Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Εσθονία: Αποκαθηλώνονται μνημεία σοβιετικής εποχής λόγω της έντασης με τη Ρωσία

Published

on

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Σε συμβολικές «αποκαθηλώσεις» μνημείων της σοβιετικής εποχής, προχωρούν οι χώρες της Βαλτικής, όπως η Εσθονία, με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις εντάσεις που ακολούθησαν. Ενδεικτική, όπως επισημαίνει ο Guardian είναι η απόφαση των αρχών της Εσθονίας που αφαίρεσαν ένα τανκ της σοβιετικής εποχής που ήταν στημένο στην ανατολική πόλη Νάρβα.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για την πιο σημαντική «αποκαθήλωση» μέχρι σήμερα σε σύνολο 200 έως 400 τέτοιων μνημείων που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να καταργήσει μέχρι το τέλος του έτους.

Ήταν η πλέον πρόσφατη κίνηση κατά της Ρωσίας, σημειώνει ο Guardian, από χώρες στην περιοχή της Βαλτικής, με τη Φινλανδία να ανακοινώνει την Τρίτη ότι θα μειώσει τον αριθμό των θεωρήσεων εισόδου (visa) που χορηγεί στους Ρώσους στο 10% του τρέχοντος όγκου καθώς αυξάνεται η ανησυχία  για τον ρωσικό τουρισμό.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία , τα σοβιετικά μνημεία στην Εσθονία δεν ήταν πλέον απλώς ένα τοπικό ζήτημα, δήλωσε την Τρίτη η πρωθυπουργός Κάγια Κάλλας. «Κανείς δεν θέλει να δει τον επιθετικό και εχθρικό γείτονά μας να υποδαυλίζει εντάσεις στο σπίτι μας», είπε η Κάλλας.

Δεν θα δώσουμε ευκαιρία για αξιοποίηση του παρελθόντος

Το κράτος της Βαλτικής ήταν σοβιετική δημοκρατία από το 1944 έως το 1991 και σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού του 1,3 εκατομμυρίου είναι Ρώσοι. «Δεν θα δώσουμε στη Ρωσία την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει το παρελθόν για να διαταράξει την ειρήνη στην Εσθονία», είπε η Κάλλας, όπως σημειώνει το άρθρο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αφαιρέσει όλα τα μνημεία της σοβιετικής εποχής νωρίτερα αυτό το μήνα , λέγοντας ότι η εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία «άνοιξε πληγές στην κοινωνία μας, που μας θυμίζουν αυτά τα μνημεία της κομμουνιστικής εποχής».

Η ανακοίνωση αντιμετωπίστηκε με εχθρότητα από ορισμένους στη Νάρβα, στα σύνορα της Εσθονίας με τη Ρωσία, όπου μόνο το 4% των κατοίκων είναι Εσθονοί και πάνω από το 80% Ρώσοι, προτρέποντας την κυβέρνηση να παρέμβει γρήγορα για να αντιμετωπίσει τις «αυξανόμενες εντάσεις και τη σύγχυση» είπε η Κάλλας.

Υπό αστυνομική φρουρά η απομάκρυνση των μνημείων

Οι εργασίες για την αφαίρεση του τανκ T-34 και δύο άλλων σοβιετικών μνημείων στην πόλη ξεκίνησαν υπό αστυνομική φρουρά – όπως επισημαίνει το άρθρο – λίγο μετά τα ξημερώματα της Τρίτης και ολοκληρώθηκαν μέχρι τα μέσα του πρωινού. Το τανκ θα εκτεθεί στο εθνικό πολεμικό μουσείο της Εσθονίας κοντά στην πρωτεύουσα Ταλίν.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Εσθονίας, Λάουρι Λαανεμέτς, είπε ότι τα ζητήματα δημόσιας τάξης ήταν πρωταρχικής σημασίας. «Πολλοί ντόπιοι νοιάζονται για την απομάκρυνση των μνημείων», είπε, αλλά ο πόλεμος πρέπει να μνημονεύεται «χωρίς συγκρούσεις και απειλές προκλήσεων».

Η απομάκρυνση των σοβιετικών μνημείων έχει προκαλέσει αναταραχή στην Εσθονία στο παρελθόν: η μετεγκατάσταση ενός αγάλματος γνωστού με τον τίτλο Χάλκινος Στρατιώτης στο Ταλίν τον Απρίλιο του 2007 οδήγησε σε δύο νύχτες ταραχών και λεηλασιών, κατά τις οποίες σκοτώθηκε ένας Ρώσος διαδηλωτής.

