https://stargrowth.eu/.  

Η Ανοιχτή Πρόσκληση STAR GROWTH απευθύνεται τόσο σε τουριστικές ΜΜΕ που υστερούν στις επιδόσεις βιωσιμότητας, την ψηφιοποίηση και τις καινοτόμες πρακτικές και λύσεις, όσο και σε εκείνες που είναι πιο προηγμένες, με σκοπό την διευκόλυνση μεταφοράς τεχνογνωσίας και την ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ τους, αλλά και την προώθηση επιχειρηματικής συνεργασίας. Η Πρόσκληση στοχεύει: 1) να υποστηρίξει τις ΜΜΕ να υιοθετήσουν βιώσιμες και καινοτόμες πρακτικές μέσω εξατομικευμένων δραστηριοτήτων τεχνικής υποστήριξης και προγραμμάτων ανάπτυξης ικανοτήτων, 2) να υποστηρίξει τις ΜΜΕ μέσω διαδικασιών όπως: i) προετοιμασία ή/και αίτηση γιαπιστοποίηση αειφορίας/περιβάλλοντος, ii) προετοιμασία ή/και εκπόνηση μελετών Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος Προϊόντων (PEF) και μελετών Οργανισμού Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος (OEF), iii) εφαρμογή μέτρων βελτίωσης με βάση τις συστάσεις των μελετών PEF/OEF, iv) ανάπτυξη σχεδίων στρατηγικής αειφορίας, 3) να προσφέρει υποστήριξη των ΜΜΕ για δραστηριότητες κατάρτισης και ανάπτυξης ικανοτήτων, προκειμένου να ενδυναμώσουν το προσωπικό τους ως προς την καινοτομία και τη βιωσιμότητα, 4) να υποστηρίξει τις ΜΜΕ να αυξήσουν τηνανταγωνιστικότητά τους μέσω της ενίσχυσης της καινοτομίας στον βιώσιμο και ανθεκτικό τουρισμό.

Για να είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση, οι ΜΜΕ πρέπει να είναι εγκατεστημένες και να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, εκτός από την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Οι ΜΜΕ πρέπει να έχουν οικονομική δραστηριότητα που σχετίζεται με τον τουριστικό τομέα σε μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες τρεις κατηγορίες:

Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα, Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής, Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα.

Οι προτάσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν λεπτομερή περιγραφή των δραστηριοτήτων, τα αναμενόμενα αποτελέσματα/παραδοτέα, καθώς και ανάλυση της αιτούμενης χρηματοδότησης κ.λπ. και υποβάλλονται στον ιστότοπο https://stargrowth.eu/ έως τις 26 Ιουλίου 2023 , 17:00 CET.

Πληροφορίες:

EUROPEAN PROFILES AE, Αναστασία Μήτσα, τηλ. 210 82 10 895, email: amitsa@europeanprofiles.gr

Η Ανοιχτή Πρόσκληση STAR GROWTH αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του έργου Star Growth, «Βιώσιμα Εργαλεία και Δραστηριότητες για τον Αγροτουρισμό και την Ανάπτυξη των ΜΜΕ Οικοτουρισμού», SMP-COSME-2021-TOURSME, συμφωνία επιχορήγησης με αριθμό 101085746, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα για την Ενιαία Αγορά της ΕΕ. Το έργο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023 και στοχεύει στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης των ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς του αγροτικού τουρισμού και του οικοτουρισμού στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία και την Ιταλία, παρέχοντας τεχνική και οικονομική υποστήριξη, ενισχύοντας παράλληλα την ευαισθητοποίηση, την ανάπτυξη, και την ικανότητά τους στον τομέα των βιώσιμων καινοτομιών.

Αυτό το άρθρο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, οι απόψεις και οι γνώμες που εκφράζονται είναι μόνο του συγγραφέα ή των συγγραφέων, και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα εκείνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και του Εκτελεστικού Οργανισμού ΜΜΕ. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε η χορηγούσα αρχή μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για αυτές.

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

loading...
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
AUTO-MOTO22 λεπτά ago

F1 Tech Analysis: Έπρεπε ο Φερστάπεν να λάβει ποινή στο GP της Σιγκαπούρης;

ΒΟΛΟΣ1 ώρα ago

Της επιτέθηκε λεκτικά στο φανάρι επειδή δεν τον πλήρωσε που της καθάρισε τα τζάμια

ΒΟΛΟΣ1 ώρα ago

Αμεση πρόσληψη 40 ατόμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας

MEDIA1 ώρα ago

Μπάκος – Καϊμενάκης- Εξάρχου. «Όχι» στην εξαγορά του «Πρώτου Θέματος». Έξυπνες επενδύσεις στο Action 24. – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ώρες ago

Στέφανος Κασσελάκης: «Ο Τάιλερ έχει χρυσή καρδιά»

VIDEO3 ώρες ago

Σκιάθος :Εσπερινός&Αγρυπνία προς τιμή της Ισαποστόλου Αγίας Ελένης στις Κουκουναριές-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΕΛΛΑΔΑ3 ώρες ago

Θεσσαλονίκη: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων μετά από παρενόχληση κοριτσιών – Μία σύλληψη και 8 προσαγωγές

ΣΤΟΙΧΗΜΑ4 ώρες ago

Best Picks Παρασκευής με μπάλα και σνούκερ στο 4.15

ΒΟΛΟΣ5 ώρες ago

Καθησυχαστικός ο Κ. Γουργουλιάνης ως προς τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από τη σκόνη που αιωρείται στον Βόλο μετά τις πλημμύρες

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ώρες ago

Προειδοποίηση προς τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, απευθύνει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου λόγω νέας προσπάθειας εξαπάτησης πολιτών

VIDEO5 ημέρες ago

Λάρισα: Έκαναν «φτερά» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτιο από τη Γιάννουλη

VIDEO4 ημέρες ago

Στην εισαγγελία κάτοικοι της Δράκειας υπέστη ζημιές από την κακοκαιρία η περιοχή του Πηλίου

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago

«Έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει Daniel» λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

Διπλό market pass για τους κατοίκους της Μαγνησίας

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Πήλιο: Εντυπωσιακή αποκατάσταση των ακτών που επλήγησαν από την κακοκαιρία από την ομάδα του «Typhoon Project»

VIDEO22 ώρες ago

Αυτοψία του Αχιλλέα Μπέου στην λίμνη Κάρλα-Ανήσυχος με την κατάσταση που επικρατεί &την δυσφορία-Ρεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης

ΘΕΣΣΑΛΙΑ3 ημέρες ago

Η τσίπα δεν αγοράζεται κύριε Αγοραστέ –

ΘΕΣΣΑΛΙΑ5 ημέρες ago

Άδικα έκαναν τους …δύτες οι διαρρήκτες που άνοιξαν πολυκατάστημα την ώρα που η περιοχή βούλιαζε- “Την πάτησαν” με τα… ψεκασμένα χαρτονομίσματα (φωτο) –

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ημέρες ago

Στέφανος Κασσελάκης: Πώς μπορεί να μπει στη Βουλή

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες ago

Λιβύη: Ποια ήταν η νοσηλεύτρια που σκοτώθηκε στο φονικό τροχαίο – Η τραγική ιστορία της

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλή