Connect with us
ΕΣΠΑΕΣΠΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ερυθρός Σταυρός»: Οι ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για το γλέντι στο νοσοκομείο

FotoJet 75.jpg

Σάλο έχουν προκαλέσει τα πλάνα από το γλέντι που στήθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» εν ώρα λειτουργίας και μάλιστα κατά τη διάρκεια εφημερίας.

Το βίντεο, με τους χορούς μεταξύ του προσωπικού σε θάλαμο του νοσοκομείου, που δημοσιεύτηκε προκάλεσε αντιδράσεις. Λίγη ώρα μετά ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) σε βάρος της διοικήτριας του νοσοκομείου Ελπινίκης Ταβιανάτου.

«Αναμένουμε την αυτοκριτική του υπουργείου»

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν άργησαν και οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Νέα Αριστερά εξέδωσαν ανακοινώσεις με αφορμή το γεγονός, ρίχνοντας ξεκάθαρες βολές στην κυβέρνηση σχετικά με την γενικότερη κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και τον διορισμό των διοικήσεων.

«Περιμένουμε το πόρισμα της ΕΔΕ, περιμένουμε την απόλυση αλλά και πειθαρχική τουλάχιστον τιμώρηση της κυρίας Ελπινίκης Ταβιανάτου, καθώς και τη δημόσια συγγνώμη της ιδίας, του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ, προσωπικό στοίχημα» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναμένουμε την αυτοκριτική του (του υπουργείου) και κυρίως να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα για την ανασυγκρότηση του νοσοκομείου. Μερικές φορές το γελοίο απλά αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος: την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» σημειώνει η Νέα Αριστερά.

Διαβάστε αναλυτικά τις ανακοινώσεις των κομμάτων:

ΣΥΡΙΖΑ

«Γλέντια και χοροί την ώρα της εφημερίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ, πρωτοστατούσης της Διοικήτριάς του»

 Διέρρευσε προ ολίγων ωρών η είδηση, αλλά και υποστηρικτικό και αποδεικτικό αυτής βίντεο, ότι λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο» Ε.Ε.Σ αποφάσισε να διεξάγει εορτή Χριστουγέννων εντός του κτηρίου του νοσοκομείου, συγκεκριμένα στον χώρο υποδοχής του κεντρικού κτηρίου, και σε ώρα λειτουργίας του, και μάλιστα εν ώρα εφημερίας.

Το θέαμα της μουσικής διαπασών, της ζωντανής ορχήστρας (!) αλλά και της Διοικήτριας κυρίας Ελπινίκης Ταβιανάτου να ηγείται μετά ζέσης του χορού, ενώ λίγα μέτρα παραπίσω διέρχεται φορείο με ασθενή περικλείει ολόκληρη την Ελλάδα 2.0 του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προφανέστατα μετά το σάλο και την κατακραυγή, ο Υπουργός Υγείας διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) κατά της κυρίας Ταβιανάτου, η οποία αποτελεί κομματικό διορισμό της κυβέρνησης και δεν πληροί κανένα απολύτως αντικειμενικό κριτήριο επιλογής σε θέση ευθύνης διοίκησης μονάδας υγείας, και δη δευτεροβάθμιας, καθώς η κυρία Ταβιανάτου είναι απλώς δημόσιος υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας, απόφοιτος σπουδών κοινωνιολογίας. Απορίας άξιο είναι τι ακριβώς περιμένει ο Υπουργός να μάθει από το πόρισμα της ΕΔΕ, καθώς η παράβαση είναι αυτόφωρη και ανεπίδεκτη οιασδήποτε αμφιβολίας και ένστασης. Μάλλον, επιδιώκεται ως συνήθως η επικοινωνιακή διαχείριση δια της τυπικής νομιμότητας ώστε σύντομα το σκάνδαλο να ξεχαστεί όχι απλώς από την αβίωτη πια καθημερινότητα των Ελλήνων και Ελληνίδων, αλλά από το επόμενο και ίσως προκλητικότερο σκάνδαλο. Εντούτοις, θα περιμένουμε ως τις 8 Ιανουαρίου 2024 να διαβάσουμε το πόρισμα και να ενημερωθούμε για τις βάσει αυτού άμεσες κινήσεις του Υπουργού Υγείας.

