Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: «Ουδόλως μας αγγίζουν οι γκαιμπελίστικου τύπου χαρακτηρισμοί» – Υφυπουργείο Αθλητισμού: «Ο κατήφορος της εναπομείνουσας διοίκησης της ΕΠΟ δεν έχει τελειωμό»

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έδωσε συνέχεια στην αντιπαράθεση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και με νέα ανακοίνωση την ίδια ημέρα (2/3) επιτίθεται εκ νέου στον υφυπουργό.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Είναι η απάντηση στο χαρακτηρισμό -εκ μέρους κύκλων του υφυπουργείου Αθλητισμού- «μνημείο ανοησίας» στην αρχική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Επανερχόμενη στο θέμα, η ΕΠΟ κατηγορεί τον Λευτέρη Αυγενάκη «για πραξικοπηματικές μεθόδους παραβίασης του καταστατικού της» και κάνει λόγο για χαρακτηρισμούς «γκαιμπελίστικου τύπου, που ουδόλως μας αγγίζουν»!

Η ανακοίνωση:

«Η «εκτίμηση» του κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τον κόσμο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου είναι γνωστή και εκπεφρασμένη δημόσια από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Κατά συνέπεια, οι σημερινοί χαρακτηρισμοί για τους παράγοντες και τα στελέχη της ΕΠΟ, στην επίσημη ενημέρωση της ΓΓΑ προς τα ΜΜΕ, δεν αποτελούν παρά φτηνές, παλαιομοδίτικες, γκαιμπελίστικου τύπου, δημόσιες συμπεριφορές που ουδόλως μας αγγίζουν. Τις έχουμε άλλωστε παρακολουθήσει και στην περίπτωση άλλων αθλητικών ομοσπονδιών.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν:

1. Η επίμαχη διάταξη ΔΕΝ υπάρχει στην παράγραφο 6 του άρθρου 22 του Ν.2725/1999 γιατί απλά η αρχική διάταξη του άρθρου 22 έχει 5 παραγράφους!
2. Η διάταξη εισήχθη στην παράγραφο 9 του άρθρου 73 του Ν.3057/2002.
3. Η ισχύς της ανεστάλη με την παράγραφο 12 του άρθρου 29 του Ν.3479/2006 (Νόμος Ορφανού, μετά την παρέμβαση της FIFA).
4. Η διάταξη επανήλθε με την παράγραφο 1 του άρθρου 30 του Ν.4726/2020, τις παρεμβάσεις του οποίου, στο αυτοδιοίκητο, κατήγγειλε στις FIFA και UEFA η ΕΠΟ με την από 27 Οκτωβρίου 2020 επιστολή της.
5. Στην απάντησή τους προς την ΕΠΟ την 4η Δεκεμβρίου 2020, την οποία υπογράφουν οι κκ Ματίας Γκράφστομ (αναπλ. Γενικός Γραμματέας της FIFA) και Κέβιν Λαμούρ (αναπλ. Γενικός Γραμματέρας της UEFA), και η οποία σας κοινοποιήθηκε αμέσως από την ΕΠΟ, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ρητά:
II. Εκτελεστική Επιτροπή ΕΠΟ
«Ο νόμος ορίζει ότι οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ), της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος (ΟΔΠΕ) και της Ομοσπονδίας Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος (ΟΠΠΕ) έχουν το δικαίωμα να παρίστανται στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, χωρίς δικαίωμα ψήφου».
Το δικαίωμα συμμετοχής στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ παρέχεται αποκλειστικά και μόνο στα μέλη που μνημονεύονται υπό άρθρο 33 παρ. 1 του Καταστατικού της ΕΠΟ. Παρά το ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ δύναται να αποφασίσει να προσκαλέσει τρίτους προκειμένου να παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις της σύμφωνα με το άρθρο 34 παρ. 5 του Καταστατικού της ΕΠΟ, η συμμετοχή τρίτων δεν πρέπει να επιβάλλεται από εξωτερικούς παράγοντες, ήτοι μέσω του Νόμου. Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση στην ολιστική μελέτη των FIFA/UEFA, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλοι οι σημαντικοί εμπλεκόμενοι φορείς του ποδοσφαίρου εκπροσωπούνται με ισορροπημένο και επαρκή τρόπο στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τη σημασία της ίσης εκπροσώπησης των φύλων στο ποδόσφαιρο. Μολαταύτα, οποιεσδήποτε τέτοιες αλλαγές στο Καταστατικό της ΕΠΟ πρέπει εν τέλει να εγκριθούν από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.»
Τούτων δοθέντων, εύκολα γίνονται αντιληπτά δύο στοιχεία στο πανελλήνιο και διεθνώς:
1. ο πραγματικός λόγος που η ΕΠΟ δεν συμπεριελήφθη στους 14 φορείς που θα τοποθετηθούν επί του νέου νόμου στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής,
και το κυριότερο:
2. ποιοι είναι πραγματικά «ακατάλληλοι» για τα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν κι εκθέτουν καθημερινά με την άγνοια και την περιφρόνηση προς τις διεθνείς υποχρεώσεις της την Ελληνική Πολιτεία».