Η Μόσχα επέκρινε τα σχέδια της Εσθονίας. σημειώνει το δημοσίευμα. «Η εξάλειψη των μνημείων για όσους έσωσαν την Ευρώπη από τον φασισμό είναι φυσικά εξωφρενική», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αυτόν τον μήνα. «Δεν πιστεύει σε κανένα έθνος».

Στη γειτονική Λετονία, οι βουλευτές ψήφισαν νόμο τον Ιούνιο που απαιτεί όλα τα «μνημεία που δοξάζουν το σοβιετικό καθεστώς» που δεν βρίσκονται σε νεκροταφεία να αποσυναρμολογηθούν έως τις 15 Νοεμβρίου, με έργα καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος να μεταφερθούν στο Μουσείο της Κατοχής στη Ρίγα.

Μείωση στις βίζες

Ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Πέκκα Χααβίστο, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου θα προσφέρεται μόνο το ένα δέκατο από τις 1.000 ημερήσιες διαθέσιμες αιτήσεις τουριστικής βίζας που είναι διαθέσιμες επί του παρόντος στους Ρώσους υπηκόους.

Η Φινλανδία θα συμμετάσχει επίσης στα κράτη της Βαλτικής προτείνοντας από κοινού τη διακοπή μιας συμφωνίας διευκόλυνσης της έκδοσης θεωρήσεων της ΕΕ με τη Ρωσία, η οποία καθιστά σημαντικά ευκολότερο και φθηνότερο για τους Ρώσους να ταξιδεύουν προς και εντός της ΕΕ, είπε.

Όλο και περισσότεροι Ρώσοι παρακάμπτουν το κλείσιμο του εναέριου χώρου της ΕΕ στις ρωσικές πτήσεις περνώντας στη Φινλανδία και ταξιδεύοντας σε προορισμούς διακοπών της ΕΕ από το αεροδρόμιο του Ελσίνκι. «Αυτό ίσως δεν είναι πολύ κατάλληλο», είπε ο Χααβίστο.

Είπε ότι δεν είναι δυνατή η πλήρης απαγόρευση για λόγους εθνικότητας και τόνισε ότι δεν θα επηρεαστούν άλλοι τύποι βίζας – για οικογενειακές, εργασιακές και εκπαιδευτικές επισκέψεις. Το Ελσίνκι μελετά επίσης μια συγκεκριμένη βίζα για ανθρωπιστικούς λόγους.

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν, έχει επανειλημμένα πει ότι «δεν είναι σωστό» οι τουρίστες από τη Ρωσία να μπορούν να κάνουν διακοπές στην Ευρώπη ενώ τα στρατεύματά της σκοτώνουν στην Ουκρανία και η Κάλλας, η Εσθονή ομόλογός της, έχει ζητήσει απαγόρευση βίζας σε όλη την ΕΕ.

«Δεν είναι πόλεμος των Ρώσων»…

Άλλοι ηγέτες της ΕΕ, ωστόσο, δεν είναι υπέρ. Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, δήλωσε τη Δευτέρα ότι πρέπει να τιμωρηθούν μόνο όσοι ήταν υπεύθυνοι ή επωφελήθηκαν από τον πόλεμο. «Δεν είναι πόλεμος Ρώσων πολιτών, αλλά πόλεμος του Πούτιν», είπε.

Το δημοσίευμα καταλήγοντας υπενθυμίζει ότι οι κανόνες της ΕΕ απαιτούν από τους τουρίστες από τρίτες χώρες να αιτηθούν για βίζα από τη χώρα που σκοπεύουν να επισκεφθούν, αλλά τους επιτρέπουν να εισέλθουν στη ζώνη Σένγκεν χωρίς διαβατήρια από οποιοδήποτε σημείο και να ταξιδέψουν γύρω της για έως και 90 ημέρες σε μια περίοδο 180 ημερών.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στην Ιταλία: Η Μελόνι παραβίασε την προεκλογική «σιωπή» – Το βίντεο με τα πεπόνια

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Στις εκλογές αδιαφιλονίκητο φαβορί αποτελεί η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας» (Fratelli d’Italia) Τζόρτζια Μελόνι, η οποία έχει συνάψει εκλογική συμμαχία με τη «Λέγκα» του Ματέο Σαλβίνι και το κόμμα «Εμπρός Ιταλία» (Forza Italia) του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν και βάσει νόμου δεν δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις κατά τις τελευταίες 15 ημέρες, οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη Μελόνι να καταγράφει σημαντική διαφορά από τον υποψήφιο της αριστεράς και του κέντρου, Ενρίκο Λέτα.

