ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Επιμένουν σε τριψήφιο νούμερο οι νέες μολύνσεις κoρωνοϊού στη Λάρισα

Πάνω από 100 τα νεα κρούσματα κορωνοϊού στην ΠΕ Λάρισας το τελευταίο 24ωρο Ειδικότερα καταγράφηκαν 108 νεες μολύνσεις από τον ΕΟΔΥ. 3.066 τα κρούσματα σε όλη την χώρα, 171 οι διασωληνωμένοι και 24 οι θάνατοι σήμερα Δευτέρα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε τον πίνακα των κρουσμάτων σε όλη την χώρα:

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 3.066. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.395.641 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 48.8% άνδρες.
Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 291 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 129.311(3.7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.576 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 171 (66.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 έτη. To 92.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 86 (50.29%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 85 (49.71%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.655 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 95 (ημερήσια μεταβολή +1.06%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 111 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Κατανομή ανακοινωθέντων εγχώριων κρουσμάτων:
Από το σύνολο των 3.357 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 2 είναι εισαγόμενα. Η κατανομή των 3.355 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα.
Δείγματα που έχουν ελεγχθεί:
Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 11.175.539 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 70.090.743 δείγματα. O μέσος όρος του
επταημέρου είναι 93.358 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.
Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ:
Στις 15 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκαν 41 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 3.989 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 597 θετικά (14.97%).

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

-
ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες ago
Κακοκαιρία Elias: Έσπασε ξανά ο Κραυσίδωνας – Πλημμυρίζουν σπίτια
-
MEDIA4 ημέρες ago
«Μάγισσα» – Χαμός με τις βρισιές. «Θα μου κλάσεις τον π@@τσο» στις 22:00 στην τηλεόραση; – NassosBlog – Celebrity News | Exclusives
-
VIDEO5 ημέρες ago
Αχιλλέας Μπέος: Για να καθαριστούν τα ρέματα του Βόλου θέλουμε 10 φαγάνες -Να υπάρχει &συντονισμός
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago
Market Pass: Ποιοι πληρώνονται μέχρι την Παρασκευή
-
ΕΛΛΑΔΑ3 ημέρες ago
Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία Elias: Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Η κακοκαιρία Elias τις επόμενες ώρες στη χώρα μας- Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν:
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ4 ημέρες ago
Θύμα οπαδικής βίας 12χρονος στον Βόλο – Τον έριξαν κάτω και τον κλωτσούσαν
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Στο λιμάνι του Βόλου το Αρματαγωγό «Ικαρία» – Ελικόπτερα και 120 πεζοναύτες με 24 λέμβους σε εγρήγορση