Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Η ισλαμοφοβία εξαπλώνεται γρήγορα, όπως ένα καρκινικό κύτταρο

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στην ομιλία του στο 1ο Διεθνές Συμπόσιο για τα ΜΜΕ και την Ισλαμοφοβία, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «η ισλαμοφοβία εξαπλώνεται γρήγορα, όπως ένα καρκινικό κύτταρο».

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δηλώνοντας ότι υπήρξαν αντιπαλότητες, ένταση και ακόμη και πολύ αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών σε όλη την ιστορία, ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τις Σταυροφορίες, που πραγματοποιήθηκαν με το όνειρο της κατάκτησης της Ανατολίας και της Ιερουσαλήμ, και ότι συνέχισαν για πολύ χρόνο, άλλαξε την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας.

«Κατά τη διάρκεια των κατακτημάτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που έφτασαν στις πύλες της Βιέννης, σε αυτό το πλαίσιο, δεν θα μπορούσαν να συναντηθούν θεσμικά γεγονότα που δεν θα έθεταν υπόνοιες ούτε στους προγόνους μας ούτε στα εγγόνια μας» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν είναι φόβος για το Ισλάμ, αλλά μίσος για το Ισλάμ. Η ισλαμοφοβία εξαπλώνεται γρήγορα, όπως ένα καρκινικό κύτταρο. Υπήρξαν αντιπαλότητες, ένταση και ακόμη και πολύ αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών σε όλη την ιστορία. Οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τις Σταυροφορίες, που πραγματοποιήθηκαν με το όνειρο της κατάκτησης της Ανατολίας και της Ιερουσαλήμ, και συνεχίστηκαν για μεγάλο διάστημα, άλλαξαν την πορεία της παγκόσμιας ιστορίας.
Η Δύση διατήρησε τη μνησικακία της ενάντια στις ανατολικές κοινωνίες, που ενσωματώθηκαν στο πρόσωπο των Τούρκων, στο όνομα του οριενταλισμού. Εάν το τελευταίο παράδειγμα είναι να σηκώσουμε τη σημαία του τρομοκράτη Ισραήλ στο κτίριο του πρωθυπουργού της Αυστρίας, είναι δυνατόν να καταλάβουμε πού θα πάει αυτή η κατάστασης. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα των δεινών που προκλήθηκαν από την ισλαμοφοβία στην πρόσφατη ιστορία, από τις σφαγές στη Βοσνία έως την τραγωδία στο Τουρκεστάν και την Παλαιστίνη.
Η στρατηγική «δαιμονοποίησης των Μουσουλμάνων» που ξεκίνησε από την αμερικανική διοίκηση μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου που πυροδότησε τον ιό της ισλαμοφοβίας που υπήρχε ήδη στην πολιτιστική δομή πολλών κοινωνιών. Οι δυτικές χώρες, αντιμέτωπες με τη δημογραφική απειλή λόγω του μειωμένου ρυθμού αύξησης του πληθυσμού, προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης με φασιστική ρητορική. Επιθέσεις στο ιερό βιβλίο μας (Κοράνι), σύμβολα που εκφράζουν θρησκευτικές προτιμήσεις, χρηματοδοτούνται από τα ίδια τα κράτη. Οι στατιστικές δείχνουν τις σοβαρές διαστάσεις του προβλήματος. Στη Δύση, το ποσοστό εκείνων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις επιθέσεις αυξήθηκε κατά 250 τοις εκατό τα τελευταία 5 χρόνια και το ποσοστό εκείνων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτές τις επιθέσεις έχει αυξηθεί κατά 700%».

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι τα τελευταία 5 χρόνια, περισσότερα από 15 χιλιάδες περιστατικά ισλαμοφοβίας έχουν αναφερθεί σε μη κυβερνητικές οργανώσεις στις 5 μεγαλύτερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επισημαίνοντας ότι το ποσοστό των επιθέσεων που στοχεύουν Τούρκους πολίτες που διαμένουν στην Ευρώπη έχει αυξηθεί κατά 54% σε σύγκριση με πέρυσι, ο Ερντογάν είπε:

«Εκείνοι που γυρίζουν την πλάτη τους στο γεγονός ότι σε ένα μέρος όπου οι ελευθερίες έχουν εξαφανιστεί, η ευημερία δεν μπορεί να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι στην πραγματικότητα αρνητικοί όχι προς το Ισλάμ αλλά για το δικό τους μέλλον. Οι δημόσιες αρχές που είναι υπεύθυνες για τη διασφάλιση της ασφάλειας όλων των πολιτών τους έχουν σχεδόν ξεκινήσει έναν αγώνα ενάντια στο Ισλάμ. Με την αμηχανία του αντισημιτισμού σε όλη την ιστορία, οι δυτικές χώρες τώρα οδηγούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Εκείνοι που προωθούν την εβραϊκή γενοκτονία με τον δικό τους τρόπο, έχουν στοχοποιήσει τους Μουσουλμάνους.