Τα… πεπόνια της Μελόνι

Η αρχηγός των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, παραβίασε το Σάββατο την καθιερωμένη προεκλογική «σιωπή», δημοσιεύοντας ένα βίντεο στο λογαριασμό της στο TikTok, στο οποίο επεδείκνυε δύο… πεπόνια, λέγοντας «στις 25 Σεπτέμβρη… τα είπα όλα!».

Στην ιταλική γλώσσα, “meloni” είναι τα πεπόνια, ωστόσο ο εν λόγω όρος χρησιμοποιείται στην αργκό για να καταδείξει και σημεία της γυναικείας ανατομίας.

Αυτή της η κίνηση έκανε πολλούς να μιλάνε για φτηνή σεξιστική εκμετάλλευση -και μάλιστα από μια γυναίκα-, η οποία ουσιαστικά με τον τρόπο αυτόν χρησιμοποιεί ένα «φτηνό» κόλπο για να προσελκύσει το ανδρικό κοινό, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Δείτε το βίντεο

@giorgiameloni_ufficiale25 settembre: ho detto tutto.♬ suono originale – Giorgia Meloni

Τα πρώτα exit poll

Κάποιες πρώτες απαντήσεις για τις εκλογές θα δώσουν οι εκτιμήσεις exit poll, που αναμένονται να ανακοινωθούν λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης, στις 11 μ.μ. ώρα Ιταλίας (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας).

Η Τζόρτζια Μελόνι, αποφάσισε να αναβάλει την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος για απόψε στις 10 ώρα Ιταλίας, δηλαδή μια ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες. Αρχικά, είχε ανακοινώσει ότι θα ψήφιζε σε σχολείο της Ρώμης, σήμερα το πρωί στις 11 τοπική ώρα. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η απόφασή της αυτή οφείλεται στο ότι στο συγκεκριμένο τμήμα, είχε σπεύσει μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων και φωτογράφων και η ίδια δεν θέλησε να προκαλέσει προβλήματα στους υπόλοιπους ψηφοφόρους.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η αρχηγός των Αδελφών της Ιταλίας υπογράμμισε: «σήμερα μπορείς να συμβάλεις στο να γραφτεί ιστορία. Ας γράψουμε την ιστορία μαζί».

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στην Ιταλία: Η Ευρώπη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την ψήφο στην ακροδεξιά

Published

on

By

Whats App

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsUP και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Μοιράσου το αρθρο!

Οι Ιταλοί ψηφίζουν και οι κάλπες σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να οδηγήσουν στο σχηματισμό της πλέον ριζοσπαστικής δεξιάς κυβέρνησης της χώρας από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και με μία πρωθυπουργό έτοιμη να γίνει πρότυπο για τα εθνικιστικά κόμματα σε όλη την Ευρώπη, παρατηρεί ο Guardian σε σχετικό του άρθρο.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία των Αδερφών της Ιταλίας της Τζόρτζια Μελόνι, ένα κόμμα με νεοφασιστική προέλευση, το οποίο σύμφωνα με τις  δημοσκοπήσεις αναμένεται να εξασφαλίσει μια άνετη νίκη στις εκλογές στην Ιταλία και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, λαμβάνοντας μεταξύ 44 και 47% των ψήφων, σημειώνει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές στην Ιταλία: Η απειλή των κυβερνώντων «μεταφασιστών» και ο εφιάλτης της «σούπερ πλειοψηφίας»

Το κόμμα της Μελόνι αναμένεται επίσης να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μερίδιο των ψήφων εντός του συνασπισμού, ο οποίος περιλαμβάνει την ακροδεξιά Λέγκα, με επικεφαλής τον Ματέο Σαλβίνι, και τη Forza Italia, με επικεφαλής τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι , που σημαίνει ότι θα μπορούσε να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Ερωτηματικά για τις συμμαχίες της Ιταλίας στην Ευρώπη

Η νίκη του συνασπισμού, ωστόσο, εγείρει ερωτήματα για τις συμμαχίες της χώρας στην Ευρώπη, και ενώ η Μελόνι προσπάθησε να στείλει καθησυχαστικά μηνύματα, η κατάκτηση της εξουσίας από αυτήν είναι απίθανο να γίνει ευπρόσδεκτη στο Παρίσι ή στο Βερολίνο.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η νίκη της θα ήταν κακή για την ευρωπαϊκή συνεργασία. Ο Lars Klingbeil, πρόεδρος του SPD, του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, είπε ότι η Μελόνι είχε ευθυγραμμιστεί με «αντιδημοκρατικές» προσωπικότητες όπως ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Επισημαίνεται ότι νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ευρωβουλευτές του Μελόνι καταψήφισαν ένα ψήφισμα που καταδίκαζε την Ουγγαρία ως «υβριδικό καθεστώς εκλογικής απολυταρχίας». Η Μελόνι είναι επίσης σύμμαχος του κυβερνώντος εθνικιστικού κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη της Πολωνίας, καθώς και των αντι – μεταναστών Σουηδών Δημοκρατών και του ακροδεξιού ισπανικού Vox.

