ΕΛΛΑΔΑ
Επιθέσεις Παλαιστινίου στο κέντρο της Αθήνας: Μόνιμος ταραχοποιός ο 24χρονος

Σπυρος Δαρσινος
Άλλη μία απόδειξη των αδυναμιών του συστήματος υποδοχής μεταναστών αλλά και των δυσλειτουργιών στα ζητήματα επικοινωνίας δεδομένων μεταξύ των υπουργείων, αποτελεί ο 24χρονος Παλαιστίνιος ταραχοποιός, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης (23/9) αναστάτωσε ολομόναχος το κέντρο της Αθήνας. Ο νεαρός ήταν εκείνος, που σε πρώτη φάση χτύπησε έναν άνδρα με γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι, τον λήστεψε, επιχείρησε να μαχαιρώσει μία γυναίκα με ψαλίδι, ενώ στη συνέχεια κλώτσησε αστυνομικό της ΔΙΑΣ στο κεφάλι και δάγκωσε έναν άλλο στο πόδι!
Διαβάστε: Ομόνοια: 24χρονος Παλαιστίνιος επιτέθηκε με ψαλίδι σε πεζή και δάγκωσε αστυνομικό – Στην κατοχή του βρέθηκαν πέντε μαχαίρια
Επιθέσεις Παλαιστινίου στο κέντρο της Αθήνας: Μόνιμος ταραχοποιός ο 24χρονος
Όπως αναφέρουν πηγές του parapolitika.gr, πρόκειται για ένα άτομο που έχει απασχολήσει πολλάκις τις Αρχές, οι οποίες προχωρούν σχεδόν σε μόνιμη βάση στη σύλληψή του και έπειτα βρίσκονται ξανά μπροστά του! Ο 24χρονος εισήλθε παράνομα στη χώρα μέσω της Σάμου, τον Απρίλιο του 2022, όπου διαπιστώθηκε πως αφ’ ενός δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα, αφ’ ετέρου διατάχθηκε η απέλασή του. Ωστόσο δύο μήνες αργότερα, έπειτα από σχετικό αίτημα αναγνωρίστηκε ως πρόσφυγας. Από εκείνο το σημείο και έπειτα καταπάτησε πολλαπλώς το καθεστώς της ασυλίας του, προκαλώντας μονίμως ταραχές.
Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2023, συνελήφθη στην Κω με την κατηγορία πρόκλησης σωματικών βλαβών, ενώ έναν χρόνο αργότερα συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην Αθήνα και πάλι με την κατηγορία των σωματικών βλαβών, αλλά και για απείθεια. Τον περασμένο Φεβρουάριο συνελήφθη εκ νέου χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα όπου διατάχθηκε δεύτερη απέλαση, ενώ τον Μάρτιο, συνελήφθη και πάλι για αντίσταση και απείθεια. Το περασμένο καλοκαίρι απασχόλησε τις Αρχές έπειτα από υλικές ζημιές που προκάλεσε, ενώ στο ίδιο διάστημα και πάλι προκάλεσε φθορές, αλλά και σωματικές βλάβες.
Το ιστορικό των επιθέσεων από τον Παλαιστίνιο στην Αθήνα
Το βράδυ της Τρίτης, στις 22:05, στην περιοχή της Ομόνοιας και πιο συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Χαλκοκονδύλη, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν αλλοδαπό με καταγωγή από την Παλαιστίνη, ηλικίας 24 ετών, ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε σε πεζή με ψαλίδι. Στη θέα των αστυνομικών αντιστάθηκε, δαγκώνοντας τον έναν και κλωτσώντας το κράνος του δεύτερου.
Έρευνα αποκάλυψε ότι νωρίτερα, περίπου στις 20:00, επί της οδού Μάρνης, ο ίδιος νεαρός Παλαιστίνιος φέρεται να επιτέθηκε σε άλλον αλλοδαπό με γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το θύμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» με τραύματα. Από τον ίδιο άντρα αφαίρεσε τσαντάκι το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.
Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, βαριές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση του νόμου περί όπλων. Κατά την έρευνα βρέθηκαν στην κατοχή του πέντε μαχαίρια και ένα ψαλίδι σε σακίδιο. Την προανάκριση διενεργεί το ΤΔΕΕ Ομόνοιας, το οποίο παρέπεμψε τον κρατούμενο στον εισαγγελέα με τη σχετική δικογραφία.

-
ΕΛΛΑΔΑ16 ώρες ago
Ηλικιωμένος έκανε “βουτιά στο κενό” από μπαλκόνι
-
ΕΛΛΑΔΑ19 ώρες ago
25χρονος υπάλληλος πιάστηκε στα χέρια με τον εργοδότη του
-
ΚΟΣΜΟΣ20 ώρες ago
Ζαπορίζια: Η Ουκρανία ζητά διεθνή δράση καθώς διακόπηκε για πολλοστή φορά η παροχή ρεύματος στο πυρηνικό σταθμό
-
ΕΛΛΑΔΑ6 ώρες ago
Νεκρός εντοπίστηκε στο σπίτι του 19χρονος, τον βρήκε η μητέρα του
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ23 ώρες ago
Σ. Αρναούτογλου: Δεν είναι δυνατόν η χώρα να καίγεται κάθε καλοκαίρι, ενώ ευρωπαϊκά κονδύλια μένουν αναξιοποίητα
-
LIFESTYLE19 ώρες ago
Στάθης Μαντζώρος: Η οικονομική στήριξη των ηθοποιών και η δέσμευση του Σπύρου Μπιμπίλα – “Εμείς από το ταμείο αλληλοβοηθείας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε” (Βίντεο)
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 ώρες ago
Π. Μαρινάκης: Επίκειται οριστικοποίηση νέας συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν
-
MEDIA23 ώρες ago
Αταίριαστοι: Οι πιπίλες στο βίντεογουολ και το τρολάρισμα στον Νίκο Ευαγγελάτο