Η Ευρώπη, που έχει δημιουργήσει τις δικές της κοινωνίες χρησιμοποιώντας τους διανοούμενους της για αιώνες με το φόβο των Τούρκων, τους οποίους ταυτίζοντει με το Ισλάμ, κατάφερε με αυτό τον τρόπο να κρύψει τα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική της αποδιοργάνωση. Η μερική συνέχιση αυτής της προσέγγισης στη σύγχρονη περίοδο δείχνει ότι οι εσωτερικές μάχες στη βαθιά μνήμη συνεχίζονται. Οι εξελίξεις στον κόσμο κινούνται προς μια κατεύθυνση που θα αυξήσει περαιτέρω την προστασία του οικονομικού πλούτου που διαθέτει η Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι η ισλαμοφοβία θα συνεχιστεί.

Πρέπει να αναπτύξουμε νέες και πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις στο μέλλον. Πρέπει να εξηγήσουμε σε καθένα από περισσότερα από 7,5 δισεκατομμύρια ανθρώπους ότι η ισλαμοφοβία, όχι το Ισλάμ, αποτελεί παγκόσμια απειλή. Φυσικά γνωρίζουμε ότι αυτός δεν είναι εύκολος τρόπος. Ακόμη και στην δική μας χώρα, βιώνουμε αυτήν την ασθένεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι ακόμη και στη χώρα μας συναντάμε διάφορες εκδηλώσεις αυτής της ασθένειας. Μπορούμε να συναντήσουμε αυτούς που δεν μπορούν να ανεχθούν την εζάνι (την πρωινή προσευχή), το τζαμί και την μαντίλα.

Πίσω από τις συζητήσεις για τον κοσμικό χαρακτήρα που διεξάγονται εδώ και χρόνια υπάρχουν εντάσεις που προκαλούνται από την πρόθεση απαγόρευσης των θρησκευτικών ελευθεριών και όχι την προστασία τους. Αυτή η παραμορφωμένη νοοτροπία εμφανίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες δικαιολογίες για πραξικοπήματα. Είναι προφανές ότι η δουλειά μας είναι δύσκολη στο σύστημα των μέσων μαζικής ενημέρωσης που στιγματίζει την αντίσταση των ανθρώπων που προστατεύουν το δικαίωμά τους στη ζωή ενώ καλύπτει την καταστροφή και τη σφαγή που προκάλεσε το Ισραήλ στις παλαιστινιακές πόλεις.

Στόχος μας είναι να εργαστούμε για να πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Εάν η πλειονότητα των προσφύγων στον κόσμο είναι Μουσουλμάνοι, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ενότητας και αλληλεγγύης που πρέπει πρώτα να επιλυθεί. Όταν ο ισλαμικός κόσμος εδραιώσει την ενότητά του, είναι πιθανό ο αγώνας ενάντια στην ισλαμοφοβία να καταλήξει σε αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι επιτακτική ανάγκη να συγκεντρωθούν όλες οι κοινωνίες και οι χώρες που εκτίθενται σε αυτήν την απειλή και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό δίκτυο επικοινωνίας στη διεθνή σκηνή».

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Ο πόλεμος της Ρωσίας πρέπει να τελειώσει με την απελευθέρωση της Κριμαίας

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook) είπε στο διάγγελμά του χθες βράδυ ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία δεν θα τελειώσει προτού η χερσόνησος της Κριμαίας, στη Μαύρη Θάλασσα, που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014, απελευθερωθεί.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

«Είναι ουκρανική»

«Η Κριμαία είναι ουκρανική και δεν θα την εγκαταλείψουμε ποτέ», είπε.

Δείτε ακόμα – Ρωσικά ΜΜΕ: Πώς η Πολωνία «καταλαμβάνει» σταδιακά την Ουκρανία

«Η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας δεν μπορεί να είναι ασφαλής όσο η Κριμαία είναι κατεχόμενη. Δεν θα υπάρξει σταθερή και διαρκής ειρήνη σε πολλές χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο όσο η Ρωσία είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τη χερσόνησό μας ως στρατιωτική βάση της» πρόσθεσε.

