ΕΛΛΑΔΑ
Επτά καταδίκες για παράνομες επιδοτήσεις, ποινές φυλάκισης από 9 έως 15 μήνες

Διαβάστε: ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι επτά κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι ποινές για τις παράνομες επιδοτήσεις
Το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου σε πέντε από τους κατηγορούμενους, όπως είχε προτείνει και η εισαγγελέας. Αντίθετα, δεν αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό στους δύο ιδιοκτήτες ΚΥΔ (Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων), οι οποίοι, όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υποβολή των αιτήσεων. «Θα πρέπει να μην γίνει δεκτό το ελαφρυντικό για τους δύο που υπήρξαν ιδιοκτήτες του ΚΥΔ και οι οποίοι είχαν τις αρχικές επαφές για τη σύναψη των αιτήσεων. Ο ένας εξ αυτών (σ.σ. Ο καταδικασθείς που εμφανίζεται και στην δικογραφία της Βουλής) ανέφερε ότι δεν θα έθετε σε κίνδυνο τα παιδιά του που είναι αιτούντες, αλλά το έκανε… είχε μεσολαβητικό ρόλο για τα παιδιά του για να λάβουν επιχορηγήσεις σε βάρος εκείνων που τις δικαιούνταν» ανέφερε η εισαγγελέας.
Επίσης η εισαγγελέας για τους τρεις καταδικασθέντες που επέστρεψαν τα χρήματα τόνισε: «αφού τους είχαν επιδοθεί οι ατομικές ειδοποιήσεις και μια εξ αυτών αφού εξαντλήθηκαν τα ένδικα μέσα. Επέστρεψαν τα ποσά για να αποφύγουν τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης και όχι επειδή επέδειξαν μετάνοια. Αν είχαν επιστραφεί πριν τον έλεγχο οικειοθελώς, τότε θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η ειλικρινής μετάνοια και να χαίρουν της ελαφρυντικής περίστασης». Όπως τόνισε, η επιστροφή των χρημάτων έγινε για να αποφύγουν τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης και όχι στο πλαίσιο ειλικρινούς μεταμέλειας. «Αν είχαν επιστρέψει τα χρήματα πριν τον έλεγχο, οικειοθελώς, τότε θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η ειλικρινής μετάνοια και να χαίρουν της ελαφρυντικής περίστασης», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.
Την ίδια στιγμή, με απόφαση του δικαστηρίου διαβιβάζονται τα πρακτικά της απόφασης στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα για να ερευνηθεί η τέλεση του εγκλήματος της απιστίας από τα στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα οποία διενήργησαν έλεγχο στις συγκεκριμένες αιτήσεις για τη λήψη επιχορήγησης και τις ενέκριναν παρά το ότι δεν πληρούνταν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, καθώς κι η πράξη της πλαστογραφίας αναφορικά με διαθήκη η οποία προσκομίστηκε στο δικαστήριο από κατηγορούμενους και η οποία τους εμφάνιζε κληρονόμους χιλιάδων στρεμμάτων γης.

-
ΒΟΛΟΣ20 ώρες ago
Επίθεση Μπέου στην Ζεττα Μακρη με φραστικό επεισόδιο σημερα στο Βόλο(Βιντεο)
-
LIFESTYLE15 ώρες ago
Αλεξάνδρα Νίκα: Λαμπερή και κομψή, ποζάρει πάνω σε σκάφος στην παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά (Εικόνες)
-
LIFESTYLE18 ώρες ago
Αντώνης Σρόιτερ και Ιωάννα Μπούκη: Καλοκαιρινές διακοπές και βόλτες με jet ski (Εικόνες)
-
VIDEO20 ώρες ago
ΣΤΟ ΠΓΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 21ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑΘΟ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ18 ώρες ago
Τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης η αστυνομοκρατία και η καταστολή στη Ρόδο
-
ΕΛΛΑΔΑ15 ώρες ago
Θερινό μπλόκο αγροτών-κτηνοτρόφων για ευλογιά, ΟΠΕΚΕΠΕ και αποζημιώσεις
-
ΕΛΛΑΔΑ18 ώρες ago
Νέο μέτωπο στη περιοχή Λιβερά με συνεχείς αναζωπυρώσεις (Βίντεο)
-
ΕΛΛΑΔΑ23 ώρες ago
Δεν ανεχόμαστε τέτοιες εικόνες και τέτοια δυσφήμηση