Το σχέδιο

«Η Μελόνι έχει φιλοδοξία να εκπροσωπήσει ένα μοντέλο όχι μόνο για την Ιταλία, αλλά και για την Ευρώπη – αυτό είναι κάτι νέο [για τη δεξιά στην Ιταλία] σε σύγκριση με το παρελθόν», δήλωσε η Νάντια Ουρμπινάτι, θεωρητικός της πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια. «Έχει επαφές με άλλα συντηρητικά κόμματα, που θέλουν μια Ευρώπη με λιγότερα πολιτικά δικαιώματα… το μοντέλο είναι εκεί, όπως και το σχέδιο»,  όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

«Η ασάφεια είναι το κλειδί για την κατανόηση της Μελόνι», είπε ο Ματίας Ντιλέτι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Σαπιέντζα της Ρώμης. «Ενδιαφέρεται πραγματικά να συμβιβαστεί με την ΕΕ στην οικονομική πολιτική. Αλλά αν η ΕΕ την πιέσει πάρα πολύ στην ιταλική κυβέρνηση, μπορεί πάντα να επιστρέψει στην ασφαλή ζώνη της ως λαϊκίστρια δεξιά ηγέτης. Θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει στην εξουσία».

Η πιθανή επιστροφή του Σαλβίνι στο υπουργείο Εσωτερικών θα μειώσει επίσης τις ελπίδες για μια σημαντική πρόοδο στην προσπάθεια της ΕΕ να μεταρρυθμίσει το μεταναστευτικό της σύστημα μοιράζοντας τους αιτούντες άσυλο σε όλα τα κράτη μέλη. Ο Σαλβίνι, ο οποίος έχει στενούς δεσμούς με τη Λεπέν, είπε ότι «ανυπομονεί» να συνεχίσει την πολιτική του να εμποδίζει τα πλοία διάσωσης μεταναστών να εισέλθουν σε ιταλικά λιμάνια, τονίζει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Όσον αφορά την Ουκρανία, η Μελόνι καταδίκασε τη ρωσική εισβολή και υποστήριξε την αποστολή όπλων στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα, αλλά παραμένει ασαφές εάν η κυβέρνησή της θα στηρίξει τον όγδοο γύρο κυρώσεων της ΕΕ που συζητείται στις Βρυξέλλες. Ο Σαλβίνι ισχυρίστηκε ότι οι κυρώσεις γονάτιζαν την Ιταλία, αν και ποτέ δεν μπλόκαρε κανένα μέτρο της ΕΕ κατά της Ρωσίας όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση του ευρύτερου συνασπισμού του Μάριο Ντράγκι, η οποία κατέρρευσε τον Ιούλιο.

Η ψηφοφορία

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7 το πρωί της Κυριακής και το ποσοστό συμμετοχής ήταν περίπου 19% μέχρι το μεσημέρι. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ψηφοφόρων ήταν στο 25% πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας, πράγμα που σημαίνει ότι η δεξιά συμμαχία μπορεί να κερδίσει μια μικρότερη πλειοψηφία από ό,τι οι δημοσκόποι αρχικά πρότειναν. Η αριστερή συμμαχία υπό την ηγεσία του Δημοκρατικού κόμματος προβλέπεται να συγκεντρώσει το 22-27% των ψήφων.

Ο Fausto Maccari, ο οποίος έχει ένα περίπτερο εφημερίδων, είπε ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ της δεξιάς, αλλά δεν είναι σίγουρος ποιον θα στηρίξει. «Οι επιλογές είναι κακές», πρόσθεσε ο Maccari, ο οποίος είναι  60 ετών. «Για παράδειγμα, κοιτάζω τον Μπερλουσκόνι και μου θυμίζει έναν κωμικό χαρακτήρα. Στην ηλικία του δεν πρέπει να ασχολείται με την πολιτική. Θα ήταν σαν εμένα, στην ηλικία μου, να προσπαθούσα να γίνω ποδοσφαιριστής σαν τον Μαραντόνα».