Δεν διαφωνούμε, αντιθέτως συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε κινήσεις και πρωτοβουλίες ενίσχυσης και τόνωσης του ηθικού του ανθρώπινου δυναμικού του ΕΣΥ. Οπωσδήποτε μια εορταστική εκδήλωση είναι απαραίτητη και βοηθά στην έστω και παροδική ανόρθωση του πεσμένου ηθικού των ανθρώπων των νοσοκομείων. Ξέρουμε ότι ιδίως μετά την πανδημία, το ιατρονοσηλευτικό κυρίως προσωπικό, αλλά όχι μόνο, του ΕΣΥ είναι φυσικά, ηθικά και ψυχικά εξουθενωμένο, και είναι έμπλεο του αισθήματος της παραίτησης. Εντός των μέτρων που μια σοβαρή, ευρωπαϊκή κυβέρνηση θα λάμβανε για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, θα ήταν και η ορθολογική και συνετή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού βάσει μιας σύγχρονης αντίστοιχης στρατηγικής. Στο πλαίσιο αυτής, θα υπήρχαν και μέτρα ενίσχυσης του πνεύματος συνεργασίας και συνύπαρξης των εργαζομένων (team building). Ωστόσο, κανείς δεν θα περίμενε η διοίκηση ενός νοσοκομείου να γλεντάει με δυνατή μουσική και χορούς κατά την ώρα λειτουργίας του νοσοκομείου, πολλώ δε μάλλον στη διάρκεια της εφημερίας του.

Ο πολύ ακραίος πια νεοφιλελευθερισμός ατλαντικού τύπου που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν ορρωδεί προ ουδενός. Το περιστατικό στο προαναφερόμενο νοσοκομείο το αποδεικνύει περίτρανα. Όπως η διεύθυνση ενός καταστήματος θα διοργάνωνε μια εορταστική εκδήλωση την ώρα που οι πελάτες θα ψώνιζαν τα προϊόντα του, έτσι και η κομματικά και αναξιοκρατικά διορισμένη Διοικήτρια του νοσοκομείου θεώρησε πρέπον και λογικό να χορεύει την ώρα που ασθενείς-πελάτες μεταφέρονταν με φορεία δίπλα της.

Περιμένουμε το πόρισμα της ΕΔΕ, περιμένουμε την απόλυση αλλά και πειθαρχική τουλάχιστον τιμώρηση της κυρίας Ελπινίκης Ταβιανάτου, καθώς και τη δημόσια συγγνώμη της ιδίας, του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ, προσωπικό στοίχημα.
Κι επειδή η Κυβέρνηση Α.Ε αρέσκεται στους δείκτες, τα ποσοστά και τα οικονομικά στοιχεία: πόσο άραγε κόστισε η εκδήλωση με τη ζωντανή ορχήστρα και ποια η σκοπιμότητα ενός τέτοιου πολυτελούς εξόδου;

Νέα Αριστερά

Η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα μια δύσκολης συνθήκης, καθώς τα ανησυχητικά στοιχεία από την νέα έκρηξη του κοροναϊού και των ιώσεων αναμένεται να μεταφραστούν σε μια νεα περίοδο δοκιμασίας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η Νέα Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο δεν θωράκισε το δημόσιο νοσοκομείο αλλά το οδήγησε στην κατάρρευση ακόμα και σε περίοδο πανδημίας.

Οι σημερινές αδιανόητες σκηνές στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταύρος αποδεικνύουν, για μια ακόμα φορά, την κυβερνητική υποκρισία για τον δήθεν διορισμό «αξιοκρατικών διοικήσεων». Η απομάκρυνση της εκλεκτής της Νέας Δημοκρατίας είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει το υπουργείο Υγείας. Αναμένουμε την αυτοκριτική του και κυρίως να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα για την ανασυγκρότηση του νοσοκομείου. Μερικές φορές το γελοίο απλά αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος: την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Περισσότερα Εδω

Comments
Advertisement
Anassa
Advertisement
Advertisement
Anassa

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ASTRATV

Advertisement Ontopoulos
Advertisement

Facebook

Advertisement

Δημοφιλή