ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Έρχεται μεγάλη ανάπλαση στα παράλια της Αγιάς


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ένα έργο πνοής που θα αλλάξει άρδην την εικόνα στα παράλια του δήμου Αγιάς ανακοίνωσε το πρωί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στο πλαίσιο της υπογραφής σύμβασης του σχετικού έργου ύψους 3,3 εκ. ευρώ.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Το έργο αφορά τη δημιουργία νέων πεζοδρομίων, ποδηλατροδρόμων και 10 νέων χώρων στάθμευσης σχεδόν σε όλο το μήκος της ακτογραμμής, πλην ορισμένων περιοχών όπου υφίστανται ζητήματα ενίσχυσης υποδομών ή ιδιοκτησιών.
Ουσιαστικά θα αλλάξει η εικόνα και στις τρεις περιοχές της παραλιακής, σε Αγιόκαμπο, Κάτω Σωτηρίτσα και Βελίκα.
Όπως εξήγησε ο κ. Αγοραστός “το έργο εντάσσεται στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που έχουμε εκπονήσει με στόχο τη δημιουργία μίας ενιαίας, αναβαθμισμένης και αισθητικά σύγχρονης παράκτιας ζώνης, την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής, την ενίσχυση των δραστηριοτήτων με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών και την αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας.
Δείτε τι είπε:
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πεζοδρομίου σε επαφή και παράπλευρα της παραλιακής οδού, κατασκευή ποδηλατοδρόμου παράπλευρα του νέου πεζοδρομίου, διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης κατά μήκος της παραλίας, κατασκευή υπόγειου αγωγού για την άρδευση των επιφανειών πρασίνου στην παραλιακή ζώνη, αγωγούς ομβρίων και λιθορριπή σε σημεία που διαβρώθηκαν μετά την τελευταία κακοκαιρία.
Δείτε τι δήλωσε ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας:
Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος / φωτό – βίντεο: onlarissa.gr

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Εκατοντάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για το καμίνι που “ντουμανιάζει” Πλαταμώνα και Παντελεήμονα


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Την άμεση διακοπή λειτουργίας του καμινιού που “πνίγει” κυριολεκτικά με καπνούς καθημερινά Πλαταμώνα και Παντελεήμονα απαίτησαν κάτοικοι, επαγγελματίες και παραθεριστές των δύο περιοχών με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης στον κόμβο προς Παλαιό Παντελεήμονα στο ύψος του ξενοδοχείου Maxim, στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά που κρατούσαν πλακάτ τόνισαν πως δεν είναι δυνατόν να έχει επιτραπεί η λειτουργία μιας επιχείρησης με τέτοια δραστηριότητα και με τέτοιο αντίκτυπο σε τουριστική περιοχή και στο περιβάλλον στο συγκεκριμένο σημείο, ζημιώνοντας τον τουρισμό στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.
Το παρών έδωσαν μεταξύ αλλων ο Δήμαρχος Δίον – Ολύμπου κ. Γερολιόλιος, η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκούφα, ο Λαρισαίος επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν» κ. Βαϊούλης, πολύς κόσμος, δημοτικοί σύμβουλοι και οικογένειες της περιοχής.
Αποφασίστηκε άμεσα ο Δήμος Δίον – Ολύμπου να προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να διακοπεί το συντομότερο η λειτουργία της επιχείρησης που εδώ και εβδομάδες προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία.
Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:
newsroom onlarissa.gr / φωτό: onlarissa.gr

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Λάρισα: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε προπορευόμενο όχημα στην Ηρώων Πολυτεχνείου κι λίγο έλειψε να “προσγειωθεί” σε καφετέρια


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Τροχαίο ατύχημα με σύγκρουση αυτοκινήτων σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στη Λάρισα.

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlarissa.gr, όλα συνέβησαν γύρω στις 6 το απόγευμα στην Ηρώων Πολυτεχνείου, λίγο πριν τη διασταύρωση με την οδό Κολοκοτρώνη στο ύψος του καφέ Sicily, όταν ένα αυτοκίνητο “καρφώθηκε” κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε προπορευόμενο όχημα. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν το όχημα να “καβαλήσει” το πεζοδρόμιο, να προσκρούσει σε φανάρι και παραλίγο να “εισβάλει” στην καφετέρια.
Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν έτυχε να περνάει κάποιος περαστικός από το σημείο και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Οι οδηγοί των δύο αυτοκίνητων είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς να υποστεί κάποιος τραυματισμό.
Στον τόπο του ατυχήματος έσπευσε η Τροχαία Λάρισας για να επιληφθεί του συμβάντος και να ρυθμίσει προσωρινά την κυκλοφορία, έως ότου απομακρυνθούν τα δύο οχήματα.
Δείτε φωτογραφίες του onlarissa.gr από το σημείο:
newsroom onlarissa.gr

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago
58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago
Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος
-
LIFESTYLE3 ημέρες ago
ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ8 ώρες ago
Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago
Πέθανε ο 50χρονος Αριστείδης Βογιατζής από το Βόλο- Εργαζόταν στο εργοστάσιο της ΕΥΡΗΚΑ
-
MEDIA7 ώρες ago
Κόβει την ανάσα στα 55 της: Η Κατερίνα Λέχου μόλις ανέβασε τη φωτό που στέλνει στο ταμείο… ανεργίας τις instagrammers (Pic)