Connect with us
banner epikhirisis

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επίσημα στον Προμηθέα ο Γιώργος Καλαϊτζάκης

Published

on

Θέλεις να βλέπεις τα νέα του astratv.gr πρώτα στη Google;
Πρόσθεσέ μας στις προτιμώμενες πηγές σου:

Google Logo Πρόσθεσε το astratv.gr
στα αγαπημένα σου στη Google

Aπό το Μαρούσι στην Πάτρα ο Γιώργος Καλαϊτζάκης! Ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ, θα καλύψει στον κορμό των γηγενών της ομάδας της Πάτρας το κενό που άφησε ο Νίκος Πλώτας μετά τη μετακίνησή του στον Ολυμπιακό. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, Νεβέζις, Λιετκαμπέλις (Λιθουανία), Τούμπινγκεν (Γερμανία), ενώ το 2021 είχε επιλεγεί στο νούμερο 60 του ντραφτ από τους Πέισερς και έπαιξε για λίγο σε Μπακς και Θάντερ.

Την περασμένη περίοδο είχε 6 πόντους και 2,2 ριμπάουντ στην Stoiximan GBL.

Η ανακοίνωση τωης ομάδας των Πατρών:
«“Πατρινός” ο Γιώργος Καλαϊτζάκης

Η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την απόκτηση του αθλητή Γιώργου Καλαϊτζάκη, ο οποίος έρχεται στην Πάτρα για να θωρακίσει την περιφερειακή γραμμή της ομάδας μας.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1999 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Παναθηναϊκό, όπου κατέγραψε τις πρώτες του εμφανίσεις σε ηλικία μόλις 16 ετών, τη σεζόν 2015-16, ενώ τις επόμενες χρονιές κατέγραψε αρκετές συμμετοχές με το ”τριφύλλι” και κατέκτησε και εγχώριους τίτλους. Τη σεζόν 2019-20 μετακόμισε στη Λιθουανία για λογαριασμό της Νεβέζις, για να επιστρέψει στους ”πράσινους” το 2020-21 και να κατακτήσει ένα ακόμα νταμπλ. Τη σεζόν 2021-22 δοκίμασε την τύχη του στο ΝΒΑ, πρώτα για λογαριασμό των Milwaukee Bucks και τη θυγατρική τους ομάδα στη G League, τους Wisconsin Herd και έπειτα για τους Oklahoma City Thunder, με τους οποίους μάλιστα πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, μετρώντας 17,5 πόντους, 3,3 ριμπάουντ και 3 ασίστ μέσο όρο. Επέστρεψε ξανά στον Παναθηναϊκό το 2022-23, έχοντας αναβαθμισμένο ρόλο, με 6,7 πόντους και 2,5 ριμπάουντ μέσο όρο. Την επόμενη χρονιά έπαιξε στη γερμανική Tigers Tubingen, όπου σημείωσε 10,5 πόντους, 3,6 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ μέσο όρο, ενώ το 2024-25 γύρισε στη Λιθουανία για λογαριασμό της Λιετκαμπέλις, με την οποία επίσης κατέγραψε ιδιαίτερα αξιόλογες εμφανίσεις. Πέρυσι, ο Έλληνας γκαρντ επέστρεψε στην Ελλάδα και έπαιξε στο Μαρούσι, όπου τελείωσε τη σεζόν με 6 πόντους και 2,2 ριμπάουντ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Καλαϊτζάκης ήταν διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, ενώ στο Eurobasket U20 το 2019 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, σημειώνοντας μάλιστα και triple double.

Advertisement

Καλωσορίζουμε τον Γιώργο Καλαϊτζάκη στην οικογένεια του Προμηθέα Πάτρας και του ευχόμαστε να έχει υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας.»

Περισσότερα Εδω!

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο Viber;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο Viber

Θέλεις να λαμβάνεις πρώτος τις ειδήσεις του astratv.gr στο WhatsApp;
Γίνε μέλος στην κοινότητά μας:

Μπες στο κανάλι του astratv.gr
στο WhatsApp
Advertisement

Μέλος του
Μητρώου Ηλεκτρονικού Τύπου
Μ.Η.Τ. 252107

Advertisement
dei 03 2025 myHome GasControl 300x250
main logo black
455937950 1028081182654240 8041229916307210525 n
Advertisement
Advertisement
Anassa

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή

Μετάβαση στο περιεχόμενο