Υφυπουργείο Αθλητισμού: «Ο κατήφορος της εναπομείνουσας διοίκησης της ΕΠΟ δεν έχει τελειωμό»

Το υφυπουργείο Αθλητισμού απάντησε στη νέα ανακοίνωση της ΕΠΟ κατά του Λευτέρη Αυγενάκη υπογραμμίζοντας ότι «αντί να σιωπήσουν, να ντραπούν και να ζητήσουν συγγνώμη για την πρωτοφανή γκάφα τους να μπερδέψουν διάταξη που έχει ψηφιστεί πριν από 20 χρόνια, νομίζοντας ότι εισάγεται σήμερα στο αθλητικό σχέδιο νόμου, ψεύδονται κιόλας». Παράλληλα παραθέτει το σχετικό ΦΕΚ για τον νόμο 4726 (Σεπτέμβριος του 2020), «όπου στο άρθρο 7, παρ. 6 αναφέρεται αυτολεξεί ότι «Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις του καταστατικού της, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν του παρόντος»».

Αναλυτικά:

«Ο κατήφορος της εναπομείνουσας διοίκησης της ΕΠΟ δεν έχει τελειωμό.
Αντί να σιωπήσουν, να ντραπούν και να ζητήσουν συγγνώμη για την πρωτοφανή γκάφα τους να μπερδέψουν διάταξη που έχει ψηφιστεί πριν από 20 χρόνια, νομίζοντας ότι εισάγεται σήμερα στο αθλητικό σχέδιο νόμου, ψεύδονται κιόλας:
Παρατίθεται το σχετικό ΦΕΚ για τον νόμο 4726 (Σεπτέμβριος του 2020), όπου στο άρθρο 7, παρ. 6 αναφέρεται αυτολεξεί ότι «Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις του καταστατικού της, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν του παρόντος».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σούπερ Λιγκ 2: «Δυσκολεύει η διεξαγωγή του πρωταθλήματος»

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

 

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος και τις δυσκολίες που προκύπτουν σε αυτή.

Οι ιθύνοντες της Σούπερ Λιγκ 2 συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη και συζήτησαν σχετικά με τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν και επηρεάζουν τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ 2:

«Συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, πραγματοποίησε χθες η Επιτροπή Εργασίας της Super League 2, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Λεουτσάκο, τους Αντιπροέδρους κ.κ. Σταμούλη και Πρίτσα, και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Χανιά κ. Ροκάκη, ΠΑΕ Νίκη Βόλου κ. Παπακωνσταντίνου, ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας κ. Παπαδημητρίου.

Ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε από την Επιτροπή για το πρόβλημα βιωσιμότητας της κατηγορίας και του παραδόθηκε, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου 2022-2023, επιστολή με τα εξής αιτήματα:
1) Μεσολάβηση για την άμεση καταβολή του bonus της ΕΡΤ, το οποίο θα έπρεπε να έχει καταβληθεί δέκα (10) ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, στις 10.5.2022.
2) Μεσολάβηση για την αύξηση της προσφοράς της ΕΡΤ Α.Ε. για την παραχώρηση των τηλεοπτικών μας δικαιωμάτων.
3) Άμεση καταβολή του υπολοίπου ποσού από την φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων για την σεζόν 2021-2022.
4) Προκαταβολή από την φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων για την σεζόν 2022-2023.

Εν συνεχεία, η Επιτροπή συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, τον οποίο επίσης ενημέρωσε για τα προβλήματα που υφίσταται η κατηγορία εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Υπουργός με τη σειρά του υπογράμμισε ότι τα χρήματα που αφορούν στην φορολογία των κερδών τυχερών παιγνίων για το 2022 έχουν δοθεί στις ΠΑΕ και πλέον θα δοθεί προκαταβολή για το 2023 στις 15.1.2023.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, γίνεται κατανοητό, ότι δυσκολεύει αισθητά η διεξαγωγή του πρωταθλήματος 2022-2023 και θα διεξαχθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Μέσα” και πάλι ο Αλμπάνης

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

 

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο Ματίας Αλμέιδα είδε στην πρωινή προπόνηση της ΑΕΚ την Τρίτη (2/8), τον 27χρονο εξτρέμ να επανεντάσσεται στο κανονικό πρόγραμμα, ενώ ατομικό ακολούθησαν οι Μαχαίρας, Λάτσι και Γαλανόπουλος.

Η σημερινή προπόνηση των “κιτρινόμαυρων” (2/8) ολοκληρώθηκε στα Σπάτα και ο τεχνικός της “Ένωσης” παρακολούθησε την επανένταξη του Χρήστου Αλμπάνη στις προπονήσεις σε φουλ ρυθμούς. Ο 27χρονος εξτρέμ ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε τις τελευταίες μέρες του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης ακολούθησαν οι Θεοδόσης Μαχαίρας, Ζίγκα Λάτσι και Κώστας Γαλανόπουλος, με τον τελευταίο να ανεβάζει συνεχώς “στροφές” και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης μέχρι την “πρώτη σέντρα” του ελληνικού πρωταθλήματος. Η αυριανή προπόνηση της ομάδας είναι προγραμματισμένη στις 9.00 το πρώι (3/8).

 

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή