Connect with us

Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ

Έρχεται η πλήρης υποβάθμιση του ποδοσφαίρου… Πως γίνεται να ανέβουν όλες οι ομάδες από την FL στην SL2

Published

on

https://el-gr.facebook.com/MarronCafe86/

Δυστυχώς η πλήρης υποβάθμιση του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα έρχεται με μαθηματική ακρίβεια . Δυστυχώς αν μετετήσει κάποιος την πρόταση αναδιάρθρωσης θα καταλάβει οτι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα “τελειώνει”.
Πως γίνεται να προβιβαστούν όλες οι ομάδες από την 3η επαγγελματική κατηγορία στην 2η χωρίς να αγωνιστούν καν. Η ακόμη και να αγωνιστούν πως γίνεται να παρακαμφθεί παντελώς ο ΚΑΠ (ανεβαίνουν 2 από κάθε όμιλο της FL). Με αυτό το σκεπτικό γιατί δεν γίνεται η SL με δύο ομίλους και να παραμείνει η SL2 ως ημιεπαγγελματική. Η προϋπόθεση των 250.000 ευρώ για μετοχικό κεφάλαιο είναι τουλάχιστον αστεία καθώς μόνο τόσο έχουν τα “τρακτεράκια” που κουρεύουν το χόρτο οι ομάδες της Α΄Εθνικής.
Δυστυχώς ο κ. Αυγενάκης πάει να διορθώσει το λάθος του Βασιλειάδη με λάθος και να δημιουργήσει ένα πολύ κλειστό λόμπι ομάδων της SL αφού με 40 περίπου ομάδες στην SL2 η πλήρης υποβάθμιση είναι προ των πυλών.

ΜΕΡΟΣ Γ’ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Άρθρο 13 Αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου Τροποποίηση των άρθρων 108 και 109 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121)
1. Στο άρθρο 108 του ν. 2725/1999 (Α’ 121) διαγράφεται η περ. γ) της παρ. 1, προστίθεται δεύτερο εδάφιο στην παρ. 2 και το άρθρο διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 108

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο

1. Κάθε έτος διεξάγονται, ύστερα από προκήρυξη της οικείας διοργανώτριας αρχής, τα ακόλουθα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου:

(α) Το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και

(β) Το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 2).

2. Στα πρωταθλήματα επαγγελματικού ποδοσφαίρου συμμετέχουν αποκλειστικά ομάδες ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών (Π.Α.Ε.) που αποτελούνται από επαγγελματίες ποδοσφαιριστές κατά την έννοια της παρ. 2 του άρθρου 85. Για τις ομάδες που συμμετέχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 2) τουλάχιστον το ήμισυ των δηλωθέντων σε κάθε φύλλο αγώνα ποδοσφαιριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος πρέπει να πληρoί τις προϋποθέσεις συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας».

3. Το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας ανδρών, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) έχει ερασιτεχνικό χαρακτήρα και σε αυτό συμμετέχουν αποκλειστικά ομάδες ποδοσφαιρικών σωματείων, αποτελούμενες από ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Κάθε σωματείο, η ομάδα του οποίου ανέρχεται, κατά τους οικείους κανονισμούς, από τη Γ` Εθνική Κατηγορία ανδρών στη Β΄ Εθνική Κατηγορία ανδρών, υποχρεούται να μετατραπεί σε Π.Α.Ε. μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, άλλως αποβάλλεται.

4. Τα πρωταθλήματα του παρόντος αναδιαρθρώνονται με κανονισμούς του άρθρου 101 Δ».

2. Τροποποιούνται οι παρ. 2 και 5, διαγράφεται η παρ. 3 του άρθρου 109 του ν. 2725/1999 και το άρθρο διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 109

Ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο Π.Α.Ε.

1. Το μετοχικό κεφάλαιο των Π.Α.Ε. που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 1) δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερο από πεντακόσιες χιλιάδες (500.000) ευρώ.

2. Το μετοχικό κεφάλαιο των Π.Α.Ε. που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας ανδρών (Super League 2) δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερο από διακόσιες πενήντα χιλιάδες (250.000) ευρώ.
3. [Καταργείται]

4. Το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο των παραγράφων 1 έως 2 καταβάλλεται κατά τη σύσταση της Π.Α.Ε. ή με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 και 70.

5. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού μπορούν να αναπροσαρμόζονται τα κατώτερα όρια του μετοχικού κεφαλαίου των Π.Α.Ε. των παρ. 1 έως 2.».

6. Ποδοσφαιρικές Α.Ε. οι οποίες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος έχουν μετοχικό κεφάλαιο μικρότερο από το ελάχιστο ποσό, που απαιτείται για την επαγγελματική κατηγορία στην οποία ανήκουν σύμφωνα με την παρ. 2, υποχρεούνται σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου τουλάχιστον μέχρι το ελάχιστο όριο που απαιτείται για την κατηγορία αυτή. Η καταβολή του ποσού της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου πρέπει να έχει πιστοποιηθεί το αργότερο δέκα (10) ημέρες πριν από την έναρξη του οικείου πρωταθλήματος. Αν παρέλθει άπρακτη η παραπάνω καταληκτική προθεσμία, η ομάδα της ενδιαφερόμενης Π.Α.Ε. αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της κατηγορίας, στην οποία ανήκει, κατ’ ανάλογη εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 70 του ν. 2725/1999.

7. Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

Περισσότερα εδω!

Advertisement

Advertisement <
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.

Δημοφιλή

Κάντε εγγραφή στο
νέο μας κανάλι!

Δείτε Δελτία Ειδήσεων - Εκπομπές - Ρεπορτάζ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ!
Ολα τα βίντεο απο το μεγαλυτερο καναλι της Θεσσαλίας
close-link
Click Me