Η πυροσβεστική έχει ζητήσει να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο το πλοίο προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων.

Στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας βρίσκεται ο 21χρονος Λευκορώσος οδηγός φορτηγού από το πλοίο Euroferry Olympia, προκειμένου να δώσει κατάθεση για το μοιραίο περιστατικό.

Viber

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ο 21χρονος είναι καλά στην υγεία του.

Στο μεταξύ, στο λιμάνι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας μεταφέρεται από την Κέρκυρα το πλοίο Euroferry Olympia σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το υπουργείο, ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του «EUROFERRY OLYMPIA», στην σημερινή του θέση. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και σήμερα αγνοούνται 10 άνθρωποι.

Για τον λόγο αυτό ζήτησε την μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου (Αστακού) Αιτωλοακαρνανίας.

Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι μετακίνησης θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
22/2/2022 – Πως αυτό το Μουσείο στο Ντουμπάι αλλάζει σήμερα το μέλλον της ανθρωπότητας;