Connect with us

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ερώτηση της Κ. Παπανάτσιου για τα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Μαγνησία

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Μοιράσου το άρθρο:

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου, προς την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, με θέμα τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στη Δ.Ε Μαγνησίας. Την ερώτηση συνυπογράφουν ο Τομεάρχης Παιδείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Νίκος Φίλης και η Αν. Τομεάρχης Παιδείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Μερόπη Τζούφη.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή της η Βουλευτής, με τα έως τώρα γνωστά στοιχεία, στη Μαγνησία εκκρεμούν 25 προσλήψεις καθηγητών, διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως Φυσικής και Χημείας στη Γενική Εκπαίδευση και 24 προσλήψεις καθηγητών στην Ειδική Αγωγή.

Επίσης, δεν έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις αναπληρωτών για τη λειτουργία των 10 εγκεκριμένων Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ), ενώ δεν έχει προχωρήσει και η πρόσληψη 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού, για την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων αναγκών στην Ειδική Αγωγή.

Η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α τονίζει ότι, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις για το θέμα, η Υπουργός δεν έχει προχωρήσει ακόμα στις απαραίτητες ενέργειες, για την κάλυψη των κενών. Το γεγονός αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία στους πολίτες της Μαγνησίας και ως εκ τούτου την καλεί να απαντήσει για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί για την επίλυση του προβλήματος.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2019

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Μαγνησίας»

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις, από τους εκπαιδευτικούς και τους πολιτικούς φορείς της Μαγνησίας, για την άμεση πρόσληψη καθηγητών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών, εν τούτοις, στο Νομό, εξακολουθούν να υφίστανται πολυάριθμα κενά, ενάμιση μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων.

Με τα, έως τώρα, γνωστά στοιχεία εκκρεμούν 25 προσλήψεις καθηγητών, διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως Φυσικής και Χημείας, στη Γενική Εκπαίδευση και 24 προσλήψεις καθηγητών στην Ειδική Αγωγή. Ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στη πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών για τα Τμήματα Ένταξης, με συνέπεια πολλά από αυτά να υπολειτουργούν.

Επίσης, ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι, δεν έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις αναπληρωτών για τη λειτουργία των 10 εγκεκριμένων Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) στη Μαγνησία, που αφορά σε σχολικές μονάδες με μαθητές, οι οποίοι δεν διαθέτουν την απαιτούμενη γνώση της ελληνικής γλώσσας (Ρομά, Αλλοδαπών, Παλιννοστούντων, Προσφύγων, Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων κτλ.) και ως εκ τούτου χρειάζονται ειδική διδακτική στήριξη.

Ειδικότερα για την ειδική αγωγή, τα τελευταία χρόνια καταγράφεται διαρκής αύξηση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Για την αναβάθμιση και ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, η απερχόμενη Κυβέρνηση προγραμμάτισε την πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού, εντός του 2019 (μέσω ΑΣΕΠ) και στον τακτικό προϋπολογισμό του 2019 προβλέφθηκε σχετική δαπάνη 22 εκατ. ευρώ. Η νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεσμεύτηκε προεκλογικά και μετεκλογικά για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εν τούτοις μέχρι σήμερα η διαδικασία πρόσληψης δεν έχει προχωρήσει, με κίνδυνο να αποδεσμευτούν τα 22 εκατ. ευρώ από τον Προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους μαθητές και τις οικογένειες τους. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η μη σύσταση οργανικών θέσεων και η κατανομή τους στις 4.500 θέσεις ανά κλάδο και ειδικότητα.

Επειδή, έχει παρέλθει σημαντικό χρονικό διάστημα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας.