Πολλοί Ιταλοί που υποστηρίζουν τη Μελόνι, σύμφωνα με τον Guardian, το κάνουν επειδή δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί στην κυβέρνηση και ελκύονται από την αποφασιστικότητα και την πίστη της στα ιδανικά της.

Η ακροδεξιά

Όπως επισημαίνει ο Guardian από την Ιταλία μέχρι τη Σουηδία, την Ουγγαρία μέχρι τη Γαλλία, η ακροδεξιά γίνεται και πάλι μια υπολογίσιμη δύναμη. Τονίζει δε ότι η εχθρότητά της προς τους μετανάστες ενθαρρύνει τους ξενοφοβικούς παντού, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, ενώ ο κοινωνικός συντηρητισμός της απειλεί τα σκληρά κερδισμένα δικαιώματα LGBTQ+ και ο ευρωσκεπτικισμός της έχει ήδη ανατρέψει τη δυναμική της ΕΕ.

Περισσότερα Εδω

Facebook

Μπείτε στην ομάδα μας στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Google News

Ακολουθήστε το astratv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Μπείτε στην ομάδα μας στο Discord και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μπείτε στην ομάδα μας στο Telegram και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Advertisement
Advertisement

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο μας

Διατηρούμε τα δεδομένα σας ιδιωτικά και μοιράζεστε τα δεδομένα σας μόνο με τρίτα μέρη που καθιστούν δυνατή αυτή την υπηρεσία. Διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας.
Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ9 λεπτά ago

Δηλώσεις Αρσένου για το φιλικό – Sportrikala.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 λεπτά ago

Πάει για Τίλεμανς τον Γενάρη η Νιούκαστλ

OIKONOMIA15 λεπτά ago

Αναπροσαρμογή  των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2023 – Παραδείγματα

ΚΟΣΜΟΣ16 λεπτά ago

Εκλογές στην Ιταλία: Η Μελόνι παραβίασε την προεκλογική «σιωπή» – Το βίντεο με τα πεπόνια

ΘΕΣΣΑΛΙΑ17 λεπτά ago

Όλα κινούνται σε ρυθμούς Παζαριού στη Λάρισα – Χωρίς… αύριο η προσέλευση του κόσμου όλες τις ώρες – Δείτε φωτογραφίες

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ22 λεπτά ago

Συνεχίζει να γυρνά τον κόσμο το ντοκιμαντέρ «Τα Ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ»

ΕΛΛΑΔΑ27 λεπτά ago

Μεσσηνία: Βρέφος διασωληνώθηκε στο Παίδων – Συνελήφθη ο πατέρας του

Α.Ο.ΤΡΙΚΑΛΑ28 λεπτά ago

Πρώτο φιλικό στο στάδιο με νίκη – Sportrikala.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ32 λεπτά ago

Δε θέλει την επέμβαση ο Αραούχο

ΚΟΣΜΟΣ35 λεπτά ago

Εκλογές στην Ιταλία: Η Ευρώπη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την ψήφο στην ακροδεξιά

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες ago

Διέρρευσαν ροζ βίντεο και φωτογραφίες παίκτριας του φετινού Survivor

ΚΟΣΜΟΣ7 ημέρες ago

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η διπλωματική σπαζοκεφαλιά της κηδείας και οι αμφιλεγόμενοι καλεσμένοι

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Βόλου από τον θάνάτο του Βασίλη Αθανασίου σε ηλικία 25 ετών

MEDIA6 ημέρες ago

Πριν την πρεμιέρα του GNTM: Δείτε τη Σοφία Χατζηπαντελή κατάξανθη, χωρίς ενωμένα φρύδια (Pic)

MEDIA6 ημέρες ago

Δεν πιάνονται φίλοι: Tα 3 πιο διπρόσωπα ζώδια που πάντα θα στη φέρουν

ΜΑΓΝΗΣΙΑ5 ημέρες ago

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ισπανικής ταινίας «Haunted Heart» («Στοιχειωμένη καρδιά») στο Τρίκερι

MEDIA5 ημέρες ago

Μ’ αυτούς κοιμάσαι ήσυχος: Αυτά είναι τα 3 ζώδια που δεν απατούν ποτέ

ΚΟΣΜΟΣ6 ημέρες ago

Βασίλισσα Ελισάβετ: Δείτε live την κηδεία της

ΜΑΓΝΗΣΙΑ6 ημέρες ago

Νέος Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ5 ημέρες ago

«Ματωμένα Χώματα. Θυμάμαι, άρα υπάρχω» στη Νέα Ιωνία στις 21 Σεπτεμβρίου

Δημοφιλή