ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Έρευνα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο για την κατεβασμένη μπάρα στην παραλία του Βόλου
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για την κατεβασμένη μπάρα στην παραλία, που είχε ως αποτέλεσμα την περασμένη Δευτέρα, να «κολλήσει» ασθενοφόρο, το οποίο είχε κληθεί από παραλιακό εστιατόριο σε περιστατικό πνιγμού 75χρονου από την Κρήτη που γευμάτιζε και ο οποίος δυστυχώς κατέληξε.
Στο μικροσκόπιο του λιμεναρχείου έχει μπει αν υπήρχε την ώρα του συμβάντος άτομο στο γραφείο – στρατηγείο άμεσης επέμβασης του λιμενικού σώματος στην κεντρική πύλη του λιμανιού και γιατί δεν ενήργησε ή αν τυχόν επέδειξε αμέλεια κι αν έλειπε από το πόστο του, σε τι περιστατικό είχε κληθεί.
Πηγές του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι δεν θα επιχειρηθεί αποποίηση τυχόν ευθύνης, σε περίπτωση που όντως διαπιστωθεί με την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι οι λιμενικοί δεν είναι… θυροφύλακες της μπάρας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η μπάρα αποτελεί κτήση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ο οποίος έχει την ευθύνη της διαχείρισής της, όμως η λειτουργία της γίνεται από λιμενικούς που βρίσκονται κάθε φορά στην πύλη. «Οι λιμενικοί της πύλης πολλές φορές καλούνται να παραστούν σε κάποιο έκτακτο συμβάν και απουσιάζουν από το πόστο. Το λιμεναρχείο δεν πρέπει να είναι ο μοναδικός φορέας που έχει τηλεχειριστήριο για τη μπάρα», αναφέρουν πηγές του Λιμενικού, ζητώντας κοινό έλεγχο της λειτουργίας της μπάρας.
«Πρόσβαση στην παραλία θα πρέπει να έχουν όλες οι υπηρεσίες σε περιπτώσεις έκτακτων συμβάντων. Αυτό σημαίνει ότι και το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, θα πρέπει να διαθέτουν τηλεχειριστήριο ώστε, εφόσον κριθεί αναγκαίο, να μπορεί να ανοίξει η μπάρα για να μπουν στην παραλία οχήματα έκτακτης ανάγκης», σημειώνουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
«Το τραγικό αυτό περιστατικό ας γίνει αφορμή για να επανεξεταστεί το συγκεκριμένο ζήτημα της λειτουργίας της μπάρας, που έχει επιφορτιστεί το λιμενικό ενώ κανονικά είναι στη διαχείριση και κτήση του Ο.Λ.Β.», καταλήγουν.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
-
LIFESTYLE9 ώρες agoΓιατί οι Χριστουγεννιάτικες Κάλτσες είναι το Τέλειο Δώρο για Οικογένεια και Φίλους
-
MEDIA16 ώρες agoΠοιος “έκαψε” τα μηχανάκια της AGB;
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ16 ώρες agoΟΠΕΚΕΠΕ: Κατάθεση Γ. Γεωργαντά στην εξεταστική επιτροπή – Την επόμενη εβδομάδα ο Σ. Λιβανός
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ16 ώρες agoΣυνελήφθη ο πρώην άσος των Γκρίζλις, Τόνι Άλεν, για κατοχή ναρκωτικών
-
ΜΑΓΝΗΣΙΑ17 ώρες agoΕκτός εστιατορίου βρήκε η έναρξη της λειτουργίας του προγράμματος δωρεάν σίτισης, πολλούς φοιτητές στον Βόλο
-
LIFESTYLE16 ώρες agoΙωάννα Μαλέσκου: “Όταν έγινα δασκάλα στα Βορίζια, μου είπαν “καλή τύχη'” – Η εξομολόγηση για το χωριό της Κρήτης που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας (Βίντεο)
-
ΑΘΛΗΤΙΚΑ13 ώρες agoΠετρίδης: «Αν δεν αλλάξει νοοτροπία ο Παναθηναϊκός, τότε…»
-
ΥΓΕΙΑ17 ώρες agoΤι είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία για την καλύτερη δυνατή έκβαση ενός αγγειακού εγκεφαλικού;