Επειδή, πολλά από τα Τμήματα Ένταξης στη Μαγνησία υπολειτουργούν, με αρνητικές συνέπειες στη παρακολούθηση των μαθημάτων από τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επειδή δεν έχουν ξεκινήσει οι προσλήψεις αναπληρωτών στα Τμήματα ΖΕΠ, που απευθύνονται σε μαθητές που δε γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και επομένως αποκλείονται εντελώς από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Επειδή οι προσλήψεις των 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών είναι απαραίτητες για την κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων αναγκών στην Ειδική Αγωγή.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

1) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τη άμεση κάλυψη των αναγκών στη Γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Μαγνησία;

2) Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για τη άμεση κάλυψη των αναγκών στη Ειδική Αγωγή και ειδικότερα στα υποστελεχωμένα Τμήματα Ένταξης στη Μαγνησία;

3) Πότε πρόκειται να προβεί σε προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών για τα Τμήματα ΖΕΠ;

4) Πότε πρόκειται να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης 4.500 μόνιμων εκπαιδευτών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση;

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Παπανάτσιου Αικατερίνη

Τζούφη Μερόπη

Φίλης Νικόλαος

 

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγη:https://volos.ert.gr/blog/2019/10/29/erotisi-tis-k-papanatsioy-gia-ta-kena-sti-deyterovathmia-ekpaideysi-sti-magnisia/

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πανέτοιμη η Λάρισα να υποδεχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Κορασίδων γράφοντας ιστορία (φώτο-βίντεο)

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης κορασίδων Κ16 (Final Youth Women (U16) Water Polo World Championship) που θα διεξαχθεί στη Λάρισα από τις 21 έως και τις 27 Αυγούστου 2022, πραγματοποιήθηκε αυτοψία σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας από τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, στελέχη της δημοτικής αρχής και στελέχη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάσος (ΚΟΕ).

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

“Από όσο βλέπω, δεν υπάρχουν προβλήματα. Η Λάρισα υποδέχεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κορασίδων, μια πάρα πολύ σημαντική διοργάνωση, είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε 13 εθνικές ομάδες από ολόκληρο τον κόσμο. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτό το πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός, το οποίο δίνει προστιθέμενη αξία στην πόλη, να μπορέσει να διεκπεραιωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να αφήσει μια σοβαρή σφραγίδα για μια Λάρισα που μπορεί με τις υποδομές της να δέχεται μεγάλες οργανώσεις”, δήλωσε ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης.

Σε συνέχεια του λόγου του πρόσθεσε: “Αυτή η διοργάνωση δεν έχει σχέση μόνο με τον αθλητισμό αλλά και με την προβολή και την οικονομία της πόλης. Καλώ τους Λαρισαίους να γεμίσουν τις κερκίδες. Ευχαριστώ όσους συνεργάζονται και συμβάλουν στο να είναι η Λάρισα στο μεγάλο καλεντάρι των μεγάλων διοργανώσεων στη χώρα.”

Στο κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Βασίλης Πινακάς, ο οποίος τόνισε την άψογη συνεργασία μεταξύ των φορέων. Ειδικότερα ανέφερε τα εξής:

“Η καρδιά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πόλο χτυπά εδώ στη Λάρισα. Έχουμε μια άψογη συνεργασία με το δήμο Λαρισαίων και με την Κολυμβητική Ομοσπονδία, την οποία ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη της. Μπορούμε να φιλοξενούμε πολύ μεγάλες οργανώσεις. Καλούμε τον κόσμο να χαρεί και να δει από κοντά τους αγώνες. Η είσοδος είναι δωρεάν. Όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν είναι υψηλού επιπέδου.”

Ο γενικός διευθυντής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας της Ελλάδος κ. Γιάννης Γιαννούρης, κοντολογίς σημείωσε πως στη Λάρισα με το εν λόγω πρωτάθλημα γράφεται ιστορία:

“Γράφουμε ιστορία γιατί είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα σε δύο πόλεις της Θεσσαλίας, στη Λάρισα και το Βόλο με 38 συνολικά συμμετοχές. Έχουμε εντυπωσιαστεί από τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Το κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας έχει βάλει τα καλά του για να υποδεχτεί τους γονείς που θα έρθουν να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Οι αγώνες θα καλύπτονται από το κανάλι της FINA από την αρχή μέχρι το τέλος. Η εικόνα θα προβάλλεται παντού…”

Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις:

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Νικόλας Σελητσιανιώτης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Έφυγε» από τη ζωή στα 48 του χρόνια ο Αχιλλέας Αρσενίου –

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Αχιλλέας Αρσενίου. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022 στις 10 το πρωί από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία (Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς) Λάρισας.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Καλούμε τους συγγενείς και φίλους να προσέλθουν και να συνοδεύσουν την εκφορά του.