«Αυτός ο ρωσικός πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας και ολόκληρης της ελεύθερης Ευρώπης άρχισε με την Κριμαία και πρέπει να τελειώσει με την Κριμαία – με την απελευθέρωσή της», επέμεινε ο κ. Ζελένσκι.

Η φονική έκρηξη

Νωρίτερα χθες, σημειώθηκαν εκρήξεις σε ρωσική στρατιωτική βάση στην Κριμαία. Οι ρωσικές αρχές έκαναν λόγο για ανάφλεξη πυρομαχικών σε αποθήκη, με τον απολογισμό των θυμάτων που έδωσαν να κάνει λόγο για έναν νεκρό και πέντε τραυματίες.

Το Κίεβο «φυσικά δεν αναλαμβάνει» την ευθύνη για την έκρηξη, «τι σχέση έχουμε εμείς;», είπε ο Μιχάιλο Πόντολιακ, σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι, μολονότι η εφημερίδα New York Times έκανε λόγο στην ηλεκτρονική της έκδοση για ουκρανική επίθεση με απροσδιόριστο όπλο.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Αυξάνουν οι ελπίδες ότι θα επιχειρήσουν δύτες για τη διάσωση των ανθρακωρύχων

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Η πτώση του επιπέδου του νερού χάρη στην ασταμάτητη προσπάθεια απάντλησής του γεννά ελπίδες ότι θα μπορέσουν να μπουν δύτες σήμερα ή αύριο Πέμπτη σε πλημμυρισμένο ανθρακωρυχείο στην πολιτεία Κοαουίλα του Μεξικού για να εντοπίσουν δέκα εργαζόμενους που αγνοούνται επί επτά ημέρες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση χθες Τρίτη.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Υπερβολικά επικίνδυνη

Οι εικόνες από υποβρύχιο drone εξοπλισμένο με κάμερα προχθές Δευτέρα έδειξαν ότι εμπόδια και ρεύματα καθιστούν ακόμη υπερβολικά επικίνδυνη την ανάπτυξη των δυτών στα βάθη του ανθρακωρυχείου στην Αγουχίτα (γενική άποψη στη φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Luis Cortes), ανέφερε η εθνική συντονίστρια της Πολιτικής Προστασίας, η Λάουρα Βελάσκες.

Δείτε ακόμα – Μεξικό: Στο «μικροσκόπιο» των οικονομικών αρχών ο πρώην πρόεδρος της χώρας

Οι αξιωματούχοι προτιμούν να περιμένουν το επίπεδο του νερού να μειωθεί κατά ακόμη περίπου 1,5 μέτρο για να στείλουν «τους δύτες και διασώστες» στις πλημμυρισμένες στοές, είπε χθες Τρίτη ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ στον Τύπο.

Εκατοντάδες μέλη σωστικών συνεργείων, ανάμεσά τους και δύτες των ενόπλων δυνάμεων, συμμετέχουν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των ανθρακωρύχων. Οι ελπίδες των συγγενών πως θα βρεθούν ζωντανοί σβήνουν όσο ο χρόνος περνά.

Απάντληση του νερού

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην απάντληση του νερού στο ορυχείο, σε βάθος 60 μέτρων.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι ανθρακωρύχοι εκτελούσαν εργασίες εκσκαφής όταν έγινε διάτρηση φρεατίου υπόγειων υδάτων.

Η πολιτεία Κοαουίλα, η μόνη όπου εξορύσσεται άνθρακας στο Μεξικό, βίωσε σειρά φονικών δυστυχημάτων σε ορυχεία στην πορεία των ετών.

Το χειρότερο καταγράφηκε την 19η Φεβρουαρίου 2006, όταν 65 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν εξαιτίας έκρηξης αερίου στην Πάστα δε Κόντσος.

Πηγή: ΑΠΕ

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

LIFESTYLE3 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Την Πέμπτη 4/8 στις 11 η απολογία του Υποδ.Πυροσβεστικής Δικηγόρος των ανηλίκων ο Σάκης Κοκκίνης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ1 ημέρα ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ11 ώρες ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Τραγωδία στα νερά του Παγασητικού- Στην παραλία Σάρες κοντά στις Νηές Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος ψαροντουφεκάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Θλιψη για την 56χρονη Αναστασία Μήσια από Βελεστίνο

Δημοφιλή