Η ΜΗΤΕΡΑ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ: ΑΓΓΕΛΟΣ – ΞΑΝΘΗ

ΤΑ ΑΝΙΨΙΑ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

 ΣΗΜ: Η ΣΟΡΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 9:30 π.μ.

Ο ΚΑΦΕΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ ΣΠΗΛΙΟΣ (ΕΝΑΝΤΙ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
ΜΠΑΣΚΕΤ5 λεπτά ago

Ο Πονίτκα… έκοψε τον αδελφό του από τo Ευρωμπάσκετ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ6 λεπτά ago

Γιακουμάκης: «Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχω γκολ»

ΚΟΣΜΟΣ9 λεπτά ago

Ρωσία: Συνελήφθη η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα

ΘΕΣΣΑΛΙΑ10 λεπτά ago

Πανέτοιμη η Λάρισα να υποδεχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Κορασίδων γράφοντας ιστορία (φώτο-βίντεο)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 λεπτά ago

Αμπντούλ Χαμίντ Χαν: Γιατί ο Ερντογάν έδειξε αυτοσυγκράτηση και οι «υποσχέσεις» για το μέλλον

ΕΛΛΑΔΑ20 λεπτά ago

Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν μετανάστες σε πορτμπαγκάζ και με ταξί – Σκηνές καταδίωξης

ΜΠΑΣΚΕΤ25 λεπτά ago

Στις 22/08 θα ξεκινήσει η προετοιμασία του Ολυμπιακού

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ26 λεπτά ago

Άρης: «Πάμε όλοι μαζί για την ανατροπή»

OIKONOMIA28 λεπτά ago

ΕΛΓΑ: Πληρωμές ύψους 9,7 εκατ. ευρώ για το προανθικό στάδιο

ΚΟΣΜΟΣ29 λεπτά ago

Αυστρία: Δεν θα φωταγωγηθεί φέτος τα Χριστούγεννα η ξακουστή κυκλική λεωφόρος περιμετρικά της Βιέννης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Επεισόδιο στα κεντρικά καταστήματα της ΔΕΗ στον Βόλο μεταξύ δύο πολιτών

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Πέθανε η Μαριάνα Καρακίτσου Σαραφοπούλου από Βόλο σε ηλικία 64 ετών.

ΜΑΓΝΗΣΙΑ3 ημέρες ago

58 χρόνος έπεσε σε χαράδρα και σκοτώθηκε στο σεσκλο

LIFESTYLE4 ημέρες ago

ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΑΡΙΝΑ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΤΟ BARACOA ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

ΜΑΓΝΗΣΙΑ2 ημέρες ago

Fuel Pass 2: Καθυστέρηση στην πληρωμή του επιδόματος

ΜΑΓΝΗΣΙΑ7 ημέρες ago

Την Πέμπτη 4/8 στις 11 η απολογία του Υποδ.Πυροσβεστικής Δικηγόρος των ανηλίκων ο Σάκης Κοκκίνης

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Στη θλίψη βυθίστηκε ο Αλμυρός Μαγνησίας από τον θάνατο του Παναγιώτη Αναστασίου

ΜΑΓΝΗΣΙΑ22 ώρες ago

Fuel Pass 2: Ξεκινά η καταβολή του στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Τραγωδία στα νερά του Παγασητικού- Στην παραλία Σάρες κοντά στις Νηές Μαγνησίας, εντοπίστηκε νεκρός 35χρονος ψαροντουφεκάς

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Πέθανε ο 50χρονος Αριστείδης Βογιατζής από το Βόλο- Εργαζόταν στο εργοστάσιο της ΕΥΡΗΚΑ

Δημοφιλή